Hvor skrap er Karen Hækkerup egentlig?

Socialminister Karen Hækkerup (S) har indtaget rollen som regeringens skrappe moster i værdidebatten. Længe har den politiske debat ellers været renset for ord som integration, ghettoer, asylansøgere og tvangsægteskaber, men nu giver Hækkerup den som hardliner sammen med justitsminister Morten Bødskov (S).

Karen Hækkerup har fremlagt en national strategi mod æresrelaterede konflikter. Hun vil bl. a. gribe ind over for teenagebryllupper, gøre det strafbart at tvinge andre til at indgå religiøse ægteskaber uden borgerlig gyldighed, og så skal det være lettere at udvise imamer, der står bag tvangsægteskaber.

En central rådgivningsenhed skal bistå kommuner i sager om æresrelaterede konflikter. Unge, der kommer i klemme, skal tilbydes hjælp.

Regeringen har sendt et signal til indvandrermiljøerne – og i øvrigt også til de troløse vælgere, der kunne være bekymrede for, at udlændingepolitikken var glemt. Ethvert initiativ, der kan bidrage til styrket integration, er velkomment. Vi har ikke brug for flere uhyggelige eksempler på, hvordan piger og kvinder undertrykkes i traditionens eller religionens navn. Vi har heller ikke brug for flere beretninger om kriminelle indvandrere og asylansøgere. Fortællingerne om indvandrerdrenge, der klarer sig elendigt i skolen, måtte også gerne være fortid.

Der er mange ord og megen symbolik i regeringens nye integrationsudspil. Fædre, der tvangsgifter deres døtre, lader sig ikke skræmme af, at kommunens sagsbehandler kan ringe og få gode råd fra en ekspert i Karen Hækkerups ministerium.

Det er en kamp mod gamle, forstokkede kulturer i visse indvandrermiljøer, der skal kæmpes. Lad os se, om skrappe Hækkerup formår at gøre op med passiviteten og berøringsangsten i de miljøer, hvor problemerne trives.

hec

128 kommentarer

 1. hardeHenrik

  Jamen du har helt ret Janne, og jeg er meget enig. Vi har de værktøjer vi skal bruge, men mangler politikkere uden berørings angst, der kan håndhæve dem. Idag ser jeg at politiets jurister har besluttet at det var drengestreger at 3 muslimer forsøgte afpresning af en kirke på Nørrebro, ALLE TRE GANGE.
  De samme jurister har fejet en anmeldelse mod borgerrepensationen i KBH og Århus af bordet, da de ikke mener at moske byggeri er ulovligt i Danmark, på trods af Grundloven flere steder giver os ret til at stoppe dem.
  Som du ganske rigtigt skriver er der en alvorlig ubalance mellem borgerne og lederne. Denne skævvridning bliver større og større dag for dag, og det er vel kun et spørgsmål om tid før Odin igen viser os sin ufattelige ondskab.
  Den ondskab der skal komme fordi vi som folk ikke sørger for at vores ledere afspejler vores måde at være på, som der står i Grundloven de skal.

 2. Janne Petersen

  hardeHenrik, præcis, vi er helt enige, utilfredsheden vil på et tidspunkt ramme porten til ‘den lukkede klub’ Christiansborg, og det skal helst være en fuldtræffer, der ikke kommer i klammeri med landets love, så luften går af ballonen istedet.

  Det går ganske glat med andre demonstrationer, der ovenikøbet taler imod landets befolkning, så hvorfor ikke give et modspil, der sparker mønstret af sæderne inde på borgen.

  Det er så comfortabelt, at kunne smække porten i, og sige hus forbi til en utilfreds befolkning, der til stadighed kun evner at gø i mindre grupper, og det vækker ingen, der skal enighed til, før lyttelapperne kommer ud.

  Denne her udvikling kan simpelthen ikke fortsætte, fordi pumpen i forsørgertanken taber fart, og når krybben er tom, bides hestene.
  Selvfølgelig skal et lille kristent land ikke fyldes til bristepunket med moske’er, det holder jo ikke vand, eftersom det er alm. kendt hvad disse klubber bliver anvendt til.

  Det er ikke alene grundlovsstridigt, det er også naivitet af værste skuffe, og set i lyset af armvridningerne på vores egne kirker, så toner det faktisk fjendskhed. Janne.

 3. hardeHenrik

  Tak for svaret Janne. Jeg ved du har luret mig, og det varmer i en kold tid. Jeg elsker dine indlæg, du skriver ikke men giver meninger klang, du får bokstaverne til at danse. Det er en sjællenthed i dag, og jeg kan ikke understrege nok hvor dejligt det er at høre på folk der virkeligt kan udtrykke hvad de føler.
  Derfor ønsker jeg dig og dine kære den bedste jul, og et ønske om at Jolnir finder din lille gård, og giver DIG det du mest ønsker dig.
  vh Henrik

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.