Det kan vi ikke være bekendt

I 2005 mistede Christina Finsen sine to døtre, Victoria og Simone, da hendes eksmand dræbte dem i sin lejlighed i Svendborg. Kort forinden var Christina og pigernes far gået fra hinanden.

Intet kan nogensinde erstatte Christina Finsens tab. Resten af sit liv må hun leve med sorgen, smerten og tabet. Hun må leve med en varig psykisk lidelse, som fulgte med tabet af de to børn. Og måske må Christina Finsen også leve med, at det danske samfund ikke vil tilkende hende en erstatning for netop de psykiske lidelser.

I denne uge fastslog Østre Landsret, at Christina Finsen ikke har ret til erstatning fra Erstatningsnævnet. Begrundelsen er, at kvinden ikke befandt sig på gerningsstedet den skæbnesvangre decemberdag i 2005 og dermed ikke selv var i fare.

Christina Finsen blev efter drabene tilkendt en tort-erstatning på to gange 100.000 kroner, mens hendes krav om en håndsrækning som følge af de psykiske lidelser blev afvist af Erstatningsnævnet. Siden vandt Christina Finsen en historisk sejr, da hun fik byrettens ord for, at hun kunne gøre krav på betaling for psykologhjælp og tabt arbejdsfortjeneste. Landsretten er nu nået frem til den modsatte konklusion.

Sammen med sin advokat overvejer Christina Finsen nu, om hun skal forsøge at få sagen for Højesteret. Det vil kun være rimeligt. Lad os få Højesterets fortolkning af erstatningsbegrebet. Og lad os få efterset og om nødvendigt revideret reglerne for offererstatninger.

Med sin ugerning ønskede Christina Finsens eksmand at skade hende mest muligt. Ved at nægte Christina Finsen erstatning for de psykiske lidelser, der fulgte med tabet af Victoria og Simone, undlader vi som samfund at lindre smerten. Det kan vi ikke være bekendt. Det er, som Christina Finsen selv skrev på Facebook: Ubegribeligt.

Hec

71 kommentarer

 1. Julemanden

  Gud give, at vi ikke får for mange får ind i juraen. Måske skal vi klippe dem, inden de bliver for fede og dumme

 2. hardeHenrik

  Hvem siger jeg ikke gør noget ved det. Du er da ikke så naiv så du tror jeg kun buldre på trommen.
  Er der ikke nogen vis mand der har forklaret dig at uden en fortid, har vi ingen fremtid.
  Da jeg har ondt af dig, (julen gør os bløde) skal jeg IGEN smide lidt glimmer efter dig.
  DINE forfædres livsformel var meget enkel og uhyggeligt effekfiv.
  Fortid+ Nutid= Fremtid
  Nu skære jeg det ud i pap for dig, så hold nu fast.
  Vi bruger jætterne som eksempel.
  Vi ved fra fortiden at jætter er onde og vil udslette alt der ikke er som dem. Vi ved at vores fædre konstant sloges mod dem, og vi ved det er lokis tankegang der leder dem.
  Fra nutiden ved vi fra bla. biblen at jætter kom oprindeligt fra det “forjættede land” og landområderne rundt om, altså jøder og araber.. Vi ved også at efter de blev sat på plads sidst (det osmaniske rige) der bla besatte halvdelen af Spanien og Italienog Grækenland, og er skyld i at disse folk i dag er mørkhårede er de begyndt at sprede deres helligdom igen.
  Det ved vi idag at de kan, fordi loki-folket i vores hvide verden har haft held med at udråbe alle der elsker sit land for af være “nazisvin, racister osv osv. Derefter har de åbnet det eneste værn vi har mod disse sataner, nemlig vores grænser som end ikke er bevogtet.
  Det var så fortiden og nutiden groft rundet op.
  Nu kan du så selv lægge dem sammen, og så kan du fortælle alle os andre hvilken fremtid der venter os.
  At du vrisser af din egen fortid, viser hvor sølle du er, og lur mig om du ikke dør i sengehalmen af sot.

