Tesfaye – manden, der blev overflødig

Farvel til Mattias Tesfaye. SFs næstformand forlod i går sin post efter blot otte måneder, han dropper sit folketingskandidatur – og smækker med døren. Tesfaye lader forstå, at han ikke kan forlige sig med den nye kurs, som SF er slået ind på efter formandsvalget i oktober, der bragte Annette Vilhelmsen til tops.

Der er ingen tvivl om, at det blev nye tider for Mattias Tesfaye, da Annette Vilhelmsen tog over efter Villy Søvndal. Tesfaye var tæt på Søvndal, allieret med tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen, og så støttede han sundhedsminister Astrid Krag i formandsopgøret. Med andre ord: Ikke ligefrem Vilhelmsens mand. Og bestemt ikke længere partiformandens støtte og fortrolige. Det er ikke Tesfayes råd, Vilhlemsen har brug for, når hun navigerer.

Mattias Tesfaye gik fra at være en af de allermest centrale figurer i SF til at være placeret på sidelinjen. Han mistede troen på, at SF ville vedblive at være det brede lønmodtagerparti, som kredsen omkring Søvndal arbejdede for.

Annette Vilhelmsen har retteligt skiftet ud på en række centrale poster, men at hun skulle have ført SF ind på en helt ny politisk kurs, er i hvert fald ikke synligt for offentligheden. Al hendes valgkampsnak om et nyt dagpengesystem og om at SF skulle have en selvstændig profil i regeringen, er for eksempel forstummet. Vilhelmsen har lært at gå i takt med Thorning og Vestager. I virkeligheden sidder SF i præcis den samme saks som før formandsvalget. Udskiftningen af Søvndal bragte ingen forløsning. Kritikernes dilemma er blot, at de ikke længere har nogen at sende deres klager til.

Mattias Tesfaye har tjekket ud. Uanset om vi har fået hele historien om hans afgang, har SF mistet en dygtig debattør, der repræsenterede stemmerne fra skurvognen. De, der kan være på vej til at finde alternativer til SF at stemme på.

hec

60 kommentarer

 1. HardeHenrik

  Det kan jeg.
  Du vrøvler igen “susanne” og du gør det bevidst for at provokere, men fred med det, det er ok.
  Dværgene som vores forfædre kaldte asiaterne, er små på grund af deres kost. Den første generation Japanere efter ww2 voksede 10 cm mere, alene fordi de ændrede deres kostvaner til vestlig mad.
  “Susanne” du skriver at Neandertalende uddøde for titusinder år siden. Cro Magnon eller Jætterne som vores forfædre kaldte dem uddøde for knapt 7000 år siden. De sidste blev udslettet da middelhavet brød igennem Gibraltar.
  Vores oprindelige tidskalender starter netop der, hvor vi regner med at jætterne er uddøde. Det gør at vi oprigtigt befinder os i år 6787 eller der omkring, ligesom de andre fra Asien.
  Vores oprindelige måde at måle tiden på, er netop som asiater gør idag. Da midgård lå i asien og vores grundfilosofi stammer fra RIGS VEDA (råd og viden) som Indernes gør er det jo logisk vi tænker på samme måde.Kan da i den forbindelse lige nævne at der stadig ligger en by ved foden af Verdens tag der hedder asirgard (asernes gård) som nogle mener er vores første kongsgård. Yderligere kan nævnes at himalaya betyder himlen (forstået der hvor guderne læs.forfædrene er ) og bliver på oldNordisk udtalt og stavet på samme måde som himmelbjerget. Derfor er både himmelbjerget og Himalaya navngivet af den samme hvide indoæropæiske folkeslag.
  I dag er der 12 måneder i et år, men 13 fuldmåner.
  Hele vores måde at opfatte tingene på er taget ud af en latterlig jøde, der stadig styre vores hverdag, på trods af at alle ved det er en komisk løgn.
  “susanne” hvis du tager et barn af mig til pygmæerne og opdrager det der, vil barnet stadig blive 2 meter højt, og være leverpostej farvet. Det ved du godt, så lad venligst være at spille dum, når du ikke er det. Kan du SÅ forstå det.
  Med hensyn til niggerne kaldte vi dem engang “en blåmand” med henvisning til det metal skær deres hud giver når de er tørre og bliver spejlet i solen fra en bestemt vinkel.
  En nigger er en nigger, så er den ikke længere.
  Grunden til at vi har nedsættende betegnelser om dem, er fordi niggere er en taber race.
  Det er de fordi på trods af deres antal og deres fysiske styrke er de mentalt retarderede, og er vel i dumhed kun over gået af albanere, rumænere osv.
  En perker er en jætte der kommer fra området omkring det forjættede land (der hvor jætterne bor) altså israel.
  Ikke mange lande kan fremvise så meget på skrift som vi kan her i Norden. Nærmest overalt i vores fortid bliver vi advaret mod jætterne af vores forfædre, og alligevel vælter de ind over grænsen, hvor loki-folket har fjernet bommen.Håber der er lidt du kan bruge “susanne” nu når historie ikke er din stærke side.
  Nu sidder vi og venter, venter på et BLODRØDT DAGGRY.

