Hvem skal tale din sag, Thorning?

Det kan nok være, at fagbossernes julefred blev forstyrret, da statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i et interview i Jyllands-Posten slog fast, at regeringens politiske dagsorden med reformer fortsætter i 2013.

De konkrete planer om den bebudede kontanthjælpsreform og om reformen, som skal få unge hurtigere gennem uddannelsessystemet, har vi endnu til gode, men for en række af fagbevægelsens topfolk var det nok at blive mindet om, at noget er i vente.

I en tid hvor tusinder af ledige er på nippet til at falde ud af dagpengesystemet, hører det ingen steder hjemme at tale om at skaffe mere arbejdskraft, lød kritikken. Så beder man ikke om genvalg, mente 3F-formand Poul Erik Skov Christensen, der også spurgte, hvilken planet Thorning mon befandt sig på. Thorning måtte lytte til økonomer for at få anerkendelse for reform-kursen.

Man kan ikke beskylde statsministeren for at lefle for ’vennerne’ i fagbevægelsen. Reform-debatten er blot det seneste eksempel på, at forholdet mellem Socialdemokraterne og fagbevægelsen ikke er hedt for tiden. S-toppen er skuffet over, at fagbevægelsen ikke leverede varen ved trepartsforhandlingerne. Den hårde kritik af akutjob-planen havde man gerne været foruden. Det samme gælder balladen om den grønlandske storskalalov og om det droppede prostitutionsforbud.

I fagbevægelsen trives harmen over finansminister Bjarne Corydons (S) sms-indblanding i SAS-forhandlingerne. Og man gyser ved tanken om overenskomstforhandlingerne i det offentlige, som Corydon også våger over.

Thorning står fornuftigvis vagt om økonomien. Reformerne er nødvendige, men vælgerne siver. Hvem skal tale din sag, Thorning? Lige nu taler fagbosserne kun én sag – deres egen.

hec

45 kommentarer

 1. Christensen

  “Lige nu taler fagbosserne kun én sag – deres egen.”

  Naturligvis taler fagforeningerne medlemmernes
  sag, når ingen andre gør det, herunder på Tinge.

  Har hovedparten af arbejdsgiverne da nogensinde tilsvarende talt andet end deres egen sag ?

  Produktion og heraf følgende indkomst er en proces af gensidig afhængighed arbejdsgiver og lønmodtager imellem.

  Da man senest ville offentliggøre selskabskattebetalingen, var arbejdsgiverne meget imod. Tallene kan naturligvis have flere bevæggrunde.
  “De betaler festen” lød en overskrift senest om tallene.

  Faktum er at lønmodtagerne betaler festen, både i den ene og anden henseende: selskabsskatten udgør
  blot 8 % af det samlede skatte- og afgiftsprovenue.
  Indkomstskatter og moms udgør 74 %. Øvrige afgifter og skatter 18 %.

 2. J. Hansen

  Hendes kongelige højhed isdronningen befinder sig p.t. på Jamaica hvor hun afventer spindoktorernes færdigt forfattede nytårstale, som hun så kan oplæse for de gemene undersåtter fra de kongelige gemakker på Amalienborg.
  Bagefter vil hendes tro væbnere og medieansatte proklamere, at hun holdt sin livs tale om emnet: sin bedstemor!

 3. Vibeke

  Til J. Hansen.
  Tror nu ikke, at “isdronningen” alias HTS taler fra de
  kongelige gemakker på Amalienborg.
  Dette er næsten en majestætsfornærmelse.

 4. Inga Svångberg

  @Lederskribenten

  Det er lige før jeg tager hatten af for Thorning og Corydon. Det de gør er naturligvis alt for lidt og alt for sent, men det er, alt andet lige, mere end VK-regeringen nogensinde ville have turdet at mande sig op til.

  Summa summarum, SSFR-regeringen er ikke mere landsskadelig end den hedengangne VK-regering.

 5. a b nielsen

  de stakkels fagbosser, de klarer sig nok, men hvad med de arbejdsløse som ingen skattelettelser og fradrag fik og over- førdselsindkomsterne fik intet,hvad med at s-sf måtte be om penge til næste valg i stedet for og så kunde fagbosserne jo lade deres medlemmer fraskrive deres kontinggent en gang for altid men det tør de ikke, men som sædvanlig er der larmende tavshed fra fagbosserne.

 6. Kamma

  Det er kun vælgerne der kan tale Thornings sag, hverken politikere, fagforeninger, spinndoktorer, pressen eller andre = et valg kan afgøre om vi fremover har tillid til den nuværende regering med Thorning eller er det Vestager i spidsen.
  En klar melding om regeringen har fejlet med sine valgløfter og de løfter den senere er fremkommet med, vil være på sin plads i nytårstalen.
  En statsleder skal erkende sine fejl og roses for resultater = kære Helle smid din tomme skal tilside og vis dig som et menneske, hvis du altså kan og har mod til dette.

 7. J. Hansen

  rettelse: Marienborg!

 8. J. Hansen

  Der skal naturligvis IKKE stå Amalienborg, men: MARIENborg!

