Husk på alt det gode. Også efter jul

Hvad har vi dog gjort for at have det så godt?

Hånden på hjertet, er det ikke en sætning, som langt de fleste af vi danskere kan skrive under på?

Det er muligt, at denne leder er skrevet i et anfald af julestemning, men det er vigtigt at huske på alt det gode i livet. Især når det er så nemt at få øje på alt det dårlige. Nu er gaveræset overstået, men materielle goder har aldrig været svaret på lykke alene, selv om det nok er sjovere at græde i en Bentley end i en bus.

Ordet krise har gået sin sejrsgang fra kyst til kyst igen i år, og selv om beslutningstagerne på Christiansborg leder med lys og lygte efter effektive løsninger, så bør det ikke være makroøkonomi, der afgør, om julestemningen skal have lov til at brede sig langt ind i det nye år.

Som det kan ses på side 31, så frygter hver 10. dansker at miste sit arbejde. Det er der desværre en god grund til, da arbejdsløsheden forventes at stige en smule, men det nytter ikke at leve sit liv i angst.

Det er meget muligt, at flere vil miste deres job, og de vil måske endda opleve, at det er svært at finde et nyt, fordi deres kompetencer ikke længere er efterspurgt. Det er en ulykkelig situation, da arbejdslivet udgør en stor del af de flestes identitet, men vi bliver alle nødt til at acceptere, at der er så mange faktorer, som vi intet kan gøre for at kontrollere, der har indflydelse på vores liv: Sygdom, død, konkurs osv.

Derfor er det vigtigt at have fokus på det nære. Det er muligt at være sin egen lykkes smed, hvis man giver sig selv lov. Man kan jo som regel, hvad man vil, og hvis det ikke lykkes, så gælder det om at ville det, som man kan.

En positiv indstilling har aldrig skadet nogen, og det er BTs juleønske til alle læserne, at vi smitter hinanden med den følelse. cash-k

24 kommentarer

 1. ib

  ja der er vel jubeloptimister alle steder, men jeg tro mange mener det er svært at være “sin egen lykkes smed”. nå de fleste føler at tæppet konstant rykkes væk under dem af vor regering og folketing, med konstante trusler om mulige nyopfundne afgifter med smarte navne

  ingen i dette land kan føle sig sikker gr konstant politisk fumlegængeri,hvor ingen aner hvad der sker i morgen , og derfor investerer ingen i deres virksomhed, men gemmer evt overskud i klejnekassen på bagerste hylde, for en sikkerheds skyld.

  ..og det blir ikke anderledes før et regeringsskift hvor folk føler sig på mere sikker grund

 2. ib

  eksempler på politisk umodenhed,,
  der er INGEN virksomhedsledere der siger til sine gennem flere års ansatte loyale medarbejdere.

  .hej, nu må i gå på smalkost og blive dagpengemodtagere, da jeg skal hjælpe regeringens vaklende image med jobrotation,,ved at ansætte gamle dagpengemodtagere istedetfor jer..

  det er ufatteligt naivt og så idiotisk det skriger til himlen ,overhovedet at tænke på en så barnlig måde..

 3. Inga Svångberg

  @Lederskribenten

  “Hvad har vi dog gjort for at have det så godt?”

  – flertallet har såmænd ikke gjort andet end at sætte kryds ved de partier, som konfiskerer de produktives penge og uddeler dem til de uproduktive.

  “Ordet krise har gået sin sejrsgang fra kyst til kyst igen i år”

  – ja, og det vil det fortsætte med i 2013, 2014, 2015 osv. osv. De vestlige lande kommer ALDRIG ud af krisen. Vesten er uhelbredelig syg – fuldstændig som Sovjetblokken i sin tid var.

