Det kan vi ikke være bekendt

I 2005 mistede Christina Finsen sine to døtre, Victoria og Simone, da hendes eksmand dræbte dem i sin lejlighed i Svendborg. Kort forinden var Christina og pigernes far gået fra hinanden.

Intet kan nogensinde erstatte Christina Finsens tab. Resten af sit liv må hun leve med sorgen, smerten og tabet. Hun må leve med en varig psykisk lidelse, som fulgte med tabet af de to børn. Og måske må Christina Finsen også leve med, at det danske samfund ikke vil tilkende hende en erstatning for netop de psykiske lidelser.

I denne uge fastslog Østre Landsret, at Christina Finsen ikke har ret til erstatning fra Erstatningsnævnet. Begrundelsen er, at kvinden ikke befandt sig på gerningsstedet den skæbnesvangre decemberdag i 2005 og dermed ikke selv var i fare.

Christina Finsen blev efter drabene tilkendt en tort-erstatning på to gange 100.000 kroner, mens hendes krav om en håndsrækning som følge af de psykiske lidelser blev afvist af Erstatningsnævnet. Siden vandt Christina Finsen en historisk sejr, da hun fik byrettens ord for, at hun kunne gøre krav på betaling for psykologhjælp og tabt arbejdsfortjeneste. Landsretten er nu nået frem til den modsatte konklusion.

Sammen med sin advokat overvejer Christina Finsen nu, om hun skal forsøge at få sagen for Højesteret. Det vil kun være rimeligt. Lad os få Højesterets fortolkning af erstatningsbegrebet. Og lad os få efterset og om nødvendigt revideret reglerne for offererstatninger.

Med sin ugerning ønskede Christina Finsens eksmand at skade hende mest muligt. Ved at nægte Christina Finsen erstatning for de psykiske lidelser, der fulgte med tabet af Victoria og Simone, undlader vi som samfund at lindre smerten. Det kan vi ikke være bekendt. Det er, som Christina Finsen selv skrev på Facebook: Ubegribeligt.

Hec

71 kommentarer

 1. Jakob N

  Ja, endnu en gang kan man se, at det er samfundets skyld, at to mennesker ikke kan enes. Det er gået fuldstændigt over gevind med alle de erstatninger. Hun får jo ikke sine børn igen ved en erstatning.

  Det er ulykkeligt for hende, hvad der er sket, men der er sket en strafudmåling for idioten, der dræbte børnene.

 2. Chris

  Ved godt det er kynisk, men må stille mig lidt enig her, hvad skal pengene hjælpe hende? Har aldrig hørt om en læge, der ordinerede penge som kur mod psykiske lidelser.
  Vi andre betaler vel også penge til forsikring osv., hvis vores partnere eller børn skulle dø? Det er da vel også forbundet med nogle psykiske mén?

 3. Jacki

  Alle folk er så skide kloge! Jeg gad godt at se jer, efter i har mistet 2 af jeres guldklumper!

  Sygdom kan man være forberedt på, da det ofte har en længere proces og man kan vende sig til tanken at man snart mister sine børn!

  Hendes børn blev myrdet! Hun nåede ikke og sige et sidste farvel! Hun nåede ikke og fortælle sine børn, at hun elskede dem! Og jeg kunne blive ved!

  Den menneskelig psyke, er et “enigma” og er absolut intet du kan forberede dig på! At folk kan side og spille kloge på, hvordan det er at miste et barn/børn! Usmageligt og lige direkte Uetisk. Fy for helvede siger jeg bare!

  Jeg ville absolut intet have noget i mod, at hun fik førtidspension eller lignende i et par år, efter sådan en omgang! Nej, vores ideolgi omkring vores samfund, går ud på at tal, bogstaver og systemet er langt vigtigere end mennesket!

  Men alle disse kommentare, gør mig desværre bange for at det menneskelige er ved at forsvinde! Menneske liv er åbenbart ikke noget værd mere..

  Jeg ville ønske jeg vidste hvem i er? For jeg ville være den første til at grine af jeres død, hvis ikke skulle blive myrdet af en eller anden latterlig grund! Sådan mennesker som jer, kunne vi godt være foruden! I forpester vores andres liv, med jeres smålighed og ondt i røven!

 4. Chris

  Det er bare lige så slemt, som hvis hendes familie var blevet dræbt i en fly- eller bilulykke. Der får man ikke nogen erstatning for.
  Selvfølgelig er det også fint, hvis hun bliver tildelt nogen penge, men nogen gange er det sundt at spørge; er der virkelig brug for det?
  Gavner det hende? Gavner det os som samfund? Som nogle andre har nævnt herinde, så kan et menneskes liv ikke gøres op i værdi, det er nok faktisk så meget værd, at det intet er værd, for ingen ville nogensinde kunne betale det beløb, som det egentlig ville koste.
  Så hvis du vil stemple mig som et dårligt menneske, så vil jeg stempe dig som en hidsigprop, der tænker med følelserne, og ikke fornuften

 5. Inga Svångberg

  @Lederskribenten/hec

  Hvis Christina Finsen vil have erstatning, må hun sagsøge morderen.

  Jeg har ikke det mindste ansvar for mordene, og derfor vil jeg heller ikke via min skat betale erstatning til Christina Finsen.

  Morderen Peter Lundin er yderst populær blandt mange kvinder, og ikke så få af dem ville hellere end gerne lade sig bespringe og besvangre af ham. Skulle disse kvinder så have erstatning af samfundet (=skatteborgerne), når/hvis Lundin senere myrdede afkommet?

  Hvor hårdt mange gode og anstændige mennesker end synes, at det lyder, så kan Christina Finsen altså ikke holde skatteborgerne ansvarlige for, at hun valgte den forkerte mand.

 6. Kc

  En sjælden gang kan man jo godt være enig i fænomenet “Ingas” meninger, som den står skrevet ovenfor dette.

 7. Inga Svångberg

  @Kc

  Det tjener dig til ære, at du giver mig ret på trods af at du afskyr mig som pesten.

 8. Chris

  @Lederskribenten
  Hvorfor er det desuden os som samfund, der ikke kan være det bekendt? Jeg er da ikke blevet spurgt, om jeg synes hun skal have erstatning? Højesteret er ikke hele samfundet, mig bekendt.

