På Facebook fanger bordet

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind holder selvpålagt SoMe-pause for tiden. ”Jeg faster fra de sociale medier. På gensyn til Påske,” som han skrev på sin Facebook-profil den 1. marts. Måske en ide til efterfølgelse i det ganske folketing eller sågar den hele danske befolkning. En ting er at holde sig fra at publicere, noget andet nok helt at holde sig fra at læse med.

I hvert fald har Søren Pind ikke trukket sig fra mediebilledet, og han fik da eksempelvis også med, hvad ministerkollega Støjberg havde postet på sin væg i sidste uges løb. Hvem gjorde i øvrigt ikke det, og det var i sagens natur en del af øvelsen. Eller selve motivet. Men det kan faktisk selv for politikere lykkes at trænge igennem uden at ty til den egenkontrollerede promoveringskonto, læne sig tilbage i ministerbilen og tænke sig om, inden man svarer på et spørgsmål:

”Jeg gider ikke tale dårligt om Inger, det gør jeg ikke. Jeg kan godt lide hende. Men altså, jeg havde ikke gjort det,” som Søren Pind udtrykte sig i DR-programmet ”Adgang med Abdel” søndag aften.

Således fik en del af regeringen også lagt anstændighedens glasur over den sag, som end ikke statsministeren havde format til at skære igennem, da det var påkrævet. Han skar snarere en lille stykke til sig selv af den kage, som Inger Støjberg havde delt med os alle i håbet om, at vi ville fejre lovgivningsstramning nummer 50 på udlændingeområdet sammen med hende. I hvert fald tog Lars Løkke ikke afstand fra sin integrationsministers stunt, men beklagede, at nogle måtte have opfattet det forkert. I sig selv en pinlig undvigelsesmanøvre, som han sagtens kunne have spurgt uddannelsesministeren til råds om for at score lidt højere på karakterskalaen.

Endnu en minister, Søren Pinds efterfølger i justitsministeriet, Søren Pape, kunne man såmænd sagtens fristes til direkte at opfordre til en SoMe-pause. Da den konservative partiformand nåede frem til søndag formiddag, kunne han heller ikke længere holde snitterne for sig selv. Han kørte noget second screen, mens han så Presselogen på TV2 News. Er der ingen rådgivere til stede for at forklare, at det er en dårlig ide at tweete og se fjernsyn samtidig. ”Eliten sidder i @presselogen og taler om dehumanisering ifm kagen. Come on. Støjberg fører den nødvendige politik…”, skrev Pape på Twitter. Bank lige på inde hos navnebror Pind for både pause- og medierådgivning.

Søren Pind løb måske nok med ugens citat uden brug af SoMe. På Facebook gik prisen til erhvervsmanden Lars Seier for at gå voldsomt i rette med Støjberg. Det ville have klædt mange flere. Facebook-fortrydelsespillen findes ikke. Ej heller ved redigerings- og slettefunktionen, for internettet glemmer aldrig. Og da slet ikke, når en DR-redaktion når frem til, at reaktionerne i kommentartråden på en kage-satire ikke helt går i den retning, man havde satset på, for så blot at fjerne den igen. Hvor dumt er det lige?

Jeg sletter såmænd ofte ting, jeg har postet på sociale medier. Fordi det er min egen lille privatpersons posts, fordi jeg har skrevet noget idiotisk, ligegyldigt eller forkert. Det er vi fleste i vores gode ret til. For en politiker er det bedre at tænke sig om på forkant…

Kommentarer er lukket.