Hvor skrap er Karen Hækkerup egentlig?

Socialminister Karen Hækkerup (S) har indtaget rollen som regeringens skrappe moster i værdidebatten. Længe har den politiske debat ellers været renset for ord som integration, ghettoer, asylansøgere og tvangsægteskaber, men nu giver Hækkerup den som hardliner sammen med justitsminister Morten Bødskov (S).

Karen Hækkerup har fremlagt en national strategi mod æresrelaterede konflikter. Hun vil bl. a. gribe ind over for teenagebryllupper, gøre det strafbart at tvinge andre til at indgå religiøse ægteskaber uden borgerlig gyldighed, og så skal det være lettere at udvise imamer, der står bag tvangsægteskaber.

En central rådgivningsenhed skal bistå kommuner i sager om æresrelaterede konflikter. Unge, der kommer i klemme, skal tilbydes hjælp.

Regeringen har sendt et signal til indvandrermiljøerne – og i øvrigt også til de troløse vælgere, der kunne være bekymrede for, at udlændingepolitikken var glemt. Ethvert initiativ, der kan bidrage til styrket integration, er velkomment. Vi har ikke brug for flere uhyggelige eksempler på, hvordan piger og kvinder undertrykkes i traditionens eller religionens navn. Vi har heller ikke brug for flere beretninger om kriminelle indvandrere og asylansøgere. Fortællingerne om indvandrerdrenge, der klarer sig elendigt i skolen, måtte også gerne være fortid.

Der er mange ord og megen symbolik i regeringens nye integrationsudspil. Fædre, der tvangsgifter deres døtre, lader sig ikke skræmme af, at kommunens sagsbehandler kan ringe og få gode råd fra en ekspert i Karen Hækkerups ministerium.

Det er en kamp mod gamle, forstokkede kulturer i visse indvandrermiljøer, der skal kæmpes. Lad os se, om skrappe Hækkerup formår at gøre op med passiviteten og berøringsangsten i de miljøer, hvor problemerne trives.

hec

128 kommentarer

 1. Inga Svångberg

  – ja, du har gennemskuet mig, Jenni.

 2. Inga Svångberg

  “Inga Svångberg, 15. december 2012 kl. 20:56:
  Åh, undskyld I gammeldanskere,- nu kom jeg til at skrive det samme vås igen! Håber I kan tilgive mig!”

  Dette er skrevet af én, som udgiver sig som mig.

  Kc!, jeg ved godt, at du er svindleren!

 3. Inga Svångberg

  @Kc

  Jeg har erfaret, at du i går kl. 20.56, og under anvendelse af mit navn, posterede denne kommentar:
  Ӂh, undskyld I gammeldanskere,- nu kom jeg til at
  skrive det samme vås igen! Håber I kan tilgive mig!”
  Heldigvis kan enhver let se, at jeg ikke umuligt kan
  være den kommentarens ophavsmand, for jeg undskylder aldrig over for gammeldanskere.

  Kc, jeg er MEGET oprørt og bestyrtet, og vil nu trække mig tilbage og overveje, hvorledes du skal straffes!
  Inga Svångberg

 4. Annalise Christensen

  NEJ, det tror jeg godt nok ikke at du er, kære Inga, :-).

 5. Inga Svångberg

  @Erik Morsing

  “Hvordan mon de så har det i Grækenland? Der kan man tale om indvandring. Den ene faldefærdige jolle efter den anden sejler negre frem til Lampedusa….”

  – Lampedusa er altså en italiensk ø…

 6. Janne Petersen

  Svångberg, jeg har adskillige gange forsøgt at fortælle dig, at end ikke du kan spå om fremtiden.
  Du bruger meget tid på at profetere omkring Danmarks fald, og for sarte sjæle, er du sikkert en grum dommedagsprofet, men for de der ikke tildeler mennesker så store evner, som at se ind i fremtiden, er det blot en ualmindelig kedelig gentagelse fra dit store forrådskammer af galde og pessimisme.

  Du kan stadig provokere med dit ‘gammeldanske’ sludder, det kan så undre mig lidt, eftersom dem du provokerer til stadighed, er de dygtige debattører, der altid gør dig rangen stridig.

