Så let er det altså ikke, Thorning

Med stor selvtillid troppede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) op til EU-topmøde i Bruxelles med kravet om, at Danmark skulle have rabat på én milliard kroner i det årlige bidrag til fællesskabet.

I går stod det klart, at Thorning måtte rejse hjem igen uden at have fået overbevist sine kolleger fra de øvrige 26 EU-lande. Forhandlingerne om EUs budget for 2014-2020 brød sammen, uden at en eneste nation havde bifaldet kravet fra den danske regeringsleder.

Nu fortsætter slagsmålet om det samlede EU-budget og om, hvad medlemslandenes bidrag skal bruges til. Thorning, Merkel, Cameron, Hollande & co. må på den igen på et nyt topmøde.

Endnu en gang demonstrerer de 27 landes stats- og regeringschefer, hvor svært de har ved at gå i takt, når de store og vanskelige sager er på dagsordenen. Billederne fra det uforløste topmøde styrker ikke just befolkningernes opbakning til det europæiske projekt.

Nu er det ikke første gang, at forhandlingerne om EUs budget bryder sammen, mens gårsdagens fiasko understreger alligevel den krise, som det europæiske samarbejde befinder sig i.

Helle Thorning-Schmidt gjorde i går en dyd ud af, at Danmark står fast på rabat-kravet, selv om det er svært at få igennem.
Virkeligheden er, at Thorning har brug for pengene, for rabatten er allerede regnet ind i den skatteaftale, som regeringen har indgået med Venstre.

Der er således en god portion prestige på spil for statsministeren. Får hun ikke hevet rabatten i land, skal hun finde pengene på anden vis.

Da Thorning ankom til topmødet, erklærede hun kækt, at ’vi skal have vores rabat.’ Så let er det altså ikke, Thorning. I den bedste af alle verdener har den danske statsminister nu vundet tid til at overbevise sine kolleger om, at Danmark skal slippe billigere.

hec

66 kommentarer

 1. Bo Rasmussen, Smed.

  Har du røget meget hash i din ungdom ?

 2. Knud Madsen

  Hvilken planet bor du på HHO? 🙂
  Eller har du blot drukket af natpotten?

 3. Knud Madsen

  OK Timmy, jeg kan se på klokkeslettet, at du har været overtræt. Du skulle hellere have været gået i seng. Så havde du ikke fremsat en så underlig kommentar, som du nu fortryder.

 4. Knud Madsen

  Kan du virkelig garantere det, Muhammed?? 🙂

 5. Knud Madsen

  Glimrende ide, Smed!
  For hver gang, det ikke lykkes, sættes beløbet op med en mia.!! 🙂

 6. Knud Madsen

  Eller endnu lettere, så pilles der en mia. fra den totalidiotiske u-landsbistand i stedet for.
  Det kan også få enhver politisk korrekt tosse til at ryste på hånden.

 7. Morten

  Kravet om rabat fjerner fokus fra det, der egentlig er det vigtigste, nemlig at redde den europæiske økonomi. I øvrigt er det meget vigtigt, at vi støtter de kriseramte lande i Sydeuropa, for ellers går det ud over hele kontinentet.

 8. ib

  ja det ville være et glimrende tiltag hvis der omsider blev pålagt afgift på udenlandsk godstranport på vore dyre vejnet..2000 pr vogn der kører transit op i øvrige Skandinavien, er tilpas til det er rentabelt for vognmanden
  ,og..der er mange uden ærinde hertil..

  at nogen politikere overhovedet kunne nævne en betalingsring til danskere der bare passer deres job , er helt godnat, samtidig med vi lader alle og enhver udefra nedslide vore veje..helt gratis..

  et vogntog slider ligeså meget som 4000 personbiler..på motorvejsnettet som du og jeg betaler og vedligeholder

  og husk vore politikeres manglende hjernekapacitet og økonomiske sans , har jo medført at næsten samtlige im/eksport store tunge lastbiler er udenlandske

 9. ib

  ja lad os endelig fyre flere penge ned til Berlusconis mafiavenner så de kan købe nogle flere både,huse luksusludere og forære resten til 1000vis af fiktive vinbønder ..
  lidt ligesom S.U. laver medlems og valglister for at score kassen

  eller Grækernes mange statspensioner til forlængst døde borgere…og hvor alle millionærerne selv sætter sig i skat som ikke kontrolleres og derfor betaler hvad de ønsker..og det kræver ikke meget fantasi at gætte hvad det er !!

  for h..skat er et ukendt begreb i disse lande

 10. Sven Erik Frederiksen

  Hvad er Problemet ! Vi betaler et alt for højt EU bidrag og har gjort det lige fra starten. Hvem og hvilke politikere har lavet de dårlige aftaler for Danmark, så vi nu mange år senere skal kæmpe for at få nogle af pengene retur. Jeg har selv stemt for EU i sin tid , men det fortryder jeg virkelig , også arbejdskraftens fri bevægelighed koster os mange miliarder , i form af kriminelle fra østeuropa . Jeg stemmer næste gang på Dansk folkeparti ikke fordi jeg sympatiserer med dem , men de er de eneste der går imod EU.

 11. Sven Erik Frederiksen

  Ja Allan Gorm har ret. gid EU vil bryde sammen , England har taget førertrøjen på i den henseende , de kæmper mod yderlig støtte til ineffektive landbrug i de syd europæieske lande.

 12. Allan Gorm Larsen

  Til Sven Erik Frederiksen.

  Tak for reaktionen. Det bekræfter mig kun i at jeg trodsalt ikke står helt alene med min holdning. Hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg at det vil ske indenfor en kortere årrække.

  Hilsen allan Gorm Larsen.