 9. Thomas H. Rasmussen

  Og hvem er så de svageste i vore dage? Det er ihvertfald ikke bistandsklienterne. Og hvad er så LO’s og fagforeningspampernes konkrete bud på at skabe de reelle jobs som vi har så stærkt brug for i lille Danmark hvor den etnisk danske befolkning iflg. den røde løftebrudsregering åbenbart skal betale for at redde hele verdens befolkning? Hvordan vil LO sikre os en bedre konkurrenceevne så virksomhederne bliver her i landet med verdens dyreste offentlige sektor og verdens højeste skattetryk? Vil LO bare øge vores gældsætning og overlade problemerne til vores børn? Der er kun en vej ud af problemerne og det er at sænke udgiftstrykket i verdens dyreste offentlige sektor så man kan sænke skattetrykket og så skal man selvfølgelig have gang i de alt for mange mennesker på overførselsindkomster ligesom man skal have strammet udlændingelovgivningen alvorligt igen!

  Med 810.000 mennesker i den arbejdsdygtige alder uden for arbejdsmarkedet har både Jobcentrene, det sociale system og ikke mindst politikerne svigtet katastrofalt. Man har pacificeret så mange mennesker under div. ordninger med så høje sociale ydelser, skattefri boligsikring m.m. at det for disse mennesker ikke har kunnet betale sig for dem at søge arbejde og de lavtlønnede mennesker såsom kasseassistenter, ekspeditricer, arbejdere m.fl. må føle sig godt til grin når de hver dag pligtskyldigt passer deres arbejde! Vi ser næsten hver dag vanvittige eksempler på hvor meget disse bistandsklienter reelt får udbetalt. Heldigvis kommer regeringen nu med en førtidspensionsreform, kontanthjælpsreform og en SU-reform men desværre vælter det til gengæld ind over grænserne med asylansøgere fra hele verden fordi regeringen har slækket på opholdsreglerne og f.eks. udbetaler børnepenge fra dag nr. 1! Alle sociale ydelser for mennesker i den arbejdsdygtige alder skal simpe lthen sænkes kraftigt så der er et incitament til at søge arbejde. En enlig førtidspensionist får fra 01. januar 17.348 kr. om måneden og skal ikke betale 8% AM-bidrag som lønmodtagerne. Dertil får man også skattefri boligsikring m.m. og må tjene 70.000 kr. ved siden af p.a. uden der trækkes i ydelsen! Det kan en kassedame eller andre lavlønnede ikke konkurrere med og det er hamrende uretfærdigt. En enlig folkepensionist som har været over 40 år på arbejdsmarkedet får f.eks. til sammenligning kun ca. 11.800 pr. måned! Hvorfor er en førtidspension ikke tidsbegrænset så den løbende evalueres og tager højde for udviklingen på det medicinske område? Jeg ved fra tidligere erfaring at næsten alle indvandrere får førtidspension fordi de har en “traume” eller lignende eller gør sig umulige ved ikke at gide lære at tale dansk m.m. Det er squ da for nemt og vi har bare ikke råd til det! Hvorfor stilles der ikke nogle krav til mange af disse egoister og samf undsnassere som kan få ubegrænset førtidspension og kontanthjælp m.m .? Jeg ved udmærket godt at nogen er så syge at de ikke kan arbejde men hovedparten kan bidrage med noget. Hvorfor stilles der kun krav til de mennesker som er på dagpenge og har vist deres gode hensigter? Og er en “ægte” flygtning en person fra f.eks. Somalia eller Afghanistan som har rejst flere tusinde km fra et kontinent til et andet for at søge hjælp? Jeg kalder dem fattigdomsflygtninge som bliver en økonomisk klods om benet for det danske samfund i mange år da de ikke kan klare sig i et moderne samfund!

  I landet med verdens dyreste offentlige sektor som er helt ude af kontrol og i landet med verdens højeste skattetryk så kunne lære af både Sverige og Tyskland som trods international krise har en sund økonomi! Herhjemme venter græske tilstande til gengæld hvis ikke alle de offentlige virksomheder/kommuner, regioner og stat får et realitycheck a la SAS! Alle os som på et tidspunkt har været ansat i det offentlige ved jo at der er alt for mange “kolde” hænder i den offentlige sektor men istedet vælger pamperne at fyre de “varme” hænder! Ledelse og godt købmandsskab i den offentlige sektor er en by i Græenland og de inkompetente lokal- og folketingspolitikere lefler bare for vælgerne stedet for at gøre det rigtige for landet! Næste år slutter vi med en gæld på ca. 500 mia. kr. og der er intet i regeringens planer som tyder på at gældsætningen ikke vil fortsætte de næste mange år. Stakkels efterkommere!

 10. Marianne

  reformer er nødvendige???????

  Ja, som Helle Thorning sagde før valget så er der ikke råd til både skattelettelser og velfærd og S og SF har været med til at vælge skattelettelse og mest til dem der har allermest og på bekostning af alle de arbejdsløse – den størst løgner overfor den danske befolkning er Helle Thorning – og hun har efter min mining ingen ret til at sidde hvor hun gør – da hun har snydt sig til magten og dermed sat vores demokrati fuldstændig ud af spil – SF skal nok få ihvertfald min mening ved valget ude i kommunerne liger om lidt!! De får aldrig mere min opbakning!!! Snydere!! Løgnere!!!