  Du satser gennemgående på andres utryghed omkring landets fremtid, med hovmodig triumferende gentagelser, der skal sikre din egen personlige andel forbliver dølget, så dem du gerne vil kyse, rykkes fra tanken om, at du i virkeligheden måske er den, der er mest skeptisk overfor udviklingen.

  Det er ikke i vores del af verden, at vulkanen ulmer, det er langt værre i mellemøsten, hvor fjendebillederne for alvor er truende, landene imellem.
  Du skulle måske bruge lidt mere tid på, at være den du oprigtigt er, fremfor at skrive udfra 117 forskellige personligheder, ingen reelt kan svare efter normal debatprocedure.

  Mig kyser du ikke, jeg lever ikke i angst, jeg lever i troen på, at det onde bliver udslettet. Janne.

 7. Inga Svångberg

  @Janne Petersen

  Hvis nogen for 4-5 årtier siden havde spået, at Danmark i dag er ved at drukne i kulturberigere og andet krapyl, så havde ingen troet vedkommende.

  “Du er i virkeligheden måske den, der er mest skeptisk overfor udviklingen”

  – meget muligt. Måske er jeg også den, som klarest ser, at udviklingen ikke kan vendes?

  “Det er ikke i vores del af verden, at vulkanen ulmer, det er langt værre i mellemøsten”

  – vulkanen ER ved at komme i udbrud i Vesten, mest tydeligt i Grækenland. At en anden vulkan længe har været i udbrud i Mellemøsten, hjælper ikke gammeldanskerne, vel?

  “jeg lever i troen på, at det onde bliver udslettet”

  – det er der sikkert mange som gerne vil tro på. Jeg er sikker på, at rigtig mange russere, jøder, nordkoreanere, kinesere, cambodianere, tyskere, armenere osv. også troede på mirakler, mens de vandrede eller kørtes mod dødslejrene. Det hjalp dem ikke.

 8. Inga Svångberg

  @Kc

  “Jeg har i flere måneder tordnet mod de hæslige betegnelser “Gammel-/nydanskere”. Der iksistere ikke nye og gamle danskere”

  – begrebet gammeldansker er udmærket. Det omfatter primært de danskere, som har en langvarig (>100 år) tilknytning til Danmark.

  P.s.1: du mener vel “eksisterer”?

  P.s.2: jeg er stadig rystet, chokeret og bestyrtet over, at du i går kl. 20.56 udgav dig for at være mig. Rystet, siger jeg bare!

 9. ib

  der er Danskere og negre , længere er den ikke, og bliver det heller aldrig
  ,som afart kaldes skummelmørke suspekt udseende folk af mellemøstlig oprindelse for Sandniggers i USA..he he

  sjovt at kun hvide ikke bruge deres egne betegnelser !!. alle arabertyper kalder sig selv for perkere,og negrene dem selv for niggers på gadeplan

  det er alm viden hvis man omgås dem

  og ordet neger som er brugt i generationer og alle kan forholde sig til , og ved hvad er… skal pludselig byttes med “de sorte”, som lyder meget værre og heller ikke passer

  udover det betyder ordet neger faktisk sort !!

  .og kommer fra negro som er sort på spansk og mange andre sprog

  ergo skal vi nu kalde dem sorte ..undtagen i Latinamerika, Spanien ..ect ect
  latterligt..(gad vide hvad de så skal )

  take that Inga !!

  ihvertfald bliver de ALDRIG nydanskere hvis jeg så skal være gammeldansker ,uanset hvor meget politisk ævl og forsøg på indoktrination af Danskerne.. der findes på

 10. Kc

  “Inga” har du spist søm og glemt at spytte hovederne ud?
  Jeg har aldeles ikke skrevet noget som helst under dit
  navn, intet ligger mig fjernere end sådant.

  Gad da nok vide, hvordan du kommer på en så absurd
  tanke, men fra dig kan man nok vente sig alr!

 11. Kc

  Ryst du bare! – Men du ryster uden grund, jeg kinne ikke
  finde på at gøre sligt.
  Pas hellere lidt på med, hvad du beskylder andre for!

 12. Janne Petersen

  Svångberg, jeg tror ikke at den alm. dansker så denne udvikling komme, og skal jeg være ærlig, så tror jeg også at der er flere politikere, end vi aner, der kan se noget er kørt galt, men ingen vil tabe ansigt.