 9. Emilie

  HVIS hun får erstatning for tabet af sine 2 døtre bliver døren åbnet for erstatninger betalt af staten for alle der mister familie v. drab. Ja, man får psykiske men´i hendes situation, men det gør voldsramte kvinder også, og mange, mange andre, der udsættes for traumer.
  Personligt har jeg brugt ti-tusindvis af kr. på terapi, p.g.a. en barndom med alkoholisk far og andre traumer, men skal jeg så også have erstatning over ingen greb ind?? Nej, det skal jeg ikke, for så skal snart alle ha´erstatning, og staten er jo også mig og os. Situationen ER sørgelig, men ligesom vi andre ikke får vores barndom tilbage ved at få penge, så får du aldrig dine piger tilbage, desværre.

 10. HumørHenrik

  Hold da fest nogle kommentarer at komme med!?

  Der er ikke en kæft der tænker på offeret, hun kan få lov til at sejle sin egen sø. Ingen hjælper hende hvor er det
  bare et fattigt & råt samfund FØJ FOR SATAN hvor er
  i nogle små mennesker ØV.

 11. Inga Svångberg

  @HumørHenrik

  Hvis du mener at Christina Finsen skal have penge, så er du meget velkommen til at sende hende dine egne. Såfremt du ingen egne penge har, kan du starte en indsamling til Christina Finsens fordel. Ja, du kan endda gøre begge dele!

  P.s.: lad os høre hvor meget du sendte eller om du har startet indsamlingen. Hører vi intet fra dig, antager vi, at du bedste kulturradikale, socialistiske og humanistiske vis, blot forsøgte at udstille dig selv som et godt, anstændigt, humanistisk, empatisk, velgørende, moralsk, etisk, ansvarstagende, kærligt, medfølende etc. etc. individ.

 12. HumørHenrik

  Jeg ved ikke hvem du prøver at imponere, men mig lykkedes det altså ikke med!? Du er godt klar over at
  Christina Finsen er totalt uskyldig i den tragedie der
  er overgået hende ikk psykose Inga

  Eller er du bare for hjernedød?

 13. Inga Svångberg

  – jaså, du nægter altså at hive dine egne penge op af lommen og/eller starte en indsamling?!

  Dermed er det altså os andre, som skal tvinges til at betale og/eller starte en indsamling?!

  Henrik, vi giver intet for din lyst til at gøre godt med andres tvangsindrevne skattekroner.

  Konklusionen kan kun være, at du forsøgte at score gratis points ved at markedsføre dig selv som et “godt og anstændigt menneske”.

  P.s.: At du tillige anklager mig for at være uvidende om eller ligeglad med Christina Finsens ulykke, er virkelig patetisk.

 14. HumørHenrik

  Sødeste bette ven! Du havde da ingen problemer
  med at give pia kjærsgaard et beskyttelsesrum!

  & bankpakker er der vist også givet en del ud af.

  & du får sikkert også medicintilskud til den nervemedicin du bruger ikke?

  Jeg tror såmænd ikke at jeg er et specielt godt
  & anstændigt menneske svingberg, jeg virker bare sådan ved siden af dig.

 15. Inga Svångberg

  @HumørHenrik

  “Du havde da ingen problemer med at give Pia Kjærsgaard et beskyttelsesrum”

  – dette har jeg aldrig udtalt mig om, men jo, jeg låner hende gerne mit beskyttelsesrum.

  “bankpakker er der vist også givet en del ud af”

  – dette har jeg heller aldrig udtalt mig om (men jeg er stærk modstander af dem).

  “du får sikkert også medicintilskud til den nervemedicin du bruger ikke?”

  – jeg tager ingen former for medicin.

  “Jeg tror såmænd ikke at jeg er et specielt godt & anstændigt menneske”

  – jo, du er et rigtigt godt og anstændigt menneske, af den type der står oppe på tilskuerbænken og holder moralprædikener, mens andre betaler og arbejder.

  En Hykler, det er hvad du er!

 16. Inga Svångberg

  @HumørHenrik

  Din kommentar er bare så typisk dansk – alle som ikke mener som dig, er onde, onde mennesker!

  Christina Finsens tab er enormt, men hun har faktisk allerede fået meget hjælp fra samfundet, og den hjælp er der næppe nogen, som vil nægte hende. Men en erstatning betalt af skatteborgerne skal hun ikke have, for det er IKKE skatteborgerne, som er skyld i at hendes børn myrdedes.

  Ansvaret for mordene ligger hos morderen!, ikke sandt?

 17. I.L.Hansen

  Holder 100% med de personer, der mener at det ikke er op til skatteyderne at betale erstatning til moderen.
  Hun har jo allerede fået 2 x 100.000 kr.
  De penge må da række til en hel del psykologhjælp.

 18. I.L.Hansen

  Holder 100% med de personer, der mener at det ikke er op til skatteyderne at betale erstatning til moderen.
  Hun har jo allerede fået 2 x 100.000 kr.
  De penge må da række til en hel del psykologhjælp.

 19. HumørHenrik

  Når man tænker på hvor meget pis&lort der bliver
  givet penge til fra samfundets side, kan jeg slet ikke forstå dit “budskab”.

  Når man tænker på hvor lidt medfølelse du viser
  med Christina, er det faktisk utroligt at du selv er
  så tyndhudet!?

 20. Ib Jensen

  Utroligt så mange penge man mener vi skal forære væk over skatten. Også til sager som vi ikke hverken har været skyld eller haft del i.
  Føler en stor sympati med hende og det er et tab som man nok aldrig kommer over.
  Men hvorfor skal samfundet betale erstatning?
  Nu må det høre op med alle dem der skal have penge fra det offentlige af diverse årsager.
  Som en anden ganske rigtigt skriver, så start en indsamling, så kan de som ønsker at yde bidrag gøre det!
  Samfundet er gået for vidt i hvad vi skal dække og give penge til. Det har aldrig været bagtanken med velfærdsstaten, at vi skal hvae penge og hjælp for ting vi selv er skyld i, for sager 2 personer imellem osv.
  Ikke noget at sige til at mange efterhånden ikke finder det rimeligt med al den skat vi betaler.
  Sender de varmeste hilsner til de efterladte, stor sympati, men jeg er ikke medårsag til at du mistede dine børn og ønsker ikke at bidrage. Sagsøg din tidligere mand istedet!

 21. hardeHenrik

  Du er sguda en kold skid Ib. Vi læser:
  Sender de varmeste hilsner til de efterladte, stor sympati, men jeg er ikke medårsag til at du mistede dine børn og ønsker ikke at bidrage. Sagsøg din tidligere mand istedet.

