Så let er det altså ikke, Thorning

Med stor selvtillid troppede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) op til EU-topmøde i Bruxelles med kravet om, at Danmark skulle have rabat på én milliard kroner i det årlige bidrag til fællesskabet.

I går stod det klart, at Thorning måtte rejse hjem igen uden at have fået overbevist sine kolleger fra de øvrige 26 EU-lande. Forhandlingerne om EUs budget for 2014-2020 brød sammen, uden at en eneste nation havde bifaldet kravet fra den danske regeringsleder.

Nu fortsætter slagsmålet om det samlede EU-budget og om, hvad medlemslandenes bidrag skal bruges til. Thorning, Merkel, Cameron, Hollande & co. må på den igen på et nyt topmøde.

Endnu en gang demonstrerer de 27 landes stats- og regeringschefer, hvor svært de har ved at gå i takt, når de store og vanskelige sager er på dagsordenen. Billederne fra det uforløste topmøde styrker ikke just befolkningernes opbakning til det europæiske projekt.

Nu er det ikke første gang, at forhandlingerne om EUs budget bryder sammen, mens gårsdagens fiasko understreger alligevel den krise, som det europæiske samarbejde befinder sig i.

Helle Thorning-Schmidt gjorde i går en dyd ud af, at Danmark står fast på rabat-kravet, selv om det er svært at få igennem.
Virkeligheden er, at Thorning har brug for pengene, for rabatten er allerede regnet ind i den skatteaftale, som regeringen har indgået med Venstre.

Der er således en god portion prestige på spil for statsministeren. Får hun ikke hevet rabatten i land, skal hun finde pengene på anden vis.

Da Thorning ankom til topmødet, erklærede hun kækt, at ’vi skal have vores rabat.’ Så let er det altså ikke, Thorning. I den bedste af alle verdener har den danske statsminister nu vundet tid til at overbevise sine kolleger om, at Danmark skal slippe billigere.

hec

66 kommentarer

 1. jens christensen

  Forsæt Thorning,du er klasser over Lars løkke
  og Lykke Fris, at BT fra dag 1 har modarbejdet
  dig og din Regering, er et adelsmærke, hvem
  husker ikke de borgerliges tavshed under AFR,

  Ikke et eneste kritisk pip fra BT til Foghs og Løkkes
  Bush linje i samfulde 10 år,det var Nikkedukkernes
  vagtparade,BT og VKo er et fedt.

 2. Benny Mortensen

  Hvilken indsigt! Hvilken viden! Hvilket intellekt! Det er simpelthen dagens mest intelligente kommentar!

 3. thomsen

  @jens. du har da vist drukket for meget af natpotten…. ???

 4. Carina

  jens christensen – spar dig selv for dette pinefulde at læse en avis, der lejlighedsvis mener noget andet end dig selv – hold dig til Politiken.

 5. Egon Techo Plet

  jens christensen
  Helle Thorning kan er sat skak mat osse i EU.Hvorfor og hvorfor blsnder du staks Fogh som var mere kvik ind i denne sag.Og Lykke Friis er dygtig på bl.a miljø området.
  Og hvad angår Bush så burde du med flere sætte dig ind
  i hvem han var og er,han havde mange gode sider i sin tid som president.Du kunne bl.a læse bogen Kritiske beslutninger,den giver et godt indblik i hvordan han er som menneske og hvordan hans president priode var.

 6. Kamma

  Helt rolig der kommer en rigtig god løsning eller en SMS fra Corydon i morgen.
  Savner faktisk en politisk vindersag fra HTS side.

 7. jorgen f.

  Problemet med milliarden – det reelle problem – er at vores statsministers hovedfokus vedr. EU omhandler 1 promille af statsbudgettet.

  Statsministeren skal ikke fokusere på 1 promille – med mindre altså, at det er hvad intellektet kan kapere.

  I hope not.

 8. Mogens

  Man skal ikke blive overrasket hvis DK + andre får deres såkaldte rabat. Man hæver selvfølgelig blot kontingentet generelt og Wupti så kan alle prale af deres gode forhandlingsevner og ingen har mistet ansigt. De eneste tabere er selvfølgelig skatteborgerne bortset fra dem i de lande som får deres normale tilskud.

 9. Henrik Jensen

  Jeg vil være overrasket hvis hun får rabatten igennem.

  Får hun den mon min forventning igennem, uden stigning i bidraget fra alle lande så er der andre ting der skal holdes øje med. Nemlig, om vi så i stedet mister tilskud til f.eks. landbrug, Fehmern-forbindelsen eller andre projekter der får tilskud fra EU.

  Der er jo ikke meget pointe i at få en rabat på en milliard, hvis vi samtidig mister tilskud for tre-fire milliarder.

