Spild af tid og penge

VI HAR ET fælles mål. Befolkning, politikere og presse. At få sandheden frem. Derfor tyer politikere – godt hjulpet på vej af pressen – en gang imellem til at nedsætte kommissioner, der skal undersøge magtmisbrug.
Om politikere, embedsmænd eller statslige institutioner har forbrudt sig mod landets love.

Her får dommere lejlighed til at komme til bunds i sager, der i sidste ende kan resultere i en rigsretssag. Det skete senest i Tamil-sagen, hvor justitsminister Erik Ninn-Hansen måtte gå af, og regeringen trådte tilbage.

TO KOMMISSIONER UNDERSØ-GER lige nu to tidligere Venstreministres embedsførelse. Birthe Rønn Hornbech i statsløsekommissionen, der skal afdække ansvaret for, at statsløse palæstinensere blev nægtet dansk statsborgerskab, og Troels Lund Poulsen i den noget mere omtalte sag om eventuelt magtmisbrug i forbindelse Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnocks skattesag. Kun meget få vil sætte spørgsmålstegn ved det helt naturlige i at undersøge disse sager nærmere, men omfanget og udgifterne er gået amok. Som BT skrev i går, koster kommissioner kassen og tager alt for lang tid. Hvorfor får vi først en afgørelse i 2014 på skattesagskommissionen, som i al sin enkelhed handler om, hvorvidt en minister og hans spindoktor blandede sig i afgørelsen af Thornings skattesag? Og hvorfor skulle udredningen af Farumsagen – om Brixtoftes embedsførelse – tage 10 år og koste 60 millioner kroner?

KOMMISSIONER ER – hvis de nedsættes med omtanke – et gode for demokratiet. Vi får et kig ned i maskinrummet og tjekker hvordan systemet arbejder.
Og om der er lavet graverende fejl. Men ingen har endnu leveret ordentlige argumenter for den ekstreme langsommelighed, og både advokater og dommere må arbejde hurtigere og mere effektivt. I demokratiets tjeneste.
osa.

33 kommentarer

 1. Thomas H. Rasmussen

  Ja, mange af disse kommissioner + andre offentligt betalte konsulentrapporter/konsulentydelser + div. kampagner som koster samfundet mia. af kr. er ofte en syltekrukke fordi politikere og uduelige embedsmænd ikke tør tage ansvar. Bare man skal ansætte en embedsmand i dag bruger det offentlige ufatteligt mange penge på konsulentfirmaer istedet for at bruge deres egne – alt for mange – HR konsulenter. PåTV2 News ser vi således Mercuri Urval med store reklamer bare der skal ansættesen kontorchef i en kommune! Vanvittigt fråds med offentlige midler i en krisesituation!

  Utroligt at vi i en situation med store statsunderskud, stigende grænsehandel og hvor arbejdspladserne fosser ud af landet skal bruge penge på alle overflødige foreninger, nævn, råd, centre, institutter, udvalg, kulturprojekter m.fl. hvor en flok halvstuderede røvere sidder og ikke laver noget som helst fornuftigt af samfundsmæssig værdi – i landet med verdens dyreste offentlige sektor og verdens højeste skattetryk! I forvejen bruger de landsskadelige De Radikale og den røde løftebrudsregering 16 mia. kr. p.a. (lånte penge) på at rejse verden rundt og dele ud til korrupte ulande ligesom de importerer tusindvis af socialklienter til Danmark til evig bistand! Men godheds- og indvandringsindustrien jubler da der jo er penge i at klientgøre folk. Men festen og det store offentlige tag-selv-bord er forbi og græske tilstande venter hvis der ikke snart gribes ind over for alle disse pampere og samfundsnassere som ikke gider bidrage til samfundet! I forvejen har vi i vores lille land 250.000 førtidspensionister mellem 18-65 år + titusindvis af kontanthjælpsmodtagere – hvoraf de fhv. langt fleste er indvandrere – som åbenbart i årevis kan ligge på sofaen uden at yde noget til gengæld for deres offentlige ydel ser!

