Sørgeligt for Elbæk

UFFE ELBÆK var et frisk pust, men blev ikke Danmark en god kulturminister. Den tidligere kaos-pilot ville gerne gøre op med ’de sidste 10 års indadvendte og tilbageskuende kultursyn’, men nåede ikke at føre de visioner ud i kulturlivet.

Elbæk blev aldrig en stærk minister og havde svært ved at lave politiske resultater og forlig. Det ændrer ikke på, at hans farvel til posten er sørgelig. En skam for folkestyret, trist for ham selv.

BT AFDÆKKEDE for fem dage siden, at han havde brugt 180.000 kr. på at holde arrangementer på den cirkusskole, hvor hans ægtefælle var ansat, og hvor han selv havde siddet i bestyrelsen. Det var dumt, det var kritisabelt, og det var kammerateri. Elbæk udviste ringe dømmekraft, og BT gjorde naturligvis ret i at bringe disse oplysninger frem. Oplagt var det også, at han med vævende, uforberedte svar ved tirsdagens samråd gjorde ondt værre. Men han beklagede, han lagde alt frem, og sagen burde ikke – hvis der ikke findes flere nye belastende eksempler – have kostet ham posten. Dertil er den for lille.

ELBÆK FALDT, fordi han ikke kendte det politiske spil og tilsyneladende undlod at fortælle sine politiske chefer alt, inden det var for sent. Men han faldt også, fordi han blev et uerfarent politisk offer, der bare lod sine politiske modstandere slå og slå. Uden at slå igen. Ingen, der oplevede Elbæks fire timer i samrådet i kulturudvalget tirsdag, vil kalde seancen en pryd for demokratiet. Tværtimod blev Elbæk – på grund af tv-transmission og for at profilere sig selv? – gennemheglet af de politikere, der normalt har travlt med at forsvare den ’gode tone’ i debatten. Det er blevet moderne blandt politikere at tillægge pressen, især tabloidmedierne, skylden for overdreven fokus på personsager. I denne sag førte politikerne selv kniven.

osa

12 kommentarer

 1. Kamma

  Undre mig, hvergang der bliver fyret en person fra en topstilling er kommentaren – jeg har sagt op af personlige grunde.
  Hvorfor skamme sig over at blive fyret, det er hverdag for mange, der er alligevel ikke nogen der tror på at personen selv har sagt op.

 2. Bo Rasmussen, Smed.

  På politisk topplan, er der ikke råd eller plads til at være blødsøden, naiv og direkte dum og blottet for realitetssans – det har danmark og danskerne heller ikke brug for!

  de eneste 2 politikkere der er klar i spyttet omkring dette, er Pia fra DF & så en herre fra Uffe,s eget bagland.

  blødsødenhed, er noget der foregår i vuggestuen – ikke på Borgen, for så havner regningen hos borgerne og her taler jeg ikke om de sølle 180.000 kr………….

 3. HumørHenrik

  Genial gave at give Jelved: et gavekort til den institution
  der kostede uffe tjansen!? Det viser jo virkelig en person
  der har forstået budskabet-NOT. Er han hjernedød?

  Nå men nu har man så gravet jelved frem fra vokskabinettet. Det er hende der skældte & smældte
  over eu-modstanderne & ja det er da ærgerligt at vi
  ikke kom med i øvroen, så havde vi været lige så
  forgældede som Grækenland & Spanien.

 4. Jens

  Hvor dumme har politikerne at være??
  Det er tankevækkende at HTSg MV ikke har vission og fremtids syn nok når de vælger en gammel og udtjent dame til erstatning for klovnen.
  Det siger mere om regeringen en fyringen af UE og valget af MJ.
  Havde regeringen dog den dagsorden at det var nødvendigt at skabe arbejdspladeser og sikkerhed for skatteyderne frem for at give MJ et akkut job ok nu er der kun 12.499 der mangler at besættes.
  Skammer mig over at være dansk, men det er jo også den radikale dagsorden “al narko handel fra chistinia til asylcentre” og dette med støtte fra R og SF.

 5. Holger danske

  Uffe Elbæk begrunder sin fratræden med hensynet til hhv. eget privatliv og regeringens trivsel. Dette er givetvis korrekt.

  Sagen er endnu en pervers historie om sjusk, slendrian, politisk vendetta (Ellen Trane Nørby, personhetz og det blå pressemonopols sensationsliderlighed. Samtidig friholdes det pæne Danmark for at at fordybe sig i verserende sager med alvorlig politisk vægt, så ligevægten kan bevares.

 6. Flemming Nielsen

  Man kan kun beklage og i stille stunder more sig lidt over Elbæks naive og fjollede optræden udi det politiske.
  Hvor er det synd, at denne kreative stakkel lod sig ydmyge og lokke ind i et feministisk, intrigant politisk helvede, han ikke havde en chance for at forstå.
  Symptomatisk ad helvede til.

  Er det ikke på tide, at manden, det maskuline, det stærke og absolut mest fornuftige og socialbevidste køn tilbageerobrer magten og sender kvinden et signal om, at hun burde søge hjælp for sin trang til i forfængelighedens navn at kunstiggøre alting og ødelægge det naturlige liv.
  Den kom lidt som et emnemæssigt sidespor. Men Jeg kan ikke lade være. Visse af nutidens kvinder er med deres stupide forfængelighed ekstremt farlige for selve demokratiet, friheden og naturligheden.

 7. Philip

  Hvis han havde haft n0sser skulle han bare have fortalt sine chefer alt samt at han vil have sagen undersøgt til bunds om hvor vidt han har handlet forkert og hvis man mener at han har gjort noget forkert være villig til at betale af egen lomme hvis man mener det var private arangementer.

 8. yiaasutriwc

  Ihocaripu soqiv fiqoha qef ekutuhe iwepofa, ecusu cereharoc enez uguleriqu nucofopifa benoce oxi!!

 9. HardeHenrik

  korrupt analfikseret bøssesvin

 10. jenni

  Philip
  7. december 2012 kl. 01:03

  Også de 6 mio kr?

 11. jenni

  Ja, det kan man vist sige med rette om ham og plakaten:

  Get your ass to Copenhagen.

 12. HardeHenrik

  ja det er satme sygt.
  Vi må ikke forsvare vores land, mens vi sætter en “mand” ind som KULTURMINISTER der pløjer i andre mænds kroppe.
  I forkvakler og ødelægger vores ungdom, imens sidder loki ovre i hjørnet og gnider sig i hænderne og er skadefro over at han har fundet EN TIL MÅDE at ødelægge det land som han hader og afskyr så meget.

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.