Selvfølgelig har klubberne ansvaret

Dansk fodbold og især Brøndby forsøger at finde den rigtige grimasse efter de pinlige episoder i onsdags, hvor tusinder af tilskuere invaderede banen i Brøndby og var faretruende tæt på at komme i slagsmål med FC Københavns tilskuere.

Igen blusser diskussionerne om ansvar op, omend der heldigvis ikke har været politikere på banen med forslag om dette og hint. Der er de stemmer, som udelukkende peger på tilskuerne som de ansvarlige, og dermed frikender klubbernes egne sikkerhedsprocedurer for fejl.
Det er for letkøbt et argument. Hvis man gransker tv-billederne fra hændelsen på Brøndby Stadion, virker det som om, vagterne tillader de første tilskuere at løbe ind på banen for at fejre sejren over ærkerivalerne. Hvis man gør det, så er ansvaret sluppet, og de efterfølgende sekvenser er i bund og grund accepteret af den arrangerende klub. For det er umuligt at overlade ansvaret til en horde af tilhængere ved at lade det være op til dem at holde sig fra konfrontationen. Med andre ord: Klubben har det overordnede ansvar for, at sikkerhedsforanstaltningerne er i orden, og tilhængerne har ansvaret for at efterleve sikkerhedsfolkenes anvisninger. Ingen af delene skete i onsdags, og det skal koste.
Så selvfølgelig skal Brøndby straffes for optøjerne, selv om man som klub naturligvis tager afstand fra det skete. For klubben har kun sig selv at takke for episoden ved at lade de første hoppe ind over hegnet. At man så efterfølgende kan straffe de invaderende fans, er helt naturligt og korrekt. For det er ikke just befordrende for at få potentielle tilskuere indenfor med scener som i onsdags – da slet ikke hvis man øjner familier som mulige kunder i den fremtidige butik.

Vil man udvide sit kundegrundlag, må man også vedkende sig et ansvar, rette op må misforhold og straffe dem, der træder ved siden af.

 

jasta

21 kommentarer

 1. Christensen

  Nu sætter Brøndby net op bag målene for at holde
  deres fans på plads.

  http://www.sporten.dk/superligaen/broendby-fans-ryger-bag-net

  En yderligere fordel er naturligvis, at Brøndby er sikre på at få bolden i nettet under hjemmekampene.

 2. Benny Mortensen

  Det er ikke for at holde supporterne på plads. Det er for at undgå kasteskyts på banen.

 3. HardeHenrik

  hæhæ god humor

 4. erik

  En mand er skyld i at hele sydtribunen går amok. Mike Jensen kunne simpelthen ikke blive hyldet nok, han opildnede med en helt hysterisk opførsel publikum til at gå amok. I starten var en halv snes mennesker inde på banen og da ingen vagter brød ind, kom hele horden ind på banen, og Mike Jensen var stadig helt oppe i det røde felt, og når man ved efter utallige gange at have hørt Mike udtrykke sig om hvor meget han hader FCK, var det ikke svært at hidse en stemning op.

 5. Johnny Nielsen

  BT undgår endnu engang behændigt at bebrejde FCKs fans noget som helst. De smadrede for 300.000 stole, toiletter m.m. Denne historie hører vi ikke om i BT. BT har altid gået FCKs veje. Brøndby fansne gik ind på banen (de løb ikke) for at hylde spillerne – derefter var der nogle som dumt gik ned for at håne FCKs fans – MEN episoden eskalerede først da FCKs fans brækkede stolesæder af og kastede dem mod Brøndbys fans. Det var også FCK som startede med at kaste romerlys ind i skaren af Brøndby fans (fuldstændig forrykt) – men hvornår var det sidst at BT har bragt en neutreal og afbalanceret historie – det er vist mere end 20 år siden.

 6. søren Pedersen

  Tjah – man ser jo hvad man vil se – begge lejre er jo fuldstændig uden for pædagogisk rækkevidde…..så bare det at tillade at tilhængere kommer på banen er jo da absolut Brøndbys sikkerhedssystem der har fejlet ! Stole mm. kan erstattes(ikke at det kan forsvares) – men tænk hvis gruperingerne var kommet i fysisk klinch – uha tør slet ikke tænke tanken.

 7. Johnny Nielsen

  Hvorfor kommenterer du så ikke på at FCKs fans kastede romerlys ind i flokken af Brøndby fans – kan det også bare erstattes, hvis man får et romerlys i ansigtet. Jeg er enig i at der er fejl på begge sider og at sikkerhedssystemet ikke burde tillade at folk invaderer banen – men hele episoden omtaler slet ikke FCKs fans og deres totalt tåbelige opførsel.

 8. HardeHenrik

  Moderne kriger kultur.
  Når dagen kommer og de røde og deres perkervenner skal “afregne” er det bla disse narko sniffende unge der vil levere støvletramp i gaderne.
  At de er ude for pædagoisk rækkevidde ligger helt fast, og er det ikke skønt.