  “beslutningstagerne på Christiansborg leder med lys og lygte efter effektive løsninger”

  – vrøvl! De fleste folketingspolitikere har for længst erkendt, at Danmark er uhelbredeligt sygt, men hvis de sagde det offentligt, ville de miste deres pladser ved ædetruget. De bliver nødt til at fortsætte med at lyde og lade som om, at de har betydning og kan “gøre noget”.

  “det nytter ikke at leve sit liv i angst”

  – nej, men det nytter heller ikke, som flertallet af gammeldanskerne, at gå omkring med bind for øjnene og tro, “at det går nok”.

  “vi bliver nødt til at acceptere, at ukontrollable faktorer har indflydelse på vores liv: Sygdom, død, konkurs osv”

  – ja, men de virkelig store trusler mod gammeldanskerne, såsom det ødelæggende skattetryk, indvandringen af muslimer, den gigantiske offentlige sektor, indvandringen af muslimer, afrikanere og romaer, ødelæggelsen af uddannelsessystemet, socialsystemets antidarwinisme, EU-medlemskabet et cetera, et cetera, havde gammeldanskerne selv 100% indflydelse på! Med andre ord: det som virkelig truer og gammeldanskerne, er gammeldanskerne selv.

  “Det er muligt at være sin egen lykkes smed, hvis man giver sig selv lov. Man kan jo som regel, hvad man vil”

  – det lyder jo godt og dejligt, men tror du virkelig selv på det?

  “og hvis det ikke lykkes, så gælder det om at”

  – få tilkendt livsvarig overførselsindkomst.

  “En positiv indstilling har aldrig skadet nogen, og det er BTs juleønske til alle læserne, at vi smitter hinanden med den følelse”

  – ja, det hele er ikke doom & gloom, så lad os i fællesskab glæde os over, at livet i Danmark stadig er bedre end i Zimbabwe, Gaza, Nordkorea og Somalia.

  God Jul & godt Nytår!

 4. ib

  eksempel på jobskabelse og miljø
  solceller
  et solcelleanlæg skulle efter sigende skabe en masse job,og forbedre miljøet væsemtligt.

  jeg ,og flere jeg kender har derfor købt et anlæg til ca 120-130.000 kr..

  dette er lavet er lavet i Kina som fik de 85.000 kr tilsendt, fragtet herop af et containerskib for 15.000 kr., solgt til mig gennem tysk forhandler 20000 og kørt hertil fra tyskland for 4000 kr

  penge ialt sendt til udlandet i alt 124000 kr..

  og ang jobskabelsen drejede det sig om 3500 kr til en enkelt elektriker for en times målerarbejde..hehe

  miljø:
  samlet producerer dette anlæg ca 5000 kw p.a. som er så latterligt at det kun rækker til drift af et containerskib i få minutter

  så hvis ikke dette lands bruttoelpris var kriminelt ublu .i forhold til alle andre landes, ville man skraldgrine af den politiske mangel på alm.økonomisk talregning

 5. Christensen

  Relativt set har vi det godt i DK.

  Men mange tåbeligheder er ved at sætte tingene overstyr, næret af politisk enfoldighed.

  Et centralistisk og planøkonomisk EU på linie med den gamle østblok og et tillokkende socialsystem, især for personer udefra, osv.

  Lønnen kan ikke blive lav nok, men huspriserne ikke høje nok. Er det sådan at arbejde betaler sig ?

  Solceller nævnes. Solcellefesten er indbegrebet
  af den opportune, planøkonomiske omfordelings-feber i vort skattesystem.
  Lad de andre skatteydere betale dine rent private udgifter, ved at disse tørres af i lønindkomsten.

  Lad os få den bruttoskat for lønmodtagere. Det kan kun gå for langsomt..

 6. Inga Svångberg

  @Ib

  – jamen I gammeldanskere VILLE jo ikke have kernekraft, så derfor må I nu finde jer i solceller, vindmøller, verdens højeste energiafgifter osv.

