Dommedag er på vej – måske

Ifølge mayaindianernes kalender udslettes menneskeheden 21. december i år – altså i næste uge og INDEN juleaften!

Det har fået dele af den russiske befolkning til at hamstre overlevelsesgrej. For godt 350 år siden var russerne mere hysteriske. Her begik 20.000 mennesker selvmord, fordi de frygtede, at Antikrist ville overtage verden. Det havde den ortodokse gruppe ’De Gammeltroende’ nemlig forudsagt, men de tog som bekendt fejl.

Men selv om jordens undergang forhåbentlig har lange udsigter, så er det meget sundt at stoppe op og spørge sig selv: hvad nu hvis det hele snart er slut. Lever jeg reelt mit liv på en måde, så jeg ville være klar til at dø i morgen – er jeg ærlig nok, kærlig nok og hvad nu, hvis jeg bliver stillet til regnskab for mine handlinger på jorden.

Selv om tanken er absurd, så kunne det faktisk være, at jorden ville være et bedre sted, hvis vi alle gik og troede, at vi skulle møde vores skaber i overmorgen.

Selv om den nye kulturminister, den radikale Marianne Jelved, er mere til Carl Nielsen end til Nik & Jay, så har den danske duo fat i noget rigtigt i sangen ’En dag tilbage’: Lev mens du gør det, elsk mens du tør det.

På trods af weekendens voldsomme snemængder tyder intet dog på, at mayaindianerne får ret i deres forudsigelse. Det bliver med stor sandsynlighed både jule- og nytårsaften, og så fortsætter den grå hverdag i januar, men den kan såmænd også være udfordrende nok.

Livet er et langt overlevelseskursus, men selv sne, slud og saltede veje er vel altid bedre end jordens udslettelse.

Tænk på det, når fortovet skal ryddes ved håndkraft, eller låsen i bilen er frosset til.

cash-k

77 kommentarer

 1. Inga Svångberg

  @Lederskribenten

  “Ifølge mayaindianernes kalender udslettes menneskeheden 21. december i år – altså i næste uge og inden juleaften. Det har fået dele af den russiske befolkning til at hamstre overlevelsesgrej”

  – ja, ja, det er let at gøre sig lystig på vegne af nogle hysteriske russere, som tror på latterlige dommedagsprofetier, men gør du dig også lystig over de utallige danskere, som med religiøs fanatisme udbreder sig om en kommende klimakatastrofe? Eller er du selv en af dem?

  De hysteriske russere udgør en forsvindende del af den russiske befolkning, og jeg kan garantere dig, at hverken Putin, Medvedev, Lavrov og hvad medlemmerne af den russiske ledelse nu hedder, har andet end en hovedrysten til overs for deres hysteriske undersåtter.

  Anderledes er det i det lille, dumme Danmark, hvor fantasien om en snarlig klimakatastrofe er sat øverst på den nationale dagsorden, og hvor hvert eneste skybrud og hver eneste storm ledsages af angst og bæven og diverse “eksperters” udtalelser om, at just dette skybrud og denne storm forudsagdes af deres klimamodeller.

  Næh du, hvis jeg skal vælge, så foretrækker jeg til enhver tid nogle marginaliserede russiske hysterikere, fremfor nogle VIRKELIGT gale og indflydelsesrige danske klimahysterikere. Når den 21. december er overstået går de hysteriske russerne tilbage til hverdagens dont. Anderledes er det med de danske klimahysterikere, som bare bliver mere og mere hysteriske og magtfulde, og som ALDRIG slipper deres dommedagsteori.

  P.s.: hvis man virkelig bekymrer sig om Jordens fremtid, så skal man gå i gang med at reducere antallet af mennesker. Alt andet er bull****!

 2. jorgen f.

  Ja – fundamentet for den kristne trosretning blev fastlagt på et enkelt topmøde i år 325.

  Indtil videre har man forsøgt sig 18 gange med at stifte den ny klimakirke.

  Så mon ikke Lidegaard og co. snart burde se sig om efter et bedre koncept.

  For på trods af at dommedagsprofetierne og arvesynden er velbeskrevet i den nye kirke, virker det ikke som om at aflad og tiende systemerne rigtig flyver endnu…..

 3. Bjarne Andersen

  Klimafacisterne satser på at hvis de fortæller deres hysteriske løgne tilstrækkeligt mange gange, så bliver deres påstande ophøjet til sandhed.

 4. Torben

  Enig i det sidste. De må hjertens gerne starte med idioter som dig.

 5. HardeHenrik

  Dommedag er på vej!
  Det har i fuldstændigt ret i, men det er ikke det i regner med. Ragnerok er på vej om i vil det eller el.
  En gigantisk racekrig hvor loki og hans jætte venner en gang for alle skal ha knækket nakken.
  Det starter nok i Grækenland eller der omkring som et økonomisk kolaps.
  Derefter vil det brede sig som ringe i vandet, og det at være albaner i Kosovo vil igen være reduceret til et svin i en stald.
  Folks private “regnskaber” vil starte et hævntogt af usete dimensioner, og sammen med loki og jætterne vil der blive rydtet op i vores land en gang for alle. Ham der pløjer i børns kroppe vil blive splittet ad og sænket ned i mosen hvor han høre hjemme.
  Så til alle jer der ikke er Daner i tanke og virke, rejs mens i kan, jo før jo bedre.
  “susanne” har forøvrigt ret når hun siger at den største trussel mod vores verden, er overbefolkning. Så er vi igen tilbage ved niggerne og perkerne som yngler som rotter, fordi de stadig lever i stenalderen.
  Imens venter vi på et BLODRØDT DAGGRY.

 6. Worldpeace

  HardeHenrik – en god idé ville være, at stoppe med at presse, når vatpinden møder modstand!!!…….ellers opnår man bare det mentale niveau du befinder dig på

 7. HardeHenrik

  Jamen af dine visdomsord kan vi så udled at Danskerne renser sine øre for lidt.
  Hvordan kan du tro på “Worldpeace” med 7 milliarder mennesker på jorden, hvor af den ene milliard føler sig hævet over alle andre. Samtidigt med at en jøde-lobby styre vores hvide verden.vågn dog op
  Når dommedag kommer, og det gør den, skal vi se hvad alle jeres guder er vær.