  Man kan virkelig lære af Sverige hvor den borgerlige regering har fået landet på rette kurs men politikerne herhjemme tænker mere på egne taburetter end at gøre det rigtige for landet! Den offentlige sektor og økonomi er helt ude af kontrol og alle offentlige virksomheder, institutioner m.fl. skal underkastes et realitycheck a la SAS så de alt for mange offentligt ansatte – bl.a. lærerne – kommer til at arbejde ligeså meget som de privatansatte og så alle samfundsnasserne også skal bidrage med noget! Når/hvis de græske tilstande kommer så skal de rige nok overleve medens det netop vil gå ud over de offentligt ansatte og de alt for mange på overførselsindkomster – fordi politikerne ikke har vist rettidig omhu!

  Næste år vil vi slutte med en offentlig gæld på omkring 500 mia. – tæt på et helt års skatteindtægter eller svarende til små 100.000 per borger med eller uden privat finansieret indkomst. Heldigvis er renten lav p.t. og derfor slipper vi med at betale renter med 24 mia – 24.000 millioner.

  Tænk hvis vi ingen gæld havde? Så kunne skatterne være 24 mia. lavere på bare den udgiftspost og vi havde haft for 24 mia. bedre konkurrencekraft. Jeg ser kun én holdbar vej til et økonomisk trygt samfund og det er at stække de folkevalgtes ubegrænsede ret til at stifte gæld og udskrive skatter. Ind i Grundloven med dét.

 2. Kc

  Det glade vanvid at bruge så mange penge på diverse
  kommissioner, som i øvrigt sjældent fører til noget brug-
  bart.

  Det der kommer ud af disse kommissioner er, at politi-
  kerne får en længere tænkepause og flytter fokus fra det,
  der kunne være vigtigere.

  Desuden er der nogle folk med gode lønninger, som
  tjener fedt af skatteydernes penge, en slags ben kunne
  man vel kalde det.

  Sådanne kommissioner varer ½ og hele år, det er be-
  stemt ikke rimeligt. Hvor ville det være besparende,
  hvis de danske politikere kunne holde op med at råbe
  kommissioner, hver gang de håber på at finde snavs
  hos modstanderne og rivalerne.

  Danske politikere elsker at grave i sager, der er flere år
  gamle, hvad skal vi dog bruge det til???

 3. Per Mortensen

  BT kunne jo bare afsløre sine kilder.
  Så var der ingen Skattekomision.
  Næ BT, TV2 og Venstre laver først vold på demokratiet.
  Og så hælder i vand ud af ørene.
  Magen til folk hyklere skal man led længe efter

 4. Charlotte

  Naturligvis synes det borgerlige Danmark at det er spild af penge – men hvis ikke de ønsker sig kommissioner, må de jo opføre sig så der ikke er grundlag for at rejse sager. Der er spildt mange flere millioner på meget andet under VKO-regimet. Bare et enkelt eksempel er de tåbelige aktiveringsprojekter, som kun havde et til sigte – at jagte arbejdsløse i en tid uden job.

  Næ, der kunne være rejst endnu flere sager – men VKO slap med disse to.

  Stop det klynken – det koster at rydde op efter skandaler, hvor vidner ikke vil oplyse hvad de ved. Ikke sandt BT? Så jeg er enig med Per – I kunne jo bare fortælle, hvad I ved, så ville den sag hurtigt blive afsluttet.

  Statsløsesagen – naturligvis skal den sag rejses, når man har ladet hån om medmenneskers retssikkerhed.

 5. Steglich-Petersen

  “VI HAR ET fælles mål. Befolkning, politikere og presse. At få sandheden frem. Derfor tyer politikere – godt hjulpet på vej af pressen – en gang imellem til at nedsætte kommissioner, der skal undersøge magtmisbrug.
  Om politikere, embedsmænd eller statslige institutioner har forbrudt sig mod landets love.”

  HAhahahahahahaha ! Fucking hyklere !

 6. Carlos Hernandez

  Hvis borgerlige ministre holdt sig til spillereglerne, – ikke begik magtmisbrug eller bidrog til brud på tavshedspligten, – i et og alt administrerede efter loven, – ikke vildledte Folketinget og i øvrigt overholdt Ministeransvarlighedsloven og Grundloven, – så ville der slet ikke være nogle undersøgelseskommisioner. Men vi har altså lige været igennem en 10-årig periode, hvor Danmark er blevet styret af en flok borgerlige bøller.
  Regningen for kommisionsundersøgelserne kunne man passende sende til Venstre, Det konservative Folkeparti og til de nyttige idioter på BT og TV2-FOX. For der er da noget rigtigt i, at det er vanvid, at alle skatteydere skal betale for 10 års borgerligt misregimente af landet. Men sådan er det.

