Lad os undgå sofaens triumf

Kommentar: Lokalpolitikeres beslutninger kan mærkes i hverdagen. Det ansvar kan vi ikke overlade til hvem som helst

Den 19. november skal vi stemme til kommunalvalget. Vi skal vælge de politikere, der træffer beslutninger, vi kan mærke i vores hverdag. Eller skal vi? Ved det seneste kommunalvalg fandt blot 65,8 procent af vælgerne vej til stemmeboksen for at sætte deres kryds. Det var den laveste valgdeltagelse i 35 år. Det var ’sofaens triumf.’

Denne gang skal stemmeprocenten bankes op, lyder det nu fra kommuner, regioner, fra Økonomi- og Indenrigsministeriet – fra folketingspolitikerne Özlem Cekic og Fatma Øktem og fra ildsjælen Lisbeth Zornig Andersen. Kampagnekanonerne er kørt i stilling. Fokus er på de mange unge, som er noget nær ligeglade med, hvem der bærer borgmesterkæden i deres kommune. På de nye danskere og på bistandsklienter og andre udsatte, der ikke har stærke traditioner for at stemme. Alt sammen initiativer, det er værd at kvittere for.

Valg er omdrejningspunktet i vores folkestyre. At sætte kryds på stemmesedlen er den vigtigste handling, vi som almindelige borgere foretager os i det moderne demokrati. Derfor er enhver ekstra afgivet stemme ved det kommende valg en velkommen stemme. Det må også være tankegangen i de kommuner, der noget utraditionelt har allieret sig med fastfoodkæden McDonald´s om at sætte valg på menuen. Der vil blive afholdt valgarrangementer, og enkelte restauranter får besøg af kommunernes mobile valgsteder, så gæsterne både kan stille sulten og sætte kryds ved favoritkandidaten.

Er det langt ude? Er det et forkælet folkefærd, der skal opsøges på en fastfoodrestaurant med cheeseburgere og milkshake inden for rækkevidde for at blive mindet om fornuften i at afgive sin stemme?

Andre steder på kloden vandrer mennesker i timevis for at nå frem til et valgsted og afgive deres stemmer.

I Politiken kaldte den konservative kandidat til Borgerrepræsentationen i København Andreas Weidinger stemmebokse i McDonald’s for ’en trussel mod vores demokrati.’ Kandidaten brød sig ikke om, at valghandlingen skulle ’reduceres til et spørgsmål om, hvorvidt man tilfældigvis var nede for at hente en Big Mac.’

Rolig nu. Der er jo ikke tale om at flytte stemmebokse ind på samtlige burgerrestauranter. Eller om at ændre på valghandlingen, som vi kender fra skoler og idrætshaller, hvor der udleveres ’smørrebrødssedler’ med kandidatnavne og rituelt bimles med klokken kl. 20.00. Den nye kampagne handler om at give et ekstra tilbud. Om at flage ekstra for det valg, som handler om det nære og det konkrete i vores hverdag.

Selvfølgelig løser en kæk kampagne ikke det grundlæggende problem med den manglende interesse for det lokale demokrati. Her har lokalpolitikerne en kæmpe-opgave – mellem valgene. Mange vælgere synes nok, at Christiansborg fjernstyrer, hvad der foregår ude i kommuner og regioner. Men det er dog stadig de lokalt valgte, der træffer beslutninger om skoledistrikter, de ældres dagcentre, parkeringmuligheder på det lokale torv, og om der skal bevilges penge til larmende musikarrangementer som Distortion i København.

Den slags beslutninger skal vi da ikke overlade til hvem som helst. De lokale kandidater er bestemt ikke lige karismatiske og visionære, men det er dem, der kan komme til at sidde med ansvaret. Så kan vi lige så godt stemme de mest fornuftige af dem ind.

43 kommentarer

 1. per

  Valg i dagens Danmark er i dag degraderet til et reality show stablet på benene af politikere og medier for at vise dynamik, dette er også nødvendigt da man planlægger at give by rødderne lønforhøjelser der skal retfærdiggøre nedskæringer i ældreplejen. Derfor bruges sofaen af Danskerne på valgdagen, et kryds ændre ikke et komma ved valget.