 10. Harry Blunck

  Det er i medier præsenteret som om Helle Thorning havde et enigt folketing bag sig når hun rejste kravet i EU, men o.k. man har jo ret til at have et standpunkt til man vælger et andet!

 11. Thomas H. Rasmussen

  At den røde løftebrudsregering allerede har indregnet en evt. rabat fra EU i finansloven viser noget om dens uansvarlighed! At regeringen på nogle få områder er blevet klogere skal den ikke klandres for og når Bjarne Corydon og Ole Sohn udtaler at der skal udvises løntilbageholdenhed hvis vi skal ud af det økonomiske dødvande så er det jo helt i overensstemmelse med hvad OECD og økonomiske eksperter siger – og ligesom det som Sverige har gjort med stor success og genskabelsen af tusindvis nye jobs til følge. At det er bedre at få skattelettelser end at få lønforhøjelser er jo det eneste rigtige hvis vi igen som land skal blive konkurrencedygtige og få genskabt nogle jobs i den private sektor som vi alle i sidste ende lever af! Det handler jo også mere om folks købekraft end størrelsen på lønnen! I den sidste tid har mange undersøgelser vist at flertallet af befolkningen er villge til at gå ned i løn hvis de kan beholde deres arbejde.

  Men selv om vi har stort statsunderskud, arbejdspladserne fosser ud af andet, stigende grænsehandel og har verdens dyreste offentlige sektor og verdens højeste skattetryk så rejser den røde løftebrudsregering verden rundt og deler 16 mia. kr. ud i ulandsbistand p.a. og importerer endnu flere socialklienter til vores lille land – for lånte penge! I går hørte jeg i radioen at Udlændingestyrelsen er på udkig efter endnu flere asylcentre! Nu skal det være slut med at alle disse bistandsklienter via deres sociale ydelser, skattefri boligsikring m.m. i realiteten kan få mere i nettoløn end kassedamer og andre med lav løn! Nu skal der stilles nogle krav til disse mennesker – hvoraf de fhv. fleste er indvandrere – som fiser den af dagen lang og arbejder sort ved siden af eller rejser hjem til de lande de angiveligt er “flygtet” fra på lange ferier hvor de kan leve kongeligt af de danske ydelser! De produktive er i mindretal herhjemme medens dem med snablerne i de offentlige kasser er i flertal. Det holder ikke på sigt og det holder jo heller ikke at løftebrudsregeringen fortsætter med at pumpe nye afgifter og skatter i hovedet på folk. Bristepunktet er nået for længst. Græske tilstande venter hvis vi ikke gør op med dette offentlige overforbrug og det kan vi ikke være bekendt over for vores efterkommere! Den offentlige sektor skal udsættes for et realitycheck a la SAS og slankes gevaldigt over de næste år.

  Problemet er bare at leflende politikere tænker mere på deres taburetter end at gøre det rigtige for landet!

 12. Bo Rasmussen, Smed.

  Alt hun skal gøre, er at lade ham vide – at hun rejser hjem og laver en folkeafstemning omkring fremtidig medlemskab af EU – og nu er prisen 2 milliarder i “rabat”.

  Som er et underligt ord at bruge, for det der egentlig er en overfakturering af et medlemsskab i golfklubben, for at andre kan slippe billigere.

  Prisen for medlemsskab af EU bør være ens for alle medlemslande = regnet ud pr borger i det enkelte land.

  At danmarks økonomi er så meget stærkere end i andre lande, skal danmarks borgere jo ikke straffes for!

  Og bliver medlemprisen regnet ud pr borger, så tvinges lande med korruption og dårlige skatteindrivelser – helt automatisk til at handle derefter.

  Men som det kører idag, bliver lande som portugal, grækenlandmed flere, præmieret for fusk, tusk og lusk og borgerne i de ærlige lande skal betale regningen.

  Ærlig snak: Ingen regering i de rige eu lande tør tage en folkeafstemning – for så ville EU være lagt i graven.

 13. Knud Madsen

  Glimrende ide, Smed!
  For hver gang, det ikke lykkes, sættes beløbet op med en mia.!! :-)

 14. Knud Madsen

  Eller endnu lettere, så pilles der en mia. fra den totalidiotiske u-landsbistand i stedet for.
  Det kan også få enhver politisk korrekt tosse til at ryste på hånden.

 15. Annalise Christensen

  Hvor seriøse var disse “forhandlinger” mon – set i lyset af forhandlingernes korte længde. Kunne man ikke med berettigelse have forventet, at også week-enden om nødigt var taget i brug til at opnå et resultat i så vigtige forhandlinger?

  Næh, det kunne vist se ud som et veltilrettelagt skuespil for omverdenen i dette EU-cirkus. Og HTS skulle fremstå som den “hårde” forhandler. Blot mangler hårdheden at blive bevist.
  Det synes nu også at være en noget akavet situation at tage HTS seriøs i rollen som fortaler for rabat til det Danmark, der for hende overstråles af EU; hun der tilkendegiver sig som “European by heart”.