 8. Janne Petersen

  Det er bestemt ikke nogen absurd tanke, at tænke tingene igennem omkring den skaber der kan stoppe hjulene, også selv om Svångberg igen har patentet på menneskets dygtighed og selvstændighed.

  Det er et rigtigt godt emne, vi som mennesker netop skal bruge tid på, fordi ingen kender dagen.
  Det skal ikke være en pisk over folks hoveder, så det bliver gjort til et skrækscenarie, det giver ikke pote, derimod ville det være mere ønskværdigt, hvis vi som ansvarlige voksne, jagtede meningen lidt mere omkring det kristne lands betydning, for selvfølgelig er der konsekvenser for vore handlinger, gode eller dårlige, selvom mennesker spår noget andet. Janne.

 9. Michael N

  @ lederskribenten , Har du nogensinde været i Rusland ??? …. Jeg opholder mig her mere end 200 dage om året og jeg kan forsikre dig at INGEN hamstrer overlevelsesgrej !!!!. Har netop udfordret mine russisk kollegaer med din artikel og de griner stadigvæk her 15 minutter efter.

  Mærkeligt som russerne skal udstilles på den måde ?!

  Faktisk skræmmende så ofte man skal læse ikke undersøgte og usaglige historier om Rusland både her og på andre medier !

 10. Kc

  Er det mon af kedsomhed, at medierne blæser til jordens
  endeligt her den 21/12 2012??

  Jordens undergang er forudsagt et utal af gange, men
  endnu består den.

  Men undergangen skal nok komme, men inden da skal
  menneskeheden så grueligt meget igennem.

  Det skal de, fordi mennesket til alle tider har været så
  oprivende dumme og uforsigtige med sig selv og alt
  andet levende på denne klode.

  Klimaet forandres! – Ja det gør det uanset, hvad vi men-
  nesker foretager os og det har det gjort ligeså længe
  den har bestået og det magter mennesket ikke at lave
  om på.

  Vi forurener ja. Men det har verdens magthavere vidst
  i mange generationer uden at handle på det. Nu er det
  nok for sent, men magthaverne kan frit bilde folk ind, at
  det er alfa & omega, at bruge krudt og penge på at
  ændre et klima, der bare ikke står til at ændre.

  Klimasagen er blevet menneskets nye Gud!

 11. Chris

  @lederskribenten:
  Der står ikke i maya-kalenderen, at jorden udslettes, deres kalender stopper bare på den dato. Altså, starter der bare en ny cyklus, og dem der har forberedt sig til dommedag, må vende tilbage til virkeligheden endnu en gang.

 12. HardeHenrik

  Sådan

 13. Chris

  Jeg har ikke skrevet dette, for at bakke op om dit tidligere indlæg, som jeg mildest talt finder usmageligt.

 14. HardeHenrik

  Det er jeg klar over, derfor kan jeg jo godt være enig med dig ikke

 15. Chris

  Det er jeg også godt klar over, jeg gad bare ikke have det til at se sådan ud :)

 16. Kit Bonde

  Så vidt jeg ved, tog Maya-kalenderen ikke hensyn til skudår, så den er ophørt. – Dommedag har været her, og jorden blev udnævnt til helvede for andre planeter. – Og det er ganske vist…

 17. jorgen f.

  Michael N,

  Hvis vi skal have bare skyggen af chance i den nye verdensorden, så må russerne og EU arbejde bedre sammen.

  Kulturhistorien har vi til fælles. Den akademiske tradition er meget lig og komplementerende.

  Naturressourcer og sværdindustri – mod innovation og kvalitet. Et perfekt match.

  Så hvorfor fa’en skal russerne altid nedgøres i den danske og europæiske presse?

  Nej – man fatter det ikke.

 18. HardeHenrik

  Det skal de fordi vi har hele vores hoved oppe i røven på jøderne og amerikanerne.
  Ar Russerne er vores brødre, er vores ledere end ikke klar over.
  En million by som Kiev er grundlagt af Danere (skjoldunger) men der er ingen skolebørn der ved det.
  Vi bliver bevist holdt væk fra vores oprindelse. Nu med frk jelved ved roret.

 19. Martin K. Jensen

  “Selv om tanken er absurd, så kunne det faktisk være, at jorden ville være et bedre sted, hvis vi alle gik og troede, at vi skulle møde vores skaber i overmorgen.”

  Jeg tvivler på at jorden ville være et bedre sted af den grund. Pludseligt er konsekvensen væk. Man kan gøre hvad man vil for om et par dage vil man alligevel være død.

 20. Peter M.

  Nå da da, er det så nu vi siger nu?

  – det tager vi så med :-)

 21. P.P.

  Betænk: “Ingen kender dagen før Solen går ned” !

 22. Silas Lasvill-Andersen

  Var det ikke en ide at perspektivere mayaindianernes kalender til Co2 problemet – er det ikke absurd at en fiktion om dommedag får mere opmærksomhed end en reel og videnskabelig trussel om dommedag – måske kun 100 til 200 år fremme i tiden- Dommedag kan defineres på mange måder, men hvis Co2 opvarmning gør at der kommer sult, tørke, naturkatastrofer var det så ikke på tide at man begynder at frygte dette istedet??

 23. jorgen f.

  Silas,

  Videnskab er ikke sandhed – videnskab er bedste bud.

  Bedste bud indtil nogen har et bedre bud – eller det bare bliver koldere igen. Kig ud af vinduet – det er ikke alene sne, men også empiri.

  Empiri, der afslører at verden heller ikke er ved at gå under af co2 udledning.

  Det er også værd at bemærke at de hidtil mest holdbare bud – 10 af dem – ikke kom fra videnskaben men alligevel endnu ikke er falsificeret.

 24. HumørHenrik

  Jordens undergang den 21?? Betyder det så at der ikke bliver brug for akut-kapok pakken?

  Så kommer villy the english & co aldrig mere til at sidde i deres
  ministerbiler & vinke ud til folket. Det er ikke godt.