  Vores naturlige gæstfrihed, er voldtestet til det yderste, og så har man ovenikøbet den frækhed at kalde danskerne for racister, fordi tålmodigheden er dalende, med rette.

  For at reflektere på dit svar, vil jeg sige, at tro forhindrer skam ikke prøvelser, tværtimod, så kan netop troende mennesker blive trukket gennem skærsilden et halvt eller et helt liv.

  Jeg har før givet dig ret i, at altfor mange regeringer, og altfor mange meninger, samt en afgjort uforsigtig udvælgning af politikere gennem år og dag, har givet de sure afkast, vi oplever i dagens Danmark.

  Selvfølgelig er Europa mærket af disse store forandringer, det ses jo tydeligt udfra de ting der sker i de små og større lande, men den rigtigt grimme trussel, lurer i mellemøsten, fordi der aldrig bliver fred mellem landene i mellemøsten, og fordi våbenindustrien og verdensbankerne tjener fedt på krigsliderligheden.

  Men tilbage til Danevang, hvor intet godt og vel, gik efter løfterne, der må befolkningen trække kærren, som er tungt lastet med mennesker, der forgyldes uden indsats, og det er intet andet end fejlinvesteringer, ingen vil forholde sig til. Janne.

 13. hardeHenrik

  Godt skrevet IGEN Annelise.
  Og jeg konstatere med tilfredshed at kæften er lukket på dyret.

 14. Inga Svångberg

  – ok, jeg tror dig.

 15. Inga Svångberg

  @Janne Petersen

  “der er flere politikere, end vi aner, der kan se noget er kørt galt, men ingen vil tabe ansigt”

  – ganske korrekt. Ikke så få af dem ser det samme som jeg gør, men hvis de ytrede sig og foreslog de nødvendige tiltag, ville de øjeblikkeligt ryge ud af politik. Når dette er sagt, er det dog STADIG de gammeldanske vælgere, som bærer hovedansvaret for den katastrofale multietnificering af Danmark.

 16. Kc

  Inga – vi mennesker vil bedrages og det bliver vi sande-
  lig også!
  Lad os så sige at vi danskere (der er kun en slags) selv
  er skyld i, at vi nærmest er løbet over ende af folk fra de
  mellemøstlige lande, fra dele af Afrika m.fl..

  Vi har før taget venligt og gæstfrie i mod andre folkeslag
  uden det har givet anledning til problemer. Det ligger i
  dansk mentalitet, at tage pænt imod gæster i den tro,
  at de tænker på samme måde.

  Her er det så, at danskens godtroende og ret naive na-
  tur spiller os et pus. Mange af de folk som kommer til
  danmark er udelukkende bekvemmelighedsflygtninge.

  De færreste er reelle flygtninge. Det er så fortvivlende
  let at komme ind i landet og råbe ASYL, hvorefter fæl-
  den klapper for det danske samfund. Disse mennesker
  ønsker ikke integration, de ønsker udelukkende at nyde
  godt af et velfungerende velfærdssamfund, hvor der
  kun stilles få krav til den enkelte.

  Grundet EU-medlemskab må vi også trækkes med inva-
  tion fra østeuropa, hvoraf mange er dybt kriminelle.
  Fælles for alle grupper er det et faktum, at det danske
  samfunds vattede livssyn bevirker, at vi finder os i at
  blive udnyttet uanset grovheden i øvrigt.

  Altså kan du godt sige, at vi ligger som vi har redt, men
  det er vel ikke det samme, som at vi ikke kan ændre på
  en uheldig udvikling? Bliver befolkningens pres stort nok,
  bliver politikerne vel nødt til at handle?

 17. Jyden

  Ak ja,- jo mere jeg kender til mennesker,- desto mere elsker jeg min KLOGE kat!

 18. Inga Svångberg

  @Kc

  “Altså kan du godt sige, at vi ligger som vi har redt, men
  det er vel ikke det samme, som at vi ikke kan ændre på
  en uheldig udvikling?”

  – jo, multietnificeringen kan reverseres, men er du klar over, hvorledes det gøres?, og ville du selv kunne tåle synet?