  Først fylder du hende med håb, og så fortæller du hende at hun kan sejle sin egen sø.
  Du siger:
  Men hvorfor skal samfundet betale erstatning ?
  Det skal de fordi denne kvinde er Dansker, og bor i Danmark. Hun er blevet ramt af den værste form for ondskab vi kender til, hun er udslettet som menneske, og så mener du ikke at hendes landsmænd skal komme hende til undsætning ? Det er da vores pligt.
  Jeg må sige at jeg skammer mig over at være fra samme stamme som dig.
  Du er en lort, men samtidigt et rigtigt godt eksempel på jeres coka-cola kultur.
  På trods af at du brænder 2500 kr af om måneden på junk food til dig selv og dine blævrende forkælede unger, kan du ikke hjælpe en landsmand i nød med en plovmand. tsk tsk

 22. Inga Svångberg

  @Ib

  Tag dig ikke af HardeHenrik.

  Han vil tvinge os andre til at betale mens han selv nægter at bidrage – altså en vaskeægte hykler, men vi kender til bevidstløshed denne type…..

 23. hardeHenrik

  Den bedste “erstatning” denne stakkels kvinde kan få, er en passende straf for denne barnemorder.
  Det vil ikke bringe børnene tilbage, men retfærdigheden vil sejre.
  I stedet for at klynge ham op på Amager fælled, giver vores syge samfund ham en latterlig straf, så han kan slå nogle flere børn ihjel om 5-7 år.
  Ligesom børnepilleren fra Haderslev.
  Vore samfund har spillet fallit, og retfærdighed er idag kogt ned til 7 uger i sommerhus i Skåne.
  Til FORBRYDEREN

 24. Inga Svångberg

  @hardeHenrik

  “klyng ham op på Amager fælled”

  – jamen I gode og anstændige gammeldanskere har jo forlængst afskaffet dødsstraffen?!

 25. Lene

  Det er ganske forfærdeligt at miste sine børn, ingen penge kan erstatte dem, hvis der skal penge på bordet må det være faderen der må betale når han engang er fri og forhåbentlig i job igen, det kan og må ikke være staten der går ind her, det er et skråplan at komme ud på og det gør ikke at hun får hendes børn tilbage.

 26. Christensen

  Når det er bankerne eller boligmarkedet, der slår sig selv ihjel, er der ingen grænser for vore ønsker om socialistisk intervention i liberalismen i form af skatteyder-begunstiget hjælp.

 27. Janne Petersen

  Rejsen igennem sorgen, kan ingen penge formilde, derfor ser jeg heller ikke erstatning som værende det optimale plaster.

  En god sorgrådgivning, samt en selvfølgelig passende straf til en børnemorder, må absolut have en bedre virkning, end kolde kontanter, der faktisk kan fremstå som en afspisning fremfor efterfølgende hjælp gennem mareridtet.

  Da Lundin lige blev sparket ind i denne sammenhæng, kan det til stadighed undre mig, at han overhovedet skal have adgang til hyrdetimer med de stupide kvinder, der står i kø.

  Afsoning skal vel ikke nødvendigvis bidrage til flere børn i verden. Janne.

 28. Lars

  Jeg er ikke i tvivl om, at forudrettede skal have erstatning. Og Christina er i den grad 100% forudrettet. Men hvem skal betale. Det er ikke som sådan samfundet (skatteyderne), vi kan kun sende hende på livslang pension, Men det er hendes tidligere ex-mand, der skal stå for byrden. Hans værdier, eller hans forsikringsselskab, skal dække ind over et tab, som aldrig kan dækkes ind af penge. Afdøde børn kan ikke gøres op i monetære værdier. Det er derfor andre kulturer kræver “liv for liv”. Vi er lidt længere fremme, men mange har aldrig forstået, at lette smerten for den forudrettede. Og jeg er ikke i tvivl om, at her har forudrettede et behov for kontante midler til at komme hverdagen igennem. Uden dette vil det ganske givet være utroligt svært også, at komme gennem resten af livet.

 29. Janne Petersen

  hardeHenrik, Amager fælled samt Ryvangen, skal helst forblive fortid, fordi vi heldigvis kom lidt videre i retsplejens muligheder.

  Hvem skulle så efter din mening klynge vedkommende op, skulle det være de ‘retskafne’ ’sanddru’ bødler, der i andres henrettelse, ser deres egen fejlbarlighed dølges, eller hvem skal det være.

  Vi har et juridisk system herhjemme, godt eller dårligt, men et system, der skal guide befolkningen i samfundet, på en måde så selvtægt og selvretfærdighed ikke blusser op.

  Du har skam ret i, at mange domme skriger til himlen, men som lægmænd er vi underlagt dette lands love og regelsæt, uanset hvor uretfærdigt det end kan forekomme.

  Dødsstraf er opfundet til de selvretfærdige, der i rusen altid glemmer at gribe i egen barm, fordi focus er cementeret rundt om den, der skal aflives, og bødler er jo som bekendt neutrale ikke, det er sgu nemt.

  Der går forbrydere rundt i verden, som aldrig er blevet pågrebet, fordi en dødsstraf har sat punktum for pågældende sag, blot med en uskyldig som indsats, det er vel mord, pakket ind i rettigheder ikke.

  Lad ham betale for sine ugerninger med tid, som skal gennemleves hver dag, samvittigheden er jo ikke underlagt kontrol, den kommer og går. Janne.

 30. Chris

  Citat af HardeHenrik:
  “Hun er blevet ramt af den værste form for ondskab vi kender til, hun er udslettet som menneske, og så mener du ikke at hendes landsmænd skal komme hende til undsætning ? Det er da vores pligt.”
  Kan du blive enig med dig selv?

 31. hardeHenrik

  Om hvad ?

 32. Chris

  Hvis det er ondskab at udslette nogen som menneske, hvordan kan du så tale for dødsstraf?

 33. hardeHenrik

  Jeg siger at få slået sine børn ihjel (miste dem) må være den værste ondskab vi som forældre kan komme ud fra. Det eneste der retfærdiggør, og lindre sådan en smerte, er en aflivning af disse udyr.
  Det vil både være retfærdigt, det vil give de efterladte en form for oprejsning, men vigtigst af alt vil det sende et signal til omverdenen hvad der sker hvis du piller ved det allerhelligste, nemlig vores børn.
  Da BreivikaR slog til på Utøya med sin ufattelige ondskab, var det velvidende at han ville ramme loki der hvor det gør mest ondt, nemlig på afkommet.
  Det afkom som allerede fra barnsben bliver sendt til øen af deres røde forræder forældre, for at blive hjernevasket som de selv blev i sin tid.
  Han (BreivikaR) regnede heller ikke med at slippe levende fra sin stordåd, og fortjener vel om nogen at blive aflivet.
  Men fordi vi lever i en pædegoisk luder verden uden retfærdighed, sidder Odin nu oppe i Norge med sin ufattelige ondskab og venter.
  Venter på det han allerede ved kommer til at ske.

