Højere skat er ikke vejen frem

Med den nye finanslov, der blev præsenteret 11. november, bryder regeringen med et princip, som ellers har beskyttet de i forvejen skattetyngede danskerne mod stigninger i marginalskatten i årevis.

Det blev afsløret i går, og spørgsmålet er, hvornår statsminister Helle Thorning-Schmidt egentlig havde tænkt sig at fortælle vælgerne om den forestående skattestigning.

End ikke Enhedslisten, som finanslovsaftalen er indgået med, havde hørt om den hævede skat før i går.

Her jubler man naturligvis ved udsigten til, at de højtlønnede skal til lommerne i endnu højere grad til næste år.

I forvejen kan det dog være svært at forklare, hvorfor man skal give den en ekstra skalle på arbejdsmarkedet, eller dygtiggøre sig i særlig grad, så Danmark kan klare sig i den internationale konkurrence, når nu vi ikke kan konkurrere på lønninger.

Især når den højere løn, der fungerer som belønning for den ekstraordinære indsats, nu beskattes yderligere.

Det undrer især, fordi alle regeringspartierne under valgkampen var enige om, at skatten på arbejde skulle sænkes for at sikre initiativ og konkurrencedygtighed.

I regeringen forsvarer man skattestigningen med, at det ikke er en særlig stor stigning, hvilket i sig selv er et underligt argument.

Et andet forsvar lyder, at skattestigningen skal kompensere for de manglende indtægter fra fedt- og sukkerafgifterne, som fjernes med finansloven.

Altså erstatter man en afgift, som har vist sig at koste danske arbejdspladser, med en skattestigning, som i sidste ende kan vise sig at bremse konkurrenceevnen.

Det virker ikke umiddelbart som vejen frem.

tind

45 kommentarer

 1. jens christensen

  At BankDirektører m.fl. skal til lommerne er ifølge
  BT uretfærdigt,Tværtimod er det både en smuk og retfærdig omfordelig af fedtlaget hos “Top(mave) skatte
  danskerne,at 0,2% mere i skat skulle bringe fedtlaget
  i fare hos Top skatte danskerne er en (fedt)fattig påstand fra BT

 2. Peter Nielsen

  Noget tyder på at fedtlaget generer Jens Christensen tankegang,og noget tyder også på at samme herre ikke skal betale mere i skat.

  Kan herren forklare mig hvorfor en gruppe skal betale mere for at “slippe” for fedt/sukkerafgifterne end andre.
  Mit gæt er at hr. Christensen hører til den gruppe der mener at andre skal betale for ham.

 3. Per Nielsen

  Jeg finder det dybt beklageligt, at man ikke beskatter de høje indtægter langt mere. Alle disse “karl smart røve” der brokker sig over de betaler for meget i skat, glemmer at det er os, de hårdt arbejdende og produktive lønarbejdere, der gennem vores skat har sikret dem en gratis skolegang, en gratis uddannelse, en SU under uddannelsen. Og nu, når de skal være med til at yde, så er det åhh så forfærdeligt.
  Personligt har jeg altid betalt min skat med den bevidsthed at pengene sikrede et anstændigt socialt sikkerhedsnet, et frit og gratis sundhedsvæsen og, ikke at forglemme, uddannelse.
  Beklageligvis har både den tidligere og den nuværende regering nedprioriteret et anstændigt socialt sikkerhedsnet.
  Som saglig Aksel Larsen sagde om skat “klem de rige på pungen så de skriger”

 4. Inga Svångberg

  @Per Nielsen

  Ja, naturligvis skal skatterne stige, således at der er råd til endnu mere indvandring af muslimer, afrikanere og romaer. Endvidere skal skatterne stige, således at Danmark kan betale en fair og anstændig ulandshjælp. Samtidig skal vi ikke glemme, at gammeldanskerne også har en moralsk og etisk pligt til at betale medlemsafgift til EU og FN og andre internationale organisationer/NGO’ere. Vi skal heller ikke glemme, at gammeldanskernes skatter også skal stige, således at vi kan udvikle den offentlige sektor og sørge for anstændige og retfærdige overførselsindkomster. Sluttelig vil øgede skatter også muliggøre, at vi får råd til at holde endnu flere senil-demente grøntsager i live endnu længere.