  Det hele ender formentlig med, at Danmark kommer til at betale et større bidrag til EU end nogensinde før, med eller uden såkaldt “rabat”.

 16. Hans Erik

  Det er rart at der er kommet en regering der stiller krav. Også til EU. Efter at have lallet og betalt hvad der blev forlangt gennem 10 år, har vi fået en forhandler der kender systemet og ikke bare skaffer en hammer og laver larm. Glæder mig til at følge denne vidunderlige kvinde, forhåbentlig gennem mange år fremover.

 17. Egon Techo Plet

  Hvad for en forhandler taler du om Helle T kan kende systemet i EU.men fik hun nogen kroner NEJ
  Det eneste hun er god til,er at være i nærheden af et kamera,hver eneste billede der er taget næsten,ser vi fru Gucci stå og stor smille,mens dem vi skal foranledes til at tro hun taler med,ser vi kun ryggen af,der er lidt for meget spin i de foto´s.

 18. Vibeke

  At komme hjem med en slags nederlag, at ingen andre støttede Danmarks ønske om rabat, må være en bet for HTS, som efter formandsskabet for EU troede, at hun kunne gå på vandet.
  Igen et lille nederlag for denne regering.

 19. ib

  very smart..

  at betale det dobbelte for varen, og så få 10 % rabat på samme, og opfatte som en god handel..”GG”

  og vel at mærke 10 % rabat, som vi så ikke får..’

  ‘ og hva fan er en milliard fra eller til, når vi altså er udover grænserne, for penge er kun et problem indenrigs..

  vi har lige købt nye helikoptere som ikke duer..og skal nu igen give USA ,slet skjult erhvervsstøtte med nye igen .til 4 milliarder..

 20. ironimus

  EU er ved at falde fra hinanden. Sydeuropæiske lande er på fallittens rand, der er nulvækst og minusvækst, og hvad er det danske bidrag til diskussionen. Jo vi vil have 1 milliard i rabat.
  Desværre passer vort intellektuelle indspark meget godt til hvad de øvrige lande bidrager med.

 21. Silas Lasvill-Andersen

  Helt ening – dette må være den ultimative faliterklæring fra EU, hvis dette er måden hvorpå vi løser EU’s problemer på.. meget kortsigtet, og alt andet end seriøst – sjovt at se lobbyistarbejde ske helt åbenlyst og på højeste politiske niveau – drop nu “rabat” og denne patetiske tilgang til EU og skab nogle langsigtede resultater som skaber rigtig vædi og velfærd for hele EU..

 22. Hans Henrik Olesen

  Hans Erik har en pointe. Hvem husker ikke elefanten i rosenbedet da Lille Lars forsøgte sig med at styre en forsamling ved Cob 15, der ikke er så gode til Dansk. Man bliver lidt stolt når man er repræsenteret af en man kan være bekendt. Og vi kan være stolte af Helle.

 23. Egon Techo Plet

  Jeg er ikke stolt,og det er et flertal i befolkningen heller ikke
  Hun er mere fup mere fakta.

 24. Bo Rasmussen, Smed.

  Har du røget meget hash i din ungdom ?

 25. Knud Madsen

  Hvilken planet bor du på HHO? :-)
  Eller har du blot drukket af natpotten?

 26. H. Kristensen

  Hans Henrik Olesen – hvis det blot er udseendet det kommer an på når Danmark skal repræsenteres udadtil, så vil jeg mene at der nok er 2 mill. piger/kvinder i Danmark, der er mere repræsentative. De har bare ikke svigerforældrene til at sidde i EU og trække i snorene for sig.

  Men det er da lidt morsomt at selv THS tilhængere ikke har andet at rose hende for, end udseendet, som oven i købet er blevet noget nedslidt siden valget. Hun trænger vist til en ferie med indlagt botox.

 27. Per Nielsen senior

  HTS og soc.dem. har her opfundet en sag, der kan skabe lidt tiltrængt sympati – om det lykkedes eller ej, er af mindre betydning for HTS. Hun bruger sagen til et mislykket forsøg på at fremstå landsmoderlig og som en, der kæmper for Danmarks interesser. Intet er mere forkert – hun kæmper kun for sine egne interesser.

 28. HumørHenrik

  Det værste af det hele er at skatteålen selv synes hun
  er så skidesmart når hun smadrer Danmark.

  http://www.youtube.com/watch?v=ocT1i-CHQlg&feature=related

  Manden i mit link der “punker” helle hedder Jan Kjærgaard & KOM fra ekstrabladet. I denne uge blev
  han fyret fra eb………….. Så kan man jo så tænke lidt
  over hvorfor mon?