  Jeg er sikker på, at Connie Hedegaard (du ved, hende den konservative/radiGale) kan forklare dig, hvorfor det er sådan en god idé at opsætte solceller på dit tag.

  Connie Hedegaard kan sikkert også forklare dig det rimelige og fornuftige i, at al energitung dansk industri nedlægges eller flyttes ud af landet.

  Ja, Connie Hedegaard kan forklare dig alt det, som du ikke forstår.

 7. Kc

  SUK “Inga”, desværre har du nok ret………………

 8. ib

  Dette land skal IKKE være foregangsland med alt hvad der er urentabelt og koster det hvide ud af øjnene..

  det må være slut..vi er kun en !/5 indbyggere af hvad der er i bare en enkelt by som f.eks Shanghai..så vort bidrag er helt uden betydning i global målestok..både med hensyn til miljø og støtte til alverdens folkeslag og kulturer ,såvel her som lokalt.. eller reguler i det mindste beløbene ned til andre landes gennemsnit

  så glem den Danske gavmilde julemandstradition blandt politikere !!..for intet er lettere end at bruge andres penge..så HTS og andre politiske EU leflere

  ,find noget andet at imponere omverdenen med ,tak !!

 9. hardeHenrik

  HVAD HAR VI DOG GJORT FOR AT HAVE DET SÅ GODT ?
  Er i fuldstændigt tomme i kraniet. Hele landet sejler, og igen hylder i en racefremmed der er afgået ved døden på jeres forside.
  Hvorfor fortæller i ikke Sørens familie hvor godt vi har det.
  Nu er det snart januar, og håbløshed vil sætte ind når tusindvis af Danskere “mister” deres ret til at eksistere.
  Den håbløshed som nære os andre, og som dag for dag føre os hen mod det der SKAL og VIL komme.
  Vores entre er fyldt med de andres knager, og selv hos mødrehjælpen er det Ymer der ligger i sengene.
  Hvad med at lave en stor eu-afstemning her på forsiden af BT. Så kunne i gøre noget nyttigt, og sort på hvidt bevise hvad Danskerne mener om det cirkus.
  Jeg mener med alle de bistands kroner i modtager om året her på BT , og det vel rimeligt at i bare nogengange rent faktisk skriver noget vi har interesse for.
  Og en udmelding af eu er som de fleste ved, det eneste der kan redde gamle Danmark.
  Og at være det medie der kæmper for Danmarks sag, være det medie der dag efter dag tæppebomber offentligheden med alle de urimeligheder der er trukket ned over hovedet på os må da være det ultimative for en avis der mener at de er Dansk sindet.
  Eller hvad ?
  Nu har vi 2 dage i træk haft den samme overskrift, hvorfor det ?
  Hvis det var fordi jeg linkede til en hjemmeside der sort på hvidt beviser jer jøders verdens løgn, vil jeg da skynde mig at linke den igen.
  Asernes æt.dk
  Gå ind i indholdsfortegnelse, og rul 10 afsnit ned til :
  TROEN PÅ GUD. Læs og lær.
  Problemet med jer kristne er i vil alle i himlen, men i er alle bange for at dø.
  Der er INGEN frelser, kun mindet om alle vores bedrifter.

 10. Kc

  Der er sagt kloge ord her på denne jule morgen!

  Danske politikere har alle dage haft en stor trang til at
  markere sig overfor omverdenen og glemmer ganske, at
  Danmark er et meget lille land og som sådan ikke har den store indflydelse på verdenspolitik.

  Alligevel mener danske politikere, at de og Danmark
  skål ligge forrest i alle mulige henseender. Den danske
  befolkning må bare se til, at vore penge forvaltes på en
  særdeles uhensigtsmæssig måde.

  Danske politikere burde vende blikket mod eget land
  og bruge energien for land og folk. Bliver der noget til
  bage, kan de forsigtigt vende øjnene mod den verden,
  der ligger udenfor Danmark.

