Hvornår kommer de mange akutjob?

Det er tidligt at dømme akutjobpakken, når der stadig er godt en måned tilbage, inden 12.500 job skal spænde et sikkerhedsnet ud under dem, som ellers ville falde ud af dagpengesystemet. Men det ser unægteligt ikke ud til, at der bliver tale om en stor julegave til de langtidsledige.

Foreløbig går det meget trægt med at nå op på 12.500 lovede job. Og der skal skylle en mindre akutjob-tsunami hen over landet, hvis målet skal nås.

Lige nu slås stort set alle stillinger i det offentlige system da også op som akutjob. Uanset om der er tale om en pædagogmedhjælper eller en overlæge. Hvordan det hjælper de langtidsledige, er lidt svært at få øje på.

Det store spørgsmål er, om akutjobpakken egentlig ændrer noget som helst for de snart forhenværende dagpengemodtagere, der ser frem mod det nye år med gru og nervøse trækninger. Det er jo nøjagtig de samme job, som ellers ville være til rådighed – nu blot med ’akut’-betegnelsen påhæftet.

Og hvor er incitamentet for virksomhederne til at ansætte en person, der har været ude af arbejdsmarkedet i to års tid, frem for en af de mange andre ansøgere, der er til jobbene i øjeblikket? Som Ugebrevet A4 skrev tirsdag, får virksomhederne ofte mere end 100 ansøgere, når de slår et akutjob op. Langt de fleste er ikke langtidsledige på kanten af dagpengesystemet, men kandidater med høje kvalifikationer og stor villighed til at rejse efter et job.

Løsningen er ikke en kunstig betegnelse, der hæftes på alle opslåede job. Løsningen er flere job. Det ved de også godt i regeringen, og det arbejder de garanteret med stor iver på at skaffe.

Men lad os i mellemtiden være enige om ikke at bilde de langtidsledige i farezonen ind, at der er en bunke akutjob parat til lige præcis dem, når de mister deres dagpenge.

tind

25 kommentarer

 1. Hansen

  Men hvor er det dog godt, de intelligente politikere fik ødelagt EFTERLØNNEN midt i en tid, hvor det vrimler med arbejdsløse.
  Ja jeg er ramt af politikerlede, men heldigvis ikke ledig, men det håber jeg snart TOSSERNE på BORGEN bliver.

 2. andersen

  Nej, det ser heller ikke ud som om denne plan duer til noget.

  Arbejdspladserne mangler jo, og man skal ikke være uddannet raketforsker for at se, at kaputpakker, kickstart og de øvrige tiltag er varm luft og og ingen effekt har.

  Hvis lønnen holdes i ro, skatter og afgifter sænkes til et fornuftigt niveau, momsen på sunde fødevarer sænkes, den bevidstløse ulands og hjemlige flygtningehjælp fjernes og regeringen indser, at deres planer er skudt fuldstændig forbi al sund fornuft, kan optimismen, måske, komme tilbage og dermed befolkningens lyst til at øge forbruget igen.

  Vor 2.sorterings regering er hastigt på vej til at smadre landet – et nyvalg må snart være på trapperne. Danmark har ikke råd til en rød regering mere.

 3. Kamma

  Det er kun tosser og børn der tror på julemanden og aktujob, igen er vi ført bag lyset af HTYS.

 4. Kc

  ACUT-JOB! var der lige nogen som troede på den?

  NEJ VEL!

 5. Heinrich

  Hvor dum har man lov at være. Kaput jobbene er ren og skær fordeling af elendigheden – man flytter blot Sorteper rundt, og bruger usandsynligt mange penge på det.

  Rigtige arbejdspladser hvor folk og landet tjener penge, kræver markant lavere skatter og afgifter.

  Hvor svært kan det være? Det er kun S-SF-R og folk fra Ensretningslisten der ikke forstår det.

 6. Heinrich

  …. og så lige socialdemokraterne i Venstre også.

 7. T.Sørensen

  Akutjob, EU, hele regeringen med HTS i spidsen er kejserens nye klæder. Intet af det alt sammen fører til noget som helst. Jeg lider af akut politikerlede.

 8. Thomas H. Rasmussen

  Endnu et kæmpe bluffnummer fra den røde løftebrudsregering hvis medlemmer består af mennesker som aldrig selv har haft et erhvervsjob! Den røde løftebrudsregering fortsætter med deres kaskade af afgifter og forbud som ødelægger dynamikken og konkurrenceevnen i vores land! De burde kigge på Sverige som har fået vendt bøtten!