  Så Ja, kære Per, der er nok at bruge gammeldanskernes penge på, så lad os stramme skatteskruen endnu et par omgange! Lad os give skatteskruen hele armen. HELE ARMEN!, siger jeg bare!

 5. Claus

  Per Nielsen ! Stop dit hykleri. Du fatter jo hat hvad det betyder at kæmpe sig til en god løn. Danskerne er generelt træt at høre din slags platte argumenter og offerrolle hvor hårdt du arbejder. Hvis du havde været ude på arbejdsmarkedet så burde du også vide at det kræver 60-80 arbejdstimer pr. Uge for at sætte sig i chefstolen eller vejen til denne stol. STOP dit og jeres evige lort med hvem der arbejder hårdt. Nu må i røde få fingeren ud af røven så I kan tænke selv. Det er jo åbenbart noget det blokerer for tilførelsen til hjernen. De højtlønnede arbejder 60-80 timer pr. Uge. Smider mere end rigeligt i statskassen. Forsømmer deres familie i arbejdets tegn. Mange mister deres familie af samme grund. Nogen starter selvstændig med 80-100 timer pr. Uge + risiko for at gå fallit. Samtidig at gå 50% ned i løn de første 2-3 år. Så hvis du fortæller du har det hårdt burde du nok fjerne fingeren ud så din hjerne kan tænke. De mest solidariske i Danmark må sku være dem som bidrager mest i form af økonomi og arbejdstimer. Ja Danmark står foran nogle store udfordringer. Fordi disse mennesker har fået nok at at høre det samme klynk igen og igen for jer nasse røve som ikke kan få nok af andres penge. Du kan nok finde stavefejl osv. Fordi dette er skrevet i arrigskab over dit ynk.

 6. Heinrich

  Jeg kan forstå på dit udsagn at du er rettroende socialist, drevet af misundelse og brødnid, og at du ønsker at nasse dig til mere i løn, fremfor at skulle arbejde og dygtiggøre dig til en højere løn.

  En egoistisk og doven nasserøv – en ægte socialist.

 7. Inga Svångberg

  – jeg glemte i skyndingen følgende gode grund til, at skatterne skal stige: der vil blive råd til endnu større børnepenge, således at underklassen får mulighed for at begave Danmark med endnu flere dejlige børn, hvilket vil give masser af arbejdspladser til socialassistenter, socialrådgivere, pædagoger, psykologer, fængselsbetjente, misbrugskonsulenter og mange, mange flere produktive faggrupper.

 8. Peter Hansen

  Lavere skat og mindre i løn.
  Nu har selv Ole Sohn set lyset i hvordan vi skal redde og skaffe arbejdspladser i danmark.
  Hvad mon SF siger til denne melding.
  For første gang må jeg sige godt gået Ole.

 9. Inga Svångberg

  @Peter Hansen

  “Lavere skat og mindre i løn. Nu har selv Ole Sohn set lyset i hvordan vi skal redde og skaffe arbejdspladser i danmark”

  – dette kan du ikke mene?! Jeg er bestyrtet!

  Hvis skatterne sænkes, så bliver der ikke råd til at redde narkomanerne, som p.t. omkommer i historisk stort antal:

  http://politiken.dk/indland/ECE1813483/aldrig-foer-er-saa-mange-narkomaner-omkommet/

  Peter, hvad skal vi vælge?: lavere skatter og færre narkomaner eller højere skatter og flere narkomaner?

  Peter, skal der lig på bordet inden du går med til at hæve skatterne?

 10. Jesper P Pedersen

  Tænk engang blot på, hvilken “ballade” der har været i USA og befolkningen “over there” omkring skattetryk : personbeskatning.
  Og her er der tale om nuværende 35% eller som Obama har nævnt som ønskværdig under seneste valgkamp en stigning til 37%.
  Nok er der stor forskel på USA og Danmark; men blot ved at kaste blikket på sammenlignende velfungerende lande (med høj velfærdsstandard) som Holland, Tyskland og Sverige er skattetrykket ret meget lavere.
  Danmark er lige så stille ved at blive “kvalt og stranguleret” i verdens højeste skatter og afgifter.