 11. Henrik D.

  Thomas – omend du har nogle gode pointer her og der, undrer det mig at du behøver at gentage dig selv alle vegne og alle dage. Hvis du trænger igennem, hvad tror du så dit sortsyn vil medføre? Ja måske du får dine Græske tilstande, og måske du opnår en større general antipati imod førtidspensionister og andre, der af èn eller anden grund ikke er på arbejdsmarkedet.
  Er hetz og jagt på svage grupper virkelig en del af dit virke, en væsens bestanddel af dit livssyn?

  Jeg vil medgive at der utvivlsomt bliver spildt mange ressourcer på unødvendige ting i den danske offentlige sektor, og at man kan raffinere denne med fordel er jeg ikke tvivl om. Dog mener jeg ikke at de midler vi bruger herhjemme på at hjælpe folk grundlæggende er dårligt givet ud. De fleste på førtidspension, er pensionerede grundet reel sygdom, ihvertfald hvis jeg skal dømme udfra dem jeg selv kender. De er på varierende vis “smadret” af inhumane kynikere, og et system der ofte lytter og ser for sent.

  Jeg medgiver med største glæde, at det er problem at folk fra andre verdensdele lader sig “importere” hertil for at lukrere på vor velfærd ..!

  Folk der havner i en situation uden arbejde/beskæftigelse, og som er uden for a-kasse, kommer ofte på kontanthjælp. Det er meningen at denne skal være af begrænset varighed, men mange bliver jo desværre fastholdt længe i dette system – nogle er på ingen måde “arbejdsmarkedsparate” (protokol-udtryk). Kommunerne fastholder dem ofte i systemet tiltrods for at nogle med fordel kunne få uddannelse (nogle en højere), and et job grundet kvalifikationer, og atter andre burde have en førtidspension …

  Men uanset, det nytter ikke at jokke rundt på folk, og sortsyn giver ikke optimisme, Thomas …

  Godt Nytår,
  Henrik

 12. Inga Svångberg

  @Thomas J. Rasmussen

  Hatten af for dén kommentar! Fremragende. Jeg kunne næsten ikke have skrevet den bedre selv.

 13. Sandy Haae Høyrup

  Nu må man IKKE gå ret i mod BT: Så afventes godkendelse! Men værre gang sludder og intetsigende nonsens fra BT´s side, skal man lede længe efter!

  Det er sludder for en sladder. Skriv noget i en “blog” og alle springer op med kommentarer.

  For det første er reformer, for nuværende IKKE nødvendige! KUN på LANG sigt! Tilstanden i landet Danmark er IKKE til nuværende reformer!!! Men skal pines ind til EU´s reformer, grundet en tumpet statsminister og takket være BT, som påstår sig liberal??
  BT har den moral, VORES medie, vores AFGØRELSE!
  Indlægget vil nok blive fjernet? Grundet ventende afgørelse hos BT?
  Hvis ikke! Har du netop læst mit indlæg.- Godt NYTÅR til alle!

 14. Jørgen Jeppesen

  Marianne

  Sikke dog en gang gedigen sludder.

  S/SF var ikke med til at vælge skattelettelser, de blev nemlig slet ikke spurgt.

  Det klarede VCO helt selv.

 15. Niels Svendsen

  Jeg tror Danmark skal gå bankerot før det går op for danskerne at vi ikke kan finansiere den såkaldte velfærdsmodel, hvor en bistandsklient modtager beløb efter skat til hvad er svarer til en løn på næsten 50.000 om måneden.

 16. sa

  Det er noget rod altsammen… Vi har nogle arbejdsløse der får problemer pr. 1. januar – de luddovne muslimske nasserøve, der er iblandt dem, har jeg ikke ondt af, men de danskere der har evnerne og lysten til at bestille noget, skal fanden bankeme have noget hjælp.
  Her hjælper regeringens såkaldte langsigtede planer ikke en dyt – hjælpen skal komme her og nu og ikke i 2020.

  Når skatteålen tilmed varsler reformer ( læs flere afgifter og nedskæringer ) fatter jeg ikke hvorfor regeringen får lov til at fortsætte.

  Det var på høje tid at fagbevægelsen også sagde fra og forkaster regeringens politik – 80 % af befolkningen har allerede afskrevet den. Det er måske begyndelsen til en ny storhedstid for fagforeningerne?

  P.S. Al sympati til Mia Vantings familie – var ulandshjælpens 100 miliarder blevet brugt på kræftforskningen kunne hun, og talrige andre, måske stadig være iblandt os

 17. Inga Svångberg

  – 100% enig!

  Danskerne VIL IKKE forstå, at det er nye tider og at de gamle tider aldrig kommer tilbage.

 18. HumørHenrik

  Helle blankål tager den nemme løsning & sparker nedad.

  Tøsen kan ikke engang få en lille milliard-rabat i eu,
  men NU viser hun sit “format” & sparker til kontanthjælpsmodtagere & fleksjobbere hvor er det bare
  flot-not.

  Hvem skal tale deres sag??????

  Husk helle enhver aktion skaber reaktion & det der du har gang i nu bliver værst for dig selv.

 19. Christensen

  Lad nu være med ensidigt at kaste din vrede over
  F-A-RV-EL regeringen, når VK var ligeså katastrofale.

  Sidstnævntes “ansvarlige” kongstanke var at vi kan
  leve af at oppuste vore ejendomsværdier,
  og dernæst belåne disse. Godt underbygget af
  afdragsfrie lån og skattesænkning.