 2. smt

  Problemet med at stemme er at jeg er nødt til at stemme på en politiker og min tillid til deres løfter er på nulpunktet.

 3. Kamma

  I min kommune har borgmesteren siddet alt for længe og desværre vil han ikke trække sig, lige meget hvem der kommer ind i kommunalbestyrelsen bliver de trynet til at følge den konservative højborgs gamle sure mand.

 4. sofie

  Er de nye danskere særlig udsatte-altså dem med de bedste boliger og flest penge i kontanthjælp-og forresten dem der får flest førtidspensioner -selvom de er raske-modsat oprindelige Danskere der skal tvinges i aktivering eller får afslag på pension selvom de er SYGE og ALDRIG bliver RASKE igen?

  Det må være sidstnævnte der er særlig udsatte?

  Men ok med det spin medier og elite og politikere foretager sig forstår man så udmærket hvorfor”Maria”sager opstår!

  Og så piver EU og Barrosso og alle de andre elite-dyr og europæiske politikere over at folk ikke kan lide fx.Romaer.

  Det uhyggelige er, at det har foregået, og foregår for snuden af “myndigheder” og andre statsmyndigheder der skulle forestille at beskytte borgerne.

  Der er mange Mariaér derude -men måske vil det hjælpe på sagerne hvis folk tog loven i egen hånd-så kunne det jo afskrække de næste der blev fristet.

  Det er egentligt ret påfaldende så lidt medier og myndigheder lader sig gå på af et barns skæbne -noget af det mest umistelige man kan komme ud for-mens indvandrere -bla.de”stakkels” Romaer-får omsorg for fuld skrue gennem”tonen” medmenneskelighed -(noget som mange Danskere ville give sin højre arm for at få)osv.osv. -listen er uudtømmelig!
  og massehjælp til “evakuering” når danske “statsborgere” har holdt -frivillig -ferie i et højrisiko område for Dansk kontanthjælp og pension
  ,for ikke at tale om alle de huse der er købt i de lande mange er “flygtet ” fra.

  Jo de er udsatte -i forhold til så mange andre ,ikke?

  Så vil jeg også være udsat og ind under puljen-NU!

  Hvad er der egentligt at stemme om-politikerne har opbrugt deres kvoter,nu gælder det egentligt bare for dem om at sikre sig selv i en årrække ,mens de undergraver de Danske værdier.

  Men måske er det hvad der skal til før Danskerne får en god grund til at lave et ordentligt opgør med den syge ,der har fulgt politikerne i årtier!

 5. Kim

  Har ingen tillid/respekt for danske politiker eller deres partier. Siger en ting til os vælger, men når det kommer til stykket og de er valgt ind. Jaah så virker det som om de har opnået det de gik efter og virker ligeglade med det politiske. Så gider ikke spilde tid på dem, selvom jeg sku ha forvildet mig ind på en McD.

 6. T. Kristoffersen

  Jeg har mere tillid til McD’s burgere så kan vi ikke stemme på dem i stedet?

 7. I. Hansen

  Al den fokus på at de unge og “manden på bænken” absolut skal ti stemmeurnerne finder jeg absud.

  Jeg vil straks poientere at jeg selvfølgelig synes at alle med dansk statsborgerskab BØR stemme – men jeg bliver aldrig fortaler for, at folk der ikke følger bare mikroskopisk holder sig samfundsorienteret med djævlens vold og magt skal stemme.

  Til gengæld synes jeg at man har pligt til at bevæge sig hen til stemmeurnerne – og dér kan man så stemme blankt. Dermed har man vist at man i det mindste stemmer FOR demokratiet, og det faktum at vi HAR valg -modsat mange andre lande + man viser politikerne at de ikke blindt kan skalte og valte med borgerne.
  Det er OK at sige: jeg aner ikke hvem jeg skal stemme på – men jeg påskønner at vi lever i et demokrati! -derfor stemmer jeg blankt.
  En blank stemme – eller som vi så med at stemmer på medvind på cykelstierne, er OGSÅ en slags besked til politikerne!