  Jeg prøver at sige at danske politikere skal stoppe med
  at føre sig frem somom de er i stand til at gøre den store
  forskel. Kvæl det spirende storhedsvanvid inden I for
  alvor bliver helt til grin.

 11. hardeHenrik

  Og med det på nethinden, husker vi ham. Superdræberen fra Jottunheim der med Gungnir og Mjølner i hånden ene mand tildelte loki et slag der rystede den verden vi går på.
  Han kunne have levet med skammen, men valgte at brænde sig ind i vores erindring og vise os vejen som han har gjort igen og igen igennem 4000 år.
  Han er ondskaben i egen høje person, han er djævlen som de kristne advare imod, han er vores allesammens dårlige samvittighed.
  Han er manden der sagde at fremtiden er vores hvis vi tør. Han er manden der engang fortalte os at:
  ENHVER MAND ER SIN EGEN LYKKES SMED.
  Han har ca 160 øgenavne, men ingen rammer så godt som det sidste. Han er
  BreivikaR lokisbane. Den bedste mand i Midgård.
  Jeg hilser dig, mand af kæmpe æt.

 12. hardeHenrik

  Det har du ret i, men de forstår det ikke. Danmark er for dem en kolonihave som de kan rode i, når DE har tid.

 13. G. Sørensen

  Det er rigtigt, at de fleste i DK har det godt, men samtidig ser det ud til at samfundet i en vis grad er ved at fald sammen omkring os. For få har indset det og modarbejder derfor at vi kan redde så meget som muligt af trygheden og en god overlevelse.

 14. Steglich-Petersen

  Jeg husker julen 2008. Jeg sad i Randers arrest, isoleret fra omverdenen, fordi der var en “pris” på mit hoved. En gårdtur om dagen. De var flinke i arresthuset. Jeg fik lov at trave rundt alene så længe jeg ville. Jeg fik tænkt mange tanker, da jeg sådan travede rundt i den frostbelagte gård. Mest tænkte jeg på min familie, min barndom og hvorfor mit liv pludselig havde slået en koldbøtte – endnu een !

  Hvorfor sad jeg her dømt for en 10 år gammel voldtægt jeg IKKE havde begået. Jeg er uddannet jurist. Jeg er vokset op i et hjem med klaver i en af landets mest berømte sagfører familier.

  Hun påstod jeg havde voldtaget hende, mens jeg filmede det hele – ok – så er man godt nok ubegavet, hvis man filmer sin egen voldtægt og man er godt nok smidig, hvis man skal kunne gennemføre det iført fastelavns maske og gele i håret.
  Jeg tænkte meget på dommerne, der bare sad og gloede på mig og betjenten, der grinede, da de sagde “8 måneder”.

  Men jeg tænkte lige så meget på juleanden.
  De havde gået og bagt på den hele dag og det duftede saftsusema godt. Brun sovs og rødkål. Efter 3 måneder på mikro medister og vandede kartofter.
  De var kokke, sagde man. Uha. Gode til at snitte og skære også i andet end en andesteg.

  Så kom den. Og den var nøjagtig lige så god som den lugtede og ris a la mende i topklasse.

  Jeg tror det er den bedste julemad jeg nogen sinde har fået. Min mor var en skrap kok, men DEN and i Randers arrest. Den var squ verdens klasse.

  Ham der havde lavet den, sad vist inde for noget rigtigt snavs – men andesteg – det kunne han lave.

  Vi har det ufatteligt godt i lille Danmark.

  God bagjul – og godt nytår til alle jeg hyggelige og venlige mennesker i Randers arrest.

 15. HumørHenrik

  Ja BT vi bliver jo ældre & ældre! men ingen panik, vores
  visionære & moralske politikere er på “sagen”.

  I fremtiden skal du være 69 år gammel for at opnå
  folkepension, & kommunerne har nu rettens ord for at
  det er helt ok at spare på ældre mennesker.