 11. Per Nielsen

  Claus.
  Det at blive chef, at sætte sig i chefstolen, vejer åbenbart tungt hos en del af jer. Men det er da et frit valg om ens mål i livet alene og kun er at tjene penge. Hvis man vil ha`et godt familieliv og ha`mulighed for at nyde sine penge, hvad skal man så med 60 til 80 timers arbejdsuge. Og når du skriver om nasserøve, så sidder de fleste nasserøve på direktionsgangen og eller i A/S bestyrelserne. Her er ingen produktive mennesker. Her er der ingen der skaber reelle værdier, men det er oftest dem der klynker over at deres arbejdsfri indtægter skal beskattes.
  PS. hvis dit mål er at blive chef, så bør du nok moderere dit sprogbrug.

 12. Ib Jensen

  Som Margareth Thatcher sagde: Problemet med socialisme er, at på et tidspunkt løber man tør for andre folks penge!!
  Så typisk socialdemokratisk udgangspunkt, sæt skatten op.
  Stjæl fra de rige og giv til de fattige, så kan vi alle være ens om 30 år. Vi er godt nok alle fattige, men vi er ens.

 13. Jens

  Kære Inga
  Må jeg anbefale at du søger hjælp.

 14. Niels

  Hvor mange bankdirektører tror I egentlig der er i Danmark? “Bankdirektører” og “de rige” er et socialistisk fata morgana der ikke eksisterer i virkeligheden. Et kunstigt objekt at rette sit had imod, præcis som man oplever det i George Orwell’s “1984”. Det er en bog, Jens.

  Jeg er sgu’da skide ligeglad med “de rige”. De skal nok klare sig. Problemet er, at jo mere man generer dem, jo flere arbejdspladser for de almindelige danskere ryger der. Når en hollænder skal vælge mellem en lampe der er produceret i Tyskland eller Danmark, så vælger han sjovt nok den billigste. Og det er den tyske, fordi den tyske produceres billigere pga. lavere skat. Nu har betonkommunisten Ole Sohn fattet det. Så kan det for fanden da ikke være så svært også for dig at fatte det? Det er de ufaglærte der betaler prisen for velfærds-narkomanernes grådighed. Socialister rager til sig på de udsattes bekostning, og skyder skylden på fata morgana’et bagefter.

  Den “retfærdighed” du beskriver, er den samme retfærdighed som eksisterer i Prins Johns hoved i Robin Hood. Skatter, skatter, SKATTER råber banditten, fuldstændig overbevist om retfærdigheden i at tage fra de flittige og give til de dovne. Fuldstændig overbevist om at Robin Hood er banditten, selvom selv et barn kan se, at det er ham der er skyldig.

 15. Niels

  Jeg var både i Tyskland og Sverige i sommers. Alle dem der ligger og dør i gaderne, dem gemmer de altså godt. Jeg så slet ikke noget til dem. Hvis man ikke viste bedre, skulle man tro, at den “sociale massegrav” er et stykke socialistisk propaganda designet til at overføre penge fra arbejderklassen til overklassen af overførselsindkomst-modtagere.

 16. Niels

  Må jeg informere dig om, at alle de skattekroner du har betalt igennem dit liv, ikke engang har dækket dit eget velfærdsforbrug.

 17. Niels

  Det er bedrøveligt at det igen er arbejderklassen der skal holde for. Afgiften på arbejde stiger, så den uproduktive overklasse af overførselsindkomst-modtagere kan rage endnu mere til sig. De ynker og klynker dagen lang. Det er Korsbæk om igen og Fru Varnæs, i skikkelse af bl.a.Jens Christensen overfor, hyler og klynker over at de uproduktive nu også kan mærke et vindpust af den storm, som har tvunget arbejderne i knæ. “Vi vil ha’, vi vil ha’, andre menneskers penge!” råber de taktfast, mens arbejderne knapt har kræfter til at argumentere for at de skal have løn for deres arbejde, fordi udmattelsen over at pukle fra morgen til aften sætter sine spor.