  På den anden side-en verden hvor Ník & Gay bliver udråbt til vismænd- er den virkelig værd at bevare?? LOL

 25. HardeHenrik

  Hvis vi oprigtigt er overbeviste om at jorden går under d.21 og går berserkur, kan man så ikke i teorien blive frikendt fordi man handlede i “god tro” hæ hæ

 26. Frank

  Så venter jeg lige med at købe julegaver til d. 22….måske

 27. Hansen

  chris — Du er inde på det helt rigtige, jeg har en serie af DVD’er, udgivet af “Time Life’s” om verdensrigernes opståen og fald “Lost Civilizations”, da jeg i TV2-news hørte oplæseren kommentere det, og lige som BT nu nævner datoen 21 December 2012, så måtte jeg lige se MAJA (The blood of Kings) en gang mer, og jeg må sige at både TV2-news og BT er lidt for tidlig på den, ifølge VORES kalender stopper denne tids-cyklus den 23 December 2012 og ikke den 21 december!

  For det andet er det i.flg. Mayakulturen denne skabels-cyklus, som vi og hele Universet befinder sig i nu, som ophører den 23 december 2012, men nu er det jo ikke kun Maya’erne, der forudsiger en dramatisk hændelse i vor tid, det gør næsten alle både kendte og af mange ukendte kulturer og religioner, men selv om de alle er helt enige om den samme forudsigelse, så er de også alle dybt uenige om det nøjagtige tidspunkt og hvilke konsekvenser det får for menneskeheden!

  Maya’folket havde udviklet et matematisk system, hvor kun 4 bøger overlevede spaniolernes vandalisme og afbrænding af alle Maya’kulturens optegnelser, ud fra dem har man så formået at afkode et helt unikt og avanceret matematisk system, deres matematik var nøje forbundet med et komplext astronomisk system, deres detaljerede observationer af nattehimlen blev nedskrevet med forbløffende præsition, det blev klart at dette folk havde givet sig tid til, nøje at studere himmelrummet og tidens betydning!

  1000 år før den første computer, nedskrev de hændelser i himmelrummet, som lå en halv milliard år tilbage i tiden, men hvad var årsagen til disse utroligt indviklede beregninger, man mente Maya’ernes samfund var næsten utopisk, et fredeligt folk som tilbad tiden, en verden styret af sindige præster og tidtagere, med hellige observatorier hvorfra man fulgte stjernernes baner, man konkludede at Maya kulturen var en idealverden, som byggede på hellig tro og højere lærdom, den antagelse har dog vist sig at ikke holde vand!

  Mayaerne byggede pyramider, som var gigantiske kalendere og solure, El Castillio den store pyramide ved Tjitcinitca har 365 trin og afsatser, som markerer dagene i et år, vinklerne og opbygningen er så præcis, at de 1 gang om året kaster en særlig skygge, som markerer forårsjævndøgn, lige som en astrologs stjernekort, viste deres håndskrifter stjerners og planeters positionerelt flere århundreder frem i tiden, Mayaernes kalender var ganske enestående, store tandhjul illustrerer deres tidsbegreb, hiroglyfferne på det store hjul markerer de 365 dage i solåret, de på de to mindre hjul repræsenterer de 260 dage i præsternes hellige kalender, sammen udgør de en tidsmaskine, som viser hver eneste dags astrologiske særkende, ved hjælp af denne kalender, kunne præsterne forudsige tid og sted, for solformørkelser helt præcist, den jævne befolking må have troet, at deres ledere kunne styre himlens almægtige kræfter!

  Maya’ernes præcise astrologiske beregninger forbløffer stadig, månens cyklus blev kortlagt med så stor præcision, at i vore dage efter 1500 år, er deres fejlberegning kun på 33 sekunder, selv May’ernes tilblivelse for over 5000 år siden, er angivet med en præcis dato i den hellige kaldender, uhyggeligt nok, er der også sat dato på denne verdens undergang, i.flg Maya-kalenderen, vil denne skabelses-cyklus ophøre med at eksistere præcist 4 ahau 3 kankin, søndag den 23 december 2012, i dag ser mange Maya’er frem til denne dag med rædsel, i Guatemalas højland, udregner de sidste tilbageværende Maya’chamaner og de sidste kalender præster, stadig tidens gang på grund af de gamle former, den har ikke rykket sig 1 dag i over 2500 år.

  Jordens undergang er også beskrevet i Biblen, som den blev forudsagt og forkyndt af Jesus for 2000 år siden, men når Jesus sagde at Himlen og Jorden skulle forgå, så var det ikke den bogstavelige Himmel og Jord’s undergang han omtalte, i Biblen beskrives magthaverne ofte som Himmelen og Jorden som menneskeheden, så det Jesus forudsagde var ikke klodens undergang, men et verdensherredømme og den ugudelig menneskeheds undergang, som det skete i Noahs tid!

  Nøjagtig hvornår og hvordan vidste ikke engang Jesus, men måske har maya’erne været kloge nok til at beregne Guds indgriben, faktisk står der jo også, at lyset vil blive klarere og klarere jo nærmere vi kommer dagen, hvor Gud eksekverer sine domme over den troløse menneskehed, så vi må jo bare vente, se og håbe på det bedste!