  Desuden er alle på Tinge tilhængere af, at man først beskatter lønmodtagerne og dernæst
  honorerer disse for gæld, dvs. giver “fradrag” for renteudgifter – ovenikøbet i deres, i denne henseende, helt uvedkommende løn.

  Idag tordner højrefløjen imod “for høje” lønninger,
  men jamrer sig når boligpriserne falder.
  Ved prisfald på boligen kan man således ikke slippe for at betale for sin vare, ejendommen, eller for lånet i friværdien.

  Velstand skabes alene ved produktion og udveksling af varer og ydelser, ikke ved oppustning af aktiver qua finansielle finurligheder.
  Førstnævnte giver synergi, dvs 1+1=3, men sidstnævnte giver tab, dvs. 1+1=1 eller 0.

  Velstand kræver at såvel arbejdsgiverne
  som lønmodtagernes har profit på deres produktion/ydelser.
  Begge parter udgør tillige forbrugerne.
  Hvis fx. lønmodtagernes indkomst nedsættes, hvem skal da købe produkterne ?
  Problemet er særdeles aktuelt.

  Derimod skal tilskyndelsen til / profit på negativ gæld og på spekulation fjernes. Dvs. sådan som ikke understøtter produktion. Det være sig eksempelvis på fast ejendom eller på at lade sig passivt forsørge.

 20. sa

  Hvad blev der af den milliard HTS skatteålen ville hente i EU ? Er den allerede brugt på nogle flygtninge eller griner de andre EU spidser stadig af Guccitrunten?

  Ingen gider længere tale seriøst om regeringens tiltag eller mangel på samme – valgkampen er igang og islamregeringens endeligt er nær..

 21. Frank G. Lassen

  Jeg kan kun se en løsning: Fagbevægelsen må gå forrest og få oprettet et nyt SOCIALdemokrati, det eksisterende har INTET med det S at gøre vi troede vi stemte på. De gennefører reformer selv Blå blok ikke turde begive sig ud i under deres 10 års regimente hvor de smed hundredevis af milliarder væk, milliarder der nu mangler på statens husholdningsbudget.

  Uanset hvad vælgerne stemmer på i dag, vil det være et sammenrend af akademikere som aldrig har været ude i den virkelige verden og arbejde, aldrig. Det samme gør sig gældende for embedsværket (som jeg er en del af, men som jeg med 20 års ancennitet som ufaglært i den virkelige verden – måbende kan undres over igen og igen) – de sidder i en fuldkommen teoretisk verden og gejler sig selv op til nogle ideer som ingen gang har på jorden, men som de får overbevist deres ministre om er dennes egen ide, og som så bliver behandlet i folketinget, hvor det så bliver vedtaget af andre akademikere som heller ikke på noget tidspunkt i deres liv har udført et rigtigt stykke arbejde, og derefter er det så noget der “går ud over” alle de ganske almindelige borgere. Se blot knivloven, loven om luftgeværer, akutjob ordningen og mange, mange flere. Det kommer på INTET tidspunkt til at berøre dem selv, men kun os almindelige mennesker. De – folketinget – får et HAV af goder der ikke bliver beskattet, men vi – igen, almindelige borgere, bliver brandbeskattet af de få goder der – måske – bliver os til dels.

  Demokratiet som det var tænkt af de store tænkere, er en illustion. Demokrati virker et (1) sted i verden, og det er i Schweiz hvor en underskriftsinsamling med 100000 underskrifter, kan sende hvilket som helst forslag til folkeafstemning. Hvor mange udlændinge ville mon så blive lukket ind i DK hvis dette gjaldt her i landet? Var vi så stadig medlem af EU/FN? Ville De Radikale med deres sølle 9% ad stemmerne, stadig kunne få gennemført hele deres dansk-fjendtlige partiprogram (er det demokratisk, 9%?)? Ville den nuværende regering kunne få gennemført noget som helst af deres politik, en politik de IKKE er blevet valgt ind på?

  Til ovenstående er min egen mening, næppe. Men ingen politikere i landet ville turde være med på at gennemføre ægte demokrati, for så ville de være nødt til at overholde det de lover, og det har jo aldrig været meningen, vel politikere!

  Jeg er sikker på det på et tidspunkt kommer til et opgør med det politiske, elitære styre der er i landet i dag, og jeg håber blot at de politikere der har ødelagt vores velfærdsmodel fra 1982 og frem, en dag bliver stillet for en domstol og dømt.

 22. lars hansen

  Der kommer en god løsning i morgen. Alle fra 3F skal passe på med at læse deres SMS’er – det kunne være endnu en trussel fra Bjarne C.

 23. ib

  flot analyse Frank..og helt som det desværre forholder sig..

  Danmarks velstand skyldes fælleskabet som er opbygget af fagbevægelsen på arbejdspladserne igennem generationer..

  , så lad os håbe de kan mønstre de jordbundne folk der bør lede et nyt S, istedetfor det uduelige og kyniske akademikervælde der er i fuld gang med at destruere dette land..

 24. Jan Petersen

  Hvem “lefler” blondinen i stiletter mon efter … har et par forslag, men er nok lige at gå over stregen …..LOL

 25. Carina

  Sikke noget vrøvl. Dagpengereform og tilbagetrækningsreform var langt mere vidtgående end de bølgeskvulp HTS nu fremkommer med.