 29. Jesper

  Helle hvad sker der i din regering, nu forlyder det at i = Karen Hækkerup har fyret en chauffør på grund af handikap er det for at skaffe et flop job eller bare den måde S handler på.
  Svaret kommer med lidt helt på en SMS fra Coridon der har tager over fra Vestager.

 30. HumørHenrik

  yes den er “god” nok:

  http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article1870980.ece

  Det er ligesom for et år siden hvor villy the out of reach minister fyrede to gravide & en på barsel.

 31. jytte

  hvorfor er man altid på narken af andre ma kan jo ikke gør beder selv vel

 32. Rudolf

  Send da Villy derned. Han vil sige “we will ha den rabbit” – så kører det.

 33. Kc

  Hvad er det egentligvi betaler til EU? Er det, det afsindige
  frås med at have til huse i noget, der ligner et palads og
  det endda hele 2 steder. Er det til lønninger til de enormt
  mange EU-ansatte, der får altfor høje lønninger. Er det
  til diverse rejser samt alle mulige andre frønsegoder?

  EU er et flop, hvor visse personer kan gi`den med de store arnbevægelser og forsøge at bilde befolkningerne
  ind, at de er ååh så uundværlige. EU er og har værert
  os et altfor dyrt bekendskab, så lad os få det afskaffet
  hurtigst muligt.

 34. Timmy

  Så samles alle de brune og bt blå venner, her igen igen..
  Sagen er jo den venner HTS gør det ganske godt i EU, og det er det der piner jer…..

 35. Knud Madsen

  OK Timmy, jeg kan se på klokkeslettet, at du har været overtræt. Du skulle hellere have været gået i seng. Så havde du ikke fremsat en så underlig kommentar, som du nu fortryder.

 36. andersen

  Sætter vi den ´ene milliard op imod de 18 milliarder, vi bruger på nytteløs ulandshjælp, blegner historien en smule.
  HTS er en paradedukke og et ligegyldigt komma i politik.

 37. Christensen

  EU er en endnu større planøkonomi end kommunismen nogensinde har været det. Det er nok derfor at også kapitalisterne elsker EU. De kigger kun på bundlinjen, ikke på vejen dertil.
  Her er de tørre tal om Danmarks “rabat”. Beløbene er i euro.

  http://www.euo.dk/spsv/off/alle/budgetdk/

  Danmark betaler hvert år 7,3 mia kr. til EU mere end vi modtager. Sikke dog en rabat og sikke en socialistisk ånd.

 38. Kc

  Socialisme ideen gælder jo kun for proletariatet, som de
  fleste af os efterhånden hører til.

  Sådan har det altid været også i tidligere tiders østeuro-
  pæiske, incl. Rusland, lande.

  Magteliten levede det søde liv på bekostning af den øvrige befolknings elendighed og allievel var der mange,
  som hyldede dette grusomme system og så slet ikke,
  at det var så som så med ligheden.

  EU er også en magtelite, hvis mål er, at kunne styre
  hele Europå udenom de enkelte staters egne magtha-
  vere.

 39. hardeHenrik

  død over eu
  død over lokifolket

 40. Hans

  Hej HardeHenrik:
  Lige præcis sådan vil det gå.
  Hele lortet vil gå sin undergang i møde,- akkurat ligesom i 1945. Og de vil kæmpe med næb og kløer for deres “Rige”
  til sidste stund.. men skæbnen kan de ikke undgå!

 41. J. Hansen

  Ok ja, karriere-socialisten og overklasseløget, der selv helst undgår at betale skat i Danmark og benytte den danske folkeskole samt danske biludlejningsfirmaer tager gerne 10 milliarder ekstra af danskernes penge og giver dem til EU for at få den ene milliard i rabat som hun så kan omfordele til sit eget uduelige stemmekvæg..

 42. Hansen

  Nå så er sencur programmet igen aktiveret på fuld styrke i BT!

  Kommentaren til et indlæg er: “Din kommentar afventer godkendelse”, og der vil den så blive parkeret til evig tid!

  Hvorfor opfordrer i egentlig folk til at deltage i debatten, når i kun lader de kommentarer slippe igennem, som er helt i overensstemmelse med og kan gavne jeres egen agenda?

 43. Erik Jensen

  Vi får ingen EU rabat!.Helle Thorning kan bare tage den ene milliard hun mangler til skattelovgivningen ved at mindske den ene milliard vi årligt smider ud til korrupte bananrepublikker i de såkaldte U-lande.

  Samtidig bør der nu laves en folkeafstemning, om Danmark fortsat skal være medlem af dette kæmpemæssige pampervælde, som kalder sig EU.

 44. Børge R. Jensen

  Næsten ligesom i Folketinget. I Folketinget kræves bare ikke enighed men bare flertal om Finansloven. Det ville nok også være svært at lave en dansk finanslov, hvis alle partier fra Liberal Alliance til Enhedslisten skulle være enige. Desuden er det budgettet for 2014, EU nu diskuterer. Der er god tid.