 28. De to Interplanetariske

  Hansen, det er helt rigtigt, det du skriver: Jesus forudsagde ikke klodens undergang,- men netop “et verdensherredømme og den ugudelige menneskeheds undergang,”- og det er det, der skal ske. Præcis hvornår det sker, ved ingen, det gør kun Skaberen, Loven Af Een,- og kommer som der står skrevet: “Som en tyv om natten”!
  Og vi STÅR faktisk lige midt i en kæmpe forandring,- ikke undergang, men stor forandring, og dette skal ske på grund af Planeten Jorden, som, hvis der ikke blev grebet ind fra Interplanetarisk side, ville den dø,-(Jorden er også skabt af Loven Af Een,den har en sjæl,- den er levende som ALT i Universet),- simpelthen,p.g.af menneskers uvidenhed og ondskab,- og en død klode er jo ubeboelig for mennesker og dyr!
  Det såkaldte Syndefald, ankom til Jorden fra en anden Klode, der på grund af en atomkrig, blev sprængt i 3 stykker. En forhv. lille flok af de mennesker, ankom til Jorden i deres eget rumfartøj, og bosatte sig der og giftede sig med jordboernes døtre, og derefter indførte de LØGNEN!
  Derpå overførte de lovgivningen fra deres ødelagte Klode til deres familie, derefter sørgede de for at den bredte sig, og til sidst var den overalt på hele Jorden!
  Fra begyndelsen, da de ankom, til Syndfloden gik der 800 år.
  Syndfloden var atmosfærens yderste lag, der dengang bestod af et 4,6 km tykt lag af vanddråber, dette lag gjorde, at varmen fra Solen blev fordelt jævnt overalt på Jordens overflade, og menneskene var beskyttet mod kosmisk stråling, temp. på Jorden var 22 grader C, med kun 1,5 grads forskel fra Ækvator til polerne, menneskenes alder dengang var ca 900 år, men Noah der var af den gamle Højtudviklede slags, levede over 300 år efter Syndfloden, før han rejste HJEM.
  Efter Syndfloden, blev det jo de 4 årstider, det krævede at menneskene for at overleve, kunne tænke på at opmagasinere forsyninger til en længere vinter, og det kommende forår, tilligemed kom sygdommene til mennesker, de fandtes ikke før, for da var ALT i total harmoni.
  Jorden er også Løgnens Planet nu, videnskaben kalder Syndfloden for istider, som jo aldrig har eksisteret, og de 10.000 år, de snakker om, er præcist lige så dumt og udueligt, som Darwins såkaldte teorier.
  Lige nu begynder Jorden at fortælle mennesker, om deres modsatte måde at leve på, som jo er i opposition til hele Universet, det resulterer i forskellige ødelæggelser rundt omkring på faktisk hele Jorden, det er den sidste advarsel til menneskene for deres modsatte måde at leve på, men tilligemed et kærligt signal om at forstå!
  Vi ved, at Jordens Skift, begynder INDEN Jul, men vi har ingen dato, men vi ved også at menneskene på Jorden bliver delt op i 3 klasser lige før, det er nok omtrent færdig nu, men der kan lige være en enkelt justering et sekund før det sker.
  1.Klasse: Er dem, der har lært mest, de har virkelig lært at kende forskel på godt og ondt, samt ikke stole på politikere, samt såkaldte eksperter, samt penge!
  2.Klasse: Om dem må man sige, at de har haft meget travlt med ikke at komme galt afsted, de synes de har lært en masse, men stort set ingenting.
  3.Klasse: De følger faktisk Lærdommen fra de udenjordiske, der ankom til Jorden for 6950 år siden, deriblandt er muslimer, det er Djævelens Tro.
  Lige før Skiftet begynder, bliver 1. Klasse evakueret Interplanetarisk, på få minutter, så er de væk, for de skal opholde sig i Universets Skole, der samtidig bliver placeret 900.000 km fra Jorden.
  Derpå begynder Jorden forberedelser til sit Skift, det gør menneskene bange, efter nogle timer lyder Beskeden:
  “Nu må I også komme HJEM”.
  Nu begynder Jorden sit virkelige Skift, fra 3. plan til 5. plan, det tager 3 dage, og det er der ingen der overlever,- og 3. klasse forgår, = 38-40% af Jordens befolkning, det sker straks ved begyndelsen!
  1. Klasse er dem, der ved 30 års undervisning, er klar til Den helt Nye Jord, år 0, dag 1!
  2. Klasse må ud på andre lavt udviklede Kloder mod Universets yderkant, og derfra efter mange forskellige inkarnationer, oplære sig til at komme op på 5. Plan, og derfra videre i udviklingen.
  3. Klasse er meget broget, der er nogle, der efter en lang undervisning er klar til at begynde på 2.Plan i Universets yderkant, der er andre, der må udenfor Universet, på det der hedder: Vejen til Begyndelsen, og der opholde sig i et langt stykke tid, fra 200 jordår til 9000 jordår, alt efter hvor meget ondskab de har lært, det kortere eller længere ophold harmonerer med den ondskab, de går rundt med, og den er individuel for hver person, men når deres tid er til ende der, må de bede til Loven Af Een,- om deres bøn bliver hørt, bliver de evakueret derfra og må før deres 1. inkarnation have en lang skolegang, før de er klar.
  Det er sådan med hele Universet, at ALT drejer sig om Udvikling, at lære og virkelig vide, når et menneske er kommet dertil, er vedkommende på 10.Plan 9 trin!
  Så er det den afsluttende eksamen, når vedkommende har bestået sin eksamen, bliver vedk. Interplanetarisk, og er derved med på 11. Plan 1.trin!
  En helt anden krop, der aldrig ældes, den er evig, og man får adgang til at bo på en evig planet, sammen med sin tvillingesjæl, og de får deres eksamensbevis: Et Interplanetarisk Lysfartøj, som er levende og holder evigt,og bruger kun Interpl. energi,- så de kan færdes overalt i universet, samt deltage i forskellige opgaver i det Interpl. fællesskab.
  .
  Så der er ikke lang tid tilbage,- nu må mennesker til at vågne op, tænke, samt forstå: Hvorfor er jeg her,- hvad er meningen med livet,- er penge ALT?!

 29. HardeHenrik

  Jeg ved ikke rigtigt hvad jeg skal skrive, men helt rask kan du ikke være.
  Måske du kan lave en Interplanetarisk film med skattefuskeren ålen, så kan i stikke af til en anden verden med alle pengene.

 30. Chris

  Her er jeg enig med dig HardeHenrik, personen (eller personerne) her, er tydeligvis helt ude i hampen.
  @De to whatever
  Tak for et godt grin :)

 31. HumørHenrik

  Øv så kommer skatteålen ikke til nytårskur hos dronning
  margrethe, & det eeeeeeeeeelsker hun jo bare.

  http://www.youtube.com/watch?v=Zn2o52cZi1A

 32. Janne Petersen

  Kc, du har som oftest ret igen, men vi lever ikke i en tidsalder, hvor det enkle budskab får grobund.
  Alt skal helst være kompliceret og baseret på dyb uenighed, så de mange ‘fine’ titler kan bryde lydmuren, med hver deres besyv til jordens eksistens og fald.