  Men på et punk har tingene ændret sig – den nuværende regering er så heldige at have en oppositon, der ikke fører overbudspolitik, sådan som S og SF konstant gjorde under VKO.

 26. lars hansen

  Gucci-Helle vil gøre hvad som helst for at få et job i hendes elskede EU – hvad som helst. De arbejdsløse, de almindelige danskere, pensionisterne, de nyuddannede – de bliver til enhver tid ofret for et job i EU.
  Når hendes “mand” er færdig med at optræde halvnøgen i russiske B-film, så kan han passende følge med. Vi skulle nødig ofre penge på ham, når han nu ikke vil bidrage til det danske samfund med skattebetalinger.

 27. Hansen

  Skatter, moms og afgifter plyndrer danskerne!

  Hvornår begynder danskerne at bruge den indvendige side af hovedet?

  Du køber en ny bil!
  Men betaler for 3 biler! Bilens pris foruden indregistreringsafgift til staten + moms af både bilens pris og indregistreringesafgiften!

  Derudover bliver bilejere plyndret for en halvårlig vægtafgift.

  Du køber 1 liter benzin!
  Men betaler for 3 liter, 1 liter benzins pris foruden afgift til staten + moms af både benzinens pris og afgiften til staten!

  Du bruger 1 KWatt lys i din bolig!
  Du betaler for 3 KWatt, 1 KWats pris forudn afgift til staten + moms af både pris og afgiften!

  Du bruger 1 M3 vand og varme til din bolig!
  Du betaler for 3 m3 vand og varme, foruden afgift til staten + moms af både vand og varmeforbruget!

  Og sådan kunne jeg blive ved, befolkningn bliver plyndret for at kunne bo rimeligt komfortalbelt.

  Så er der leveomkostningerne!

  Når du skal købe 1 steak eller Bøf.
  Skal du betale for 3 steak eller bøf inkl. afgift og moms

  Og sådan er det med alle fødevarer!

  Når en fabrikant i industrien skal producere en vare!
  så skal en forbrugeren betale 3 x produktionsprisen + moms, hvis nogen skal købe fabrikantens produkter!

  Altså hvis en vare med fortjeneste for virksomheden kan produceres for 100 kr, så skal den kunne sælges for 200 kr. + moms = 250 kr. i en forretning.

  Eller hvis en vare med fortjeneste for virksomheden kan produceres for 1.000 kr, så skal den kunne sælges for 2.000 kr. + moms = 2.500 kr. i en forretning o.s.v.

  Men for at en kunde skal kunne købe en vare til 2.500 kr, så skal han tjene mindst 5.000 kr + alle de udgifter familierne har til bolig, lys, varme, telefon og transport til og fra arbejde!

  Når man tager leveomkostningerne i betragtning, så er det altså kun hjernedøde Arbejdsgiver og arbejdsgiverorganisationer, der kan juble ved udsigten til en lønnedgang, for det er jo det samme som at sige, vi vil ikke betale jer for at arbejde for os, men vi forventer da naturligvis at i køber vores varer!!!

  Hvad skal kunderne købe varerne for, når i ikke vil betale dem mere, end de skal bruge blot for at have et sted at bo, transport til og fra arbejde og at opretholde livet???

  NEJ! Hvis arbejdsgiverne og deres organisatoners repræsentanter ikke var totalt hjernedøde, og havde lidt mere end to brikker at flytte med, så ville de kræve en afgifts og momsreduktion istedet, så forbrugerne igen kunne købe de varer de selv, fabrikanter og virksomhederne producerer!

  Og så den sidste grund til virksomhedernes problemer er, at hvis en arbejdsgiver eller virksomhed er så hjernedød, at de med glæde vil betaler en direktion med mellem 1 – 10 ledere lige så store honorarer tilsammen, som de skal bruge til at aflønne resten af medarbejderstaben, ja så har virksomheden og virksomhedens ledelse faktisk ingen eksistensberettigelse!

  Det er ikke lønmodtagerne (forbrugerne), der er arbejdsgivernes fjender og plyndrer virksomhederne, det er virksomhedernes ledelse og STATEN!

 28. jens m

  man skal være muslim, handicappet og på bistand. Så får man i hoved og røv. ½-delen af nationalproduktet går til muslimske indvandrere, bistandsklienter der ikke gider lave noget som helst og handicappede som skal have mindst 1 mill./år – fordi de skal have “et anstændigt liv”. Så er der ingen penge til investeringer, bedre uddannelse, forskning og sygehuse. Man skærer ned på alle medicintilskud, fordi ofte på 1 enkel handicappet bruges 5 mill. kr/år. (der har været flere eksempler i pressen). Når kriminelle ministre som den radigale bøssekarl bruger 6 mill. kr. på sin mands cirkusskole – er der naturligvis ingen penge til forskning eller rigtige universiteter. Når en anden radigal minister sender hvert år 18 MILLIARDER KR. til korrupte u-lande, så er det klart at der ingen penge er. Denne imbecil af en minister praler oven i købet at han har brugt 18 milliarder kr. på i bedste fald ligegyldige “projekter” i ligegyldige korrupte lande. Når muslimske indvandrere koster hvert år samfundet 40 milliarder kr. (se Rockwool fondens redegørelse) – så er der ingen overraskelse at der ingen penge findes til ikke-muslimer, ikke-handicappede og ikke-bistandsklienter. Disse emner er næsten tabu – fordi godhedsindustrien – der lever fedt af disse muslimer, handicappede og bistandsklienter – råber og svovler hvert gang man nævner disse snyltere. – De taber nemlig deres eksistensgrundlag. Og de Dumme Dänen siger, ” ok – der er også synd” – Lige meget at muslimer udover at koste 40 milliarder/år begår hver dag alvorlig kriminalitet, lige meget at Karinaer får 20 eller 30.000 kr/måneden mens mange hårdt arbejdende danskere får det halve, lige meget at handicappede – som f. eks. passes hjem – får 2-3 mill. kr. /året. Al dette er IKKE humanisme- det er idioti og manipulation af en hel industri. Konsekvensen af denne “godhed” betyder på længere sigt en økonomisk ødelæggelse af landet og en moralsk forfald: “Hvorfor skal jeg ikke snyde i skat eller anderledes når mine surt tjente penge går til disse grupper ?”