 45. Muhammed

  Med Allah’s hjælp, skal Danmark nok få rabat, men det kræver at alle danskerne konventer til islam.

 46. Knud Madsen

  Kan du virkelig garantere det, Muhammed?? :-)

 47. Erling Rasmussen

  Regeringen har et forsigtighedprincip, siger den. Den vil ikke bruge penge, før de ligger i kassen, men den tvivlsomme milliard, der er tale om, er allerede indregnet i budgettet. Er det særlig forsigtigt?

  På spørgsmålet om, hvad vi skal gøre, hvis vi ikke får den ønskede milliard, fyrer statsministeren standardsvaret af: “Jeg tror ikke det giver mening at svare på hvis og hvis-spørgsmål.”
  Ved andre lejligheder kalder hun det hypotetiske spørgsmål, men man er da nødt til at forholde sig til en uønsket situation, når den er yderst realistisk.
  Ellers er det som da Titanic ikke havde redningsbåde nok.

 48. J. Thunestvedt

  Mig bekendt kan Helle blot nedlægge veto mod budgettet – og derefter lade os få en afstemning om fortsæt medlemskab af EU. Og, en sådan afstemning er også tiltrængt.

 49. Muhammed

  Med Helle Thorning er det klart at Danmark ingen rabat får, men hvis Danmark havde sendt Allah, havde Danmark få en kæmpe rabat, da lederne i EU ikke ved hvordan de skal opføre sig over for en muslim. INTET OVER ISLAM.

 50. HumørHenrik

  EU nu med fredspris. Obama har også fået en på trods
  af at han går ind for dødsstraf & pt planlægger at overfalde Iran. Nå her til foråret kommer regeringen med
  en kontanthjælps & su-reform læs nedskæringer………

  DET BLIVER SMUKT! Ligesom deres øvrige deformer.

 51. Inga Svångberg

  @jens christensen

  “Forsæt Thorning,du er klasser over Lars løkke
  og Lykke Fris”

  – hun er i hvert tilfælde ikke værre….

 52. Inga Svångberg

  @Thomas H. Rasmussen

  “Corydon og Sohn udtaler at der skal udvises løntilbageholdenhed”

  – ja, åbenbart er nogle af politikerne blevet klogere.

  “det er bedre at få skattelettelser end at få lønforhøjelser”

  – ja, men flertallet af danskerne lever af overførselsindkomster, og de vil jo rammes, hvis indkomstskatterne sænkes, hvorved politikerne får færre penge at gøre godt med.

  “Det handler jo også mere om folks købekraft end størrelsen på lønnen”

  – ja, men dette forstår kun mindretallet.

  “selv om Danmark har stort underskud på statsbudgettet, selv om arbejdspladserne fosser ud af landet, selv om grænsehandelen stiger, selv om Danmark har verdens dyreste offentlige sektor og verdens højeste skattetryk, så rejser den røde løftebrudsregering verden alligevel rundt og deler 16 mia. kr. ud i ulandsbistand p.a. og importerer endnu flere socialklienter til vores lille land”

  – ja, men dette gjorde VK-regeringen så sandelig også.

  “I går hørte jeg i radioen at Udlændingestyrelsen er på udkig efter endnu flere asylcentre”

  – ja, gammeldanskerne fortsætter jo med at stemme for endnu mere indvandring, og indvandrerne skal jo have tag over hovederne, mad, varme osv. osv.

  “Nu skal det være slut med at alle disse bistandsklienter via deres sociale ydelser, skattefri boligsikring m.m. i realiteten kan få mere i nettoløn end kassedamer og andre med lav løn”

  – du glemmer vist lige, at flertallet af danskerne lever af overførselsindkomst eller er offentligt ansatte, så der er altså politisk umuligt at nedskære disse menneskers indkomster.

  “de fleste indvandrere fiser den af dagen lang eller arbejder sort, hvis de da ikke holder lange ferier (i de lande, som de “flygtede” fra), mens de lever fyrsteligt af danske overførselsindkomster”

  – ja, men hvis skyld er det? Hvem muliggjorde det?

  “De produktive er i mindretal herhjemme medens dem med snablerne i de offentlige kasser er i flertal. Det holder ikke på sigt”

  – nej, men dette stopper ikke før den dag, hvor der ikke er flere gammeldanskere at plyndre og ikke flere penge at låne.

  “det holder jo heller ikke, at løftebrudsregeringen fortsætter med at smide nye afgifter og skatter i hovedet på folk. Bristepunktet er nået for længst”

  – slet ikke. Flertallet af danskerne fortsætter med at stemme på de partier, som er ansvarlige for at Danmark har udviklet sig som det har gjort de sidste 4-5 årtier.