 34. Inga Svångberg

  @HardeHenrik

  NU er jeg rystet!, dybt, dybt rystet! At du KAN få dig selv til at skrive den slags?!

  Nuvel, det ironiske er at Breiviks forældre var socialister (fra det norske socialdemokrati “Arbejderpartiet”), faderen var endda en højtstående en af slagsen….

 35. hardeHenrik

  Ja og sådan er vores verden så forunderlig.
  Den uden sammenligning største Danske landsforræder loki-far poul nyrup, der mener halvdelen af befolkningen ikke er “stuerene” er selv avlet af en nazist og værnemager.
  Nuvel det RIGTIGT ironiske er, at hvis BreivikaRs forældre var blevet aflivet i tide som de røde møgdyr de er, så var han aldrig blevet født vel.

 36. Chris

  Kan godt være, at du synes din asertro er vildt fed, men os “normale” mennesker synes, at dine udsagn er ret så usaglige. Så et indlæg på en anden side, hvor du kaldte “de interplanetariske fjolser” hjernedøde (eller noget i den stil), men du er altså ikke en skid bedre selv?
  Kom tilbage til virkeligheden mester, Loke sidder ikke andre steder end i dit hoved :)

 37. hardeHenrik

  Kære lille ven. loki sidder inde på borgen og spyr sin gift ud over befolkningen.
  Det gør han fordi sådan nogle som dig stadig ikke har forstået at loki ikke er en person men et heite for en forræderisk sindsstemning som rammer en del af alle befolkninger. En kræftsvulst som vi giver næring i hverdagen, i stedet for at skære den væk og advare alle levende skabninger mod den.
  Jeg er skuffet over dig Chris, jeg troede der var lidt bid i dig. Men dine barnlige kommentare viser med alt tydelighed at du også er blevet snydt af skolelæeren, og har svigtet dig selv ved ikke at sætte dig ind i din egen folks historie.
  Fordi det er jul, og jeg derfor undtagelsesvis er i godt humør skal jeg give dig et link, der kan være til stor gavn for dig og din familie.
  Asernes æt.dk
  Du får lige en og tygge på:
  Når vi nu ved at Sakserne og Anglerne var skjoldunger da de udvandrede til England i år 400. Og England herefter tager Australien, New zeeland, Usa, Canada, og vi ved at der er skjoldunger i Holland, Norden og Rusland.
  Vil du så benægte at Ase-ætten er den mægtigste på jorden ? Stamfader til det meste af den hvide befolkning i den vestlige verden. Vil du også benægte at det var Ib der grundlagde Ipswich ? Eller at det var Vandalerne fra Vensyssel der knuste det mægtige romerrige en gang for alle. En stamme man forøvrigt mener går helt tilbage til stenalderen. En stamme så grum, at den får et negativt ladet ord opkaldt efter sig
  Du siger:kan godt være du syntes din asetro er vildt fed,men os “normale” mennesker syntes, at dine udsagn er ret så usaglige.
  Jamen Chris kan du høre dig selv. Du sidder og udtaler dig om noget du ikke ved en skid om.
  Jeg vandre med oprejst pande i hverdagen. Jeg lyver ikke, og alt hvad jeg siger er sandhed, ligemeget om du kan lide det eller ej.
  Fordi det er lykkes loki at gemme vores historie af vejen, sidder du idag og undres ikke når du ser navnet Aserbajan= Asebygdan= Der hvor Aserne bor.Denne del af verden var engang vores deraf navnet. Men fordi loki ikke blev sat på plads, er dette land idag overtaget af jætter (læs. muslimer) Det er det der er ved at ske i europa, og fordi du Chris og mange af dine landsmænd ikke har forstået de tusinde og atter tusinde advarsler vores fædre giver os om jætterne forstår i det ikke. I har brudt ringmuren rundt om borgen ned, og jætterne strømmer ind i Midgård.
  Fordi vores verden skal gå i opløsning før alt blir godt igen, ved vi at jætter, kujoner og loki en gang for alle skal udryddes til sidste led.
  Spørgsmålet er når dagen kommer Chris, vil du så gemme dig som de andre kujoner, eller vil du kæmpe for det du har kært.
  Vil du helst stå i kirkebogen, eller skal dine staver mejsles i granit, en hæder BreivikaR allerede har opnået.
  Død i hjernen siger du.
  Jeg kender vores skæbne, hvad ved du ?

 38. Chris

  Wow, du er virkelig desillusioneret. Der er ikke meget bevis i det du siger, mange postulater, men du er ikke særlig overbevisende.
  Jeg ved lige hvad du vil sige efter dette. “Bla, bla, bla, jeg kendetr sandheden, du ved ingenting, du finder ud af det når hævnens time oprinder” eller sådan noget ævl.
  Igen, ingen saglig tale. Du prøver at latterliggøre mine forsøg på at få dig til at bevise at din religion er ægte, at dine guder er virkelige, men det er faktisk dig der fremstår som fjollet. Om Loke så er en allegori for alt hvad der er galt med denne verden, problemer er hvad der er galt med denne verden, men det er fint, hvis du i din legetøjsverden, og Breivikforgudelse, vil kalde dine problemer navne, i stedet for at gøre noget ved dem.

 39. hardeHenrik

  Hvem siger jeg ikke gør noget ved det. Du er da ikke så naiv så du tror jeg kun buldre på trommen.
  Er der ikke nogen vis mand der har forklaret dig at uden en fortid, har vi ingen fremtid.
  Da jeg har ondt af dig, (julen gør os bløde) skal jeg IGEN smide lidt glimmer efter dig.
  DINE forfædres livsformel var meget enkel og uhyggeligt effekfiv.
  Fortid+ Nutid= Fremtid
  Nu skære jeg det ud i pap for dig, så hold nu fast.
  Vi bruger jætterne som eksempel.
  Vi ved fra fortiden at jætter er onde og vil udslette alt der ikke er som dem. Vi ved at vores fædre konstant sloges mod dem, og vi ved det er lokis tankegang der leder dem.
  Fra nutiden ved vi fra bla. biblen at jætter kom oprindeligt fra det “forjættede land” og landområderne rundt om, altså jøder og araber.. Vi ved også at efter de blev sat på plads sidst (det osmaniske rige) der bla besatte halvdelen af Spanien og Italienog Grækenland, og er skyld i at disse folk i dag er mørkhårede er de begyndt at sprede deres helligdom igen.
  Det ved vi idag at de kan, fordi loki-folket i vores hvide verden har haft held med at udråbe alle der elsker sit land for af være “nazisvin, racister osv osv. Derefter har de åbnet det eneste værn vi har mod disse sataner, nemlig vores grænser som end ikke er bevogtet.
  Det var så fortiden og nutiden groft rundet op.
  Nu kan du så selv lægge dem sammen, og så kan du fortælle alle os andre hvilken fremtid der venter os.
  At du vrisser af din egen fortid, viser hvor sølle du er, og lur mig om du ikke dør i sengehalmen af sot.