 29. Benny Nielsen

  Hvem skal tale din sag Helle Thorning ?

  Ja men det gør landets de facto statsminister Margrethe Vestager da så “glimrende”

  I medens løber sosserne forvirrede rundt med komiske Magnus Heunicke og Mette Frederiksen i spidsen.

  Det er tydeligt for alle at de ikke aner deres levende råd og ser katastrofen i horisonten.

  Den første kvindelige statsminister der skulle samle befolkningen er på vej til at sende Socialdemokratiet ud på den politiske histories lodseplads og endnu en gang ud i mindst 10 års ørkenvandring.

  Løsningen ligger lige for:

  Se at få lempet konen ud af bagdøren på en pæn måde når Barosso træder tilbage. I har gjort det før med salig Svend Auken.

  Fru Thorning vil blive modtaget med stående applaus i det EU hun ææælsker af hele sit hjerte og som mangler den samlende figur hun ikke magtede at blive i lille Danmark.

 30. Inga Svångberg

  – Bravo, fornemt indlæg!

  Det vil sikkert interessere dig at vide, at en særlig gruppe voldelige psykopater koster op til 10 millioner kroner/år/person. De bor typisk i egne villaer, hvor de døgnet rundt overvåges af op til 8 socialarbejdere. Rundt omkring i Danmark er der flere hundrede af dem. På landsplan løber regningen hvert år op i flere milliarder. Jeg er sikker på, at du og jeg kunne løse problemet én gang for alle, for en pris af cirka 6 kr/stk…..

 31. peter

  når regeringen har så travlt med gøre alle danskere fattigere ( reformere) vil jeg gerne komme med et forslag, hvorfor skal folketinget ikke reformeres der må være milliarder at spare, der behøver ikke at være 179 folketingsmedlemmer i går bare i vejen for hinanden danmark er et lille land med 5,5 millioner indbyggere det er ca. det samme som berlin og der er der ikke problemer med et lille byråd til at styre økonomien så jeg vil foreslå 79 folketingsmedlemmer, og jeres alt for lange ferier som over 4måneders sommerferie 3 uger juleferie, efterårsferie,vinterferie.påskeferie altså ialt over et 1/2 års ferie om året med fuld løn. jeg vil foreslå samme ferie som resten af den danske befolkning i har så ondt i røven har hele 6 uger . når en arbejder i danmark bliver fyret er der kun understøttelse 2 år så må du klare dig selv, folketinget har 18 måneder fuld løn plus evighedspension når de bliver taget med fingerne i kagedåsen vi andre almindelige borgere ville blive meldt til politiet for meget mindre plus fyreseddel og karentæne i 5 uger.fakta er der må være masser at spare ved at reformere folketinget, det må sku da være den danske befolkning der betaler gildet for den samling overklasseløg folketinget er blevet til lad os fyre hele flokken og ansætte nogen der har forstand på at drive en forretning nogen der selv kommer fra arbejdslivet og ikke en flok grådige klaphatte der bare rager til sig selv og skider det arbejdene folk et stykke, det er på tide de selv mærker på deres krop alt det lort de pådutter den danske befolkning

 32. ib

  ja ja blodige Inga, man kunne jo osse bruge en elektrisk slagtepistol, den koster kun 10 øre pr.1000 svin…så du rutter med pengene ..he he

  anyway, godt du ikke har magt, som du har agt !!

  men jeg fatter heller ikke hvorfor disse mandsopdækkede voldspsykopater ikke samles i en lukket afdeling, men skal være ude til fare for alt og alle..

 33. ib

  nu hvor Enhedslisten ikke har Mæersk at se sig sur på mere ,og vel søger en ny sag..i deres bestræbelser på at gøre hele jordens befolkning lige fattige og ens..

  ville det klæde Johannes og hendes fantastpartis troværdig som de “fattiges” frontkæmpere . at få ryddet op i alle deres egne, alt for profitable pensioner,tillæg, og vederlag for alverdens ting i Thornings,Vestagers, og Johannes nye dukkehus og tøselegeplads.. Christiansborg

  for dobbeltmoralens grådighed lever højt og flot ,osse på den ekstreme venstrefløj, så det vil nok ikke ske, af de sædvanlige kapitaliske grunde .. he he !!

