Who ate all the pies…

SPORTSKOMMENTAR: Hvem spiste hele kagen? Det gjorde Danske Spil, Bet365, NordicBet, Unibet, fortsæt selv navnerækken. For i sidste ende er det der, pengene ender. Helt åbenlyst, for ellers havde de ikke råd til at finansiere hele fodboldgildet. Altså, reklamerne, sponsorkronerne og udbetalingen til dem, der trods alt får en lille bid også. For selvfølgelig er der vindere, hvor der er tabere, men førstnævnte er i undertal. Ellers kunne det ligeså åbenlyst ikke hænge sammen.

Jeg sad og læste lidt op på TV3Sports fremragende historie om FC Nordsjælland-spilleren, Patrick Da Silvas spillemisbrug. 800.000 kroner formøblet i løbet af tre år. Heldigvis også med en heldig hånd i behandlingen af det omsiggribende problem, som han i dag har kontrol over og har formået at vende spilletrangen til egne evner og støvler på fodboldbanen. Reaktionshistorier og opfølgning på Tipsbladet og mit eget BT-site lader forstå, at jeg har algoritmens webreklameflow lige i hælene. Begge steder får jeg følgeskab af bannere for Center for Ludomani og Oddset fra Danske Spil.

I TV3Sports egen net-teaser for programmet må man se sig igennem lige netop betting-reklamer for at få en forsmag på historien om den 22-årige fodboldspillers ludomani. Hykleri og dobbeltmoral prædiker nogle, andre igen kan ikke hidse sig op. Jeg hælder mest til de faktiske forhold i jernindustrien. Sådan er det nu engang. At leve med bettingbyrdens reklamer eller ej. Lade den udsatte underbevidsthed kredse om, hvilket hold der scorer næste mål i tickeren i bunden af skærmen, prøve på trods at abstrahere og acceptere, at her taler pengene bare mere, end vi som sportsseere, brugere eller tilstræbt kritiske medier kan rumme.

Den engelske udgave af kagen kan man passende oversætte til fodboldudtrykket: Who ate all the pies. Om spillertypen, der er lidt for godt i stand. Hvilket i økonomisk forstand enhver Premier League- eller Championship-spiller er. Og knapt nok aner, hvad han skal stille op med pengene eller fritiden. Som FC Nordsjælland-træner Kasper Hjulmand udlagde sin reaktion på Patrick Da Silvas erkendelser:

”Når man er i branchen kan man mærke, at det er et voksende problem. Når du tager til udlandet og ser på spillere, der har endnu flere penge mellem hænderne, så bruger de pengene på alt muligt mærkeligt, fordi de ikke ved, hvad fanden de skal lave. Den økonomiske opdragelse og realismen omkring penge skal man bruge nogle kræfter på at uddanne og danne spillerne.”

Nå ja, den med pien kunne man helt bogstaveligt og aktuelt tilskrive den velpolstrede reservemålmand hos Sutton United i røven af den engelske femte division, Wayne Shaw. Den 46-årige keeper kørte et stunt med tilhørende odds, at han ville æde en pie på sidelinjen foran tv-kameraerne i FA-prestigeopgøret mod Arsenal fra den bedste række. Velvidende, at gode venner og fans havde placeret et væddemål henne hos bookien på netop den hændelse til odds 8. Og efterfølgende fyreseddel.

Når man en fyraftensmandag sidder og stirrer på skærmens udsatte superligakamp på Lyngby Stadion med en total tom tribune i den ene ende, der i stedet er plastret til i orange og blå Oddset-reklamer, ikke som Samuel L. Jackson er medlem af the world’s biggest online sports betting company 365 eller for den sags skyld orker flere ekspertspilletips fra Unibet og Brian Laudrup, er der nok andre, der hopper på limpinden.

I konstateringen af, at der i øvrigt er gået lidt tid, siden jeg sad der med skrivekrampe og udfyldte systemrækker og adressefelt for at nå den ugentlige deadline for aflevering nede i Slik-Sørensens kiosk. Og tipskuponens 1X-gardering på Wolverhampton-Millwall, der bar hele håbet om en beskeden gevinst, når det engang blev lørdag…

 

Kommentarer er lukket.