 40. Chris

  Du kan kalde mig naiv, når vi snakker om ting der findes, ikke fanden malet på væggen. Kunne det tænkes, at der er dig, der er så naiv, at du tror at et helt folkefærd kan være ondt kollektivt?
  Husk at spise dine piller, ellers er jeg da bange for at du går på massakre et sted.

  Jeg sætter pris på pap-udskæringen af dit forstyrrede sind, men synes stadigvæk ikke, at du kan argumentere for dine meninger, med dine meninger.
  I stedet for at sige tingene som de er, begynder du igen med at bruge “jætter” som eksempel, hvad med bare at bruge eksemplet som eksempel, ved at kalde en spade for en spade?

  Du er ligesom de religiøse, der forsvarer sig mod verbale angreb fra ikke-troende, med at citere fra deres hellige bøger.

  Du har ondt af mig, fordi jeg ikke tror på dig?
  Jeg har ondt af dig, fordi du tror at du er overbevisende.

  Du tillægger dem, du ikke kan lide, en del superkræfter må jeg sige, det lyder til at de kan kommunikere telepatisk og alt muligt

 41. hardeHenrik

  Det er fint nok Chris, men du svarede aldrig på spørgsmålet.
  Hvordan ser vores fremtid ud ?
  Og anderkender du at fortid+nutid=fremtid ?

 42. Chris

  Du har gjort det til et retorisk spørgsmål, hvilket jeg ikke vil svare på.
  Der er mange flere faktorer der spiller ind, og du har kun opstillet en brøkdel af verdenshistorien, så den passer ind i din lille tese. I et andet tilfælde, ville dit udsagn måske passe, men hvis jeg svarer ja her, så har jeg givet dig ret i alt det pis du udspyede før, og det er jeg bestemt ikke tilbøjelig til.
  Desuden bruger du endnu en gang denne taktik, der gør, at du ikke behøver at svare på de spørgsmål jeg stillede (og jeg spurgte først).

 43. Chris

  Vi finder ud af, hvordan vores fremtid ser ud, når vi ser den, for ingen kender dagen.

 44. hardeHenrik

  Når vi så ser fremtiden når den kommer, er det jo ikke fremtid mere, men nutid.
  Giv mig et emne Chris, og jeg skal forudsige fremtiden, noget virkeligt vi kender fra hverdagen.
  Jeg ved godt jeg kan være tung at danse med, og til tider løber mundtøjet af med mig. Kalde en død mand for spot er ikke pænt det er vi enig om.
  Jeg har ikke ondt af dig fordi du ikke tror mig, det er der mange der ikke gør.
  Jeg har ondt af dig og mange af dine landsmænd fordi i ikke kender jeres egen histoie.
  Ingen kan fremvise så meget tekst som vi har fra vores fædre. Ingen folk kan fremvise en æt så kraftfuld, at den erobre hele den nordlige halvkugle. Jeg er meget skuffet over at det er lykkes den katolske pædofile kirke ar mane det i jorden som trolde og overtro, mens de udbreder en tro her i Norden om en mand der kan gå på vandet.
  Nu har Jesus så forladt os, måske vandet ikke kunne bære mere, og vi står alene tilbage. Skal vi lade os kue, og optage den nye religion islam, eller skal vi kæmpe for vores land med ravnebanneret i den ene hånd, og hammeren i den anden.
  Giv mig et emne Chris, vi kan bruge vores børn, tør du det ?

 45. Chris

  Jeg kan godt læse, at du brænder for at “forudsige fremtiden”, men at dømme efter dine tidligere udbrud, så finder du jo alligevel bare på noget selv. Før fremtiden er nutid, er der ingen der kender den, du kan lige så godt lade være, men jeg nægter at spille op til dig. Du er en sortseer i så høj grad, at kun en anden sortseer ville kunne tro på det du siger. Det undrer dig ikke, at der er mange der ikke tror på dig?
  Jeg kender nok af min egen historie, jeg tolker den bare anderledes end du gør.

  Du er bange for at muslimer og jøder overtager verden på en måde, men du vil jo godt være en del, af en gruppe, eller et folk, der gør det samme? Det er da selvmodsigende.

  Dine “argumenter” om Jesus og pædofile katolikker er spildt på mig, da jeg hverken tror på den religion, eller din.

  Nu snakker du om børn som eksempler igen, hvad er det du ævler om?

 46. Per Kristensen

  Erstatning for hvad ?, det var måske bedre at hun blev afkrævet erstatning til samfundet for at være så underbegavet at hun ikke kunne se hvilken voldsphyko hun lå med.
  Hvis hun vil have erstatning vil jeg anbefale at hun lægger sag an mod forældrene til hendes samlever, da det jo er klart at opdragelsen er kikset, men som andre indlæg skriver er det selvfølgelig den gennemsnitlige borgers skyld at hun lå og sov ( og vågen et par gange )
  fjols.

 47. L. Johansen

  Det kan aldrig være vores ansvar, at en kvinde vælger mand og omstændigheder, som hun gør.
  Vi skal IKKE BÆRE DET ANSVAR!

  Hold op med at lægge skyld fra jer – og over på samfundet og os andre.
  Der er kun to, der kender, hvor ansvaret ligger.
  Det er manden – og kvinden her!

 48. Jacki

  Alle folk er så skide kloge! Jeg gad godt at se jer, efter i har mistet 2 af jeres guldklumper!

  Sygdom kan man være forberedt på, da det ofte har en længere proces og man kan vende sig til tanken at man snart mister sine børn!

  Hendes børn blev myrdet! Hun nåede ikke og sige et sidste farvel! Hun nåede ikke og fortælle sine børn, at hun elskede dem! Og jeg kunne blive ved!

  Den menneskelig psyke, er et “enigma” og er absolut intet du kan forberede dig på! At folk kan side og spille kloge på, hvordan det er at miste et barn/børn! Usmageligt og lige direkte Uetisk. Fy for helvede siger jeg bare!

  Jeg ville absolut intet have noget i mod, at hun fik førtidspension eller lignende i et par år, efter sådan en omgang! Nej, vores ideolgi omkring vores samfund, går ud på at tal, bogstaver og systemet er langt vigtigere end mennesket!