  Det kan politikeren eva kjer hansen fortælle meget mere om for efter 28 års studie er hun nu færdig med at læse.

  Jeg synes systemet skulle laves på den måde, at man
  max. skulle kunne sidde i folketinget i 2 valgperioder
  eller 8 år, det ville nok også gøre politikerne mindre
  “reformivrige” hvis de selv skulle ud på samme vilkår
  som dem de lovgiver for hæ hæ.

 16. G. Sørensen

  Hvad kalder man dem, der mener, at de kan klare, at ændre jordens klima, men når det gælder mere virkelighedsnære ting, så er det kun forfejlede tiltag, der kommer ud af anstrengelserne.

  Dem, der mener, de kan invitere alle jordens fattige til landet, men ikke kan klare, at tage de fremmede med ind under debatten, når krisen kradser. De kan debattere i timevis på TV under at berøre, hvad landets virkelige problemer er!

  Hvorfor er de så konfliktsky? Hvorfor evner de ikke, at nævne landets problemer ved deres rette navn? Hvorfor evner de ikke at fortælle om de problemer, der kommer fra EU? Hvad er det for en løgnagtig snakken udenom?

  Hvad er det, at have det godt? Er det at kunne færdes sikkert på gaden? At kunne forlade sit hus i sikker forvisning om, at ingen er brudt ind og stjålet tingene, der stod i hjemmet? At kunne blive gammel i sikker forvisning om, at nogen tar kærlig hånd om sig, når der bliver behov for det?

  Hvis det er det, er jeg ikke så sikker på, at vi har det så særlig godt her i landet længere.

 17. Thomas H. Rasmussen

  Ja, de “ægte” ledige som har haft et arbejde og har viljen til at påtage sig et arbejde og som i mange år har betalt til en A-kasse er i den grad til grin medens alle bistandsklienterne og førtidspensionisterne + andre med snablerne i de offentlige kasser – hvoraf de forholdsvis langt fleste selvfølgelig er indvandrere – kan ligge på sofaen i årevis og få høj kontanthjælp, skattefri boligsikring m.m. uden der stilles krav til dem! De lavtlønnede såsom kasseassistenter, arbejdere m.fl. må føle sig godt til grin over i det hele taget at gå på arbejde. De sociale ydelser er alt for høje i.f.t. lønningerne og det er der man skal spare for at få folk til at lette røven og søge arbejde. Omvendt ser det jo også mærkeligt ud at så mange ledige får arbejde måneden før dagpengeperioden udløber ligesom det er mærkeligt at der er så mange østeuropæere som nu arbejder i Danmark! Måske danskerne bare er blevet for kræsne og forvænte. Og i disse dage kan vi så læse at lille Danmark p.t. bliver overstrømmet med asylansøgere som aldrig før fordi løftebrudsregeringen har lempet på opholdsreglerne og bl.a. også giver børnepenge fra dag nr. 1! Vi læser også dagligt hvor kriminelle mange af disse asylansøgere er men det er den røde løftebrudsregering åbenbart ligeglade med. Menneskesmuglerne gnider sig i hænderne og griner af “Die dumme Dänen”!