 34. Tonny Jørgensen

  Den 14 mdr. nye regering gennemførte en skattereform med Venstre der sikrede de højeste indtægter større skattelettelser v/ Thor Møger (SF) . ps. de havde ellers en anden aftale med EL. Lars Løkke og Marianne Vestager klarede den pr. telefon. Rio / Kbhn. på få timer.

  vh. Tonny Jørgensen.

 35. svend mellhorn

  Hvem der skal tale Helle Thorning Schmidts sag?

  Det skal H.T.S chef, Margrethe Vestager naturligvis, da det er hende, der har sendt og bedt H.T.S i byen med sit budskab.

  H.T.S er blot stik i rend kvinde for Margrethe Vestager.

 36. Kaj Vilhelmsen

  “Jeg tror Danmark skal gå bankerot før det går op for danskerne at vi ikke kan finansiere den såkaldte velfærdsmodel, hvor en bistandsklient modtager beløb efter skat til hvad er svarer til en løn på næsten 50.000 om måneden.”

  Hvilket utroligt idiotisk sludder, der forekommer i dette forum. En bistandsklient modtager 10.500 kroner om måneden FØR skat, dvs. ca. 8.000 EFTER skat.

  Nogle bistandsklienter får desuden huslejetilskud, men det gør mange arbejdende jo også.

  Alle andre tillæg er afhængige af antallet af børn, og de arbejdende får jo også børnetilskud.

  Hold dog op med at fylde offentligheden med tåbelige løgne om de gigantiske summer, som bistandsklienter får! Slå dog op og se på taksterne.

 37. jens m

  @kaj vilhelmsen
  lad nu være med det pis med de “8.000 kr. efter skat”.
  Kig bare på sidste dages debat og se at en bistandsklinet – Tania – får 23.000 kr EFTER skat ! Selv med de forskellige tilskud – hvor meget skal man tjene for at have 23.000 kr til rådighed HVER måned, kaj vilhelmsen ???
  De 8.000 kr er til smøger og rejser. De “rigtige” penge kommer i form af alt muligt tilskud mellem himmel og jord:
  børnepenge, frie institutioner, tandlægehjælp, boligtilskud, boligsikring, varmetilskud og en del andre. Du – formentlig som bistandsklient – bør kende alt til dette.

 38. Jeanett

  I gamle tider måtte man i vid udstrækning klare at forsørge sig selv, det eneste andet alternativ var fattiggården. Det er da først i nyere tid, at man er begyndt at plukke det arbejdende folk på næsten uanstændig vis, dvs. de sidste 30-40 år, for at kunne omfordele til det stadigt stigende antal mennesker, der lever af ydelser fra staten, fordi virksomhederne flygter ud af landet.

  Så forhåbentligt vender vi tilbage til gamle tider i hvert tilfælde skattemæssigt.

  Vi er nu så langt, at politikerne er tvunget til handling.

 39. Inga Svångberg

  @Ib

  “en elektrisk slagtepistol koster kun 10 øre pr.1000 svin”

  – dette lyder usandsynligt billigt. Hvad hedder den boltpistol?

 40. ib

  Hilti,.min friske pige ..
  når nu du har aflivet alle voldspsykopaterne,de evnesvage,de handicappede, og alle de gamle der småtisser lidt i trussen. kan du jo forøge besparingen med at koge sæbe af dem og bruge skeletterne til benmel..f.eks til potteplanter

  God fornøjelse med arbejdet Inga, “S”

  ,du er i sandhed et menneske med sans for utraditionelle effektive løsninger på statens sociale byrder

 41. Mogens Hansen

  Ja det hele er de andres skyld, men blondinen hylede hele valg perioden, vi ruller det tilbage til nul, og der er hun forhåbentlig snart, hvad vælger angår.

 42. Thomas H. Rasmussen

  Med verdens dyreste offentlige sektor og verdens højeste skattetryk er det i høj grad “systemet over mennesket” som styrer herhjemme hvor en flok halvstuderede røvere laver den ene afgift og forbud efter hinanden alt imedens statsunderskudet stiger, grænsehandlen stiger og arbejdspladserne fosser ud af landet! Den anden dag så vi i DR at flere hundrede mindre danske virksomheder har etableret sig lige syd for grænsen p.g.a. det dårlige erhvervsklima og den høje skat herhjemme! Og både den forrige og den nuværende regering har ikke fattet alvoren!

  De sociale ydelser skal sænkes, man skal kun have børnepenge for det første barn og så skal u-landsbistanden afskaffes og udlændingelovgivnngen strammes gevaldigt så vi slipper for alle disse fattigdomsflygtnge som med hjælp fra menneskesmuglere rejser fra fjerne egne som Somalia, Afghanistan m.m. for at få snablerne i de offentlige bistandskasser i tossegode Danmark! Besparelserne skal udelukkende gå til at sænke skatterne for folk som har et arbejde! Det øger incitamentet til også at søge et arbejde!

 43. Lise Christiansen

  Det er iriterende og høre Mette Frederiksen når hun skal
  forsvare dagpenge reformen, så begynder hun altid det
  var den tidligere regering der der nedsatte dagpengene,
  men den var jo ikke vedtaget da de kom til magten, de
  kunne jo bare have holdt på den skulle bevares, men
  nej, aftalen i Tårnet var de skulle stemme for ellers ville
  Vestager ikke støtte Helle Thorning og Villy Søvndal som
  Statsminister og Udenrigsminister, magten betød mere
  for dem end vælgerne, derfor Mette Frederiksen, hold
  dig til fakta, og ikke altid begynde med den tidligere
  regering.

