Laudrups lille mirakel

Det er et lille mirakel, hvad Michael Laudrup lige nu har gang i. Den første danske manager i verdens bedste liga, den engelske Premier League, har haft en forrygende uge, der blev afsluttet med det, der er kaldt Swanseas største triumf, 2-0 på udebane mod mægtige Arsenal.

Dermed er der lagt yderligere alen til fortællingen om det største danske fodboldnavn nogensinde, selv om der har været flere bump end lige stykker i den trænerkarriere, der begyndte som Morten Olsens assistent for efterhånden mange år siden.

Tvivlen om dømmekraft, ambition og samarbejdsevner har været der i flere omgange, efter Michael Laudrup forlod Brøndby, lige inden det for alvor gik skævt i klubben på den københavnske vestegn. Der har været perioder med succes, men så sandelig også det modsatte, hvilket har plettet et på klubplan fænomenalt cv, men som endnu mangler de helt store triumfer i denne del af karrieren.

Michael Laudrup er nu en solstrålehistorie i den mest eksponerede liga på kloden. Succes her er adgang til et hav af andre muligheder alle andre steder. Også i Spanien, hvor Laudrup gang på gang nævnes, når de største klubber er på trænerjagt – men endnu ikke har fået muligheden. Det rykker på ingen måde længere væk ved at drage til Swansea.

For dem, der håber på Michael Laudrup som dansk landstræner, betyder succes også, at den løsning rykker længere og længere ud i fremtiden. For når man skifter Mallorca ud med en walisisk havneby, så vidner det om ambitioner på klubplan, som langtfra er udlevede. Så lige nu er der for danske fodboldfans ikke andet at gøre end at glæde sig over dansk trænersucces i det store udland.

Laudrup vil fortsat være eksponent for det smukke spil – og det er ikke det værste at blive kendt for i Premier League.

jasta

3 kommentarer

  1. Kim Øllgaard

    Det er da vist først og fremmest danske journalister, der nævner Laudrup som træner overalt i verden.

  2. Per

    …så lad være at koble det med balladen der kom efter! Hvor havde Brøndby været hvis klubben havde formået at fastholde Michael i en årrække? Måske stadig een af de to bedste.

  3. Thomas H. Rasmussen

    Ja, Laudrup bliver rost overalt i UK af både kolleger og presse – ikke mindst fordi han med et fhv. lille budget har købt så godt ind og fået sammentømret et team på så kort tid som spiller uhyre attraktiv fodbold!

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.