 7. HardeHenrik

  Hvad er det for medmennesker du snakker om ?

 8. Annalise Christensen

  Men Per Mortensen: – uden skattekommission, var vi jo ikke blevet gjort bekendte med den pludseligt indførte ændring, der med dette så usædvanlige tiltag MIDT UNDER skattebehandlingen gjorde Kinnock skattefri i Danmark. En ændring man ikke havde lagt åben og dermed ikke havde ladet andre i samme situation komme til gode. Hvorfor ikke? Kan det forståes på anden måde end en decideret særbehandling af Kinnock? Lidt svært, ikke?

  Det er også kommet frem, at Thorning/Kinnock- parret imod al sædvane blev tilladt at unddrage sig et møde med SKAT, og at der til dette formål blev fabrikeret en ulden hentydning til Kinnocks seksualitet som undskyldning. Kunne mon du eller jeg have unddraget os at give møde hos SKAT? Næppe. Igen kan vi her tale om særbehandling af dette specielle par.

  Lige vilkår for alle, sådan må og bør det være – uanset om der er tale om et statsministerpar eller ikke.

 9. Per Mortensen

  Det må stå for din, BT, Venstres og TV2 regning.
  For det er ikke det skatte folk ude i kommisionen forklare.
  Men havl studikos som som Simon Andersen, Peter Arnfeldt og Troels Lund render rundt og leger skatte eksperter.
  Tror den danske befolkning på en Venstre minister der er kendt for ikke at kende forskel på dit og mit.
  En spindoktor der ved to valg, sammen med sine kone Ulla Østergaard har manipuleret med resultatet.
  To køter journalister som Skaaning og Simon Andersen.
  Mod skatte embedsmænd der intet har at vinde, eller tabe. Med en skatteafgørelse.
  Det havde spindoktoren, redaktøren og politikeren. Alle tre havde både motiv og muligheder for det der er sket.
  Så den står nok 95% på embedsmænden troværdighed.
  Og på den anden højst 5%

 10. T.R.

  Snakkede forleden med en tidligere journalist, der var ansat på BT.
  Hun kunne slet ikke forestille sig, at arbejde der i dag. Hun mener, at avisen er blevet for partiske og at den har et alt for tæt bånd til partiet Venstre.

  Med denne her spin-manøvre a en leder, vil jeg give hende ret. Klart, at BT ikke mener, at uhørt magtmisbrug, de selv er indblandet i, “er spild af tid og penge”. (Det er så grotesk…)
  Håber, når konklusionerne i skattesagen forelægger, at der er journalistiske ledere i Piletræde, der må tage deres tøj og gå.

  Hvorfor dækker Skanning Andersen, Simon Andersen og Peter Brüchmann over magtmisbrug? Hvorfor fortæller de ikke det, de ved? Er det fordi, man efter 10 års regeringssamarbejde med partiet Venstre har fået et for stærkt kammeratligt bånd, der sætter den nøgterne, saglige og upartiske dækning over styr?

  Den kvindelige journalist er ikke alene. Snart kommer der et opgør med journalisternes rolle – også i Danmark!

 11. Hansen

  Hvor meget koster BTs momsfritagelse mon i forhold til kommissionerne. En lorteavis som BT tjener styrtende med penge på momsfritagelsen, og det er kun Venstres vælgere, der tror på lorteavisens løgne.

  Det er en tanke værd, at Venstre er det parti, der går stærkeste imod at ophæve momsfritagelsen. Tænk en gang – et liberalt parti, der i lige på det her område ikke går ind for et liberalt marked.

  BT og Venstre burde gøre mere for at retfærdiggøre den statsstøtte som partiavisen får fra alle borgere i Danmark. Det er en smagløs form for snylteri, som Olav, Lars Løkke, Ellen Trane og alle de andre dobbeltmoralske såkaldte liberale lægger for dagen. Føj for satan.