  Jeg har ikke skolesøgende børn længere, men havde jeg, ville jeg skrige højt over det sammenbragte materiale, vores børn/unge, får trukket ned over hovedet.

  Evolution, altså livets opståen fra amøber, big-bang, altså alt skabt på et fad, sådan så er der serveret kære børn, regn selv resten ud.

  Jorden er millioner af år gammel, ja sikkert, men der var intet på den, fordi den ikke var andet end en iskugle i universet.
  Alt hvad jorden rummer i dag, skyldes en skaber, der fik en god ide, og det er ikke frygteligt længe siden.

  Samme skaber, vil også slukke og lukke, når tid er, derfor har BT. skam ret, brug jorden rigtigt, elsk hinanden, hjælp hinanden, og husk så døden, som kan komme i morgen.

  Mayaerne var et højt udviklet folk, med fuldt kontrollerede samfund, hvor alle havde deres opgaver, men deres tid som organiserede samfund, varede bare ikke længere.

  Menneske på jorden, giver pokker i skabelsesberetningen, det kunne godt blive den mest makabre fejl af alle. Janne.

 33. Janne Petersen

  Svångberg, hvorledes reducerer man mennesker, er det sådan i fejlfarver, sygdomstegn, genetisk utilstrækkelighed, eller hvordan, forkla’r venligst.

  Rusland kender du ikke meget til, det har jeg læst mig frem til.
  Deres barske fortid, med ulidelige diktatorer, sult, kulde og elendighed, fik faktisk ikke udslettet det russiske folks nøjsomhed.
  Tolstoj var af bondestand, håndværker og digter, han havde en god føling med den russiske ånd, læs lidt historie.

  Russerne hamstrer ikke, og de er nok ikke mere hysteriske end andre folkeslag, derimod tror jeg, efter det jeg oversætter, at der fra fortidens bitre skygger, ligger et velbevaret sindelag for, at taknemmelighed er en dyd, og intet er en selvfølge. Janne.

 34. Inga Svångberg

  @Janne Petersen

  “Tolstoj var af bondestand”

  – nej, han var ADELIG!

  Janne, ovenstående er blot ét af mange eksempler på, at du simpelt hen ikke aner hvad du taler om. Som om dette ikke er slemt nok, så formulerer du dig tillige elendigt. Sluttelig forstår du ikke ét ord af mine kommentarer eller af de svar, jeg af og til giver dig.

  Janne, hvad tror du vidende mennesker tænker om dig, når de læser f.eks. dette:

  “Jorden er millioner af år gammel, ja sikkert, men der var intet på den, fordi den ikke var andet end en iskugle i universet”?

  Du kan muligvis slippe afsted med dit sludder nede på bodegaen, i en børnehave eller i de muslimske og afrikanske dele af verden, men de fleste andre steder udstiller du dig selv som én der lige er kommet ind med 4-kamelen. Ønsker du virkelig dette?

  Venligst, Inga

 35. Kc

  En adelig kan vel godt være bonde!

  Tænk på prins Joachim, han må siges at være bonde,
  ikke sandt?

  Desuden er han dansk og rundet af den danske muld,
  godt nok iblandet lidt af det franske.

  Danmark er oprindeligt et bondeland, hvis jeg ikke
  tager meget fejl og det hænger meget godt ved de
  ægte danskere.

  Mon ikke denne “INGA” er rundet af “væsener” fra
  “underverdenen”???

 36. Inga Svångberg

  @Kc

  “Tænk på prins Joachim, han må siges at være bonde, ikke sandt?”

  – ga-ga-ga….gak..GAKKA!….gyyyyh…ga-ga…krk..

 37. Kc

  Det sprog kender jeg desværre ikke!

 38. Chris

  Din argumentation bliver bedre og bedre “Inga”

 39. Janne Petersen

  Svångberg, har du hørt om rige bønder, læs Tolstoj, jeg går aldrig på bodega, jeg lever det meste af mit liv i beskidte ridestøvler, eller oversætter.

  Bondestanden er ikke nødvendigvis fattig, og godset Polanja manglede ikke jord, altså rig eller fattig, folk af jorden.

  Nu er du jo ikke i position til at fremkomme med beviser omkring din viden om jordens alder, så det må blive en skak-mat, jeg ser alt ud fra tro.

  Jeg er rystende ligeglad med om du gør mig til idiot eller småtbegavet, du har ikke formatet til at ryste mig.

  Du skal bare ikke forklare om russere der hamstrer, den køber jeg ikke.

  Jeg har læst Tolstoj til ulidelighed, så kom bare igen med din viden. Janne.

 40. Inga Svångberg

  @Janne Petersen

  Hvis du fastholder at Tolstoj var af bondestand, så er du simpelt hen dumstædig! Hør nu her, Tolstojs far var greve og hans mor grevinde, og han havde selv fæstebønder, men du mener altså alligevel, at han selv var af bondestand…

  “jeg lever det meste af mit liv i beskidte ridestøvler, eller oversætter”

  – oversætter til hvilket sprog?, det kan i hvert tilfælde ikke være til dansk.

  “Du skal bare ikke forklare om russere der hamstrer, den køber jeg ikke”

  – jeg har overhovedet ikke sagt, at russere hamstrer, og hvis du fastholder det, så er du enten uvederhæftig eller også forstår du ikke det danske sprog!

  “Jeg har læst Tolstoj til ulidelighed, så kom bare igen med din viden”

  – undskyld jeg siger det, men jeg tror slet ikke, at sådan en som dig forstår Tolstoj, uanset hvor mange gange du læser ham. Du forstår tydeligvis heller ikke naturvidenskab, selv om du gerne udtaler dig om den.

  Janne, jeg fanger dig gang på gang i pinlige, faktuelle fejl, men alligevel fortsætter du med at udtale dig om ting og sager, om hvilke du intet aner.

  Janne, tag dig sammen!

 41. Steglich-Petersen

  Godt ord igen !

 42. Ole Andersen

  Efter RAGNAROK, hvor også nogle af guderne må lade livet i udslettelseskampen mod jætterne i et gigantisk blodbad, er verden renset for alt urent og naturen går igen sin gode gang med ordentlige mennesker, fauna og flora!!