  Tænk hvis nasserrøvene brugte bare halvt så mange kræfter på at bestille noget, som de gør på at hyle op om uretfærdigheden i at arbejderklassen får lov at beholde deres egen løn. Så ville der slet ikke være nogen krise. Har det nogensinde været meningen med socialisme, at arbejderne skal prygles så de dovne kan beriges? Det er et spøjst paradigme-skifte der er sket på den danske venstrefløj. Nu hader man arbejderklassen og arbejder for de ikke-produktive. Og så siger man at slaveriet er afskaffet…

 18. krystalkuglen

  Hæii att Per Nielsen
  jeg er et af de rige svin, med egen virksomhed..og jeg vil godt give dig et jobtilbud.

  jeg vil give dig 60.000 kr pr mnd, du skal bare garantere mig at du kan lave 2.000 kr pr mnd i overskud til min forretning som er din arbejdsplads , når din pænt store bruttoløn er fratrukket !!

  tør du tage imod tilbuddet ??

 19. Claus

  Peter Hansen ! Fingeren sidder der stadig. Du skulle hellere bruge noget mere tid på at snakke om hvordan du vil motivere en masse personer som har alle mulige undskyldninger for ikke at ville bidrage til vores velfærd fordi de ikke gider arbejde og snyder åbenlyst. Er det for nemt at snyde ? er der ingen kontrol ? . Hvorfor tage et arbejde til15000 kr før skat, når jeg kan have et arbejde til 15000 kr. Efter skat. Have mulighed for at arbejde sort og ikke have en stresset dag. Mulighed for at passe familielivet hvor ungerne jo alligevel overlades til sig selv. Motivation, ansvar, moral, og drivkraft er nogle ord du kunne prøve at forstå. Det er dem som i sidste ende driver hjulet rundt. Men fingeren skal jo ud så hjernen kan tænke.

 20. Inga Svångberg

  @Niels

  Bare fordi du ikke så nogle døende i de tyske og svenske gader, så betyder det ikke, at de ikke er der! Du skal jo ikke glemme, at der mange måder at være død på. Man kan f.eks. være socialt død, hvis ens overførselsindkomst ikke er stor nok til at man kan deltage i sociale arrangementer på lige fod med de arbejdende. Man kan også være kulturelt død, hvis man p.g.a. for lille overførselsindkomst ikke har råd til at deltage i sociale arrangementer på lige fod med de arbejdende. Endvidere kan man være beklædningsmæssigt død, hvis man ikke får en overførselsindkomst, som er stor nok til at man kan iklæde sig samme klæder som de arbejdende. Sluttelig kan man være boligmæssig død, hvis man ikke kan har råd til en bolig af samme standard og beliggenhed som de arbejdende har råd til.

  Ergo, hvis vi skal undgå social, kulturel og beklædnings- og boligmæssig udstødelse, så SKAL overførselsindkomsterne være rimelige og anstændige, således at alle kan opretholde en værdig og anstændig levestandard.

  Når ovenstående er sagt, så vil jeg lige kritisere dig for din nedladende indstilling over for dine syge, fattige og på anden vis trængende medmennesker, som ikke selv har det ringeste ansvar for, at de bliver nødt til at leve af overførselsindkomst. Vær glad og taknemmelig for, at du har kunnet finde et interessant og værdigt job, som du trives med og der sætter dig i stand til at bidrage til det humanistiske, sociale, antidarwinistiske, egalitære, kollektive og solidariske fællesskab, som Danmark i al fremtid skal være.

 21. HumørHenrik

  Ole Sohn: lønnedgang på 15-20% er ok! Ja jeg blev
  simpelthen så glad da jeg læste overskriften. Tænk at
  denne vise & moralske mand vil gå så meget ned i løn!?

  Men så gik jeg ned i teksten & så kendte jeg dette griske
  menneske igen: det er selvfølgelig alle os andre der skal
  gå ned, ikke ham selv.

 22. HumørHenrik

  Er du der villy? Hvor bliver de 60.000 jobs af som du
  lovede? Er de helt forsvundet i “kick-starten”??

 23. Erik Jensen

  Det eneste den røde regering kan indkassere skattekroner på er at sætte skatteskruen endnu højere op.Denne gang er det de højtlønnede, der må holde for.
  Men hvorfor henter regering ikke besparelserne hjem på:

  U-landshjælp
  Stop for asylansøgere( Vort lille land kan ikke magte flere)De skal ikke have nogen form for børnepenge!
  Thorning bruger 25 millioner på spindoktorer
  Nedlæg halvdelen af alle ambassader
  Komme ud af EU og FN ( Folkeafstemning herom)
  Send alle vore soldater hjem nu fra Afghanistan
  Vi skal ikke blade os i borgerkrige i muslimske lande

  Ja – her er der mange milliarder at spare.
  I stedet for vil regeringen yderligere beskatte de stakkels etniske danskere,hvorfor yderligere 600 arbejdspladser om året bliver nedlagt.