  “Den offentlige sektor skal udsættes for et realitycheck a la SAS og slankes gevaldigt over de næste år”

  – ja, men dette kommer ikke til at ske. Det er politisk umuligt.

  “Problemet er, at politikere tænker mere på deres taburetter end på at gøre det rigtige for landet”

  – ja, det er jo den slags politikere, som danskerne stemmer på. Hvis danskerne ville have en anden slags politikere, så kunne de faktisk få det.

  Thomas, ingen andre end gammeldanskerne er ansvarlige for, at Danmark er på vej i en multietnisk, antidarwinistisk, humanistisk og socialistisk afgrund.

 53. Inga Svångberg

  @Bo Rasmussen, Smed.

  “Alt Thorning skal gøre, er at lade Rompuy og Barroso vide, at hun rejser hjem og laver en folkeafstemning omkring Danmarks fremtidig medlemskab af EU, og nu er prisen 2 milliarder i “rabat””

  – fremragende foreslag! Desværre realiseres det ikke, for Thorning ser frem til ansættelse i EU, og hendes ægtefælle er allerede ansat dér.

  “Prisen for medlemsskab af EU bør være ens for alle medlemslande = regnet ud pr borger i det enkelte land”

  – ja, men så ville EU-bureaukraterne og EU-politikerne have meget færre penge til rådighed, og dermed mindre magt.

  “Ingen regering i de rige EU-lande tør tage en folkeafstemning”

  – er dette så overraskende, når befolkningerne gang på gang stemmer forkert?

 54. Allan Gorm Larsen

  Rabat, eller ikke rabat, jeg har kun eet ønske, det er, at hele dette EU-cirkus må bryde sammen som et korthus så vi kan begynde forfra som suveræne, selvstændige nationer igen. EU er ikke en føderal-stat, og bliver det heller aldrig. Jeg ved godt at vi modstandere bliver beskyldt for, hver gang vi siger nej til et-eller andet angående EU, vender vi ryggen til Europa, men da Europa er et ældgammelt kontinent, som vi alle er en del af, kan dette simpelthen ikke lade sig gøre. Så enkelt er det.

 55. Sven Erik Frederiksen

  Ja Allan Gorm har ret. gid EU vil bryde sammen , England har taget førertrøjen på i den henseende , de kæmper mod yderlig støtte til ineffektive landbrug i de syd europæieske lande.

 56. Allan Gorm Larsen

  Til Sven Erik Frederiksen.

  Tak for reaktionen. Det bekræfter mig kun i at jeg trodsalt ikke står helt alene med min holdning. Hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg at det vil ske indenfor en kortere årrække.

  Hilsen allan Gorm Larsen.

 57. Olsen

  Det var måske nok lidt overilet at den Socaldemokratiske regering lave skatteaftale med venstre. For EU rabatten var indregnet.

  Det kommer Socialdemokraterne & RV nok over.
  Pengene må jo findes et sted.

  Så hvad med at halvere dp retten til 1 år ?
  Resten kan man jo finde ved yderligere besperelser på Fleksjob & Førtidspension.

  Det er på høje tid at Socialdemokraterne tager et interns opgør omkring hvad deres parti står for.

  Årsagen er ganske enkelt at en stor del af deres vælgere (særligt de økonomisk svageste i samfundet) førler sig i den grad røvrendt af Helle Thoning og hendes udpegede ministre.

  Det vil uden tvil give bagsmæk ved et valg !!

  Hun har ikke formået at forså sine vælgere. Hun mangler styring – lederkab, og ikke mindst evnen til at sætte sin Finansminster på plads.

  Hun kunne lære meget af Nurup.

 58. Tommy S.J.

  Man gør jo hvad man kan !

  Helle (statsministeren) arbejder da hårdt, for at Danmark kan få kompentation fra EU.

  Selv Finansministeren gør hvad han kan for at presse lønmodtagerene til at gå ned i løn (SAS) så han kan få Regeringens udregninger til at passe.

  Og vi har ingen grund til at have så ondt af de sikkerhedssystemer som Regeringen er ved at rive ned godt og grundigt. Det gælder både dagpenge – fleeksjob & førtidspension.

  Beskæftigelsesministeren har løsningen.

  Når Socialdemokraterne nægter at tage et opgør med Det Radikale Venstre omkring beskæftigelsespolitikken, så opfinder man blot akutjob planen, og håber på medvind på cykelstien, på bedste akedemiske vis.

  Det er ifølge medierne blevet til omkring 50 job til over 10.000 mennesker som til nytår falder ud af DP systemet.

  Så hvor er problemet ?.

  Både Helle & Beskæftigelseminister Mette Frederiksen går fra kommune til kommune og beder om at man finder nye folk til erstatning for dem de har fyrret i de seneste år.

  Når ca. 10.000 mennesker ikke længere kan forsørge sig selv fra nytår, vil det utvilsomt blive et minus for regeringens evner.