 12. HardeHenrik

  Det gør der. Men det bliver ikke det opgør du regner med.
  Men jeg går ud fra at du syntes at dr1 er en rigtig god tv kanal.
  Grunden til de holder hånden over hinanden er de alle er jøder. Avisen er vel jøde sponsoreret.
  Overalt i medierne bliver vi belastet af de møgdyr der skære deres børn i kønsdelene, på vores regning. Fy for satan

 13. Hansen

  @HardeHenrik

  …er du dum?

 14. Christensen

  Overhold reglerne og hav en god moral,
  så spares der mange penge.
  Tænk hvis alle betalte deres skat ?
  Pt haves fordringer på 77 mia. kr til det offentlige,
  i en tid hvor hver million skal vendes.
  Tænk hvis der tilskyndedes til produktion, snarere end spekulation.
  Tænk hvis de virksomheder, der havde reelle
  overskud, ikke kun tænkte på at konvertere dem
  til virtuelle underskud, så man undgik at betale
  sin del til det fælles grundlag.
  Og hvad koster mon vort retssystem om året, alt inklusive ?
  Og tilskud gives til højre og venstre:
  Kom til DK og få børnepenge fra dag 1.
  Pressen får ca. 330 mio kr. om året, de store dagblade får f.eks ca. 19 mio kr. hver – uanset deres bidrag til oplysning af befolkningen.

 15. Hansen

  @HardeHenrik

  Jeg spurgte højere oppe, om du er dum.

  Det har du så lige svaret på her.

 16. HardeHenrik

  Ja hvis jeg snakker om noget jeg ikke har forstand på.
  Går du i dametøj hver dag ?

 17. HardeHenrik

  Er jeg dum fordi jeg påpeger at der er for mange jøder i Danmark. Hvis jeg siger at der er for mange af dine “medmennesker” i vores land, er jeg så også dum ?

 18. HardeHenrik

  arabere er IKKE mennesker, det er jætter.
  Bare kig på deres opførsel

 19. HardeHenrik

  Hele vores samfund styres af korruption. Alle ledere holder hånden over hinanden. Alle malker systemet, og tænker kun på egen vindings skyld. Alle deler ud til alle andre end Danskerne, der betaler gildet.
  Vi bliver ledet af en flok pampersvin der holder 4 mdr “sommerferie” og derudover er i folketinget en gang om ugen. Tænk hvad de kunne udrette, hvis de var på arbejde hver dag. Så kunne de nå at forære ALLE vores penge væk.
  Kommisioner, ledere, Danmarks radio, ulandsbistand, børnepenge til rasefremmede der aldrig har været i landet.
  De eneste der kan være sig selv nogenlunde bekendt er Dansk folkeparti. Alle de andre inkl lars løkke er nogle forrædersvin der har kostet os dyrt.
  Hvordan kan normalt tænkende væsner tro at komiske lars er svaret på vores bønner.
  Hæng ombudsmanden, og lad os genindføre gabestokken på torvet.

 20. Carlos Hernandez

  >>– uden skattekommission, var vi jo ikke blevet gjort bekendte med den pludseligt indførte ændring, der med dette så usædvanlige tiltag MIDT UNDER skattebehandlingen gjorde Kinnock skattefri i Danmark. <<

  Ovenstående påstand bygger på en løgn i første fabrikeret af BT og Berlinske Tidende.
  Der ikke tale om, at SKAT – KBH., der behandlede Steven Kinnocks ikke-sag har foretaget "en pludselig ændring". Der er tale om, at SKATTEMINISTERIET i 2010 opdagede og ændrede en fejl i et ministerielt cirkulære, og altså mens de borgerlige bøller var ved magten. En løgn, Annalise Christensen, bliver ikke mere sand af, at den bliver gentaget. Her finder du sandheden:

  http://skat.dk/SKAT.aspx?oId=2068261&vId=0

 21. Charlotte

  Du skriver at arabere ikke er mennesker – og med det menneskesyn er det næppe besværet værd at prøve forklare dig noget om medmenneskelighed…

 22. J. Hansen

  Politikere og Presse er da slet,slet ikke interesseret i at få nogensomhelst sandhed frem. Pressen og politikerne på overførselsindkomst er kun interesseret i sig selv og, hinanden. Befolkningen er ladt i stikken af symbiosen politikere-journalister.