  Men alle disse kommentare, gør mig desværre bange for at det menneskelige er ved at forsvinde! Menneske liv er åbenbart ikke noget værd mere..

  Jeg ville ønske jeg vidste hvem i er? For jeg ville være den første til at grine af jeres død, hvis ikke skulle blive myrdet af en eller anden latterlig grund! Sådan mennesker som jer, kunne vi godt være foruden! I forpester vores andres liv, med jeres smålighed og ondt i røven!

 49. C.Ni

  Nu må jeg bare blande mig.

  Det virker som om dette er blevet en diskution mellem jer på sitet her, og at I glemmer at det er en rigtig kvinde, en mor, som har mistet sine børn på en dybt tragisk måde.

  Om hun skal have erstatning eller ikke, har jeg ingen mening om, men at I begynder at give hende skylden for det der er sket, overskrider mine grænser.

  Denne kvinde kan på ingen måde klandres for at hendes tidligere samlever ændre sig fra at være en, sikkert kærlig far, til en hensynsløs morder af sit eget afkom, det kan under ingen omstængidheder være hendes skyld.

  Hvordan enkelte mennesker reagere på livet når det går en imod er ikke til at forudsige før situationen faktisk opstår. En morder er ikke morder før de slår nogen ihjel.

  Så enten er vi alle potentielle mordere der ikke burde få børn, eller så må vi akseptere det faktum at enkelte individer handler irrationelt på livets kriser og som følge deraf kan begå forfærdelige forbrydelser, som man ene og alene kan klandre udøveren for og ingen andre.

  Til dig som har mistet dine børn, må jeg beklage på det stærkeste at enkelte medmennesker har så lidt empati og medfølelse, at de kan finde på at hentyde noget så grusomt. Håber for dig at livet atter vil smile til dig.

 50. Inga Svångberg

  @C.Ni

  “Nu må jeg bare blande mig”

  – du er altså blevet rystet, chokeret, indigneret, bestyret, oprørt og en hel del mere?

  “at I begynder at give hende skylden for det der er sket, overskrider mine grænser”

  – du kan ikke af debatoplægget udlede, at dette ikke kan være tilfældet, så du kan godt spare dig din hellige forargelse.

  “Denne kvinde kan på ingen måde klandres for at hendes tidligere samlever ændre sig fra at være en, sikkert kærlig far, til en hensynsløs morder af sit eget afkom, det kan under ingen omstængidheder være hendes skyld”

  – dette kan du heller ikke vide! I betragtning af, at mange kvinder gerne lader sig bespringe og besvangre af typer som f.eks. Peter Lundin og Amagermanden, så er de onde kynikeres mistanke slet ikke uberettiget.

  “Hvordan enkelte mennesker reagere på livet når det går en imod er ikke til at forudsige før situationen faktisk opstår”

  – der tager du grusomt fejl! Psykopaterne har hyppigt et meget, meget langt synderegister af mindre alvorlige forbrydelser inden de første gang myrder.

  “Så enten er vi alle potentielle mordere der ikke burde få børn, eller så må vi akseptere det faktum at enkelte individer handler irrationelt på livets kriser og som følge deraf kan begå forfærdelige forbrydelser, som man ene og alene kan klandre udøveren for og ingen andre”

  – sig mig, er du en god, anstændig, humanistisk og venstreorienteret antidarwinist? I øvrigt er jeg enig med dig i, at mange af os ikke burde forplante os, for Jorden er ved at drukne i mennesker….

 51. Julemanden

  Finga, Det hedder altså “bestyrtet”
  Du liden sprogspasser.
  God jul,

 52. Janne Petersen

  jacki, det er da præcist ligeså frygteligt, som du fremlægger det, men hvor der er mennesker, er der meninger, og man kan ikke lide dem alle.

  Kvinden i artiklen, der har mistet sine børn, står i livets værste prøvelse, og allerslemmeste sorg, men hendes tilstand kræver indgående hjælp, for mig gerne afholdt af det statslige system, men en sum penge for tort og svie, er ikke behandling, det er procedure.

  Lad ikke din vrede flytte focus fra din medfølelse med denne mor, idet du er klar til at grine af de debattørers død og meninger, der ikke falder i hak med dine, så udvander alvoren i din velmente omsorg for denne mor.

  Sorg med penge, er ikke lettere forvaltet, end sorg uden, det er et falsum, den lykkeligt uvidende satser på.
  Jeg tror ikke at nogen af debattørerne er ligeglade, jeg tror snarere at disse ulyksaligheder overlapper i medierne tilstrækkeligt til, at den naturlige medfølelse vi har som mennesker, mere eller mindre kapitulerer overfor samfundets lovløshed, så disse frygtelige forbrydelser, desværre reducerer overskuddet til at bruge hele følelsesdepotet.

  Når jeg traver tilbage i tiden gennem kriminalregistret, så er der barske gentagelser af næsten identiske familiedramaer, der alle har krævet læsernes vrede, had, hævntørst og afmagt.
  Vi kan ikke stoppe råheden i verden, vi kan kun håbe at de pågældende der rammes, får den rette behandling, til at bringe sorgen ned. Janne.

 53. ib

  alle der mister et familiemedlem i f.eks en trafikulykke er ligeså hårdt ramt..

  og skruen har ingen ende ,hvis der blir tildelt skatteyderbetalte erstatninger for den slags..
  og hvorfor egentlig ??

  hvad har penge med sorg at gøre, og hvad er mit ansvar for disse ulykker som skatteyder.

 54. hardeHenrik

  Du har fuldstændigt ret Ib.
  Det har ikke noget med kroner og øre at gøre. Vi skal bare betale hvad det koster som samfund, at få sådan et menneske på benene igen. Koster det behandling i 10 år så må staten til lommerne.
  At få slået sine børn ihjel, prøv lige at tygge lidt på den. Det er en græmmer en.
  Men flertallet vil jo hellere gå i fakkeltog for nigger jonas, der ville så meget, men kunne så lidt, i stedet for at bakke op om en ung landsmand der uden skyld bliver ramt af rædslen.
  Udyret der har stået for udåden, vil resten af sit liv falde i søvn med et smil, velvidende om at hans ekskone hver dag resten af sit liv, vil vride sig i smerte over tabet af sine børn.
  Denne luksus har han, fordi vi som samfund har svigtet moren og de dræbte børn, ved ikke at bringe balance i uretfærdigheden.

 55. Janne Petersen

  hardeHenrik, bag ved ‘nigger-Jonas’ som du vælger at fremstille ham, er der også en sørgende mor, men tårerne er måske mindre salte, fordi denne unge mand var farvet.

