Rockerne ignorerer politiets indsats

Vi står på randen af en ny rockerkrig, efter at den udstødte Hells Angels-rocker Brian Sandberg har meddelt, at han nu tilhører den rivaliserende rockerklub Bandidos. Nu vil skudattentater, bilbomber og knivstikkerier igen blive en del af gadebilledet i de større danske byer – som vi har set det under tidligere konflikter mellem de to ‘foreninger for motorcykelentusiaster’.

Dermed spidser den ulmende situation, som BT har beskrevet i en række artikler i den seneste tid, yderligere til.

Det er oplagt at kræve et forbud mod rockerklubber og andre kriminelle bander, og ideen samler da også flertal på Christiansborg og i befolkningen. Vi vil ikke som samfund lade os tyrannisere af kriminelle.

Allerede for et år siden var justitsminister Morten Bødskov i samråd, hvor han skulle redegøre for indsatsen mod bandekriminalitet og muligheden for et forbud, og senest har den tidligere HA-rocker Lars Jensen – som for få uger siden stod frem og fortalte om sit nye liv som bedemand i BT – dannet foreningen ‘Forbyd Hells Angels’.

Problemet er bare, at det er både juridisk og praktisk svært at forbyde banderne. Vi har jo forenings- og forsamlingsret i Danmark. Og selv om man forbød kriminelle bander, hvordan skulle det så håndhæves i praksis? Hvordan ville f.eks. Olsen Banden reagere på et forbud mod kriminelle bander? Sandsynligvis med et skuldertræk og en ny, genial plan.

Dog står det klart, at vi bliver nødt til at gøre noget – og at det skal være noget andet og mere, end der sker nu.

Politiet har oprettet bandeenheder både øst- og vest for Storebælt, men det batter ikke rigtig. Det virker ikke som om det har lagt en synderlig dæmper på bandernes aktivitetsniveau. Det understreges f.eks. af de seneste dages optrapning.

7 kommentarer

 1. Steglich-Petersen

  Bizart !

  Forbyd dog de håbløse amatører, hvis eneste bidrag til samfundet og menneskeheden er afstumpethed og kriminalitet.

  Når man læser om disse fejlslagne individer krummer man tæer over hvor talentløst et samfund egentlig kan opføre sig. Måske fordi der i samfundets top er individer, der i bund og grund er født med de samme krybdyr instinkter der præger disse “spændende” personligheder med de mange påmalede tegneserier.

  Og landets dygtigste advokater står nærmest i kø, for at få en bid af kagen, når der uddeles 3 cifrede fængselsstraffe og milliionbøder (kr. 2400/ time x 100= kr. 240.000) er en pæn skilling, når man har 10-15 lignende sager/ år.

  Det er squ et cirkus, der langt overgår det cirkus, landets kulturminister netop har været ufrivillig klovn i.

  DK fremstår mere og mere som et samfund, præget af så megen umoral og lovløshed, at man ikke fatter, der stadig bor mere end 2. mill. skatteydere, der glædeligt lader sig flå, at et folketing, hvis primære opgave angiveligt er at forhindre, at demokratiet trives og udvikles.

  Det er pinligt og flovt at være tilskuer til !

 2. Chris

  Nu er jeg fanme træt af at høre om ham Brian Sandberg. Det er jo kun medierne og de tabere han havde med at gøre fra AK81 der har et billede af, at han er gud.

 3. Inga Svångberg

  “DK fremstår mere og mere som et samfund, præget af så megen umoral og lovløshed, at man ikke fatter, der stadig bor mere end 2. mill. skatteydere, der glædeligt lader sig flå af et folketing, hvis primære opgave angiveligt er at forhindre, at demokratiet trives og udvikles”

  – det er da netop demokratiet, som er problemet. I Kina havde ingen været i tvivl om, hvad der skulle gøres…

 4. Kc

  Jeg er helt på linie med Chris!
  Mediernes evindelige omtale af diverse rockere er både
  uinteressant og unyttigt.

  Så længe disse bandegrupperinger nøjes med at slå
  hinanden ihjel er det i orden for mig.

 5. Janne Petersen

  Svångberg, din forkærlighed for kinesere er ret bizar, jeg tror du kender for lidt til denne befolkning og deres ‘kultur’.

  Steglich-Petersen rammer lige i centrum med sine meninger, og selv om vi ikke nødvendigvis skal tørste efter offentlige henrettelser på åbne pladser til pøbelens glæde, så er dette land efterhånden ganske uden konsekvenser for noget, overhovedet.

  Disse grupper slår også uskyldige ihjel, der kommer i vejen for deres uenigheder, og det er helt i skoven, som vore politi gang på gang må vige for disse individer.

  Der er ikke meget spænding ved kriminalitet, men desværre er konfliktskyheden tilpas stor til, at disse ‘forretninger’ kan drives uhindret.

  Trusler, gengældelsesaktioner og vidnetrusler, hænger som samfundsdestruktive guirlander rundt i de betændte miljøer, som ingen tilsyneladende kan stoppe.
  Man så også gerne vores politi med numre på, ligesom køer, så bærmen lettere kan udpege dem til tjenestemandssager, sejl dem ud på en ø, og lad dem destruere sig selv. Janne.

 6. christinasandberg4life@hotmail.com

  Eller var det hele bare fordi HA stak ham i ryggen?? Og de var jo ikke kun Sandberg der skulle havde været gået vel!!!!!! De skubbet ham ud på dansegulvet, og blev selv på bænken. Det er Sandheden, om den sag…. Hilsen en tæt på Brian

 7. christinasandberg4life@hotmail.com

  Brødre??? Næppe!!!!!

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.