  Sagen handler om, at så mange som muligt af guderne overlever og alle jætter tilintetgøres!

 43. HardeHenrik

  Alfader leder os i tanke og sjæl i dag, og i den tid der var, han sidder oppe i Norge, nogle dødelige kalder ham BreivikaR.
  Jætter, loki, niddingen og ræten kommer alle til at bøde, før alt blir godt igen som Ole siger, skal selveste Moder jord bløde.
  Vi Aser samler os, og blir stærkere dag for dag, vi lære ynglingen om krigskunst, og forbereder ham på det store slag.
  Med stolthed skal vi møde Ymers hærskare på valen, dem der gør det godt, vil om aftenen hille Den Høje i mjødHallen.
  En dag vil (Skjold)ungerne igen samle sig ved Gimle, imens rådner loki op på hjul og stejle.
  Jeg er Ejnars søn, fyldt med Nordens kæmpeånd, det er allerede bestemt at loki skal falde for MIN hånd.
  Vores fædre tror på os oppe fra deres sky, imens sidder Skilfirs ætter og venter på et BLODRØDT DAGGRY.
  Por vigi

 44. Chris

  Hjerneskadet eller -vasket?

 45. hardeHenrik

  Der er en 3 mulighed. Mit bud er at vi er meget klogere inden der er gået, skal vi sige 10 år.
  Hjerneskadet eller-vasket ?
  Det er sku da jer kujoner der er hjerneskadet.
  Når din bistandshjælp pludselig stopper en dag Cris, så skal vi nok få hevet lidt kamp gejst ud af dig.

 46. Chris

  Der kan du bare se, du skærer alle over en kam, så er det jo klart, at dit virkelighedssyn er fordrejet. Du antager at jeg er på kontanthjælp? Det har du ikke ret i.
  Hvis du tilbeder Anders Breivik, så er det virkelig dig der er hjerneskadet.
  Sociopater er ikke de bedste forbilleder.

 47. hardeHenrik

  Cris siger: Sociopater er ikke de bedste forbilleder.
  Der er jeg ikke enig i.
  Alverdens historiebøger fortæller os igen og igen at det netop er disse typer der gør det ufattelige.
  Hitler, Stalin osv listen er lang. Men sindsyge og genialitet går tit hånd i hånd.
  Hvilken mand når forøvrigt BreivikaR til anklerne ?

 48. Chris

  Så må vi forblive uenige, som altid.
  At nogen gør noget ufatteligt, kan gå begge veje, og jeg vil sige, at hvis en person bevidst er ansvarlig for bare 1 menneskes død, så er man ikke noget forbillede for andre.
  Når jeg tænker på, at sindsyge og genialitet går hånd i hånd, så tænker jeg på Sigmund Freud og Albert Einstein, ikke på landsundertrykkende diktatorer.
  Orme når Breivik til anklerne, folk der ikke behøver vold til at trumfe deres meninger igennem, står kilometer højere.

 49. Kc

  Det er næsten ikke til at holde ud at læse denne “INGAs”
  dumsmarte konklusioner over andres viden og kunnen.

  Storhedsvansvid og bedreviden er dette individs evige
  følgesvend. Rigidt påståelig og ureflekterende med svære karakterafvigende træk.

 50. Inga Svångberg

  – betyder dette, at du ikke kan lide mig?

 51. Kc

  Hvad tror du??

 52. Inga Svångberg

  – jeg er meget bange for at du ikke kan lide mig.

  Jeg tager faktisk ikke diskussioner så højtideligt og jeg bærer over med mine antagonister, også dig, Kc, men sådan er vi jo så forskellige….

 53. Jan A

  Jamen, JEG elsker dig Inga.
  Jeg har faktisk lidt ondt af dig, og er temmelig sikker på at du er en ensom, bitter og forsmået kælling, der blot trænger til lidt kærlighed.
  Desværre tror jeg også du er grim som arvesynden, ellers kom jeg gerne og hestede dig igennem, så du kunne komme over din bitterhed.
  Må jeg anbefale at du sætter en kontakt annonce op I Mellemøst Tidende?
  De er lidt mindre kræsne, og hester gerne søer som dig igennem,. hvis bare du tager et lagen over dig.

 54. Janne Petersen

  Svångberg, du får mig ikke i det røde felt, og min selvkontrol er så stærk, så du skal op ad talentgraden, hvis du skal tirre mig.

  Der er nok ikke mange af de store digtere, jeg ikke har læst, og jeg husker godt.

  Tolstoj levede i et religiøst vanvid, hvor han bragte sig selv i bondestand, han overdragede sin formue til konen, og brugte en del år på at skrive religiøse skrifter.

  Den ortodokse kirke udstødte ham, fordi han gennemskuede statsapparaturet, der gik totalt imod det alm. menneskes opfattelse af retfærdighed.
  H.C. Andersen var bl.a. et af hans forbilleder, hvor kejserens nye klæ’r skulle pådutte det, der ikke er der.

  Han var et fredsmenneske, som havde opfattet det kristne budskab ganske godt, og titler, adel og betydelige midler taget i betragtning, så levede han som en fattig bonde.

  Naturvidenskaben kan du stoppe op i r…., den er blot et falsum til naive sjæle, der forhåbentligt bliver klogere. Janne.

 55. Janne Petersen

  Svångberg, du kan når vi kommer til vejs ende, ikke lære mig noget, prøv at acceptere, at der findes overmænd i denne verden. Janne.

 56. Inga Svångberg

  – ja, der er masser af overmænd i denne verden.

 57. Kc

  Ja, og du mener vel, at du er een af dem???

 58. Inga Svångberg

  @Kc

  – ja, også jeg har overmænd, f.eks. Einstein, Da Vinci, Newton, Edison, Tesla, Marx, Bohr, Oppenheimer, Gates og mindst 2-3 andre, men jeg har efterhånden lært at leve med mine mangler.

 59. Kc

  Hvor ædelt!……………………………….

 60. Jan A

  LOL,

  Ja og alle andre to og firebenede væsener.