  Det vil uden tvivl gavne den danske detailhandel, og købekraften i 2013. (tag et nummer: der bliver længere kø i genbrugsforretningerne.

  Imens nedslider Polske – Rumænske – Lituiske chufører vorers vejnet ned iform af at trække danske virksomheders tralere rundt i DK. Blot til det halve i løn.
  ( i øst europæiske reg. forvogn – samt dansk reg. anhænger).For bla. Frode Laursen A/S samt mange andre.

  Tilskudet på en mia. fra EU er ikke regeringens & befolkningens største problem.

  Det støreste problem er at den alm. lønmodtager har mistet troen på både politikkerne og på fremtiden.
  Soc. bliver tvunget til et interne opgør omkring menneskelighed – evnen til at samle befolkningen og ikke mindst dem der har betalt deres vej til magten = fagbevægelsen.

  Indtil videre kan de starte med en omdannelse af regeriningen. En genforhandling med Magrethe omkring et nyt regeringsgrunlag.
  Skulle Corydan komme for sent med SAS til Amager, så finder han sikkert en anden levevej ligesom Thor Møger fra SF.
  Det vil ikke være et større problem for hverken fagbevægelsen, eller hovedparten af de lønmodtagere som pt. har andre problemer at slås med.

  Sidst men ikke mindst.
  Lad os dog få en afstemning omkring medlemskab af EU.
  Og så se at få indført, en km. betaling for lastbiler når de kører over grænsen til Kongerieget Danmark.
  Og aflæs km. når de forlader grænsen igen.
  På den måde kommer EU til at betale for nedlidning af det danske vejnet, når de vil have det hele gratis & betalt af denske skatteydere.

 59. ib

  ja det ville være et glimrende tiltag hvis der omsider blev pålagt afgift på udenlandsk godstranport på vore dyre vejnet..2000 pr vogn der kører transit op i øvrige Skandinavien, er tilpas til det er rentabelt for vognmanden
  ,og..der er mange uden ærinde hertil..

  at nogen politikere overhovedet kunne nævne en betalingsring til danskere der bare passer deres job , er helt godnat, samtidig med vi lader alle og enhver udefra nedslide vore veje..helt gratis..

  et vogntog slider ligeså meget som 4000 personbiler..på motorvejsnettet som du og jeg betaler og vedligeholder

  og husk vore politikeres manglende hjernekapacitet og økonomiske sans , har jo medført at næsten samtlige im/eksport store tunge lastbiler er udenlandske

 60. Morten

  Kravet om rabat fjerner fokus fra det, der egentlig er det vigtigste, nemlig at redde den europæiske økonomi. I øvrigt er det meget vigtigt, at vi støtter de kriseramte lande i Sydeuropa, for ellers går det ud over hele kontinentet.

 61. ib

  ja lad os endelig fyre flere penge ned til Berlusconis mafiavenner så de kan købe nogle flere både,huse luksusludere og forære resten til 1000vis af fiktive vinbønder ..
  lidt ligesom S.U. laver medlems og valglister for at score kassen

  eller Grækernes mange statspensioner til forlængst døde borgere…og hvor alle millionærerne selv sætter sig i skat som ikke kontrolleres og derfor betaler hvad de ønsker..og det kræver ikke meget fantasi at gætte hvad det er !!

  for h..skat er et ukendt begreb i disse lande

 62. Sven Erik Frederiksen

  Hvad er Problemet ! Vi betaler et alt for højt EU bidrag og har gjort det lige fra starten. Hvem og hvilke politikere har lavet de dårlige aftaler for Danmark, så vi nu mange år senere skal kæmpe for at få nogle af pengene retur. Jeg har selv stemt for EU i sin tid , men det fortryder jeg virkelig , også arbejdskraftens fri bevægelighed koster os mange miliarder , i form af kriminelle fra østeuropa . Jeg stemmer næste gang på Dansk folkeparti ikke fordi jeg sympatiserer med dem , men de er de eneste der går imod EU.

 63. Allan Gorm Larsen

  Jeg var en af dem der stemte “ja” til Danmarks indtræden i EF i 1972. Jeg stemte positivt indtil1986, (inkl.) I1992 fik vi den første folkeafstemning om unionen, hvor “Holger og konen (SF)” anbefalede et nej, som det blev, “Ja-sigerne”var utilfredse med resultatet og forlangte endnu en afstemning året efter, dog med 4 såkaldte forbehold (Edinbourg-aftalen), som fik “Holger og konen” til at anbefale et “Ja”, og det blev det.(KNEBENT) Fup-afstemning?!!. I 2000 stemte vi om EUROEN, der blev det et nej (HELDIGVIS). Så har der siden været diverse traktater, hvor vi kun fik lov til at stemme om de færreste af dem. Dem som jeg husker at vi ikke fik lov til at stemme om var, bl.a. Forfatningstraktaten, som Holland og Frankrig nedstemte, som senere blev “ændret til Lissabon-traktaten” gik glat igennem i samtlige lande,uden afstemning. “GAMMEL VIN PÅ NYE FLASKER”. Siden da har vi set hvordan det er gået. Jeg har siden 1992 stemt nej til det hele, og det agter jeg at blive ved med.