 44. Hansen

  @Lise Christiansen

  Helt enig!!!!!

  Det er også pinligt at høre beskæftigelsesminister Mette Frederiksen nu sige, at det kom bag på hende, hvor lidt føling og erfaring de ansatte i jobcentrene har, med de private virksomheders krav af kompetencer, der er nødvendig for at kunne opfylde de behov, der er nødvendige når en virksomhed søger nye medarbejdere!

  Jamen Mette Frederiksen dog, ved du overhovedet hvad du har med at gøre???

  Har du nogensinde selv været ude på det private arbejdsmarked???

  Hvis du ikke selv har været på arbejdsmarkedet, og dermed ingen erfaring har selv, hvorfor havde du så ikke anstændighed nok, til at sige nej tak til et job som beskæftigelsesminister, når du ingen som helst erfaring og kompetence selv har på det område, og hvordan kan du så tillade dig, at revse ansatte i Jobcentrene for manglende kompetance og erfaring?

  Men det værste af alt er, hvordan i himlens navn kan normale mennesker, så overhovedet udnævne dig som beskæftigelsesminister, for du har da klart ikke hjerne nok til at sætte dig ind i de historiske kendsgerninger?

  I langerer Jobrotation, kurser og job med tilskud, som en helt genial nyskabelse, men det er gammel vin på nye flasker, den slags tiltag hjalp ikke men var totalt værdiløs i fortiden, hvorfor i himlens navn skulle det så hjælpe nu?

  Selv har jeg 20 værdiløse kursusbeviser fra fortidens idioti, de eneste der fik noget ud af de sindssyge projekter, var de gode socialdemokratiske kammerater (pampere) i fagbevægelsen, som derved fik job som undervisere i alle de vanvittige kurser, som reelt ikke kunne bruges til noget som helst, fordi alt for mange fik de samme kompetancer!

  Det største problem var arbejdsformidlingerne (nu kaldet jobcentre), de var en fejl helt fra starten af og kun en socialdemokratisk hævnaktion, gennemført af Anker Jørgensen, og smadrede samtidig et erhverv og en helt utrolig indtægtskilde til den danske stat totalt.

  Dansk søfart var i mange år det erhverv, som slæbte flest penge hjem til Danmark pr. ansat, men fordi Preben Møller Hansen nægtede at betale bidrag til A-pressen, blev Anker Jørgensen rablende sindssyg, og ville med djævelens vold og magt smadre et erhverv med et ellers velfungerende anvisnings system!

  Det var hele grundlaget for oprettelse af et nyt system, arbejderbevægelsen Preben Møller Hansen i særdeleshed skulle knægtes, derfor blev den første arbejdsformidling (søformidlingen) oprettet, hyre anvisningen blev overtaget af socialdemokratiske akademiske venner, og noget af det første disse hjernedøde narrehatte indførte var jobrotation, det var den direkte årsag til undergangen for dansk søfartserhverv, i hvert fald med danske skatteydere som abejdskraft!

  Tidligere var det sådan, at mange søfolk gerne ville sejle på langfart, andre ville gerne være hjemme i nærheden af deres familier, eller p.g.a. høj alder ikke havde lyst til at komme på langfart, og derfor tog alle de (lorte job) som vi andre for alt i verden helst ville undgå, men det vendte søformidlingen helt op og ned på ved indførslen af jobrotation!

  Da jobrotationen blev gennemført, blev mange ældre eller familiemennesker tvunget på langfart, og alle os andre som gerne ville på langfart, blev tvunget til at tage lorte job i nærtrafik, ferie og sygeafløser job på et par dage eller nogle gange i 14 dage til en lille måned, men når vi så kom tilbage var vi bagerst i køen igen, og kunne komme til at gå ledige i flere måneder, så det fik danske søfolk til at sive fra søfartserhvervet, som ellers altid havde placeret Danmark, som en af verdens største søfartsnation, det er den måske nok også i dag på en måde, men det er ikke med dansk arbejdskraft, det er med billige løntrykkere fra resten af verden som besætning!

  Jeg har en mistanke om, at den jobrotation de danske socialdemokrater nu er i gang med at gennemføre, har det samme lumske og skumle formål for den danske befolkning, at ledige danskere kan tvinges til at tage anvist arbejde i den modsatte ende af landet, ja måske endog blive tvunget til at tage anvist arbejde i et andet EU land, når den europæiske integration og samkøring er fuldt gennemført!

  At sende arbejdsløse ud i tilskudsordninger, er jo det samme som at ansætte organiserede statsstyrede løntrykkere, det er ikke for de lediges skyld den slags gennemføres, det er for at stat og industrien kan udnytte “slaverne” som billig arbejdskraft, og uden de samme rettigheder og sikkerhedsmæssige fordele, som de fastansatte i stat, kommuner og det private erhvervsliv, så det er helt sikkert for at nedbryde systemet det gennemføres, der er ALTID skumle bagtanker i den slags politiske beslutninger!

 45. Kc

  Ingen taler HTS sag af den simple grund, at hun ingen sag har.

  Lad det nu sive ind!

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.