Holst sætter sig selv af holdet

Det er hele Carl Holsts voksne liv – alt det, han står for – der bliver sat spørgsmålstegn ved nu. Orlov er ikke et quick-fix

Han fik blot 93 dage som forsvarsminister. Siden 32 dage på den lidet prestigefyldte post som Venstres kirkeordfører. Og nu har Carl Holst søgt orlov fra Folketinget på ubestemt tid. Faldet fra tinderne er blevet konkret virkelighed for manden, der ellers var spået en stor fremtid i Venstres top. Manden, der stod last og brast med Lars Løkke Rasmussen, da hans formandspost var i overhængende fare, er nu selv på dybt vand.

Problemerne har tårnet sig op, nærmest fra den junidag, han satte sine fødder som nyvalgt folketingsmedlem på Christiansborg, så han ikke længere fremstår som Løkkes stærke støtte, men snarere som en belastning for Venstre og i sidste ende også for statsministeren.

Carl Holst har været på en usædvanlig og ydmygende politisk rejse, som han selv har løst billet til. Selv beskriver han de seneste måneder som ’turbulente’. Det er ingen overdrivelse. Møgsagerne har klæbet til ham, trukket masser af kritiske overskrifter og kastet skygger over Løkkes regeringsprojekt. Nu trækker Holst stikket, mens politiet undersøger den anmeldelse, som Region Syddanmark tidligere på ugen indgav på grund af mistanke om, at Carl Holst i sin tid som regionsrådsformand har brugt regionens penge ulovligt. Blandt andet er det kommet frem, at Holst fik hjælp af en embedsmand i regionen til sin personlige folketingsvalgkamp. Og at denne embedsmand reelt kun brugte en lille del af sin arbejdsindsats på sit rigtige job i regionen.

Fortællingen om Kongen af Sønderjylland har i det hele taget fået tilføjet en række kapitler, som hovedpersonen ikke i sin vildeste fantasi havde forudset. Og som han har haft mere end almindelig svært ved at håndtere i offentligheden. For eksempel afsløringen af en omskrevet faktura, så den reelle udgiftspost – taleskriveri for Holst – blev skjult, og Region Syddanmark kom til at betale.

Læg dertil kritikken af eftervederlaget på 830.000 kr. fra Region Syddanmark, som Carl Holst først insisterede på at modtage, for derefter at afgive halvdelen. Sommerferietavsheden, mens udsendte flymekanikere klagede over nedslidte kampfly og dårligt arbejdsmiljø, understregede den elendige debut i Forsvarsministeriet.

Når kritikken har buldret løs, har Carl Holst typisk lagt armene over kors og afvist, at noget skulle være galt. Indtil presset er blevet for stort og tilbagetoget uundgåeligt. De korslagte armes strategi plus afsløringen af ’forretningsgangene’ i det sønderjyske har nu kostet en ministerpost og ført en orlovsperiode med sig. Det er som om, den 45-årige Venstre-mand slet ikke har fattet, at jo højere op man som politiker kommer i hierarkiet, des større ydmyghed skal man faktisk udvise. De skarpe politiske reaktioner fra de tidligere kolleger fortæller samtidig, at Holst totalt glemte en anden vigtig disciplin: nemlig at få dækket sin ryg af i Region Syddanmark. Herfra vises tydeligvis ingen nåde.

Personligt føles det formentlig mindre ubehageligt for Carl Holst ikke at skulle færdes på Christiansborgs gange, men orlov er ikke et quick-fix, der får problemer til at forsvinde. At møgsager kan klæbe længe, kan flere tidligere toppolitikere bekræfte. Og det ændrer slet ikke på hovedpointen: At det er hele Carl Holsts voksne liv, professionelt og menneskeligt, hele hans selvopfattelse og hans faglighed, der bliver sat spørgsmålstegn ved nu.

16 kommentarer

 1. Hansen

  Ak ja så kan svindleren Holst holde ferie/orlov og hver mdr. modtage 98.000 skattekroner.
  Efterhånden synes jeg, danske politikere har udviklet sig til en korrupt flok.

  Politikerlede? Mon ikke!

 2. BO

  Det er vel magtarrogance når det er værst, i har set sig udspille sig for vore øjne med Holst som hovedperson, birollerne har så vist sig at være folk som han har behandlet yderst nedladende i sin storhedstid. han skal nok finde et job udenfor politik, for manden er jo ikke dum, han har bare håndteret sine problemer på venstre maner, troet han kunne gå på vandet som Lars Løkke, men han er ikke smart nok og ej heller populær nok. Løkke sidder på DF nåde, men har et spin apparat og andet til hjælp, men hans tid er også talt.