 9. HumørHenrik

  Kan vi ikke blive fri for disse hjernedøde df-tosser???

  http://www.youtube.com/watch?v=xrzFAc2Mr2Q

  De laver ikke andet end at smadre det andre har bygget
  op.

 10. HardeHenrik

  Nej det kan du ikke, og det bliver meget være endnu.
  En dag får ordet klapjagt en ny betydning, og du henrik er nok en af de første der finder ud af det.
  Så smut du hjem og sut lidt på vestagers små ynkelige patter, mens der stadig er lidt ro

 11. HumørHenrik

  I kommer bare lille ven…………… I kommer bare.

 12. Bjarne N.

  Enig…. – det er Mike Jensen, der får de første idioter på banen.

 13. HardeHenrik

  Jamen Mike er også en ægte kriger, går ALTID forrest. Og når vi jo ved at det var hans sidste hjemmekamp for Brøndby i denne omgang, er det da meget naturligt at give den lidt gas med de tilskure der elsker ham og forguder ham fordi han ALDRIG gir op. Samtidigt må vi konstatere at Mike Jensen er den Brøndby spiller som fck, spillere eller supportere, hader mest. Og at det netop er ham der tildeler luder holdet fck det dræbende stød er jo pragtfuldt.
  I lyder lidt som en flok bodega fede fck fans der har fået sure opstød, fordi i er kommet ned med nakken.
  Og det var BRØNDBY der stod for dåden.
  Tag jer en tudekiks, og smask konen eller hunden et par på ægget, så er alt som det plejer.

 14. Peter elsker fodbold

  Det der irriterer mig mest er, at selvom alle målinger viser, at der er minimum 80% der mener, at Brøndby skal straffes, så sker der intet. Når den første vrede har lagt sig, og DBU har konfereret, så bliver det med en lille bøde og en løftet pegefinger til klubben om, at næste gang så falder der brænde ned. Brøndby har efterhånden fået så mange advarsler, at klubben ikke har respekt for DBU – de ved jo godt, at de ikke bliver straffet.

 15. andersen

  Fodboldtilhængere og islamtosser er lige hjernedøde… Intelligens på højde med en varm cacaomælk.

 16. Anders

  Luk Brøndby totalt ned. Det kan gøres meget let og smertefrit for alle, på nær Brøndby.
  Jeg har af omveje hørt at alle de øvrige 11 Superligaklubber arbejder på at boykotte Brøndby, både til ude og hjemmekampe.SÅ kan klubben se, hvad de har at gøre med. Ingen indtægter fra TV- sponsorer samt entre. Så kan deres 1. og 2. hold spille nogle ligegyldige træningskampe mod hinanden. God fornøjelse.

 17. BMA

  sikkerheden på stadion før/under/efter kamp ligger hos den klub, der har hjemmebane – altså Brøndby. Det ansvar kunne Brøndby endnu en gang ikke magte. At tilskuere får lov at komme på banen – og før kampen er fløjtet af – er til rødt kort. Havde FCK-kontrollørerne ikke været tilstede, var der indtruffet meget ubehagelige ting. Forkasteligt at Brøndbys kontrollører løber rundt som en flok lallende tosser, der har mere travlt med at heppe på deres hold end passe deres arbejde. Det bør DBU skride alvorligt ind over for. Desværre må vi jo nok endnu en gang se, at DBU holder hånden over Brøndby – på samme måde som i feriepengesagen, hvor DBU faktisk kan tvinge Brøndby til at betale eller fratage klubben points, da det er en misligholdelse af spillernes kontrakter.

 18. erik

  Brøndby og FCK har intet at lade hinanden høre, de er lige hjernedøde begge lejre.I jylland har vi overhovedet ingen problemer som de 2 nævnte klubber.

 19. Jan Hansen

  HardeHenrik: Mike Jensen burde tænke sig om en ekstra gang, inden han lokker de mest hjernedøde Brøndbyfans til at rende ind på banen, hvor han udmærket godt ved, at den megen had, de besidder overfor FCK (og som du også at dømme ud fra din retorik besidder), hurtigt kan føre til ukontrollable, farlige scener.

  Men at bede Mike Jensen om at tænke sig om, er nogenlunde det samme som at bede vådt bølgepap om at regne en andengradsligning ud. Mike Jensen har med sine udmeldinger i pressen og opførsel på banen – navnlig i kampe mod FCK – gang på gang udvist en eklatant mangel på sund dømmekraft. Set i det lys er det kun herligt, at hans søster til dagligt bliver voldkneppet af en FCKer. Hvor må han dog bare være ramt på sin kolossale stolthed.

 20. HardeHenrik

  bla bla bla knep jer selv latterlige fck ere.
  Nu er i så ude af euro leage, ligesom pokalen.
  Fucking luder klub.

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.