  Der skal en helt nytænkning til.DF skal have 51% af stemmerne ved næste valg.Så kommer vort gode gamle Danmark tilbage igen.Husk det kære vælgere!!

 24. andersen

  De´t er dybt beklageligt at du ikke fatter sammenhængen.
  Dem der tjener en høj løn har for de fleste´s vedkommende fortjent den. De sætter paphoveder som dig i arbejde, mens de – forholdsmæssigt – betaler langt mere til fælleskassen end dem der bare oppebærer en almindelig løn.
  Hver gang skatten stiger i toppen mister vi arbejdspladser i bunden.

 25. Peter Rasmussen

  Alle de rige er onde.. De skal straffes med ekstra skat..
  Kontanthjælpen og pensioner skal sætte op…

 26. Johnny Nielsen

  VKO gav de velstillede ca. 450.000 om året i ufinansierede skattelettelser. Nu kræver man 400 kr ind om året hos disse velstillede. Hvad BT mener er ren hykleri. I virkeligheden burde man rulle disse enorme skattelettelser helt tilbage, så ville landets økonomi se lys og venlig ud. Men VKO regimets fejl kender man slet ikke i VT (Venstres Talerør).

 27. h.munk

  Den skattestigning er så lille at den ikke er værd at tale om. Jeg tror ikke at den sender nogen fra hus og hjem.

 28. Jyden

  Jens,-bare lige en oplysning til dig:
  -At hjælpe denne “personage” er umuligt,-fuldkommen spild af tid og gode kræfter,- “hun” er programmeret,- alså en form for ROBOT, der er på siderne og nyder at genere og nedgøre dem vedkommende slår ned på!
  Det er “hendes” måde at prøve at suge energi på…
  Ja, der er mere mellem himmel og jord………..

 29. Per Nielsen

  Tak for tilbuddet, men jeg har allerede et rigtig godt betalt job. Mit sjak leverede et oveskud på 3799,00 kr. pr mand pr. måned i andet kvartal 2012.

 30. HumørHenrik

  Stur stur nummer:

  http://www.youtube.com/watch?v=ZJ3mAOegikM&feature=player_detailpage

 31. Inga Svångberg

  @Peter Rasmussen

  “Kontanthjælpen og pensioner skal øges”

  – ja, og det samme skal ulandshjælpen, invalidepensionerne, boligtilskuddene, varmehjælpen, integrationsindsatserne, overførslerne til EU, FN og NGO’erne, indvandringen og den offentlige sektor osv. osv.

  Alle syge, svage og trængende hertillands og i udlandet, skal mærke, at gammeldanskerne vedstår sig deres etiske og moralske ansvar og prioriterer mennesker højere end noget andet.

  Ingen skat er for høj, når det drejer sig om menneskeliv!

 32. Inga Svångberg

  – nej, gammeldanskerne er bare nogle utaknemmelige og nærige egoister, som ikke har blik for helheden.

  Der kan saaaagtens presses mange flere penge ud af gammeldanskerne! Det kan man bl.a. se i gammeldanskernes indkøbskurve, som stadig indeholder andet end kartofler og havregryn.

 33. Mickei

  Det er meget skræmmende at læse debatten herinde!
  Ved hjælp af en krysterisk og fordækt skatteforhøjelse på 400 kr. er det lykkes regeringen at sætte danskerne op i mod hinanden.

  Man læser indlæg fra både det yderste højre og ikke mindst det yderste venstre. I disse indlæg gør man sit ypperste for at placere ansvaret for tingenes tilstand hos hinanden. Uden videre succes.
  Men det er i og for sig ok. Det er det debat går ud på.

  Men fra begge sider er der ingen tvivl om, at vi har at gøre med mennesker der er på arbejdsmarket. Om det så er på gulvet eller på chef gangen er et fedt.
  Men de arbejder og betaler hver især deres skat.