 3. hardeHenrik

  Lad nu være med at være så naiv for satan.
  Hver gang en racefremmed kommer til skade var han dit og dat og bla bla bla.
  Vågn dog op. Det er den røde presse (loki) der fylder jer med løgn.
  Sandheden er at han var skrevet op til et kollegie værelse og godt kunne TÆNKE sig at være jurist.
  Sandheden er jo at de alle arbejder sort i deres lokale pizza bar.
  Jeg har ikke behov for at vise dig eller andre om jeg taler sandt eller ej. Jeg har sagt til dig at jeg aldrig lyver, det er der ingen glæde ved.
  Jeg er vældig glad for at jeg selv fik lov at sætte den satan på plads. Jeg er også vældig glad for at han ikke belaster vores samfund mere.Og jeg er vældig glad for at ha min søn idag, ser du, han opsøger ikke balladen som lille jonas gjorde.

 4. hardeHenrik

  Det ville da være en god ide.
  Scramasaxen er slebet

 5. Janne Petersen

  hardeHenrik, det meste af det du skriver, kan jeg sagtens give dig ret i, blot er vi aldrig helt enige om sprogbruget, fordi du gang på gang mestrer at sige noget rigtigt, pakket ind i barske gloser, så man skal skære sig igennem den verbale vold, for at give dig ret.

  Jeg kan skam udmærket se hvor vi bevæger os hen, og et kig ud på verden omkring os, kræver ikke de store talenter til at regne ud, at noget er rivende galt både her og der.

  Jeg læste kun positivt om denne Jonas, der blev stukket ned, men du ved så åbenbart mere end mig.
  Vi skal på ingen måde tilbede den rædselsfulde verdens ånd, der langsomt fordærver landene både ude og hjemme, men sålænge vi er mennesker på denne jord, sålænge må vi igennem ansvar for eget liv, undgå at tage de midler i brug, vi hader hos de andre, det er jo ikke forandring, det er gengældelse.

  Du har ikke følelser for racefremmede, efter egne udtryk, og der skilles vore veje i enigheden, fordi alle mennesker gennemgår livets prøvelser og døden er skam ens, den har til formål at stoppe livet, sort eller hvid.

  Vreden er blusset markant op i debatterne, og med mange af de tiltag, der render af stabelen i dette land, er det også berettiget, blot skal vi huske, at i forsvaret for det vi har kært, ligger der forpligtelser, og en af dem er at skelne, så det vi gerne vil passe på, ikke har større omkostninger for os selv, i kampen for at vogte det, vi mener de andre ødelægger. Janne.

 6. Chris

  Hvorfor kalde den røde presse “loke”, i stedet for bare “den røde presse”? Hvis han godt kunne tænke sig at være jurist, gør det ham til en der opsøger problemer selv?
  Men hvis den fylder os med løgn, hvor får du så dine “sandheder” fra?
  Det eneste du formår at bevise, er at du genereliserer alle, der ikke er som dig.
  Hvis man opfinder sine egne svar, så har man et svar på alting, du snakker uden om, så du slipper for at skulle dokumentere samtlige påstande du kommer med.
  Jeg accepterer ikke dine påstande om ham Jonas, hvis ikke du kan fremlægge dokumentation for at det var tilfældet.
  Du tror, at hvis man er mørk i huden, så arbejder man automatisk på pizzabar, hvilket jeg ved ikke passer. Du tror at alle der er mørkere i huden er muslimer, men Jonas var fra Afrika.
  Hvad mener du med at du selv fik lov at sætte ham på plads, du tog måske del i hans mord?

  Det er sjovt du ikke har behov for at vi andre ved du taler sandt, for du tøver ikke med at give din forskruede mening til kende. Sandheden er dog, at du i det virkelige liv aldrig ville blive taget seriøst, men at du bliver nødt til at gemme dig bag dit keyboard, når du udspyer din galde.