  Når dét er sagt, så oplever jeg desværre at flere og flere ikke gider følge med i politik, fordi der er så uendelig meget løgn og manipulation – og levebrødspolitikere som INTET aner om det at være borger i det land de ønsker at regere i!
  Selv har jeg politikerlede til brækpunktet! -og jeg synes at de skulle skamme sig!!

  Kritik til de eksisterende valgsystemer: at lade sig vælge for ét parti, og efterfølgende blive løsgænger, skal være forbudt. Enten bliver man i sit parti og arbejder indefra på, hvad man finder forkert, eller også går man helt!
  Man er VALGT for et givent parti – man har valgt at stille op for et givent parti – har man fortrudt, så by by.
  Det er udemokratisk at man kan stille op et sted hvor man tror man er sikret valg (og løn), og bagefter går ud men også dermed kan sikre sig urimelig stor indflydelse ved at være den berømte tunge på vægtskålen. (både på borgen og i kommunerne)

  Dernæst kritiserer jeg uendeligheden af absurde valgforbund, der foregår i kommunerne, så man reelt giver magten til dén man lige præcis ikke ønskede – der er simpelthen for mange studehandler!!

 8. Carsten Hansen

  Jeg vil mene at kommunalvalget er meget vigtigt. Det er på en måde vigtigere end folketingsvalget.

  Det er direkte demokatri. Og konsekvenser af at stemme på de forkerte kan mærkes straks i det lokale.

  F.eks. lukning af skoler og andet deprimerende.

 9. Alhem

  Kan siges meget kort.. POLITIKERLEDE!! De får en blank.

 10. Jan Lundholm

  Hvorfor stemme? Halvdelen skifter parti eller samarbejdspartner, for at beholde taburetter og magt. Husk dog valget i 2009?
  Alle er de totalt uberegnelige. De lover og de lover ved diverse faces og andre steder. Men glem det.

 11. Henning

  Jeg sætter et stort kryds over hele stemmesedlen. plitikerlede.

 12. Christensen

  EU har overtaget styringen af vore landspolitikere,
  der igen har overtaget styringen af kommunalpolitikerne.

  Hvorfor var man så bange for Østblokken, når man nu har lavet Vestblokken ?

 13. jenni

  Lige netop de 3s, Özlem Cekic og Fatma Øktem og Lisbeth Zornig Andersen tilhænger bør helst blive hjemme.

 14. jenni

  Husk, at gå op og få jeres stemmeseddel, og skriv noget på den, og blive krydset af på valglisten, så I og jeres stemmeseddel ikke kan bruges til valgsvindel.

  Stem IKKE blankt – for den kan udfyldes med et kryds af en valgtilforordnet, der jo er aktiv politiker.

 15. mischa turner

  Jenni – nu er det grotesk svært at lave stemmefusk i dette land, og alle kan blive valgtilforordnet – kræver ikke noget særligt, ud over måske ikke at være dømt og sådan.

  Personligt ville jeg gerne stemme.. bliver nok bare svært at finde en der ikke er magtliderlig

 16. jenni

  mischa turner, næh. Det er rigtig nemt i Danmark, netop fordi tilliden er alt for naiv.
  Valgtilforordnede er medlemmerne af partierne, de opstillede.
  Løkkes kone, der var stillet op til kommunalvalg sidste gang, var valgtilforordnet og talte stemmer op i sin egen valgkreds.

  Så det er rigtig nemt i Danmark.

 17. jenni

  mischa turner, desuden er der måske mere, du ikke ved?
  Juryer og domsmænd tages fra de lokale politiske foreninger.

  Man kan kun blive jurymedlem eller domsmand, hvis man er medlem af et politisk parti i retsdistriktet.
  Og det er lokalpolitikere, der vælger jurymedlemmer og domsmænd i deres politiske partier.

  Det kan selvfølgelig aldrig gøres i en retsstat.
  Men i Danmark gøres det.
  Derfor er Danmark så enormt korrupt og bliver ved og ved. Fordi folk forestiller sig ikke, at det overhovedet er muligt, at det kan foregå, som det gør.

 18. Jk

  Godt skrevet Sofie, du rammer hovedet på sømmet.

  Desuden mener jeg at selvfølgelig skal man stemme til kommunal valget, det er da det vigtigste valg.

