Pusterum til ledige – og til regeringen

Så fik regeringen sin finanslov i hus. Ikke nogen stor finanslov, der vil blive husket for banebrydende reformer og markante ryk, men en aftale, der holder regeringen i live. Og udstiller det anstrengte forhold til støttepartiet, Enhedslisten.

Den nye finanslov er en skrabet sag, som Enhedslisten har accepteret vel vidende, at sagde man nej, ville regeringen få et mere blåt forlig på plads med Venstre. Enhedslistens lunkne forhold til den nye finanslov blev understreget, da partiets forhandlere helt usædvanligt nægtede at stå side om side med regeringens top, da aftalen skulle præsenteres.

Finansminister Bjarne Cory-don (S) formåede at holde både Venstre og – mest for et syns skyld – Dansk Folkeparti i spil så længe, at prisen for et forlig med Enhedslisten var til at betale. Pengene til kontanthjælpsmodtagernes tandlægeregninger og børnechecken til flygtninge er reelt set symbolske indrømmelser til støttepartiet. Den midlertidige håndsrækning til de ledige, der står til at miste retten til dagpenge til nytår, er heller ikke designet af Enhedslisten, der nu risikerer at få både bagland og kernevælgere på nakken. Spørg bare SF, hvordan det føles.

Ligesom de langtidsledige får et halvt års pusterum, kan regeringen med søndagens aftale trække vejret roligere. For en stund. Enhedslisten skumler stadig højlydt, og de borgerlige vil næppe heller være venligere stemt, når kontanthjælpsreformen kommer på dagsordenen næste år.

Læg dertil, at sidste ord i den giftige dagpengedebat slet ikke er sagt endnu. Finanslovens nye kursustilbud til de ledige skaffer i sig selv ikke et eneste job. Det kan godt være, at arbejdsløsheden ifølge topministre og nationaløkonomer ikke er alarmerende høj, men det vil stadig være evnen til at knække kurven, regeringen vil blive målt på.

hec

12 kommentarer

 1. ib

  at man først forhandler med yderste Højre DF og med Venstre for at ende med det yderste venstrefløjsparti i Danmark indikerer for mig at der overhovedet ikke er en overordnet linie i S politikken, bortset fra at bevare magten for enhver pris !

  Landet og nationalstaten Danmarks efterhånden triste skæbne, og hårdtprøvede oprindelige befolkning er uden betydning i socialdemokratisk optik

  ..fuldstændig i tråd med HTSs eget plattenslager sindelag og manglende lederevner

 2. H. Kristensen

  Ak ja, og med denne ynkelige lappeløsning solgte socialdemokraterne og SF fagforeningerne og a-kasserne. For hvorfor betale til fagforeninger, som med vore kontingenter købte en så mørkeblå regering magten? Hvorfor betale til en a-kasse, når en privat arbejdsløshedsforsikring er lige så billig og betydelig mere sikker?

  Ja socialdemokrater og SF, I sidder stadig på magten, men I solgte arbejderne. Det bliver husket.

 3. andersen

  Rød fløj består kun af skattesnydere, pampere, medløbere og barnlige teenagere der tror at regeringsmagten er venstrehåndsarbejde.

  Det hele er endt op i intern ævl, uduelige panik løsninger og leflen for islamtossede nasserøve.

  Eneste fornuftige ville være at udskrive valg. Farcen har varet længe nok.

 4. T.Sørensen

  Danmark er fortsat de dovne og nassernes paradis. Uanset at der er dømt “time out” i seks mdr. Vi verdens “rigeste” land skal naturligvis fortsætte med at låne milliardbeløb for at forsøde diverse suspekte regeringer med støtte. Fortsat invitere uintegrerbare analfebetiske muslimer fra mellemøsten, und, und, und……Så kan Corydon stå og grynte nok så meget. Det går kun een vej. Ad Grækenland til.

 5. Jesper P Pedersen

  Forbrugere af de indkøbsvarer der var omfattet fedt (og sukker) – smør, skiveost, margarine, bacon/kød… – kan forvente lavere priser fra indgangen til 2013 siger flere supermarkeder. Ja ! men personskatten stiger også (bundskatten ændres 2013), så i og for sig bliver det generelt dyrere at handle “alle varer: sunde som mindre sunde” fordi rådighedsbeløbet hos forbrugeren bliver mindre: SKÆVT.

 6. Julemanden

  En finanslov med Enhedslisten er det samme som en fest med Gitte Grå fra Matador. Den holder kun så længe der er nogle til at betale. Og når de er gået fallit, så er Enhedslisten skredet

 7. Julemanden

  En finanslov med Enhedslisten er det samme som en fest med Gitte Grå fra Matador. Den holder kun så længe der er nogle til at betale. Og når de er gået fallit, så er Enhedslisten skredet

 8. Sandy Haae Høyrup

  Hvad er der egentlig at sige til indlægget. Politikerne/regeringen er kold i begge ender, havde de én til, var de også kold i den!

 9. HumørHenrik

  Politik når det er allerværst! En total blank johanne
  møder en total kynisk vestager, det værste af det hele
  er at jo mere e-listen prøver at forklare des mere sitter
  de fast i edderkoppespindet!

  Det er bare så pinligt at se voksne mennesker, der ikke fatter en bjælde af hvad der foregår omkring dem, så
  johanne nu skal jeg stave det for dig: DU ER BLEVET
  RØVRENDT. Godt & grundigt & du har ikke engang
  opdaget det.

 10. andersen

  Fuldstændig rigtigt og godt set Ib.

 11. Thomas H. Rasmussen

  Folk har ganske enkelt ikke tillid til skatteålen Helle Thorning og den røde løftebrudsregering. Regeringen har lige lavet en finanslov med det udemokratiske parti Enhedslisten og i går udtalte overvismanden at den slet ikke var finansieret så nye afgifter og skatter venter på danskerne – i landet med verdens dyreste offentlige sektor og verdens højeste skattetryk! Vi har stort statsunderskud, stigende grænsehandel, arbejdspladserne fosser ud af landet og de produktive er nu i mindretal herhjeme medens dem med snablerne i de offentlige kasser er i flertal! I går læste jeg at Danmark alene i renter betaler 24 mia. kr. om året – altså 24.000 millioner kr. på de statslån vi har optaget. Hvilket spild! Alligevel rejser regeringen rundt og deler 16 mia. kr. ud p.a. i ulandsbistand og importerer endnu flere socialklienter til Danmark – for lånte penge!! Istedet burde regeringen forbedre virksomhedernes konkurrenceevne, slanke den offentlige sektor og sænke skatterne så der igen kom gang i hjulene og dermed beskæftigelsen, men regeringen vil jo hellere lefle for deres kernevælgere som primært består af folk på overførselsindkomster fremfor at gøre det rigtige for landet!

 12. ib

  man kan vel bare konkludere at Enhedslistens valgprogram og eksistensgrundlag ikke opfattes som så vigtigt, som Johannes egen lønseddel og magtposition..

  at de overhovedet kan støtte en ledelse med en notorisk skattesvindler og løgnhals som lederfigur er dybt kritisabelt og et dræbende dolkestød mod partiets grundliggende socialistiske principper, om alle skal gøres ens og være lige fattige…og alle der ejer over en gammel damecykel er nogle kapitalistiske svin.der skal udplyndres..

  ..det gælder så bare ikke Johanne selv personligt !!

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.