  Kc, kan du nævne mig nogle praktisk gennemførlige tiltag, som kan reversere multietnificeringen?

 19. Annalise Christensen

  En oprigtig undskyldning ville have været på sin plads her, Inga.

  Venligst, Annalise

 20. Annalise Christensen

  Inga, du ynder meget at fritage politikerne helt for deres svigt overfor det danske folk og landet i sin helhed.

  Skal vi ikke lige vende den en gang til:

  Skal det nu være gyldig undskyldning for politikerne, at de kunne risikere deres job, hvis de tog til genmæle og foreslog nødvendige tiltag overfor urimeligheder?
  Inga dog, synes du ikke det lyder lidt vel hyklerisk – nærer du større omsorg for de svigtende politikere end for det svigtede danske folk?

  Jeg havde egentlig fået det indtryk, at også du føler dig grundigt svigtet.
  I dine blinde øjne, dog kun svigtet af det danske folk, sådan som du udtaler dig. Jeg fatter det ikke, du som ellers er så indsigtsfuld.
  Må jeg minde dig om, at en til enhver tid siddende dansk regering sidder som varetager af den danske stat- og det danske folks interesser – og fungerer som tjener for disse. Hvad ville du selv forvente af en sådan regering/tjener – at den plejede dine interesser, sådan som den ved afgiven underskrift har forpligtet sig til, eller ikke? Svaret må vist give sig selv, i et såkaldt demokrati som vores, mon dog ikke.

  Husker du mon nogensinde en regering, der i den omtalte periode har ladet os danskere få indsigt i diverse statistikker og regnskaber beskrivende de mangeartede omkostninger, som den muslimske indvandring har belastet os med?
  Fra politiker-side, mindes jeg personlig side kun de tiltag, som Dansk Folkeparti har kunnet lykkes i at få frembragt.

  Og for god ordens skyld, og dette er ikke uvigtigt: MEDIERNE, de skrevne såvel som de sete. Hvilken påvirkning har de ikke gjort. Vel og mærke negativt!
  DF og de klartsynede danskere er i den grad blevet chikaneret og latterliggjort. Ja, vi så jo på det nærmeste spøgelser. Men det var hverken genfærd eller spøgelser! Erkendelsens time er omsider gået op for mængden.
  Du kan roligt sende en “venlig hilsen” til samtlige medier for deres medvirken til at føre os danskere bag lyset. (BT – I er velkomne til at læse med!)

  Den såkaldte multietnificering KAN lade sig vende. Det kræver bare andet og mere end vattede politikere og deres lidet tænkende stemmekvæg. For det første kræver det vilje og mod! Resten af recepten vil komme for dagen på et tidspunkt.

  Erkendt Inga, alt for mange danskere har ikke lugtet lunten, har ikke været klartsynede nok.
  Men det har DE, der gennem alle årene har stemt DF -som de eneste klartsynede.
  Du husker vel, at det først er for nylig, at DF er blevet tildelt æren af at være blevet et stuerent parti :-).
  DF må idag til gengæld siges at være det eneste stuerene parti, som den eneste værdige repræsentant for os danskere.

  Venligst, Annalise

 21. Inga Svångberg

  – den får Kc, hvis en anden træder frem og erklærer sig skyldig i at have anvendt mit gode navn.

  Kc har tidligere skrevet at jeg skulle have XXXXXXXX, så helt uskyldig er han/hun ikke.

 22. Inga Svångberg

  @Annelise

  “du ynder at fritage politikerne for deres svigt overfor det danske folk og landet i sin helhed”

  – ja, inden folketingsvalgene fortæller politikerne og deres partier, hvad de har tænkt sig at gøre efter næste valg. Hvis man ikke tror på dem, så kan man også se på, hvad de har gjort i de sidste 4-5 årtier. Vælgerne kan altså ikke undskylde sig med, at de ikke vidste eller ved hvad konsekvenserne af deres stemmeafgivelser bliver. Sagt med andre ord: gammeldanskerne har eksakt de politikere de stemmer på!

  “Den såkaldte multietnificering KAN lade sig reverseres”

  – hvordan?

  “DF er det eneste værdige parti for os danskere”

  – jeg vil strække mig så langt som til at give dig ret i, at DF på ét altafgørende punkt er mindre landsskadeligt end de øvrige partier.