  Det er vel også på tide at få ryddet op i de røde`s rækker og lade andre komme til.

  Hvad med Dansk folkeparti var det ikke en ide at få dem ind i kommunal bestyrelserne, mere end de er i forvejen, lad dem da bevise at de godt kan, de kan ikke lave så meget lort i det som de radikale, sf og enhedslisten.

 19. J. Hansen

  Her i kommunen, hvor alle kender næsten alle,. er det tydeligt, at de kommunalt opstillede og valgte udgør absolut de ringest begavede rekruttering: Dem, vi fra vores skolegang kan huske var sære, stod tilbage når der skulle vælges legekammerater, var bogligt svage, evindeligt fedtede for lærere og klassens “stærke dreng”, forsøgte sig med videreuddannelse men måtte give op og alligevel havde behov for gennem løgn at hævde sig.
  Altså rigtige tabere der ALDRIG kan få en selvstændig karriere!

 20. jenni

  J. Hansén, det kan jeg til dels nikke genkendende til.
  Og det er jo grusomt.
  Det var også dem, der fik kontorlæreplads i kommunen og andre offentlige steder og i banker og blev folkeskolelærere.

 21. Tue Tortzen

  I skal stemme.
  I skal stemme på liste Ø. Dermed basta.
  Dem der stemmer på Liste V, K & O er løgnere og bedragere og åndssvage og en flok nazisvin som Lars Løkkes nazihilsner!! Søren Pind er en pædofil stodderkonge! Basta!!
  Det er strafbart at være tilhænger af et kongehus i Danmark! Sig nej til nazi-EU. Det var Lars Barfoed der gav udenrigsministeren ricin i udenrigsministerens mad!!

 22. Rikke

  Stemmer ikke før til noget som helst valg:

  Sammen med et par håndfulde andre politikere kunne man passende stævne Løkke og Hjort for Retten for korruption, magtmisbrug, underslæb og krigsforbrydelse.

 23. Sonja

  Stemmer ikke længere på forræderne i EL.

  Der er ikke mere at stemme på. Punktum.

 24. Ove

  Hvis man tager essensen i kronikken – hvad skal gøres for at få flere til at stemme? som det vigtigste i denne diskussion, og ikke hvem den enkelte mener er relevant at stemme på…
  Jamen så er det absolut et relevant emne, demokrati virker kun hvis så mange som muligt deltager – uden at deltage ikke ret til at klage, som nogen siger.
  Hvis man begyndte at se på nærheden til vælgerne, forsøgte at forny sig, så man var hvor de var, og at valgdeltagelse ikke er en omvej, en besværlighed, men noget der er let, tror jeg ikke der er tvivl om at valgdeltagelsen vil øges betragteligt.
  Elektronisk afstemning kan være en vej – mulighed for at stemme via Nemid etc. En anden kan være stemmeurner m.v. hvor folk kommer – måske ikke ligefrem McDonalds, men f.eks. store indkøbscentre, supermarkeder, postkontorer eller lignende ikke offentlige bygninger(dette har f.eks. været prøvet ved sidste valg i Norge med tilsyneladende gode resultater) valg over flere dage, så det er lettere at få til at passe ind i andre planer o.s.v.
  Ja, danskere er måske blevet for magelige og andre kæmper for rettigheder vi tager for givet, men derfor er der ingen som siger at deltagelse i demokratiet SKAL være svær for at have en værdi. Verden og mulighederne ændres, hvorfor ikke omfavne disse og gøre ting lettere – også deltagelse i demokratiet
  – der er jo ingen i dag der kræver at man selv går på jagt hvis man vil have kød på bordet, blot fordi “det var sådan man gjorde da det startede”(sådan har vi altid gjort) ting ændres og muligheder øges så ting bliver lettere, omfavn disse – også i valgprocessen.

 25. Hansen

  Det er snart ligegyldigt, om man stemmer til kommunevalget, da de store beslutninger vedr. kommunerne tages af KL og regeringen. De enkelte byråd bestemmer populært sagt kun farven på toiletpapiret!