  Du græmmes over artiklens sørgende mor, men håner samtidigt en anden ulykkelig død, du skuffer mig. Janne.

 56. hardeHenrik

  Jeg har abselut INGEN føelser for racefremmede. Hvis jonas mor havde opdraget sin unge ordentligt, kunne det være hun havde haft ham endnu. Jeg har andet steds forklaret hvilket fjols jonas var. Og hvis man lever ved sværdet, dør man som regel også ved sværdet, det ordsprog har jonas selv vist os er rigtigt.
  Du skuffer mig siger du.
  Jeg er også skuffet over at halvdelen af befolkningen i 40 år har sagt, det skal nok gå, eller sådan er de ikke alle sammen og bla bla.
  Det GIK ikke, og jo de var sådan alle sammen.
  Vores pædofile venstreorienterede luder samfund har ligesom de andre vestlige lande forrådt deres befolkninger for at tækkes djævlen i egen høje person, nemlig islam.
  INGEN sorte kan nogensinde blive til en Dansker. I kan give dem pas, menneskerettigheder og uredt hår i ungdomshuset. De vil altid være sorte, eller bastarder i en eller anden afskygning.
  Du beskylder mig til sidst for at jeg græmmes over den sørgende mor. Hvor har jeg givet udtryk for det ?
  Jeg græmmes over alle de uværdige og vattede Danskere der tror at det nok skal gå alt sammen. Tag dog for helvede og kig ud af vinduerne.

 57. Chris

  Jeg kan ikke overbevise dit racistiske sind om, andet, kan jeg høre, men dine argumenter om denne Jonas, er jo fuldstændigt ubegrundede!? Hvordan er det lige, at en jurastuderende lever ved sværdet? Det var desuden ikke ham der stak nogen ned, men selvfølgelig, hvis du ligger inde med informationer, som vi andre ikke kan finde frit tilgængeligt på nettet, så må du da meget gerne dele den, så vi kan se disse “beviser”, for dine påstande, om at han selv var skyld i det?

 58. hardeHenrik

  Lad nu være med at være så naiv for satan.
  Hver gang en racefremmed kommer til skade var han dit og dat og bla bla bla.
  Vågn dog op. Det er den røde presse (loki) der fylder jer med løgn.
  Sandheden er at han var skrevet op til et kollegie værelse og godt kunne TÆNKE sig at være jurist.
  Sandheden er jo at de alle arbejder sort i deres lokale pizza bar.
  Jeg har ikke behov for at vise dig eller andre om jeg taler sandt eller ej. Jeg har sagt til dig at jeg aldrig lyver, det er der ingen glæde ved.
  Jeg er vældig glad for at jeg selv fik lov at sætte den satan på plads. Jeg er også vældig glad for at han ikke belaster vores samfund mere.Og jeg er vældig glad for at ha min søn idag, ser du, han opsøger ikke balladen som lille jonas gjorde.

 59. Chris

  Hvorfor kalde den røde presse “loke”, i stedet for bare “den røde presse”? Hvis han godt kunne tænke sig at være jurist, gør det ham til en der opsøger problemer selv?
  Men hvis den fylder os med løgn, hvor får du så dine “sandheder” fra?
  Det eneste du formår at bevise, er at du genereliserer alle, der ikke er som dig.
  Hvis man opfinder sine egne svar, så har man et svar på alting, du snakker uden om, så du slipper for at skulle dokumentere samtlige påstande du kommer med.
  Jeg accepterer ikke dine påstande om ham Jonas, hvis ikke du kan fremlægge dokumentation for at det var tilfældet.
  Du tror, at hvis man er mørk i huden, så arbejder man automatisk på pizzabar, hvilket jeg ved ikke passer. Du tror at alle der er mørkere i huden er muslimer, men Jonas var fra Afrika.
  Hvad mener du med at du selv fik lov at sætte ham på plads, du tog måske del i hans mord?

  Det er sjovt du ikke har behov for at vi andre ved du taler sandt, for du tøver ikke med at give din forskruede mening til kende. Sandheden er dog, at du i det virkelige liv aldrig ville blive taget seriøst, men at du bliver nødt til at gemme dig bag dit keyboard, når du udspyer din galde.

  Hvis din søn en dag bliver stukket ned umotiveret, så ved du, at ikke alle opsøger problemerne selv, men sagtens kan blive offer for en idiot med et skarpt våben. Mener du også at de 20 børn i Connecticut også opsøgte problemerne selv? Der har nok også været nogle børn, der var mørkere end andre iblandt.

 60. hardeHenrik

  Jeg vil skide på hvad du mener og føler. Med hensyn til jonas har jeg fortalt hvad jeg ved og kan stå inde for. At du ikke tror mig er ikke mit problem.
  Min visdom og indsigt i hvad der foregår i Danmark er uendelig, derfor har jeg ikke “behov” for at bevise jeg har ret, jeg VED jeg har ret.
  For til slut at få dine øjne til at trille helt rundt i kryderen på dig, så hør dette om Amagermanden.
  Han hedder Marcel Hansen, boede i Hattemagerstien i Urbanplanen, hvor jeg selv er vokset op i Knapmagerstien. Han var min lillebrors bedste ven i 10 år, og kom dagligt i vores hjem. Ingen vidste dengang hvilket monster han var. Men hans far var nazi ligesom poul nyrups far, så han var smittet fra fødslen med ondskab. Så spørger jeg dig. Er dette også løgn, fordi jeg ikke beviser det ?

 61. Chris

  Jeg er udemærket godt klar over, at du vil skide på hvad jeg mener, det har du gjort meget klart, ved at nægte at bevise påstande.
  Jeg ved at din såkaldte visdom IKKE er uendelig, du er ikke en aser, du er et lille menneske som os andre.
  At du “ved” at du har ret, vil jeg sådan set skide på, for du udtaler dig om ting, som du ikke ved noget om, og hvis man gør det, så må man bevise det, for selv aviser kan ikke skrive noget, uden at have belæg for det. Så hvis du vil besmitte andre med din overbevisning, så må du komme med beviser, for du vil vel ikke have letpåvirkelige mennesker på din side?

  Sjov lille historie du kommer med, ved ikke helt hvorfor du tror, at mine øjne vil trille rundt i hovedet. Hvis det er noget der er foregået tæt på dig, og omhandler folk du kender, så kan jeg da sagtens tro, at du ved noget om det? Jeg kender i hvert fald ikke til sagen, så jeg udtaler mig ikke om det, og vil ikke spørge efter beviser, da det er sagen, som vi debatterer, uvedkommende.