  Arbejdspladserne fosser ud af landet, vi har stigende græsehandel, stort statsunderskud og vi har mistet næsten 200.000 private arbejdspladser de seneste ca. 4 år! Det er altså de private arbejdspladser vi i sidste ende lever af. Når man selv har arbejdet i den offentlige sektor så har man oplevet at god ledelse og godt købmandsskab er en by i Grækenland! Siden kommunalreformen som skulle give stordriftsfordele og nedlæggelse af dobbeltfunktioner er der således blevet 28% flere chefer i kommunerne/regionerne! Det offentlige bureaukrati og godheds- og indvandringsindustrien er vokset helt vildt de seneste 20-30 år og vi har et utal af overflødige offentligt støttede kulturtilbud og overflødige råd, nævn, centre, institutter, udvalg m.fl. Det er jo absurd at jo flere af disse latterlige pædagogtyper vi har – jo flere “udsatte” grupper og “ressourcesvage” mennesker bliver der klientgjort istedet for at få dem aktiveret! Og i dag kunne vi høre at de unge indvandrere begår over dobbelt så meget kriminalitet som de etniske danskere hvilket selvfølgelg var en stor overraskelse for den såkaldte professor Eva Smith som er formand for børnerådet! Alle offentlige virksomheder skulle udsættes for samme realitycheck som SAS har gennemgået! De produktive er i mindretal herhjemme medens bistandsklienterne og andre med snablerne i de offentlige kasser er i flertal! Det er vanvittigt at lille Danmark har 250.000 førtidspensionister mellem 18-65 år som ikke laver noget som helst + de titusindvis af kontanthjælpsodtagere som kan ligge på sofaen dagen lang uden at der stilles krav til dem om aktivering eller uddannelse!

  Selv om vi har stort statsunderskud rejser den røde løftebrudsregering verden rundt og deler 16 mia. kr. ud i ulandsbistand p.a. og importerer endnu flere socialklienter til vores lille land – for lånte penge! Nu skal det være slut med at alle disse bistandsklienter via deres sociale ydelser, skattefri boligsikring m.m. i realiteten kan få mere i nettoløn end kassedamer og andre med lav løn! Nu skal der stilles nogle krav til disse mennesker – hvoraf de fhv. fleste er indvandrere – som fiser den af dagen lang og arbejder sort ved siden af eller rejser hjem til de lande de angiveligt er “flygtet” fra på lange ferier hvor de kan leve kongeligt af de danske ydelser! Græske tilstande venter hvis vi ikke gør op med dette offentlige overforbrug og det kan vi ikke være bekendt over for vores efterkommere!

 9. S. Andersen

  Der kommer en ny og bedre plan i morgen.

  (citat HTS)

 10. jenni

  Det lyder som en ATS. 😉

 11. andersen

  Forstår din lede.

  Lige nu tumler thorning skattesnyder rundt nede i EU og forsøger at hente én sølle milliard hjem…. Kunne konen ikke bruge sin tid og kræfter herhjemme?
  Nå nej… Danmarks problemer er jo ligegyldige når den 2. sorterings pamper, arbejder på at få et job i unionen, men sørgeligt nok rækker hendes talenter ikke så langt.
  Endnuengang gider de toneangivne politikere i EU ikke at høre på tasken – hun får intet ud af de latterlige forsøg på en rabat hun siger hun gerne vil have.
  Senest ved næste valg forstår hts vel at hun ikke magter opgaverne.

 12. thomsen

  Tasken har opgivet DK. Hun arbejder kun for sin egen fremtid i EU – Men resten af EU har gennemskuet den talentløse ko – hun skal bare klappe kaje og leve af sine skattefradrag.
  Dér er hun verdensmester.

 13. Erik Jensen

  Den røde regering kæmper for at få en milliard i rabat fra EU, fordi den allerede nu disponeret dette beløb i finansloven.
  Men kære Helle dog.Du kan da bare tage denne ene milliard ud af de 17-20 milliarder I hvert eneste år smider væk til det såkaldte U-landshjælp.
  Vi er selv lige nu et U-land m.h.t. faldende arbejdspladser,så vort land har selv brug for de 17 milliarder her og nu.
  Samtidig har de røde regering lempet på reglerne for indvandring, så analfabeterne igen står kø i tusindvis ved grænsen og i lufthavne for at få fingrene i bistandshjælp og nu også børnepenge fra den første dag de lander i Danmark.
  Den rødikale regering kan ikke skaffe de 12500 såkaldte akutjobs inden 1.jan.2013,men de kan hjæpe dagpengemodtagerne ved at forlænge deres periode til 4 år og så sige stop for u-landsbistand og et indvandrerstop fra mellemøsten pr. 1.1.2013.
  Men det er utopi så længe Vestager og hendes lille danskhaderparti bestemmer alt i Danmark.
  HTS! Gå af og lad os få et nyvalg nu.Dette vil måske redde Danmark fremover!