 26. Gitte Jensen

  Mon ikke mange lader være med at stemme, fordi faktisk ikke kan finde en kandidat, der er god nok.
  Og til kommune og Regionsvalg, er det da spøjst at se at der er på det nærmeste ingen kontakt til borgerne, så snart valget er ovre. Kig i lokalaviser mv for den seneste tid, så er det da utroligt så meget de allesammen har en mening om.
  Mon ikke dialog med borgerne mellem valgene, vil skabe en større indsigt i hvad de forskellige partier og ikke mindst de enkelte personer, vil med deres kommune.

 27. Adam

  Landspolitik kan ikke undgå at smitte af til region- og kommunalpolitik.

  Eftersom S, R og SF fører samme afstumpet ulighedsskabende neoliberal poltik som Thatcher og Regan samt ledeløs og eksistens-løs EL har ja tak til hele moradset giver politik ikke længere mening.

 28. karen

  HVIS – De nye der stiller op er mere reelle end de nuværende og holder hvad de lover , kunne det blive et godt sted at bo !!

 29. Torben

  Som formand for en ikke partipolitisk lokalliste, synes jeg debatten her er både spændende og foruroligende. Det er anden gang min lille lokale liste går til kommunalvalg og med chance for, at blive tungen på vægtskålen i konstitueringsprocessen, har vi indgået et teknisk valgsamarbejde med et stort parti. Der er en hel del matematik forbundet med tildelingen af byrådspladserne så i virkeligheden er et sådan samarbejde med til at styrke demokratiet i kommunen, fordi vi har chancen for at komme til fadet, selv om vi i virkeligheden ikke opnår stemmer nok til selv at komme i byrådet.
  Dernæst ved jeg fra tidligere valghandlinger, at man er meget opmærksomme på at handlingen foregår ordentligt og at tilfælde som det med Løkke og konen ikke tolereres. Samme historie var der nemlig tale om i den kommune jeg bor og det blev påtalt og observeret. Det førte ikke til snyd, men andre valgtilforordnede havde skærpet opmærksomhed på situationen. Du som hævder at der kan snydes: Du skal, inden du fører dig frem, være opmærksom på, at der er tre tal ved valghandlingen der skal være ens. Antal afleverede stemmer, antal afleverede valgkort og antal registreringer i valgbogen. Så alt i alt lidt, nej svært, ja endda meget svært at snyde uden at alle valgtilforordnede er med på den.
  Jeg er enig at KV13 på mange måder er vigtigere end andre valg herunder til folketinget. Det er godt at der er kommet Fokus på de ben der tildeles i forbindelse med – eller rettere forud for – konstituering af borgmester og diverse udvalg. Måske en overvejelse værd at stemme 2 gange – første afstemning til valg af byrødder – næste afstemning: ja eller nej til konstitueringen? Tiden kan meget vel være kommet til at tænke lidt “ud af boxen”

 30. jenni

  at styrke demokratiet i kommunen, fordi vi har chancen for at komme til fadet, selv om vi i virkeligheden ikke opnår stemmer nok til selv at komme i byrådet.

  Det er jo netop IKKE demokrati.

  at tilfælde som det med Løkke og konen ikke tolereres.

  Hvilket tilfælde?

  Det er partimedlemmer, der er valgtilforordnet – og det bør det jo netop ikke være.
  Svindel er nemt med alle stemmesedler:
  – De blanke sættes der det interesserede kryds på.
  – Dem med uønsket kryds sættes der ekstrakryds på, så den bliver ugyldig.

  Desuden er udlændinge blevet givet valgret. Af hvem? Det er da lodret imod Grundloven, at ikke-danskere må få bestemmelse over danskere.

  Det er et endnu mere lukrativt hverv, at komme i byrådet nu, end nogensinde.
  Nu er det endda lønnet.
  Især efter, at der er lavet det ulovlige planlov, er det blevet helt vildt lukrativt, hvor naboer ulovligt kan negle naboens ejendom fra sin byrådsplads.
  Som i Keldbjergegaards tilfælde og Mosedamgaard, for at nævne nogle af de ulovligheder, når lokale kommer til fadet og negler fra naboen.

  http://www.mosedamgaard.dk/53116585

  Ligeledes sidder de lokale jo i Skatteankenævnet, hvor de accentuerer chikanen med grove uretfærdigheder mod borgeren, så han udplyndres.