  Hvis din søn en dag bliver stukket ned umotiveret, så ved du, at ikke alle opsøger problemerne selv, men sagtens kan blive offer for en idiot med et skarpt våben. Mener du også at de 20 børn i Connecticut også opsøgte problemerne selv? Der har nok også været nogle børn, der var mørkere end andre iblandt.

 7. Chris

  Du kan kalde mig naiv, når vi snakker om ting der findes, ikke fanden malet på væggen. Kunne det tænkes, at der er dig, der er så naiv, at du tror at et helt folkefærd kan være ondt kollektivt?
  Husk at spise dine piller, ellers er jeg da bange for at du går på massakre et sted.

  Jeg sætter pris på pap-udskæringen af dit forstyrrede sind, men synes stadigvæk ikke, at du kan argumentere for dine meninger, med dine meninger.
  I stedet for at sige tingene som de er, begynder du igen med at bruge “jætter” som eksempel, hvad med bare at bruge eksemplet som eksempel, ved at kalde en spade for en spade?

  Du er ligesom de religiøse, der forsvarer sig mod verbale angreb fra ikke-troende, med at citere fra deres hellige bøger.

  Du har ondt af mig, fordi jeg ikke tror på dig?
  Jeg har ondt af dig, fordi du tror at du er overbevisende.

  Du tillægger dem, du ikke kan lide, en del superkræfter må jeg sige, det lyder til at de kan kommunikere telepatisk og alt muligt

 8. hardeHenrik

  Det er fint nok Chris, men du svarede aldrig på spørgsmålet.
  Hvordan ser vores fremtid ud ?
  Og anderkender du at fortid+nutid=fremtid ?

 9. Chris

  Du har gjort det til et retorisk spørgsmål, hvilket jeg ikke vil svare på.
  Der er mange flere faktorer der spiller ind, og du har kun opstillet en brøkdel af verdenshistorien, så den passer ind i din lille tese. I et andet tilfælde, ville dit udsagn måske passe, men hvis jeg svarer ja her, så har jeg givet dig ret i alt det pis du udspyede før, og det er jeg bestemt ikke tilbøjelig til.
  Desuden bruger du endnu en gang denne taktik, der gør, at du ikke behøver at svare på de spørgsmål jeg stillede (og jeg spurgte først).

 10. Chris

  Vi finder ud af, hvordan vores fremtid ser ud, når vi ser den, for ingen kender dagen.

 11. hardeHenrik

  Jeg vil skide på hvad du mener og føler. Med hensyn til jonas har jeg fortalt hvad jeg ved og kan stå inde for. At du ikke tror mig er ikke mit problem.
  Min visdom og indsigt i hvad der foregår i Danmark er uendelig, derfor har jeg ikke “behov” for at bevise jeg har ret, jeg VED jeg har ret.
  For til slut at få dine øjne til at trille helt rundt i kryderen på dig, så hør dette om Amagermanden.
  Han hedder Marcel Hansen, boede i Hattemagerstien i Urbanplanen, hvor jeg selv er vokset op i Knapmagerstien. Han var min lillebrors bedste ven i 10 år, og kom dagligt i vores hjem. Ingen vidste dengang hvilket monster han var. Men hans far var nazi ligesom poul nyrups far, så han var smittet fra fødslen med ondskab. Så spørger jeg dig. Er dette også løgn, fordi jeg ikke beviser det ?

 12. Chris

  Jeg er udemærket godt klar over, at du vil skide på hvad jeg mener, det har du gjort meget klart, ved at nægte at bevise påstande.
  Jeg ved at din såkaldte visdom IKKE er uendelig, du er ikke en aser, du er et lille menneske som os andre.
  At du “ved” at du har ret, vil jeg sådan set skide på, for du udtaler dig om ting, som du ikke ved noget om, og hvis man gør det, så må man bevise det, for selv aviser kan ikke skrive noget, uden at have belæg for det. Så hvis du vil besmitte andre med din overbevisning, så må du komme med beviser, for du vil vel ikke have letpåvirkelige mennesker på din side?