 14. HumørHenrik

  Jamen det havde da også været for dumt! At lade
  dagpengeperioden være. Nej det er meget bedre at skære i den & så bagefter lave en masse “syrede”
  kaput-pakker ja det må være vejen frem.

 15. P. Christensen

  Istedet for at råbe og skrive – så prøv da at tage sagen i egen hånd og få en anden uddannelse.

  Det er jo efterhånden soleklart at de ufaglærte job forsvinder eller forsvinder ud af landet – og vi skal vel ikke prøve at holde fast i noget som forsvinder alligevel eller lade de samme personer være på offentlig hjælp i mange år uden at efteruddanne disse.

  Situationen ligner den som var dengang typograferne blev overhalet af ny teknologi og kæmpede løs,

 16. Hansen

  Jamen journalister, politikere og Mette dog, ved i overhovedet hvad i har med at gøre???

  Har i nogensinde selv været ude på arbejdsmarkedet, hvis ikke; hvordan kan nogen normale mennesker så overhovedet udnævne Mette som arbejdsminister, for hun har da klart ikke hjerne nok til at sætte dig ind i de historiske kendsgerninger?

  Jobrotation, kurser og tilskudsjob er gammel vin på nye flasker, det hjalp ikke i fortiden, hvorfor i himlens navn skulle det så hjælpe nu?

  Selv har jeg 20 værdiløse kursusbeviser fra fortidens idioti, de eneste der fik noget ud af de hjernedøde og sindsyge projekter, var de gode socialdemokratiske pampervenner r i fagbevægelsen, som derved fik job som undervisere i alle de vanvittige kurser, som reelt ikke kunne bruges til noget som helst!

  Det største problem var arbejdsformidlingerne (nu kaldt jobcentre), de var en total fejl og kun en socialdemokratisk hævnaktion, gennemført af Anker Jørgensen fra starten af, og de smadrede en af de største indtægtskileder til den danske stat totalt.

  Dansk søfart var i mange år det erhverv, som slæbte flest penge hjem til Danmark pr. ansat, men fordi Preben Møller Hansen nægtede at betale bidrag til A-pressen, blev Anker Jørgensen rablende sindsyg, og ville med djævelens vold og magt smadre et erhverv med et ellers velfungerende system!

  Det var hele grundlaget for oprettelse af et nyt system, arbejderbevægelsen Preben Møller Hansen i særdeleshed skulle knægtes, derfor blev den første arbejdsformidling (søformidlingen) oprettet, hyre anvisningen blev overtaget af socialdemokratiske akademiske venner, og noget af det første de narrehatte indførte var jobrotation, det var den direkte årsag til undergangen for dansk søfartserhverv, i hvertfald med danske skatteydere som abejdskraft!

  Tidligere var det sådan, at mange søfolk gerne ville sejle på langfart, andre ville gerne være hjemme i nærheden af deres familier, eller p.g.a. høj alder ikke havde lyst til at komme på langfart, og derfor tog de (lortejob) som vi andre for alt i verden helst ville undgå, men det vendte søformidlingen helt op og ned på ved indførslen af tvungen jobrotation!

  Da jobrotationen blev gennemført, blev mange ældre eller familiemennesker tvunget på langfart, og alle os andre som gerne ville på langfart, blev tvunget til at tage lortejob i nærtrafik, ferie og sygeafløserjob på et par dage eller nogle gange i 14 dage til en lille måned, men når vi så kom tilbage var vi bagerst i køen igen, og kunne komme til at gå ledige i flere måneder, så det fik danske søfolk til at flygte fra søfartserhvervet, som ellers altid havde placeret Danmark, som en af verdens største søfartsnation, det er den måske nok også i dag på en måde, men det er ikke med dansk arbejdskraft, det er med billige løntrykkere fra resten af verden som besætning!

  Jeg har en mistanke om, at den jobrotation de danske socialdemokrater og SF’ere nu er i gang med at gennemføre, har det samme lumske og skumle formål for den danske befolkning, at ledige danskere kan tvinges til at tage anvist arbejde i den modsatte ende af landet, ja måske endog blive tvunget til at tage anvist arbejde i et andet EU land, når den europæiske integration og samkøring er fuldt gennemført!

  At sende arbejdsløse ud i tilskudsordninger, er jo det samme som at ansætte organiserede statsstyrede løntrykkere, det er ikke for de lediges skyld den slags gennemføres, det er for at stat og industrien kan udnytte “slaverne” som billig arbejdskraft a la SAS, og uden de samme rettigheder og sikkerhedsmæssige fordele, som de fastansatte i stat, kommuner og det private erhvervsliv, så det er helt sikkert for at nedbryde det danske lønsystemet, der er ALTID skumle bagtanker i de politiske beslutninger!