 23. HardeHenrik

  Jeg bruger min energi på mit eget folk, jeg vil foreslå at du gør det samme.

 24. HumørHenrik

  Kommisioner har kun et formål: at værne om systemet!

  Det er jo fuldstændig grotesk i en tid hvor firmaer får
  lagt skatteoplysninger frem & hvor skat må brase ind til
  private efter forgodtbefindende, ja der kører vores egen
  lille skatteål helle blankowitch en skattesag…….. Hvor er
  det bare ynk.

  Men ellers frygter jeg for johanne schmidt nielsens
  blodtryk idet blankowitch har bebudet flere nedskæringer
  for de svage eller reformer som skatteålen kalder det.

  Det bliver fun big time når enh.listen igen får raserianfald
  på raserianfald for derefter alligevel at stemme for blodbadene.

 25. HumørHenrik

  Så kører vi:

  http://politiken.dk/politik/ECE1852659/liberal-taenketank-roser-thornings-reform-planer/

  Om et par år vil der slet ikke være nogle arbejdsløse,
  for der vil slet ikke være muligheder for at få dagpenge
  eller kontanthjælp.

  Du kan få madkuponer ligesom ovre i USA.

  Til gengæld er helle skatteål præsident i eu.

 26. I.Hansen

  Jeg synes absolut ikke det er spild at tid – men dét der gør peng-prisen for høj, er da især advokaternes tagselv-bord!!!!…de opererer jo med dybt latterlige priser – og hvorfor? -fordi de kan -fordi det accepteres!!!!

  Disse undersøgelseskommisioner kan være mindst lige så vigtige som rigsrevision, finanstilsyn og revisortilsyn mm i virksomheder.

  Var denne kommision ikke sat i værk, havde Troels med venner, startet en glidebane af dimentioner!!!

  Fælles mål? – må jeg stille spørgsmål ved…for det er NETOP kun officielt, man er enig i fællesmål….,.men jeg er ikke et sekund i tvivl om at der er blevet STORdækket over underliggende agendaer!!! – og ikke-nævnte “medskyldige”!!!!

  – iøvrigt har BT også været medvirkende til at sløre sandheden, ved at fastholde kildebeskyttelsen.- i overdrevet grad!!!

  Troelses hoved kommer til at rulle – for at beskytte Løkke!

  Næææ pressen overser sit eget ansvar – som samfundets vagthund!!…..de er generelt blevet politikernes talerør!!! -rød som blå – og mange RV!….og det er rigtig usundt for samfundet!!!

 27. sa

  Bare så du ikke står alene med din misforståede medmenneskelighed… Arabere ER ikke mennesker – de er snyltere og menneskeligt affald. At nedsætte en kommision for at finde ud af om nogen af dem er blevet trådt over tæerne er spild af tid. Who cares???

  Og, at Thorning/Kinnock har snydt i skat, er heller ikke en undersøgelse værd. Parret har snydt, og skat “putter” sagen til den er forældet fordi de ansvarlige i skat er socialdemokrater eller en del af den røde blok.

  Brug pengene på dem der får problemer efter nytår – alle ved jo at det vil koste formuer at få disse mennesker igang igen.

 28. HardeHenrik

  Vi er helt på linje.

 29. HardeHenrik

  Er du klar over hvad du og resten af loki-folket har kostet Danmark ? FØJ FOR SATAN

 30. Carina

  Kommissionerne har kun et formål:

  De skal kaste et tågeslør ud over regeringens mange løftebrud – snedigt tænkt af HTS og dronning Vestager.

  Men ikke snedigt nok.

  Samtlige opinionsmålinger viser, at befolkningen så klart foretrækker den tidligere regeringskoalition frem for den nuværende.

  Der er håb forude, og jo længere de trækker valget, jo hårdere vil folks dom blive.

 31. Flemming Bjerggaard

  Annalise , du glemte Helle Thorning-Schmidt betalte frivillig skat i den periode hun sad i Europarlamentet, selvom hun var skattefri.

 32. flemming Nielsen

  Yes! That´s the way it is.

 33. Tor

  Du har fuldstændig ret. Selvfølgelig skal vi til bunds i denne rådne sag.
  BT og Venstre er nogle forbandede hyklere

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.