Julefreden har lange udsigter i Kokkedal

Juletræsgate i Egedalsvænge i Kokkedal er så meget på vej ud af kontrol, at der snildt kunne være brug for en ledestjerne til at vise de stridende parter vejen til julefred.

Og sagen ryger med raketfart af sporet, når foreningen ’Stop islamiseringen af Danmark’ varsler antimuslimsk march til december, med garanti for sammenstød, bål i gaden og stenkast fra begge sider.

Set i bakspejlet ville bestyrelsen i Egedalsvænge sikkert ønske, at de havde brugt de 7.000 kr. på at opstille et juletræ, så de havde undgået at blive belejret af medier, politikere og organisationer, som føler sig kaldet til at profilere sig på baggrund af sagen.

Det ville egentlig også have klædt det lille flertal at vise hensyn til det store mindretal, præcis som man ville forvente i f.eks. en børnehave, hvor et mindretal kan få serveret særlig mad, selv om flertallet spiser anderledes.

Men den aktuelle strid kan jo slet ikke løses lokalt i Egedalsvænge. For i virkeligheden handler den ikke om et grantræ med lys på. Den har udviklet sig til at handle om meget mere – os og dem, mislykket integration, tolerance, ghettoer osv.

Det viser de trusler, der nu fyger i beboelsen, som BT har kunnet beskrive gennem de seneste dage.

Når formanden får kastet sten gennem vinduerne, er det klart, at det ikke bare handler om et træ eller ej. Og spørgsmålet er, om opstillingen af et juletræ overhovedet vil dæmpe gemytterne. Vil det kunne få lov at stå i fred, eller er der nu så meget symbolik i nåletræet, at det uvægerligt vil blive udsat for hærværk?

En ekstraordinær generalforsamling giver sandsynligvis en nyvalgt bestyrelse – og et juletræ. Men det vil ikke stoppe føljetonen i Kokkedal. Julefreden har desværre lange udsigter i Egedalsvænge.

tind

262 kommentarer

 1. Hans P.

  Ja, chris, du skriver og udtrykker dig, men en ting afslører du om dig selv,- du mangler erfaring, det er erfaring, der giver lærdom.
  Det du først burde gøre, prøv at gå den anden vej, rejs til Muhammedan-land, træd ind i moskeen dernede, mindst en gang om ugen, men husk først hver dag på vise klokkeslæt, at vende dig mod Mekka, derefter ned på knæ, dernæst remse din bøn til Muhammed, det er vejen til at blive respekteret i Muhammedland!
  Dernæst skal du jo skaffe dig et arbejde, der er ingen socialhjælp!
  Nu må du ikke flygte, bliv dernede i mindst 10 år,- så begynder du så småt at ane lidt om hvad Islam er!
  Her hos os, kalder vi Islam for I –Slam!
  Men vi er også fra Jylland, vi siger tingene som de er, derved kommer man længst!

 2. jenni

  Chris
  23. november 2012 kl. 11:44

  Hvad mangler du bevis på?
  Er det det her:

  Koranen i ny dansk oversættelse:

  http://www.forlagetvandkunsten.dk/97507/

 3. jenni

  @Chris, han skrev IKKE, at demokrati kan fortolkes forskelligt.
  Han skrev, at det kan udfolde sig forskelligt.

 4. jenni

  Carsten, dit link.
  Det er efter min mening derfor helt i orden, at der lyder et ramaskrig over syltningen af juletræet i Kokkedal, og at det fylder så meget i debatten. skrev Naser Khader.

  Hans formuleringer fornægter sig ikke.
  Han er muhamedaner.
  Manipulerer.

  Det er ikke juletræ. Og det er ikke syltet.
  Det er den årlige juletræsfest og muhamedanerne har afvist, at den holdes.

  Og selvfølgelig skal vi ikke allesammen være her.

 5. Chris

  Ikke forstået?

 6. Lilli

  jenni: Tak for oplysningen.

  Det er en stor del,- men burde vist ikke komme bag på nogen??!
  Netop en ekstra god grund til at undlade at støtte disse åh så gode og velmenede hjælpeorganisationer.
  Vi vil støtte nogle ældre, vi kender, der har det svært og ikke har for meget at rutte med,-i stedet!

 7. Hans P.

  Hej Hans M, jeg vil gerne lige give et bidrag.
  Jeg tror “Inga” er sort,- negrene vil ikke modtage hende,
  men nu har hun kæmpet sig ind i rød blok,- de kan helt klart se derinde, at de harmonerer fuldstændigt sammen, de er allesammen lige startet i Børnehaveklassen, og der må de hjælpe hinanden, og studere i at få det hele til at se PÆNT ud.

 8. Chris

  Så den eneste måde jeg kan få erfaring på, er ved at tage til Mellemøsten? Det har du måske gjort Hans?
  Jeg tror du mangler erfaring mht. verden udenfor din hoveddør, jeg behøver bestemt ikke at leve som muslim i 10 år, for at blive klogere på Islam. Jeg forstår godt Islam, det gør du tydeligvis ikke, men det handler denne debat jo ikke om. Dog er du ikke den eneste der taler udenom herinde.
  Bare fordi man er jyde, eller siger tingene som man selv synes de er, er ikke ensbetydende med at man har ret.

 9. Chris

  Så synes jeg du skulle melde alle muslimer til politiet jenni, for hvis det er så ulovligt at forenes i islamisk tro, så synes jeg at der er nogen der skal fortælle det til muslimerne, for hvis de ikke ved at det er ulovligt, så er der vel heller ingen grund til at holde op?
  Desuden er det min mening, at grundloven er forældet, med alt der har med den kristne lære at gøre, for det gælder ikke for alle. Jeg er selv ateist, og ikke medlem af folkekirken, da jeg ikke ser det som en nødvendighed for samfund og lov, at støtte sig op ad en religion.
  Det er sjovt, at Grundlovens fædre ikke kendte til, at de kristne invaderede og besatte store dele af Mellemøsten, også i flere hundrede år 🙂

 10. Chris

  Vi snakker om det originale møde, der startede et fremmed-fjendsk rama-skrig.

  Hvad 25 mennesker laver under et møde, kan ikke nødvendigvis kædes direkte sammen med mødet, da der mangler beviser for dette. Tror godt de kender til demokrati, det var ikke det mødet handlede om, men var et forsøg på at nå enighed, fordi der var lagt pres på udefra.

 11. Chris

  Udfolde sig forskelligt fortolkes forskelligt, er sådan set ligeglad, pointen er, at det ikke er udemokratisk, det de besluttede på det beboermøde.

  Desuden har du nedenfor selv argumenteret mod Carsten, med det samme, nemlig med “demokratis” bogstavelige betydning.

 12. Chris

  Jeg mangler bevis på de mange påstande der er postuleret af dig, og andre. Der er snart for mange til at nævne :S

  Hvad skal Koranen bevise?

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.