2017 er året, hvor Christian Eriksen skal etablere sig som verdensklassespiller

SPORTSKOMMENTAR: I sidste sæson kunne Big Four ikke vinde og Leicester løb sensationelt med det hele. I indeværende sæson udvidet til Big Six, og de vinder konstant. Næsten. I hvert fald hen over julen og nytårsprogrammets tæthed, med et par uafgjorte indimellem og ditto et enkelt indbyrdes nederlag. Godt nok synes Chelsea at være stukket af, men onsdag aften stak Tottenham som en del af top seks-holdene en kæp i hjulet på den rekordstribe, lokalrivalerne fra Stamford Bridge var i opbygningen af med 13 sejre på stribe.

Manden bag, murbrækkeren på Tottenhams offensive midtbane, har måske nok haft et ry for at have sit hyr med Big Four, såmænd også Six, men måske det lige netop er på det parameter, den danske landsholdskreatør er ved at få afgørende fat. Et eller andet sted har Christian Eriksen haft det hele tiden, men ikke mindst præstationen på White Hart Lane onsdag aften trak engelske medielovord og stjernedrys i anmeldelserne med sig efter først og fremmest assist-flueben ved begge Tottenhams scoringer i 2-0-sejren over Chelsea. Måske nytåret, hvor Christian Eriksen transformerer sig fra håbefuld til endegyldig verdensklassespiller med Barcelona-potentiale.

Diskussionen er endeløs og deler gerne eksperter og mandagstrænere. I den mest positive lejr står Iniesta-lovpriserne, der i Eriksens spil kan øjne den direkte sammenligning og ser danskeren som oplagt afløser til en af det seneste tiårs største tiki-taka-playmakere. Pingpong- og boldbesiddelsesudgaven i lyntempo synes skræddersyet til Christian Eriksens spidskompetente ageren. Kritikerne hælder til, at han falder igennem i den mere fysiske og kraftbetonede del af spillet, ikke mindst når modstanderen er af Big Four-kaliber, om end han også i den udgave besidder både afleverings- og afslutningsevner til at gøre en forskel.

På den valansete engelske avis The Guardians nylige kåring af de 100 bedste fodboldspillere i verden har den store ekspertise bag listen ikke fundet plads til Christian Eriksen. Eneste dansker er Leicester-keeper Kasper Schmeichel som nummer 72. Måske den danske landsholdsspiller, der stadig er blot 24 år og allerede med hele 66 landskampe på generaliebladet, i virkeligheden svinger for meget, lidt som Tottenham, og mangler titler i bæltet. Også i denne sæsons første mange runder måtte han stå model til kritikken af blandt andet for få mål.

I statistisk målestok ligger han konstant højt på listerne. Senest opgjort af statistik-firmaet Opta, der i et tweet konstaterer, at Christian Eriksen er den spiller, der har assisteret og skabt næstflest chancer i Premier League siden sin ankomst til Tottenham i 2013 – kun overgået af Arsenals midtbanekreatør Mesut Özil. Og hvad skal der lige til? Stabilitet velsagtens. Hos både Tottenham og Eriksen. Hele sæsonen. Fra tendens til lettere selvudslettende tryghedsspiller til sprudlende playmaker året rundt. Ikke mindst mod Big Six.

Christian Eriksen løber næppe med årets spiller-titel for fjerde år på stribe til Sport 2016 i Herning lørdag aften. Den ligger til de to øvrige nominerede, Thomas Delaney eller Kasper Schmeichel. Mon ikke sidstnævnte løber med titlen efter et hav af clean sheets i foråret og det engelske mesterskab som udslagsgivende faktor.

Men 2017 er året, hvor Christian Eriksen såmænd ikke behøver at stræbe efter den nationale anerkendelse, den har han for længst opnået, men skal etablere sig som verdensklassespiller. Det har han efter min bedste overbevisning alle muligheder for…

 

Kommentarer er lukket.