  Jeg har dog ikke sagt at du lyver om denne Jonas-sag, men dit udlæg er lidt for udvandet, til at jeg vil tage dig på ordet, derfor; beviser tak.

 62. hardeHenrik

  Ok så stopper vi der ikke. Måske er der noget nyt vi kan skændes om i morgen

 63. Chris

  Jeg venter stadig på svar, så jeg tager dit ønske om at stoppe som kapitulering.

 64. hardeHenrik

  Jamen det er det ikke. For at bevise for dig jeg taler sandt, vil jeg bringe min søn ind i billedet og det er ikke rimeligt.
  Jeg kan som det abselut yderste oplyse at den famøse fodboldkamp var mellem Ørslev og Vordingborg.

 65. Chris

  Nu snakker du da virkelig udenom. Den filibuster taktik er ikke effektiv.

 66. Julemanden

  Gud give, at vi ikke får for mange får ind i juraen. Måske skal vi klippe dem, inden de bliver for fede og dumme

 67. hardeHenrik

  Det ville da være en god ide.
  Scramasaxen er slebet

 68. Janne Petersen

  hardeHenrik, det meste af det du skriver, kan jeg sagtens give dig ret i, blot er vi aldrig helt enige om sprogbruget, fordi du gang på gang mestrer at sige noget rigtigt, pakket ind i barske gloser, så man skal skære sig igennem den verbale vold, for at give dig ret.

  Jeg kan skam udmærket se hvor vi bevæger os hen, og et kig ud på verden omkring os, kræver ikke de store talenter til at regne ud, at noget er rivende galt både her og der.

  Jeg læste kun positivt om denne Jonas, der blev stukket ned, men du ved så åbenbart mere end mig.
  Vi skal på ingen måde tilbede den rædselsfulde verdens ånd, der langsomt fordærver landene både ude og hjemme, men sålænge vi er mennesker på denne jord, sålænge må vi igennem ansvar for eget liv, undgå at tage de midler i brug, vi hader hos de andre, det er jo ikke forandring, det er gengældelse.

  Du har ikke følelser for racefremmede, efter egne udtryk, og der skilles vore veje i enigheden, fordi alle mennesker gennemgår livets prøvelser og døden er skam ens, den har til formål at stoppe livet, sort eller hvid.

  Vreden er blusset markant op i debatterne, og med mange af de tiltag, der render af stabelen i dette land, er det også berettiget, blot skal vi huske, at i forsvaret for det vi har kært, ligger der forpligtelser, og en af dem er at skelne, så det vi gerne vil passe på, ikke har større omkostninger for os selv, i kampen for at vogte det, vi mener de andre ødelægger. Janne.

 69. hardeHenrik

  Jeg høre dig Janne. Jeg forstår dig også, og ingen er mere ked af den forandring der har ramt os alle, end jeg er.
  Op gennem livet har vi som folk fået trukket den ene uretfærdighed efter den anden ned over ansigtet, uden at vi må sige hvad vi føler.
  Dette uvæsen og armod har gjord at vi ikke længere er det menneske der lovede Jesus troskab, da vi som 14 årig blev hyllet på helligstedet.
  Jesus og vores ledere har forladt os, og mørket sniger sig ind på os. Præsterne ved om nogen hvem og hvad jætterne er, men de har inviteret Ymer ind i selve helligstedet (Hillerød) mens den røde pøpel glad klappede på sidelinjen.
  Jeg hader ingen andre racer, men et folk høre til i deres land. Et land en skæbne. Den voldtagen der foregår lige nu på mit land, kan jeg ikke acceptere.
  Jeg ved hvilket paradis Danmark kan være, jeg har set det, jeg var en del af det, ligesom dig Janne. Men de tog det fra os. De løg os i fælden, og alt hvad vi har tilbage er os selv, og et land der dag for dag bliver fattigere.
  Jeg er en grum mand Janne, formet af lokis surdej, og på en eller anden måde hænger jeg sammen med det der foregår. Men det jeg ser når jeg vandre rundt i Skandinavien og Tyskland hos mine venner, får det til at løbe koldt ned af ryggen. Væringen ved godt hvem der skal stå ved hans højre skulder.
  Du og jeg Janne, vores landsteder, vores heste, vores kære små børn, vores dejlige liv i dejlige Danmark. Hvem skal stoppe Ymer ? Hvem skal stoppe loki ?

 70. hardeHenrik

  Fordi vores ledere har svigtet os, og fordi vi ikke bakker hinanden som folk, er to landsmænd igen blevet overfaldet i mørket af jætter på min elskede ø Amager.
  Disse feje møgdyr der altid angriber i flok, har igen ødelagt livet for 2 af jeres landsmænd og deres familie.
  Hvorfor gør i ikke noget ?
  Hvad skal der til før i gør noget ?
  Næste gang er det måske jeres dreng.
  Hvem går fakkeltog for disse 2 Danskere ?

 71. Janne Petersen

  hardeHenrik, du siger det selv, det er lige præcist sammenholdet, der er smuldret, både hos de regerende parter, som blandt folket.

  Det er lige præcist det samme, der skete under besættelsen, grupper af mennesker brød ud af den påbudte accept overfor besættelsesmagten, og tog sagen i egen hånd, og i dette forsvar, spirede også de andre grupper frem, som gik imod dette forsvar, selv om vi som et samlet folk, egentligt bare skulle stå sammen.

  Debatterne afslører meget markant, hvem der er for og hvem der er imod, så intet nyt under solen der, desværre.

  Regeringen er fortalere for denne udvikling, og i disse mange fejlinvesteringer, avles den vrede blandt befolkningen, som ulykkeligvis på et tidspunkt, kan udløse hidsige tilstande.

  Urimeligheder og forskelsbehandling skaber had, og det gælder både blandt voksne som børn, derfor er det så tvingende nødvendigt, at folkets røst bliver hørt, fordi de høster det, regeringen sår.

  Du spørger hvad der skal til, før nogen gør noget, det har jeg desværre ikke noget klart bud på, men vurderet udfra de kogende meninger i de forskellige debatter, så hersker der nok ingen tvivl om, at selv om vi taler fredstid, så vil der blandt befolkningen spire en ukontrolleret vrede frem, som ingen måske rigtigt så komme.

  Sverige oplevede et betydeligt udbrud, som udelukkende havde til hensigt at tone klart flag i en udvikling, nogen støtter og andre foragter.
  Aldrig kan jeg tilslutte mig den form for forsvar, men til gengæld så er det præcist det mønster der tegner sig, når mennesker får nok. Janne.

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.