  Sjov lille historie du kommer med, ved ikke helt hvorfor du tror, at mine øjne vil trille rundt i hovedet. Hvis det er noget der er foregået tæt på dig, og omhandler folk du kender, så kan jeg da sagtens tro, at du ved noget om det? Jeg kender i hvert fald ikke til sagen, så jeg udtaler mig ikke om det, og vil ikke spørge efter beviser, da det er sagen, som vi debatterer, uvedkommende.

  Jeg har dog ikke sagt at du lyver om denne Jonas-sag, men dit udlæg er lidt for udvandet, til at jeg vil tage dig på ordet, derfor; beviser tak.

 13. hardeHenrik

  Jeg høre dig Janne. Jeg forstår dig også, og ingen er mere ked af den forandring der har ramt os alle, end jeg er.
  Op gennem livet har vi som folk fået trukket den ene uretfærdighed efter den anden ned over ansigtet, uden at vi må sige hvad vi føler.
  Dette uvæsen og armod har gjord at vi ikke længere er det menneske der lovede Jesus troskab, da vi som 14 årig blev hyllet på helligstedet.
  Jesus og vores ledere har forladt os, og mørket sniger sig ind på os. Præsterne ved om nogen hvem og hvad jætterne er, men de har inviteret Ymer ind i selve helligstedet (Hillerød) mens den røde pøpel glad klappede på sidelinjen.
  Jeg hader ingen andre racer, men et folk høre til i deres land. Et land en skæbne. Den voldtagen der foregår lige nu på mit land, kan jeg ikke acceptere.
  Jeg ved hvilket paradis Danmark kan være, jeg har set det, jeg var en del af det, ligesom dig Janne. Men de tog det fra os. De løg os i fælden, og alt hvad vi har tilbage er os selv, og et land der dag for dag bliver fattigere.
  Jeg er en grum mand Janne, formet af lokis surdej, og på en eller anden måde hænger jeg sammen med det der foregår. Men det jeg ser når jeg vandre rundt i Skandinavien og Tyskland hos mine venner, får det til at løbe koldt ned af ryggen. Væringen ved godt hvem der skal stå ved hans højre skulder.
  Du og jeg Janne, vores landsteder, vores heste, vores kære små børn, vores dejlige liv i dejlige Danmark. Hvem skal stoppe Ymer ? Hvem skal stoppe loki ?

 14. hardeHenrik

  Ok så stopper vi der ikke. Måske er der noget nyt vi kan skændes om i morgen

 15. Chris

  Jeg venter stadig på svar, så jeg tager dit ønske om at stoppe som kapitulering.

 16. hardeHenrik

  Jamen det er det ikke. For at bevise for dig jeg taler sandt, vil jeg bringe min søn ind i billedet og det er ikke rimeligt.
  Jeg kan som det abselut yderste oplyse at den famøse fodboldkamp var mellem Ørslev og Vordingborg.

 17. Chris

  Nu snakker du da virkelig udenom. Den filibuster taktik er ikke effektiv.