  Der hvor hele debatten bliver ulækker er når man begynder at inddrage andre grupper i samfundet, for at kunne godtgøre sine teser.
  Dem på gulvet råber op om hvordan sikkerhedsnettet i samfundet er blevet forringet til ukendelighed.
  Dem på chef gangen råber til gengæld op om hvordan samfundsnasserene på overførelsesindkomst, er den største trussel mod samfundet næst efter en pest epidemi.

  Fint at i vil slås og argumentere indbyrdes. Men kunne i ikke lade være med at tage os andre som gidsler i jeres debat?
  En ting at vi lever et liv, som INGEN af jer ville misunde os, hvis i havde prøvet det! En anden ting er at vi i vores dagligdag bliver mistænkeliggjort og ydmyget nok, i vores kontakt med det offentlige. Det behøver i ikke at gøre mere ud af.

  Og ja, der er nogen der udnytter samfundet og fiser den af for jeres penge år efter år. Og ja, disse idioter burde udstilles på torvet!
  Men jer er sikker på at jeg også kunne finde nogle suspekte personager både på gulvet og chef gangen hos jer. Folk der ikke yder deres til fællesskabet i virksomheden, men som kører på frihjul.
  Den slags mennesker findes alle steder!

  Og netop derfor er jeg så evig træt af at skulle undskylde min eksistens og det helbresmæssige helvede, der er skyld i at jeg er havnet på overførelsesindkomst!
  Jeg har altid arbejdet og betalt min skat. Ja faktisk fra jeg var 15 år og indtil jeg blev 43. Ikke været arbejdsløs og ikke belastet skolesystemet unødigt.
  Jeg har arbejdet mig op fra gulvet til selv at have siddet på chef gangen, så det skulle også være på plads.

  Så derfor vil jeg bede jer om, i heldige på arbejdsmarkedet, at respektere os der pt. ikke kan være derude i kamplinjen.
  Om ikke andet så undlad os, i jeres kasten med møg mod hinanden.
  Ret jeres skyts imod det system i hver især mener har svigtet.
  Men lad være med at skyde på os, der uforskyldt er havnet i det!
  Om ikke andet så bare for anstændighedens skyld.

 34. ib

  styr dig så Inga !

  Jeg vil fandme ikke dele min pose Hariboguf, jeg har knoklet for, med alle mulige uvedkommende negre i hele Verden..

  det er sgu da ikke mit problem de ikke gider lave noget, hverken her eller i deres eget land..og bare knepper løs og alle får 42 børn

 35. ib

  Ingen grund til at luske om den varme grød..

  det her hvad den alm Dansker føler er jeg helt sikker på..

  Er du indfødt Dansker med rod her..er du mere end velkommen til at få al den hjælp og bistand fra os du har behov for..
  ..men er du nytilflyttet indvandrer med rødder i Sandland, har du intetsomhelst at gøre i vores bistands eller sundhedsystem !!
  for du er uønsket både som helt overflødig arbejdskraftreserve, og som evigt nydende nasserøv

  og hvorfor findes det så racistisk og forkert ??.

  .for mig er det pure naturligt, for enhver fugl fodrer vel sin familie og egne unger først

 36. MH

  Helt enig Ib. Hvorfor er du ikke politiker..?

 37. Peter Larsen

  Vi lever i et kommunistisk land. 68,5 % af vores arbejdstid og vores løn går til at arbejde for staten. Hvor ligger incitamentet ? og hvad pokker brøker Ø og SF sig over ? hvorfor kalder de det en blå skattereform når alt er rødt i forvejen i Danmark ?

  Ny regering nu !! Rigtige reformer nu !!