 3. Musse

  Har lidt på fornemmelsen at han lever i en anden verden – sådan ligesom en vis venstreborgmester i Farum i sin tid. Luftkasteller og ingen jordforbindelse.

 4. Rap And

  En venstre politiker misbruger aldrig sit politiske erhverv ifølge venstres pressetjeneste – man sjusker, og den forklaring kan sagtens sælges til de medier, der godt ved, at man ikke skal bide i den hånd, der godt vil fodre en.
  Carl, der om nogen plagierer Cris fra chokoladefabrikken og lille Lars har været pot og pande i venstre gennem en menneskealder. Ligesom lille Lars og Peter Brixtofte var det i gamle dage. Nogle klare sig bedre end andre, og i dag er det kun Lars Laksko, der står på scenen til venstres landsmøde
  Når Carl forsøger, at få medynk med alle de urigtige oplysninger, der er fremkommet, så var det ikke 37 aviser, der blev leveret til kontoret, det var jo kun 13 aviser sammen med de 10 på privaten. Her genkender man tydeligvis venstres politikernes fremgangsmåde ved at påpege fejl i småtings afdelingen, i håb om at drukne alt andet misbrug som ganske ligegyldige ring.
  Jeg drak ikke rødvin til 14000 kr. flasken, den kostede kun 9000 kr.. eller jeg har aldrig fået 10 habitter betalt af parti, det var kun 6 stk osv osv
  Og nu senest en bibilkyndig minister, der ikke kan huske, hvor han læste sin teologi, og som heller ikke kan huske Moses vrede over dansen om guldkalven.

 5. Enzo

  Skandalen kommer til at bestå i, at Carl Holst formentlig ikke kommer i fængsel, trods gentagne og meget grove økonomiske forbrydelser.

  Hvor mange Danskere ville mon ikke frivilligt frasige sig en til svindlet ministerpost, mod at få næsten 2 millioner kroner forærende? Det er jo helt grotesk.

 6. Morten

  Venstres politikere misbruger altid næsten deres hverv. Det ligger ligesom i Venstre-genet hvor egoisme florerer. Ligesom blandt de øvrige i VK-LA blå, der mener, at fattigdom gør DK rigere.
  Ligesom de mener, at jo mere styring og kontrol, der kommer fra EU jo bedre bliver den danske model. Det svarer lidt til at sige, at GUCCI er det bedste danske “brand”. Eller at Bruxelles vil være en bedre Hovedstad for Danmark end København. Det utroligt at de ikke bliver klogere efter 10 års fallit-liberalisme, der nu erstattes af “neo”-liberalisme. Altså kære venner, vi kan roligt stemme uden om dem. Uanset om vi er på bistand eller lønmodtagere, der skal DA-dumpes.

 7. Fie

  Venstre er ligeså fantasifuldt et parti som Lehmann Brothers. Jo mere det klinger i kassen, jo større bliver hullerne og faldet fra tinderne. Sådan er det jo! Bare spørg Løkke og bedste veninde Pestager.
  Det er også derfor vi skal stemme nej 3. december. DK skal forblive danskernes, ikke bankernes.

 8. Pedersen

  Ja, politikere generelt,- har ualmindelig svært ved at indrømme egne store fejl, BÅDE rød som blå, og derimellem,- det er nemmest at ty til løgne og bortforklaringer, men for nogle, kan svindelen og bedraget,- hvis det er meget omfattende og ikke længere kan accepteres, blive det fald, de frygter,- men hva`…. så er der nok allerede en ny post til dem, som de kan tiltræde når virakken har lagt sig lidt!

  MEN,- – – det er nu ikke udelukkende politikerne, der misbruger deres højt betroede stilling ,-der er, ser vi,- efterhånden rigtig mange brodne kar indenfor de forskellige hverv- jo mere, der kigges efter, jo mere stikker råddenskaben frem.
  BL. andet indenfor Politiet, som de faktaresistente politikere skamroser, selv når de udfører et elendigt stykke arbejde, som bl.a. under terrorsagen i Kbh.
  Her er en saglig og dokumenteret artikel fra JV:

  “Politiet skjuler tusindvis af anmeldelser”.
  Antallet af anmeldte sager, hvor Politiet ikke har optaget rapport og ført dem med i statistikken, er steget fra 66.177 i 2007 til 83.674 sidste år.
  Noget tyder på, at der bliver anmeldt langt flere forbrydelser, end der står anført i statistikken.
  Nu viser det sig, at faldet i forbrydelser er væsentlig lavere, end det hidtil har været fremme, skriver Metroxpress.
  Antallet af anmeldte sager, hvor Politiet ikke har taget rapport og ført dem med i statistikken

  I denne måned kritiserede de to statsadvokater, at Politiet bare i to år har skjult flere hundrede voldtægtsanmeldelser, så det så ud, som om færre har anmeldt voldtægter.
  Det er en regulær skandale. Når Politiet vælger ikke at optage rapport i flere og flere politianmeldelser, så ved vi ikke, hvor mange forbrydelser, der foregår i Danmark, siger formanden for retsudvalget Peter Skaarup fra DF.
  Ifølge folketingssvaret drejer det sig blandt andet om “dødfundne”, tvangsindlæggelser og eftersøgninger, men dækker også over de tilfælde, hvor der er behov for at kortlægge, om der er tale om et strafbart forhold.
  SF`s retsordfører Lisbeth Boch Poulsen vil “hænge Søren Pind op på det”.
  -Det er jo et vink om, at det ikke går helt så godt. Nu hvor vi ved, at Politiet havde skjult mange sager på voldtægtsområdet, har de så også gjort det med anden kriminalitet?- spørger hun.

  Justitsministeriet skriver i et svar: “Justitsminister Søren Pind har indledt en undersøgelse på voldtægtsområdet, som bl.a. handler om Politiets anvendelse af undersøgelsesnumre i sædelighedssager. Rigspolitiet og Rigsadvokaten er samtidig i gang med at fastsætte centrale retningslinjer for anvendelsen af undersøgelsesnumre generelt.”

  DET er da vist også snart på tide at få godt og grundigt rusket op, gennemlyst, samt smidt uduelige og korrupte ansatte- i hele retssystemet,og lige fra toppen til bunden i det politi, især V er så stolt af,- nu må de indse, at facaden er ved at krakelere,- virkeligheden og sandheden er ved at indfinde sig!
  Danskernes retsfølelse og tillid til snart hele banden på den Sorte Borg, må da snart være ikke-eksisterende,- eller er troen på autoriterne for indgroet???!

  • I. Hansen

   Petersen – vigtige realiteter du pointerer – selv om det er lidt uden for emnet…..dit emne går pressen jo behændigt udenom -så tak herfra.

   Det er generelt strategien fra politikere og pressen som jo er deres uselvstændige talerør.

   1. problemer tales “ned” når der enten skal banes vej for nye besparelser eller for at retfærdiggøre allerede fortaget besparelse.
   Her kan man undre sig over at politiledelsen + det menige politi accepterer dette. Hvor er deres faglige ansvarsfølelse???

   2. Ligesom problemer tales op/ ned/ vendes på hovedet af samme årsager…..herunder også ledighed, kriminalitet, integrationsproblemer, parallelsamfund som man lukker øjnene for for at få ro “på bagsmækken”,
   ……og der laves uendelig mange politiske domme.
   Der er forskel på overlægen der stjæler forskningskroner og på nettomedarbejderen der stjæler til aftensmaden ……lige som det også kan betale sig at sidde højt på strå i bankerne, de stor virksomheder, i kogehusets omgangskreds mf når der skal “outsources formuer”, eller laves kreativ skattefradrag mm , i forhold til en enlig på kontanthjælp der har kysset med en mulig fremtid kæreste som har inviteret mad, for så er dommen klokkeklar: -social bedrageri !!!!

   Politichefer kan udskiftes, så hvis jobannoncen lyder på nedsættelse af kriminalitet, så er den nemmeste vej til målet jo at lade være med at optage så mange rapporter 🙂
   efter devisen: hvad vi ikke “ser” eksisterer jo ikke, og vi er ret gode til at lukke øjnene.

 9. Kisser

  Jeg siger ikke, der ikke er noget at komme efter – men medierne med BT i spidsen SVÆLGER i øjeblikket i karaktermord på højrefløjspolitikere.

  De røde journalister kan ikke komme sig over, at deres hetz og karaktermord på LLR ikke banede vejen for en rød7radikal regering.

  Nu forsøger de at gøde jorden for en rød regering næste gang.