 17. kaarsten kristensen

  Akut job er rendyrket politisk makværk,det et blot endnu et akt stykke til en 24000 sider A-kasse lovgivning(det nærmer sig sindsyge).En 24000 sider lovgivning der er lavet af udulige politikere og embedsmænd for at gøre det akademisk svært at være ledig.Da jeg var ung og man blev ledig var reglerne så enkle at de kunne stå på 1 stk A-4 ark.Reglerne var at når man blev ledig så gik man hen og fik sit stempel,og når jobbet var der så kom man i arbejde (så enkelt kan det gøres) facit for den enkle eller 24000 sider model er den samme lige mange kommer i arbejde.Der er blot den forskel at 24000 sider moddellen koster milliarder af skatteyder kroner smidt ud af vinduet,så drop den så er der rigelig med penge til de folk der er ramt af arbejdsløshed

 18. Erik Morsing

  Akutpakken, som Mette Frederiksen forsøgte at berolige de langtidsledige med, er ikke lavet for at skaffe jobs, den er lavet for at skaffe ro. Det er et lille plaster på et stort sår. Jeg efterlyser regeringens indfrielse af løftet om at arbejde sig ud af krisen, som man udtrykte det, ved at sætte gang i projekter indenfor den offentlige sektor. Venstre ville jo spare sig igennem krisen. Men er der nu så stor en krse, som man blæser det op til? Det gør man efter min vurdering for at få lønmodtageren til at vise løntilbageholdenhed ved de kommende forhandlinger, og det er mit indtryk, at man er lykkedes med at skræmme lønmodtagerne (jvfr. SAS)..

 19. Mikael

  Der burde være et akutjob mere opslået – Statsminister søges – omgående.

 20. H. Kristensen

  Ikke for at skræmme dig alt for meget P. Christensen, men det er faktisk også faglærte der står med håret i postkassen. Problemet er, hvilken alternativ uddannelse skal man tage? Der er ikke mange områder, hvor man som nyuddannet et-eller-andet kan få arbejde. Selv akademikere går arbejdsløse, og de tager arbejde fra niveauet nedenunder og sådan kører det hele vejen ned igennem hierakiet. Så om du uddanner dig, evt. bruger tid og penge på en akademisk uddannelse, så risikerer du stadig at stå i arbejdsløshedskøen når du er færdig.

  Jeg satser og tager en uddannelse der bygger oven på den uddannelse jeg allerede har, og med lidt held så er jeg færdig når en masse fra de store 50’er årgange ikke gider mere – men så skal jeg kæmpe som 55+ mod alle de yngre i faget. Men prøver.

 21. H. Kristensen

  Du kan tro hun får job dernede bagefter. Hun har svigermor- og far godt anbragt dernede i forvejen. Hun skulle bare bruge statsministerposten på CV’et så det job hun får også er et særdeles vellønnet job. Derfor betyder det mere hvad hun laver i EU end hvad hun gør for Danmark. Når Danmark går på røven, flytter hun da bare over i familiens lejlighed i England. Bye bye til de dumme dãnen.

 22. Klaus Laursen

  Det er et rigtig tarveligt trick regeringen har lavet her. Udelukkende for at rede deres egen “røv”. Det er en ren skinmanøvre, uden nogen sm helst effekt.

  “Men det ser da ud til, at regeringen har gjort noget..” – og det var den eneste effekt de ville have ud af det.

  Regeringsmedlemerne er rimelig intelligente mennesker, og ved selvfølgelig godt at planen ikke ændre andet end at visse jobopslag for prædikatet “akutjob”.

  Og at enkelte private virksomheder får gratis reklame ved at komme i medierne for at oprette akutjob. (men om de faktisk ansætter langtidsledige, melder historierne ikke noget om..)

 23. ib

  kun hvis det blir en DFer..ellers blir det arbejdspladser og penge op af din og min lomme ,og ud af landet

  som er hovedformålet for den nuværende regerings igangværende socialistiske globalpolitik..

  vi skal alle være ens..undtagen dem !!

 24. Olsen

  Borgens idioter:

  “I juni sagde indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager (R), at hun anså en dansk rabat for “helt sikker”.”

  Europaminister Nicolai Wammen (S) har også tidligere understreget:

  “- Danmark skal have en rabat på én milliard kroner.”

  Lad disse udtalelser står i stærk kontrast til Helle T.s udtalelse idag:

  “Vi har hele tiden sagt at det blev meget svært”…

 25. Kc

  Ja, ja, ja! Vinden blæser i alle retninger…………………..

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.