 13. Allan Gorm Larsen

  Jeg var en af dem der stemte “ja” til Danmarks indtræden i EF i 1972. Jeg stemte positivt indtil1986, (inkl.) I1992 fik vi den første folkeafstemning om unionen, hvor “Holger og konen (SF)” anbefalede et nej, som det blev, “Ja-sigerne”var utilfredse med resultatet og forlangte endnu en afstemning året efter, dog med 4 såkaldte forbehold (Edinbourg-aftalen), som fik “Holger og konen” til at anbefale et “Ja”, og det blev det.(KNEBENT) Fup-afstemning?!!. I 2000 stemte vi om EUROEN, der blev det et nej (HELDIGVIS). Så har der siden været diverse traktater, hvor vi kun fik lov til at stemme om de færreste af dem. Dem som jeg husker at vi ikke fik lov til at stemme om var, bl.a. Forfatningstraktaten, som Holland og Frankrig nedstemte, som senere blev “ændret til Lissabon-traktaten” gik glat igennem i samtlige lande,uden afstemning. “GAMMEL VIN PÅ NYE FLASKER”. Siden da har vi set hvordan det er gået. Jeg har siden 1992 stemt nej til det hele, og det agter jeg at blive ved med.

 14. Allan Gorm Larsen

  Tilføjelse.

  Det negative resultat ved Helle Thorning Schmidt`s rabatansøgning var forventeligt, der var ikke nogen snak om “vent til i morgen, så har vi en god løsning”.Haleluja, hvor Gud er stor!!!!!!!!!!!!!!!.

 15. andersen

  Nu fik tossehelle så ikke rabatten – ganske forventeligt selvfølgelig, for dernede i EU gider de heller ikke at høre på hendes vrøvleri og sludder.
  Gad vide om det så også er den tidligere regerings skyld?
  Er jeg i øvrigt den eneste, der er træt af at høre taskens standardsvar til alle spørgsmål; Det giver ikke mening at…… osv. osv.

 16. Hansen

  Uansvarlige og uanstændige politikere skal fratages regeringsretten.!!!

  Det er ikke kun de konservative, der burde sendes ned under spærregrænsen, samtilige partier har svigtet den danske befolkning, de varetager ALLE som de Konservastive KUN deres egne interesser!

  Nogle mennesker siger, at hvis man ikke kan bekæmpe politisk idioti retorisk, må man bare lære at leve med uretfærdigheden, hvor intelligent er det lige???

  Og mon det hjælper alle de arbejdsløse, som mister et eksistens-, og forsørgelsesgrundlag efter 1 januar, og måske må gå fra hus og hjem, med brudte ægteskaber og uskyldige børn som de sikre ofre???

  Hvis man havde fulgt den filosofi under anden Verdenskrig, så havde Hitler vundet krigen dengang!!!

  Så skriver nogle at befolkningen skal spare på deres vrede, men når jeg ser nogle mennesker blive behandlet uanstændigt og uretfærdigt, uanset om det er børn, unge mennesker, voksne eller gamle mennesker det går ud over, så bliver jeg f***** G******* vred og aggressiv, og giver udtryk for min vrede overfor de uansvarlige (ansvarlige), uanset om det er forældre, politikere eller myndigheder!!!

  Der er et gammel filosofisk mundheld der lyder: “Med ondt skal ondt fordrives”!

  ”Den filosofi er evig gyldig”, måske bliver det også konsekvenserne p. g. a. den asociale og egoistiske politik, der bliver ført i vor tid!

  Vi har faktisk en lovgivning i Danmark, hvor forældre kan fratages deres forældremyndighed, hvis de ikke røgter deres opgave som forældre ordentligt, og et barn bliver forsømt eller går for lud og koldt vand og derfor mistrives!

  Faktisk burde vi have en lignende lovgivning for de folkevalgte, hvor en politiker bør fratages retten til at sidde i folketinget, når de ikke røgter deres opgave som folkevalgte tjenere ordentligt, og derfor er uansvarlig (ansvarlig) for, at store dele af befolkningen lever i nød og mistrives, enten fordi de må leve langt under fattigdomsgrænsen, eller risikerer at blive sat på gaden med deres børn, og må leve som hjemløse i et helvede, især om vinteren!

  Sådan en uanstændig politisk adfærd er ikke et rigt land værdigt, og slet ikke når man samtidig ser, hvordan politikerne rager goder til sig selv med både arme og ben, og forgylder sig selv, deres håndlangere, de rige, velbjergede og især de mest indflydelsesrige i samfundet, for at tækkes den økonomiske elite!

  Den slags politikere bør fratages retten til at sidde i folketinget, og retten til på nogen måder at have politisk indflydelse på noget som helst overhovedet, altså fratages enhver form for legitim regeringsret!

  Og send så alle de asociale akademiske politiske plattenslagere ud og arbejde f.eks. som jordbærplukker, gadefejere, sneryddere eller som opvasker på et hotel i Skagen til 85 kr. i timen, hvis det er godt nok til slaverne SAS ansatte, må det også være mere end rigeligt til politiske pampere som startløn, og de asociale bumser er jo ikke demokratisk valgt til folketinget, men udpeget af de forskellige partiers top ”pamperlakajerne” (vælgerforeningerne) og aner i øvrigt intet om hvad arbejde er for noget!

  Det eneste Margrethe, Helle, Annette, Jesper, Corydon, Løkke & Co er gode til er at plyndre befolkningen og retoriske løgne, men det er de så til gengæld også virkelig så gode til, så de mere minder om politiske og journalistsike amatører eller andenrangs ”spindoktorer” (løgnefabrikanter) a la Mogensen & Christiansen!

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.