 64. Allan Gorm Larsen

  Tilføjelse.

  Det negative resultat ved Helle Thorning Schmidt`s rabatansøgning var forventeligt, der var ikke nogen snak om “vent til i morgen, så har vi en god løsning”.Haleluja, hvor Gud er stor!!!!!!!!!!!!!!!.

 65. andersen

  Nu fik tossehelle så ikke rabatten – ganske forventeligt selvfølgelig, for dernede i EU gider de heller ikke at høre på hendes vrøvleri og sludder.
  Gad vide om det så også er den tidligere regerings skyld?
  Er jeg i øvrigt den eneste, der er træt af at høre taskens standardsvar til alle spørgsmål; Det giver ikke mening at…… osv. osv.

 66. Hansen

  Uansvarlige og uanstændige politikere skal fratages regeringsretten.!!!

  Det er ikke kun de konservative, der burde sendes ned under spærregrænsen, samtilige partier har svigtet den danske befolkning, de varetager ALLE som de Konservastive KUN deres egne interesser!

  Nogle mennesker siger, at hvis man ikke kan bekæmpe politisk idioti retorisk, må man bare lære at leve med uretfærdigheden, hvor intelligent er det lige???

  Og mon det hjælper alle de arbejdsløse, som mister et eksistens-, og forsørgelsesgrundlag efter 1 januar, og måske må gå fra hus og hjem, med brudte ægteskaber og uskyldige børn som de sikre ofre???

  Hvis man havde fulgt den filosofi under anden Verdenskrig, så havde Hitler vundet krigen dengang!!!

  Så skriver nogle at befolkningen skal spare på deres vrede, men når jeg ser nogle mennesker blive behandlet uanstændigt og uretfærdigt, uanset om det er børn, unge mennesker, voksne eller gamle mennesker det går ud over, så bliver jeg f***** G******* vred og aggressiv, og giver udtryk for min vrede overfor de uansvarlige (ansvarlige), uanset om det er forældre, politikere eller myndigheder!!!

  Der er et gammel filosofisk mundheld der lyder: “Med ondt skal ondt fordrives”!

  ”Den filosofi er evig gyldig”, måske bliver det også konsekvenserne p. g. a. den asociale og egoistiske politik, der bliver ført i vor tid!

  Vi har faktisk en lovgivning i Danmark, hvor forældre kan fratages deres forældremyndighed, hvis de ikke røgter deres opgave som forældre ordentligt, og et barn bliver forsømt eller går for lud og koldt vand og derfor mistrives!

  Faktisk burde vi have en lignende lovgivning for de folkevalgte, hvor en politiker bør fratages retten til at sidde i folketinget, når de ikke røgter deres opgave som folkevalgte tjenere ordentligt, og derfor er uansvarlig (ansvarlig) for, at store dele af befolkningen lever i nød og mistrives, enten fordi de må leve langt under fattigdomsgrænsen, eller risikerer at blive sat på gaden med deres børn, og må leve som hjemløse i et helvede, især om vinteren!

  Sådan en uanstændig politisk adfærd er ikke et rigt land værdigt, og slet ikke når man samtidig ser, hvordan politikerne rager goder til sig selv med både arme og ben, og forgylder sig selv, deres håndlangere, de rige, velbjergede og især de mest indflydelsesrige i samfundet, for at tækkes den økonomiske elite!

  Den slags politikere bør fratages retten til at sidde i folketinget, og retten til på nogen måder at have politisk indflydelse på noget som helst overhovedet, altså fratages enhver form for legitim regeringsret!

  Og send så alle de asociale akademiske politiske plattenslagere ud og arbejde f.eks. som jordbærplukker, gadefejere, sneryddere eller som opvasker på et hotel i Skagen til 85 kr. i timen, hvis det er godt nok til slaverne SAS ansatte, må det også være mere end rigeligt til politiske pampere som startløn, og de asociale bumser er jo ikke demokratisk valgt til folketinget, men udpeget af de forskellige partiers top ”pamperlakajerne” (vælgerforeningerne) og aner i øvrigt intet om hvad arbejde er for noget!

  Det eneste Margrethe, Helle, Annette, Jesper, Corydon, Løkke & Co er gode til er at plyndre befolkningen og retoriske løgne, men det er de så til gengæld også virkelig så gode til, så de mere minder om politiske og journalistsike amatører eller andenrangs ”spindoktorer” (løgnefabrikanter) a la Mogensen & Christiansen!

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.