 38. Thomas H. Rasmussen

  For en gangs skyld har Ole Sohn jo helt ret når hansænkeskattenog slanke den offentlige sektor for at kunne holde lønningerne i ro! Medens de gamle Sovjetlande og Kina også har fundet ud af at de er nødt til at konkurrere på kommercielle og internationale vilkår hvis de skal forbedre deres landes velfærd så går den røde løftebrudsregering herhjemme tværtimod i retning mod mere DDR med planøkonomi og flere afgifter og regler så de alt for mange offentligt ansatte komissærer kan rende rundt og kontrollere hinanden og om en tilfældig husejer nu formaster sig til at lave et redskabsur i sin have med hjælp af nogle venner! De produktive er nu i mindretal herhjemme medens de alt for mange på overførselsindkomster + andre med snablerne i de offentlige kasser er i flertal – i landet med verdens dyreste offentlige sektor og verdens højeste skattetryk! Bl.a. Sverige har indset at denne kurs er vejen mod direkte fattigdom og græske tilstande og har formået at omstille sig med succes medens vi fortsætter mod græske tilstande og bruger langt flere penge end vi har og undlader at komme med de rigtige rammebetingelser for virksomhederne og folk så konkurrenceevnen og forbruget igen forbedres så der skabes reelle jobs! SAS og andre offentlige selskaber er jo skrækeksempler på hvordan man ikke kan drives – hvis man skal overleve på sigt! Der er kun en vej ud af krisen og det er at slanke verdens dyreste offentlige sektor og sænke skattetrykket så lønningerne kan holdes i ro og så skal man have gang i de titusindvis af bistandsklienter, hvoraf de fhv. fleste er indvandrere, som i alt for mange år har kunnet ligge på sofaen og som dovne Robert sige nej til tilbudte jobs uden at det har haft konsekvenser for dem! Det er jo også vanvittigt at et lille land som Danmark har 250.000 førtidspensionister mellem 18-65 år. En førtidspension skal max. kunne gives ad 5 år af gangen da behandlingsmulighederne hele tiden forbedres og mange førtidspensionister har jo også arbejde ved siden af! Og så skal der ryddes op i hele godheds- og indvandringsindustrien som klientgør folk istedet for at få dem i gang ligesom der skal ryddes op i det offentlige bureaukrati hvor alt for mange, overflødige “kolde” hænder er ansat! Siden kommunalreformen er der f.eks. blevet 28% flere chefer i kommunerne/regionerne!

 39. Inga Svångberg

  @Ib

  – kære Ib, det er ikke et spørgsmål om, hvad du vil, men om hvad fællesskabet vil. Du bør forsøge at anlægge en mere holistisk synsvinkel, således at du kan se mere end blot din egen navle.

  Det er rigtigt at afrikanerne får mange børn, men derved skaber de jo også en enorm, effektiv og flittig arbejdskraftreserve, som de lav-fertile vestlige lande kan trække på.

  I øvrigt er det altså ikke kun afrikanere, som producerer mange børn. F.eks. siges det, at Djengis Khan fædrede mindst 300 stk. afkom, og mange danske konger holdt sig absolut heller ikke tilbage. Almindelige afrikanske kvinder kan næppe producere mere end 20 børn, hvilket også visse hvide kvinder under særlige forudsætninger tidligere kunne præstere. Ergo, Ib, afrikanerne er altså ikke de eneste, som forstår at reproducere sig.

  Ib, jeg bryder mig altså ikke om, at du karakteriserer afrikanerne, som nogle der “bare knepper løs”. Det er rigtigt, at de i forhold til f.eks. østasiatere, har et meget stort sexdrive, men dette har genetiske årsager, som afrikanerne ikke selv er herrer over, og som jeg ikke vil komme nærmere ind på i dette forum.

  P.s.: jeg HAR bemærket at du brugte det forbudte N-ord, men vil denne ene gang se igennem fingre med dig.

 40. jens christensen

  P.Nielsen kan mene hvad han vil,at høre den
  evige klynk der kommer fra folk med borgerlig
  observans er da ynkeligt,at o,2% mere i skat er
  retfærdigt bekræftes dag efter dag i medierne.

  Banditterne i habitter bevilger hinanden ” Bonus for
  underskud efter underskud” men det må være det
  de borgerlige kalder retfærdighed !

 41. Karsten

  Skatter betaler for det samfund vi gerne vil have: de betaler for vore fælles veje, vores skoler, vore gymnasier, vores læger, vores hospitaler mv.

  I Tyskland og i Sverige er store dele af sundheds-sektoren, især plejehjem mv., udliciteret til private. I Sverige er store dele af folkeskolen+gymnasiet udliciteret til private. Fra tid til anden, eller rettere: jævnligt nu er der udsendelser i tysk og svensk tv om hvor dårligt plejerne behandler de gamle, især de demente ældre. Også udsendelser om at de firmaer der står bag folkeskoler mv. kun tænker på en ting: profit. Og ikke på at passe de ældre eller undervise eleverne flot og godt.