 61. Hr Ukendt

  Om det virkelig er det de mener eller om deres kalender blot stopper og dette ikke har nogen dybere betydning, virker til, at være ret usikkert.
  Vi har hørt det så mange gange før. Jorden går under. Det er som bekendt ikke sket endnu. Til gengæld kan vi se, at folk der tidligere har råbt dette ikke længere nyder stor anerkendelse og nogler sekter har sågar måtte lukke og slukke fordi de tog fejl og deres troværdighed ligeså.

 62. Hr Ukendt

  ind-imellem.blogspot.dk

 63. Julemanden

  Hvad skal jeg gøre med alle julegaverne, når Jorden forsvinder under, over eller ved siden mig den 21. dennes?
  De pyramidale Mayamurere kunne godt have vist lidt hensyn og rykket stenene en smule.
  Desuden er fidusen ved apokalyptiske forudsigelser jo altid den, at hvis oraklerne får ret, er der ingen til at protestere eller klandre dem; får de ikke ret, fortsætter galskaben + Inga ufortrødent til verdens ende. Right?

 64. hardeHenrik

  Din visdom er uendelig. Jeg selv er bare en orm

 65. Inga Svångberg

  @Julemanden

  “fidusen ved apokalyptiske forudsigelser er, at hvis oraklerne får ret, er der ingen til at protestere eller klandre dem, men hvis de tager fejl, fortsætter de og Inga ufortrødent til verdens ende. Right?”

  – hvis vi ikke får ret, er det fordi vi har regnet forkert, hvorefter vi udskyder dommedag 4-5 år.

  Jeg har lige udregnet, at dommedag indtræffer den 18 september 2017, kl 12.37 GMT. Heldigvis ved jeg også, hvorledes enkelte af os kan overleve, og den viden deler jeg gerne mod 50000 DKK (kontant betaling)….

 66. Jan A

  Søg ved kommunen Kære Inga, det er jeg ikke i tvivl om at du er god til.
  De har ofte ondt af kællinger med ondt i livet, og det er der vist ingen tvivl om at du har:)

 67. Julemanden

  Gisp! Kontonummer, tak!
  Men hold dig fra citatfuskeri. Som et angiveligt veluddannet menneske ved du godt, at den slags ikke kan tolereres.
  Hvorfor har jeg på fornemmelsen, at du lige præcis laver sådan en lille provokerende øvelse, fordi du elsker at udfordre Julemanden.
  Må dit tørre juletræ og dine evt. fortabte gaver blive til en munter, ny dans på naturens roser.

  Her kommer så mit korrekte udsagn:

  Desuden er fidusen ved apokalyptiske forudsigelser jo altid den, at hvis oraklerne får ret, er der ingen til at protestere eller klandre dem; får de ikke ret, fortsætter galskaben + Inga ufortrødent til verdens ende. Right?

  Kan du så arte dig, din herostratisk berømte crazy-blogger.

 68. Inga Svångberg

  @Julemanden

  “Kan du så arte dig, du herostratisk berømte crazy-blogger”

  – jo, det kunne jeg vel nok, men ville dette ikke være kedeligt og meningsløst?

 69. Julemanden

  @ Inga

  Har du hørt om copy paste?
  Sikkert. Men jeg tror, du er lidt drilsk belærende, når du sådan i småtingsafdelingen korrigerer citater helt ned i pronomen-detaljen: “din” eller “du”.
  Men skeler jeg til engelsk, “your(s)” eller “you” har du da undtagelsesvis ret, you little mocker.

  I dansk sprog er det vel dog således, at de fleste (desværre) har forladt det perfekte shakespeareske sprogunivers.
  Vi siger nok oftere det mere mundrette “din klovn” end “du klovn”
  Eller for at komme helt på rette spor i sprogets mysterier, så er det jo således, at dansk sprog ofte “misbruges” ikke mindst akkusativt på det groveste: “Er det ham, der har gjort det?”
  “Ham” har ikke gjort noget som helst, det har “han” til gengæld, etc.etc.,
  Lær mig lektien, du imperative furie. Bladr så i bøgernes univers eller googl tosserierne og find, at du i disse tider med sprogets “frie” hastige udfoldelse må indse, at fejl (inklusive dine egne legio) kan forekomme.
  She, to whom I wrote this mail, is an idiot. Sådan helt privat sagt.

  Santa X after nøje overvejelse.

 70. Janne Petersen

  Verdens undergang i sig selv, er såmænd ikke noget skrækscenarie, værre er det med de mange mennesker i verden, der ikke var forberedt på muligheden af samme.

  Det er ikke menneskeligt muligt at udregne jordens endeligt, de profetier har kørt igennem årtusinder, og alle har fejlet, men ingen lærer rigtigt af det.

  Filosoffer, spåkoner, videnskabsmænd og stjernetydende samfund, har gennem år og dag, lagt utallige strategier omkring jordens sidste ombæring, og det har kostet ufatteligt mange menneskeliv rundt om i verdens mange religiøse samfund, fordi en guru fik en drøm eller et syn.

  Måske disse fremtidsudsigter skulle varetages lidt anderledes, således at vi mennesker, kunne vedkende os de begrænsede evner vi har omkring tydningerne af så betydelige emner som total destruktion.

  Livet er en gave, det er ikke en rejse gennem mareridt og frygt for hvad dagen i morgen bringer.
  Frygten er først berettiget, såfremt vi ikke tager denne gave alvorligt. Janne.

 71. Kc

  Du er vis Janne! – Livet burde være en gave, men vi
  mennesker har så svært ved at tage imod den gave.

  Vi bevæger os enten i fortiden eller i fremtiden i stedet
  for at blive i nutiden og mærke, hvordan livet er lige her
  og nu og føle glæde og tilfredshed med både stort og
  småt lige nu.

  Sekters dommedagsprofetier har kun det formål at skræmme mennesker, som i forvejen er i vildrede med
  livet og livets mening. Forskræmte mennesker er let at
  manipulere for magtmenneskene.

  Menneskene har gjort kloden til et inferno af krig og ødelæggelse. Mange går så grueligt meget igennem,
  men ingen af os lærer noget af det. Vi pisker rundt i for-
  tiden, men tager ikke ved lære. Så hvad mon historie-
  lære egentlig gør godt for?