 23. hardeHenrik

  Men samme problem

 24. hardeHenrik

  En racekrig. Og den kommer.

 25. Janne Petersen

  hardeHenrik, det håber jeg sandelig ikke, fordi vold og krig altid får det værste frem i mennesker, og det er ingen tjent med.

  Denne udtynding, med efterfølgende forebyggelse, skulle den komme i praksis en dag, så må det hellere ske ved strammere regler, selvforsørgelse og forbud mod forsamlinger, der taler og handler til skade og opildning mod landet.

  Skoler og universiteter, med egen bestemmelsesret til sport, madprogram, samt alm. fællesskab omkring undervisning, hvor alle deltager.

  Børnecheks til 2 børn, uanset om man har 14, samt boligforeninger, der ikke tillader et flertal, der udraderer sæder og skikke.

  Demonstrationer med voldelige budskaber skal forbydes, og kriminelle elementer skal udvises, fordi der aldrig er konsekvens for det der bliver ødelagt, alle vi andre skal betale.

  Hvis så mange hidsige tiltag blev iværksat, og overholdt, så blev Danmark mindre attraktivt, alene selvforsørgelsens realitet, ville gå verden rundt ret hurtigt, akkurat som det nuværende gavebord gør, der findes på alle sprog. Janne.

 26. hardeHenrik

  Jamen du har helt ret Janne, og jeg er meget enig. Vi har de værktøjer vi skal bruge, men mangler politikkere uden berørings angst, der kan håndhæve dem. Idag ser jeg at politiets jurister har besluttet at det var drengestreger at 3 muslimer forsøgte afpresning af en kirke på Nørrebro, ALLE TRE GANGE.
  De samme jurister har fejet en anmeldelse mod borgerrepensationen i KBH og Århus af bordet, da de ikke mener at moske byggeri er ulovligt i Danmark, på trods af Grundloven flere steder giver os ret til at stoppe dem.
  Som du ganske rigtigt skriver er der en alvorlig ubalance mellem borgerne og lederne. Denne skævvridning bliver større og større dag for dag, og det er vel kun et spørgsmål om tid før Odin igen viser os sin ufattelige ondskab.
  Den ondskab der skal komme fordi vi som folk ikke sørger for at vores ledere afspejler vores måde at være på, som der står i Grundloven de skal.

 27. Janne Petersen

  hardeHenrik, præcis, vi er helt enige, utilfredsheden vil på et tidspunkt ramme porten til ‘den lukkede klub’ Christiansborg, og det skal helst være en fuldtræffer, der ikke kommer i klammeri med landets love, så luften går af ballonen istedet.

  Det går ganske glat med andre demonstrationer, der ovenikøbet taler imod landets befolkning, så hvorfor ikke give et modspil, der sparker mønstret af sæderne inde på borgen.

  Det er så comfortabelt, at kunne smække porten i, og sige hus forbi til en utilfreds befolkning, der til stadighed kun evner at gø i mindre grupper, og det vækker ingen, der skal enighed til, før lyttelapperne kommer ud.

  Denne her udvikling kan simpelthen ikke fortsætte, fordi pumpen i forsørgertanken taber fart, og når krybben er tom, bides hestene.
  Selvfølgelig skal et lille kristent land ikke fyldes til bristepunket med moske’er, det holder jo ikke vand, eftersom det er alm. kendt hvad disse klubber bliver anvendt til.

  Det er ikke alene grundlovsstridigt, det er også naivitet af værste skuffe, og set i lyset af armvridningerne på vores egne kirker, så toner det faktisk fjendskhed. Janne.

 28. hardeHenrik

  Tak for svaret Janne. Jeg ved du har luret mig, og det varmer i en kold tid. Jeg elsker dine indlæg, du skriver ikke men giver meninger klang, du får bokstaverne til at danse. Det er en sjællenthed i dag, og jeg kan ikke understrege nok hvor dejligt det er at høre på folk der virkeligt kan udtrykke hvad de føler.
  Derfor ønsker jeg dig og dine kære den bedste jul, og et ønske om at Jolnir finder din lille gård, og giver DIG det du mest ønsker dig.
  vh Henrik

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.