  Er det dette samfund, vi vil have? Vil vi i samme forbindelse have et samfund, hvor vi selv, via vort arbejde, skal forsikre os mod sygdom mv. Et sådan samfund har man i Tyskland, og til dels i Sverige. Vil vi have et samfund hvor folk arbejder for 25 kr. i timen, og hvor timelønnen er på max 75 kr. ? Og hvor folk tjener omkring 400-800 euro pr. måned? Og ikke kan leve af dette, så de bliver nødt til at have to jobs (eller tre)? Og så bliver de nødt til at hente mad mv. hos den lokale (katolske) kirke?

  For hvis det er sådan et samfund, vi vil have, så skal vi da bare sætte skatten ned til 30%, og lønnen ned til tysk niveau, altså til 3000 kr. for folk som gør rent, og måske 6.000 kr. for folkeskolelærere og 12.000 kr. for gymnasie-lærere eller måske 10.000 kr. for uddannede håndværkere. Så kan politikerne nemlig bruge det som argument for at sænke understøttelsen og kontanthjælpen til under dette niveu – det skal jo kunne betale sig at arbejde…

  Interessant nok er der sket det her i efteråret 2012, at både i Sverige og i Tyskland er man begyndt at fyre folk på de store virksomheder. Hvorfor mon det? Jo, lønnen er begyndt at stige en smule igen – lønnen er for høj. Og så kan tyske og svenske virksomheder mv. simpelthen ikke sælge deres varer til Europa, og resten af verden. Og hvorfor? Alle skærer ned i hele verden. Og det får og har den følge, at ingen mennesker i hele verden har råd til at købe varer fra hverken Sverige, Tyskland, eller Kina. [Og derfor er Kina også i en slags økonomisk krise nu].

  Når aktiviteten i samfundet falder, falder BNP også. Og da skattetrykket måles i procent af BNP, må deraf følge, at skattetrykket stiger, når BNP falder.

 42. Christensen

  De “røde” har ikke bestilt andet end at genere deres
  kernevælgere siden ankomsten til regerings-bordet.
  Ligesom fagforeningerne snorksover de i timen og overflødiggør derved sig selv.

  Lavere løn er ikke vejen frem, da lønmodtageren også er forbruger. Hvor mange importvarer kan en cambodjansk 2-kr.s arbejder mon aftage ?!
  Kan al leverpostej afsættes hos den rigeste 1% ?

  Velstand kommer ved produktion, dvs.udveksling af varer/ydelser, herunder innovation. Ikke ved at belåne pseudo-værdier i bobleøkonomier.

  Mantraet om lavere løn følges ikke af alle; mange af de bedst lønnede i vort samfund ønsker (også) fritagelse for pøbelens reallønstilbagegang og påberåber sig “udbud og efterspørgsel” af deres arbejdskraft som argument herfor. Ryst posen.

  Skatten skal betale for de grundydelser, som bl.a.
  kan sikre produktion, dvs. uddannelse, sundhed og infrastruktur for alle. At fjerne den betyder blot at den samme regning skal betales af alle et andet sted, og typisk dyrere, da egenkapitaler skal forrentes.

  Idag er skatten dog en omfordelingscentral for privates gæld mv. Men ingen hos rød eller blå ønsker en reel reform heraf. Det koster stemmer.

 43. Søren

  Igen omkring Inga: Han/hun lever af jeres svar. Hold dog op med at rerturkommentere, og klonen dør af sig selv.
  Dette uvæsens rabiate lokkerier siger mere om jer selv og de sandheder, I ikke selv tør udtale, end om hende/ham.
  Psykologiens fupnummer 1

 44. Søren

  Savner du en ven?

 45. Søren

  “Og ja, disse idioter burde udstilles på torvet!”

  Åh, du lille naive personage. Vil du så gerne i gabestok, så er du velkommen med dit patetiske sludder.
  Hvis du virkelig ønsker andre udstillet, er du forhåbentlig selv den første.
  Kan du overleve uden bistandshjælp?

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.