  Vi mennesker bruger oceaner af tid på fremtiden, vi
  lever faktisk livet på forskud, men glemmer at fremtiden sjældent bliver som vi drømmer om eller plan
  lægger, altså kan man se det som spild af tid, mens
  nuet forsvinder ud af vore hænder uden at være hel-
  hjertet brugt til at leve livet.

 72. Janne Petersen

  Kc, tak i lige måde, i store hele er vi vel enige om mange ting, så lad os endelig holde sammen i Svångbergs revisionsarkiver over, hvor lidet intelligente vi er, så gør vi hende så meget ‘klogere’, altså en god gerning her op til jul.

  Det der er galt med nutiden, er at alle fejltagelser fra fortiden, gentages som ny vin på gamle flasker, alt imens profetierne om fremtiden, hænger godt fast i ‘de kloge hoveder’, der altid ved bedre.

  Det gode ved lærdom er, at det skal holdes ved lige, så man har et sammenligningsgrundlag for ny lærdom, uden at smide den gamle.
  I den sammenhæng bliver muligheden for at sortere, kørt i en bedre stilling, så man altid ved hvad man har, og derved kan forebygge eller modtage det man får.

  Livet er som en karrussel, man kan stige af og på, man kan også bare køre derudad, så man lulles ind i vanens magt, og derved forbliver i gentagelsens monotone tilstand.

  Dem der aldrig tog turen på den karrussel, er som regel dem, der gerne vil belære andre, altså teoriens ‘glæder’ i åben kamp mod erfaringens, med rette bedrevidende.

  Fremtiden, den er blot overraskelsesmomentet, vi først kender, når vi kommer dertil, og der kan vi ikke belære hinanden. Janne.

 73. Julemanden

  Janne
  Du er godt en klog og til tider velformuleret, stærk kvinde. Hvor hulen i dette samfund findes der efterhånden så pragtfulde eksemplarer og jordbundne individer som dig?
  Kan du ikke se at komme ind i dansk politik og gøre dig gældende.
  Hvis typer som dig kom til at lede vores land, ville meget måske være nået.
  Men pas lige på med det religiøse: Gud er en relativ misbrugsstørrelse i hovederne på de krigeriske kapitalister versus de fattiges armod.

 74. Janne Petersen

  Julemanden, jeg takker ydmygt for roserne, og kan ovenikøbet glæde mig over, at du har fået opsnappet i mine indlæg, at jeg er jordbunden.

  Jeg ville ikke holde en dag i politik, før de fleste havde gjort deres yderste for at få mig ud.
  Jeg er ubestikkelig, ofte kompromiløs, tro mod mine overbevisninger, og altid på jagt efter religiøst vanvid, jeg kan skyde i sænk.

  Jeg respekterer at mennesker tjener penge, mange om de lyster, og jeg respekterer mennesker, der vælger andre livsmål.
  Hellere spiser jeg sammen med de arme, fremfor de bedrevidende, for de har jo patentet på al ‘visdom’, så for mig er livets lære, et magtesløst menneske, fremfor et magtfuldt.

  Gud er for mig vejen, sandheden og livet, og hvor meget jeg end tæskes for den overbevisning, så står jeg dog fast. Janne.

 75. hardeHenrik

  Janne siger:
  Jeg er ubestikkelig, ofte kompromiløs, tro mod mine overbevisninger, OG ALTID PÅ JAGT EFTER RELIGIØST VANVID, JEG KAN SKYDE I SÆNK.
  Og så dyrker du selv biblen, verdens største løgnehistorie.
  Og slår på tromme for jordstråler, ånder og andre skabninger uden hylster.
  Da jeg ved du holder af en god bog, skulle du klikke dig ind på Asernes æt.dk og så sætte dig ind i hvad der virkeligt skete på den første synode år 325.

 76. Janne Petersen

  hardeHenrik, det religiøse har intet at gøre med bibelen, og jordstråler tilhører processer i jordens cyklus, det er en helt anden snak.

  At du vælger at kalde bibelen for en løgnehistorie, kan jeg kun beklage, men jeg respekterer dine meninger, du kunne jo ad åre, revidere.

  Synoden blev bl.a. brugt til at bibringe den tids opklaring omkring hvem Kristus var, men det står altsammen i bibelen, så der henter jeg min visdom.

  Verdens religioner er religiøse, de ortodokse samfund er religiøse, paven og hele hans menageri er religiøst, og det samme gælder de katolske samfund, og desværre kristendommen i misfortolket udgave, forrettet af både præster og lægmænd.

  Sandheden, den er der ingen der rigtigt gider, fordi den henviser til at tro, uden fysiske beviser og synlighed, det foregår altsammen i det åndelige begreb.
  Tro er fast overbevisning om ting, du ikke kan se, derfor vil det forblive tro. Janne.

 77. hardeHenrik

  Jeg tror lige en undskylning er på sin plads. Jeg var lidt udfarende, og det var dumt og barnligt. Jeg er godt klar over Jesus er virkelig. Jeg er også godt klar over at biblen bære mange gode ting. Men for mig er det netop kirken der har svigtet os. Disse lærde mænd der vier deres liv til visdom, kender sandheden men hjælper os ej.
  Vi er som en flok uden hyrde, et skib uden kaptajn.
  Jeg er selv vokset op med Jesus, og blev forlovet med ham da jeg var 14. Da jeg blev 25 lukkede loki-far jætterne ind, og Jesus forlod os. Der er ingen der har set ham siden, og helligstederne står gabende tomme. Saxo skriver han var en vældig drabsmand, præsten Tangbrand. Måske tiden er kommet til at forkynde Herrens ord.
  Læser lige nu om tiden omkring Jesus fødsel, set fra vores kighul. Meget tyder på at de 3 vise mænd der kommer til ham med gaver er Aser fra vane-ætten. Netop Vanerne var kyndige i naturmedicin (trolddom) og blev derfor opfattet som vise.
  For at latterliggøre og tage patent på Vanernes visdom, opfinder den katolske kirke en stribe negativt ladede ord såsom : vanrøgte, vanskelige, vanvid osv osv.
  Og som vi kan se idag virkede det.

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.