 18. hardeHenrik

  Når vi så ser fremtiden når den kommer, er det jo ikke fremtid mere, men nutid.
  Giv mig et emne Chris, og jeg skal forudsige fremtiden, noget virkeligt vi kender fra hverdagen.
  Jeg ved godt jeg kan være tung at danse med, og til tider løber mundtøjet af med mig. Kalde en død mand for spot er ikke pænt det er vi enig om.
  Jeg har ikke ondt af dig fordi du ikke tror mig, det er der mange der ikke gør.
  Jeg har ondt af dig og mange af dine landsmænd fordi i ikke kender jeres egen histoie.
  Ingen kan fremvise så meget tekst som vi har fra vores fædre. Ingen folk kan fremvise en æt så kraftfuld, at den erobre hele den nordlige halvkugle. Jeg er meget skuffet over at det er lykkes den katolske pædofile kirke ar mane det i jorden som trolde og overtro, mens de udbreder en tro her i Norden om en mand der kan gå på vandet.
  Nu har Jesus så forladt os, måske vandet ikke kunne bære mere, og vi står alene tilbage. Skal vi lade os kue, og optage den nye religion islam, eller skal vi kæmpe for vores land med ravnebanneret i den ene hånd, og hammeren i den anden.
  Giv mig et emne Chris, vi kan bruge vores børn, tør du det ?

 19. hardeHenrik

  Fordi vores ledere har svigtet os, og fordi vi ikke bakker hinanden som folk, er to landsmænd igen blevet overfaldet i mørket af jætter på min elskede ø Amager.
  Disse feje møgdyr der altid angriber i flok, har igen ødelagt livet for 2 af jeres landsmænd og deres familie.
  Hvorfor gør i ikke noget ?
  Hvad skal der til før i gør noget ?
  Næste gang er det måske jeres dreng.
  Hvem går fakkeltog for disse 2 Danskere ?

 20. Janne Petersen

  hardeHenrik, du siger det selv, det er lige præcist sammenholdet, der er smuldret, både hos de regerende parter, som blandt folket.

  Det er lige præcist det samme, der skete under besættelsen, grupper af mennesker brød ud af den påbudte accept overfor besættelsesmagten, og tog sagen i egen hånd, og i dette forsvar, spirede også de andre grupper frem, som gik imod dette forsvar, selv om vi som et samlet folk, egentligt bare skulle stå sammen.

  Debatterne afslører meget markant, hvem der er for og hvem der er imod, så intet nyt under solen der, desværre.

  Regeringen er fortalere for denne udvikling, og i disse mange fejlinvesteringer, avles den vrede blandt befolkningen, som ulykkeligvis på et tidspunkt, kan udløse hidsige tilstande.

  Urimeligheder og forskelsbehandling skaber had, og det gælder både blandt voksne som børn, derfor er det så tvingende nødvendigt, at folkets røst bliver hørt, fordi de høster det, regeringen sår.

  Du spørger hvad der skal til, før nogen gør noget, det har jeg desværre ikke noget klart bud på, men vurderet udfra de kogende meninger i de forskellige debatter, så hersker der nok ingen tvivl om, at selv om vi taler fredstid, så vil der blandt befolkningen spire en ukontrolleret vrede frem, som ingen måske rigtigt så komme.

  Sverige oplevede et betydeligt udbrud, som udelukkende havde til hensigt at tone klart flag i en udvikling, nogen støtter og andre foragter.
  Aldrig kan jeg tilslutte mig den form for forsvar, men til gengæld så er det præcist det mønster der tegner sig, når mennesker får nok. Janne.

 21. Chris

  Jeg kan godt læse, at du brænder for at “forudsige fremtiden”, men at dømme efter dine tidligere udbrud, så finder du jo alligevel bare på noget selv. Før fremtiden er nutid, er der ingen der kender den, du kan lige så godt lade være, men jeg nægter at spille op til dig. Du er en sortseer i så høj grad, at kun en anden sortseer ville kunne tro på det du siger. Det undrer dig ikke, at der er mange der ikke tror på dig?
  Jeg kender nok af min egen historie, jeg tolker den bare anderledes end du gør.

  Du er bange for at muslimer og jøder overtager verden på en måde, men du vil jo godt være en del, af en gruppe, eller et folk, der gør det samme? Det er da selvmodsigende.

  Dine “argumenter” om Jesus og pædofile katolikker er spildt på mig, da jeg hverken tror på den religion, eller din.

  Nu snakker du om børn som eksempler igen, hvad er det du ævler om?

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.