  Holst fik de hetzet ud –

  Messerschmidt – er endnu engang i vridemaskinen. Sidste gang forsøgte medierne sig med en direkte løgn: at han skulle have heilet under en våd frokost i Tivoli.
  Nu skal hans hæderlighed og troværdighed beklikkes – oig dermed indirekte DF’s troværdighed.
  Jeg tvivler på, man kunne finde ret mange politikere – i EU – eller herhjemme, der ikke har brugt EU midler lidt kreativt!!!
  ar der ikke noget med, at HTS havde fået godkendt nogle bilag, hun slet ikke burde have? (Og det afslørede medierne – meget belejligt EFTER valget, hvor det ikke længere kunne skade hende!
  Under valgkampen blev LLR sværtet som dybt utroværdig pga hans bilagssag, som blev blæst ud af proportioner – imens HTS havde adskillige svindelnumre, der overhovedet ikke blev nævnt.

  Og så er turen kommet til minister Esben Lunde larsen. Om han har fiflet med sin Ph.D afhandling – det aner jeg ikke, og det er egentlig også lige meget.

  Hovedsagen for de røde journalister er, AT de har sået tvivl om hans troværdighed. Det er det, de er ude på!!!!

  Hvem er den næste blå politiker, BT og de røde medier graver noget op om?????

  Jeg ser frem til en grundig kulegravning af Johannes, Stampes, Dyhr Olsens, Frederiksens, Østergårds – skatteforhold, bilag, leasingaftaler, mmm.

  Men DET graver de røde medier aldrig i:.

  Og det er det, der er skandalen!!!!!

  Vi har INGEN upartiske medier.

  De politiserer på livet løs – til fordel for rød blok!!!!!!!

  • I. Hansen

   Kisser – ak du tapre partisoldat 🙂

   – men du har ret i at der ikke findes upartiske medier …ikke engang DR og TV2 er det selv om de er licensbetalte og burde være det.
   – men der vil nu nok være mange som mener at de mere forsvarer blå fløj end rød…….tænker nu mest at de er domineret af radikale – så alt efter emne er de røde eller blå.

 10. Niels

  Venstre har ødelagt Danmark gennem sin leflen for EU, teknisk er vi 15 år efter Sverige. IT systemerne på sygehusene og SKAT fungerer ikke. Hvis I skulle komme til Sverige og arbejde vil I se at deres IT systemer går som en dans sammenlignet med de danske. Tak Venstre for at vi langsomt sakker agterud i alt, tak til alle pengegriske politikere, som venter på en fed stilling i EU efter pensionen og er ligeglade med at Danmark forvandles til Banana land!

 11. Hulda i Bagermosen

  Holst er ikke værre end de andre. Tænk bare på Ritt Bjerregård og Margrethe Auken som havde/har gang i den helt store nepotisme maskine delte jobs ud til slægtninge, elskere og bekendte.

 12. Martin

  Carl Holst følger kun den århundrede gamle kultur, som ligger i Venstres DNA.
  For 100 år siden gik samtalen om den tidligere justitsminister fra Venstre Peter Adler Alberti, som var blevet dømt for dokumentfalsk og underslæb begået. Underslæb begået mens Alberti var minister og udsat for stærk kritik for at misbruge sin myndighed til at skaffe sig personlige fordele.
  Utroligt hvor bekendt det 100 år efter Alberti lyder om Venstres politiker.
  Men Venstres politiker lever virkeligt op til deres valgslogan fra fv15, at det skal kunne betale sig at arbejde. Der siges ikke noget om det skal være ærligt arbejde, men kun arbejdet skal kun betale sig.
  Den tradition som Alberti startede for 100 år siden med Venstre politiker skal en tur i fængslet er forsat helt op til i dag med bl.a. Brixtofte.
  Spørgsmålet må snart være, om Venstre er en forening på niveau med HA og Bandidos med alle de fængselkandidater de har leveret gennem tiden.

 13. hbp

  “Venstre ved du hvor du har” sloganet har Venstre brugt i valgkamp. Det passer ret skidt med virkeligheden:

  Lars Løkke: Bilag og underbuksesager.
  Brixtofte: Skodborgmesteren der troede han kunne gå på vandet.
  Carl Holst: Urent trav i valgkampen.
  Støjberg: CV fusk og 6 mia skattekroner om året til pipkurser som private platuglefirmaer lever godt af. Både arbejdsgivere og arbejdsløse tager sig til hovedet.
  Esben: Skod CV-fusk

  DF kan jo have ret i at Venstre skaber politikerlede og mistillid ved ikke at stille med MFere der har orden i tingene.

 14. hanne

  engelsk timer for 133.000 kroner, er man så dum at man ikke har lært sig engelsk i folkeskolen, skal man ikke være minister

Kommentarer er lukket.