  Og det bliver endnu værre iflg. regeringens egne økonomiske oversigt. Vi får negativ vækst og derfor vil ledigheden stige næste år! Men der skal stadig være råd til at rejse verden rundt og dele 16 mia. kr. ud p.a. til korrupte regimer og importere endnu flere muslimske mørkemænd/socialklienter til lille Danmark for lånte penge – i landet med verdens dyreste offentlige sektor og verdens højeste skattetryk! Men godheds- og indvandringsindustrien jubler da der jo for disse frelste grupper er penge i at klientgøre mennesker, men for landet som sådan er det jo et skridt nærmere den økonomiske afgrund! Vi har stort statsunderskud, stigende grænsehandel og arbejdspladserne fosser ud af landet men alligevel fortsætter den røde løftebrudsregering med at pålægge danskerne flere forbud og afgifter som er ren gift for jobskabelsen og effektiv ledelse og godt købmandsskab i den alt for store offentlige sektor er en by i Grækenland. De produktive er nu i mindretal medens bistandsklienterne og alle de øvrige med snablerne i de offentlige kasser er i flertal hvilket selvfølgelig er uholdbart på sigt! I lille Danmark har vi ikke mindre end 250.000 førtidspensionister mellem 18-65 år + titusindvis af kontanthjælpsmodtagere hvoraf de fhv. langt fleste er indvandrere som er en kæmpe byrde for vores økonomi! Og de inkompetente lokal- og folketingspolitikere lefler for vælgerne og tænker mere på egne taburetter end på at gøre det rigtige for landet. Vi kunne lære af både Sverige og Tyskland som trods international krise har en sund økonomi! Herhjemme venter græske tilstande til gengæld hvis ikke alle de offentlige virksomheder/kommuner, regioner og stat får et realitycheck a la SAS! Alle os som på et tidspunkt har været ansat i det offentlige ved jo at der er alt for mange “kolde” hænder i den offentlige sektor men istedet vælger pamperne at fyre de “varme” hænder!

 18. poul Sørensen

  endelig en dansker uden storhedsvanvid. Det er efterhånden en sjælden race.

 19. poul Sørensen

  Jeg er efterhånden træt af at høre at alle førtidspensionister bare er folk med snablen nede i statskassen. Jeg kom i lære som 14årig og har arbejdet til jeg blev 58 . Jeg har betalt min skat hele mit voksenliv . Men så blev jeg ramt af en kræftsygdom der betød at jeg ikke kunne passe mit arbejde mere. Efter mange og lange seje kemobehandlinger arbejder jeg nu 6 timer om ugen, så jeg kan stadigvæk få min førtidspension. Men jeg er træt af at høre at jeg er en nasserøv

 20. Kc

  Selvfølgelig skal du have din førtidspension. Det er jo
  ikke een som dig det handler om, så lad være med at føle dig ramt.
  I øvrigt synes jeg, at det er stærkt gået, at du alligevel
  magter at arbejde de 6 timer om ugen, respekt for det.

  Men faktum er, at ganske mange bliver hængende i en
  førtidspension selvom de på et tidspunkt igen er blevet
  istand til at arbejde og det er jo ren og skær snylteri.

  Kemobehandlinger er ødelæggende for hele kroppen
  incl. alt det raske, jeg håber disse modbydelige be-
  handlinger har fået bugt med din cancer og ønsker dig
  et godt og helsebringende nytår.

 21. HardeHenrik

  Det var sødt skrevet. Respekt for det

 22. H.P.

  Ja, vi har det vel nok godt i lille Danmark,- det synes de virkelige, små, samt værste forbrydere garanteret ligeså!
  Men om ofrene så også gør det, er en anden sag!

 23. H.P.

  Forstår dig godt!

  Det er alle dem, der snyder og bedrager sig til at få førtidspension, -som er raske, og sagtens kan klare et arbejde, der er medvirkende til at sådan nogle som eks. dig,- og et nært familiemedlem af mig, (der som 60-årig kom ud for en faldulykke og blev erklæret knap 100 % invalid af sit forsikringsselskab),- der må gruelig meget bøvl igennem, samt ofre store summer på en dyr advokat, foruden stress og søvnløse nætter, for endelig,- at kunne få førtidspension!!
  Neurospecialisten, som vi var til undersøgelse ved,- fortalte, at han kendte en mand, som kommunen sendte ud på job, selvom han havde kræft-og var meget syg,- et job som kirkegårdshjælper/graver!!!
  Og han er nok ikke det eneste tilfælde.

  Så jo,- vi har det jo så godt i lille Danmark!

 24. poul Sørensen

  Tak for opbakningen

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.