 2. HardeHenrik

  Det ville jeg blive meget glad for “susanne”
  Et af mine mål her i livet er netop at bemægtige mig en retsal, og en gang for alle slå fast at i Danmark siger vi hvad vi har på hjerte.
  Og det er der INGEN der får os (en af aserne) til at stoppe med. Hverken pædofile dommere, forræderiske politikere, eller komiske politifolk der er agressive fordi storebror fik gården, og forøvrigt har travlt med at knalde deres hårdt arbejdende landsmænd for at køre 10 km for stærkt mens de selv sidder og ser EM i håndbold. Så hvis du er en ven af folket (det ved jeg du er) så anmelder du mig, så skal jeg love dig at visdommen bliver hevet frem.

 3. Sonia Reinholdt

  Inga Svångberg:

  Spøger du nu igen? har du da overhovedet ingen samvittighed.

  Jeg ser til min gru, at du nu har jaget Janne P. på porten-og det her op mod jul- skam dig !
  Og på den gl. BT debat, da var det Ulla Liebmann du spankede.

  Mangler du ikke et L i dit navn denne gang, jeg ser du har e og a, men det forbavser mig meget at DU har glemt L, da det jo gerne skulle forme ordet LEA.

  De allerbedste hilsner
  Sonia Reinholdt.

 4. HardeHenrik

  Hej Sonja.
  Kan du ikke uddybe din viden om “inga” da jeg finder hendes person meget spændene

 5. Kc

  Ja, men jeg gider ikke!
  Kværulantforrykthed er sandelig en psykiatrisk
  diagnose om du så vil det eller ej.

 6. Flemming Nielsen

  Sorry. Men jeg lider under konstant kontaktbesvær. Glad for, at jeg trods alt og midt i dine retoriske udladninger kan ryste dig lidt og få en smule opmærksomhed. Ha,ha!
  Merry it all!

 7. Inga Svångberg

  @HardeHenrik & Sonia Reinholdt

  Jaså, I to debattører mistænker mig altså for at være hhv. Susanne og Lea. Ved I til gengæld så, hvem jeg mistænker jer to for at være? – hhv. Armin Meiwes og Myra Hindley!

  Jeg ved ikke hvorfor I finder min beskedne person så spændende, fascinerende og attraherende, og jeg ønsker heller ikke at vide det, men for jeres egen skyld bør I finde et andet tilbedelsesobjekt – f.eks. en eller anden gud eller guru.

 8. P.P.

  Hahaha.. den var god, Flemming!
  Det er lige det, denne opkørte Inga Svång trænger til,- hun har nok ikke fået noget i flere måneder,- og hva, – det er der jo ikke noget at sige til!

 9. HardeHenrik

  Hej “susanne”
  Jeg har da en herre. Nogle kalder ham Grimnir (den tilmaskede) jeg tilbeder ham ikke fordi jeg tror han er en gud, det er noget de uvidende kalder ham,men fordi han er min tipoldefar 20 led tilbage.
  Dengang kæmpede man for det man havde kært, og kom døden ,tog man imod med et smil.
  Jeg vil også smile når jeg bliver hentet.
  Du skal ikke være så beskeden “susanne” du er meget klog, og giver modspil og det er fint, men du skal tale ordentligt til de andre damer.
  Kan DU så forstå det.

 10. Janne Petersen

  Svångberg, du skal ikke famle rundt i blinde omkring hvad jeg ikke tør, så kan jeg ende med at blive den der ryster dig mest af dem alle.

  Når jeg holder tonen, så skyldes det ikke respekt for dig, men fordi jeg skriver bedst sådan, dog stadig med stor respekt for de andre debattører, der gerne slikker rendestenen, for at få meningerne frem.

  Du vil gerne fremstå eksemplarisk og dannet, bedrevidende og politisk korrekt, du minder mig om en hest jeg træner i disse dage.
  Den er så omgængelig på staldgangen, men i åbent terræn, stejler den i håb om, at få mig med bagover, så jeg ender som kødmos.

  Det ryster min grundvold i nuet, men det styrker mit mod efter hvergang det gik godt.
  Du skal ikke forarges over de andre, det gør end ikke avisen, du skal såmænd bare skrive udfra den du er, så din profil ikke altid skal under lup, for at lodde hvor mange der bruger din pen. Janne.

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.