  Og kniber det stadig med at nakke naboen, kan de lige iværksætte en tvangsfjernelsessag for, at bringe fjendenaboen helt i knæ.

  Og de sidder så også og dømmer som domsmænd og nævninge mod deres naboer i retten.

  Hele det lokale galimatias er så eklatant en forbrydelse imod borgerens velfærd og retssikkerhed, at ikke engang bananstater ville være bekendt at have det sådan.

 31. .

  Siden midthalvfemserne er Danmark blevet misledt på det groveste med den ene vanvittige neoliberal kandidat efter den anden.

  Dansk demokrati er i en meget sørgelig forfatning som intet har at gøre med reelt demokrati.

  På nær Schweiz findes der intet land i verden
  hvor demokratet fungerer under kapitalismen.

  Husk på at kapitalisme og demokrati er to modsætninger, og kapitalismen fungerer glimerende uden demokrati og det er der vi er på vej hen.

 32. ib mikael jensen

  Jeg stemmer selv til det der skal stemmes om,
  Men forstår godt folk der på grund af politikerlede føler
  sig magtesløse bliver hjemme?
  En lokalpolitiker (anna mee allerslev)der vil bygge stormoskerer?
  En Kirkeminister(manu sareen)der lukker kirker?
  En Forsvarsminister der militærnægter?
  En lokalpolitiker(Cekic)der holder fest på Borgen?
  En skatteminister der er på SU
  Hvornår er der nogle politikere der hjælper de Danske
  Indfødete?

 33. Søren

  ib mikael jensen 27. oktober 2013 kl. 17:26

  jeg vil gerne få lov at tilføre til din liste….

  En partiformand der er slet ikke tilstede i folketinget men rejser rundt på 1 klasse og opholder sig på luksushoteller, på andres regninger 🙂

 34. jenni

  . 27. oktober 2013 kl. 14:10

  Kapitalisme?
  Var det bare det. Det er der da drift og økonomi i.
  Næh, Danmark er en muddergrøft af kommunisme og muhamendanisme. Den sikre vej ned.

 35. jenni

  Hvem tror, at der ikke er valgsvindel?

  http://www.bt.dk/politik/kendt-politiker-fik-oedelagt-700-valgplakater

 36. mm

  Hvordan kommer vi videre:

  Sæt revolution på skoleskemaet der afsluttes med gruppeeksamen.

 37. jenni

  mm, ikke med de folkeskolelærere, der er.
  Det må blive i en fritidsordning.
  Søndagsskole.

  Hvad tror du selv, at fredagsbønnen er til.

 38. jenni

  Der er den igen!

  http://www.business.dk/ejendomme/koebenhavn-faar-en-etage-mere

  Københavns KOMMUNES tilfældige revl og krat udlændinge kan selvfølgelig IKKE have nogen som helst bestemmelse over LANDETS HOVEDSTADS struktur, synlige bygninger eller andet, der vedkommer DANSKERNE, som LANDETS HOVEDSTAD!

 39. jenni

  Er det Københavns KOMMUNEs indvaderede udlændingebyråd, der sælger Danmarks offentlige ejendom, der tilhører hele den danske befolkning?

  http://www.business.dk/ejendomme/boersen-kan-komme-paa-udenlandske-haender

  Det kan besætterne på Københavns Rådhus, og deres udenlandske vælgerskare, vist ikke få Danmarks befolknings tilladelse til.
  Ligesom de selvfølgelig ikke må bygge en moské.

  Stop de forbrydelser, der foregår i danskernes hovedstad.

 40. jenni

  Eksproprier Børsen!

 41. Uffe Christensen

  Hvorfor skulle vi dog spilde tiden på et latterligt valg?vi lever jo alligevel ikke i et demokratisk samfund!
  Politikere og alle andre magtmennesker har overtaget dette såkaldte retssamfund hvor vi lever af at lyve for hinanden og den kloge snyder den mindre kloge.
  Lad os tage regionerne,det er noget vi har beholdt for politikeres skyld!de gør ikke noget godt for os som borgere
  de spilder bare vores penge.
  Tag tilskud til SAS spild af borgernes penge,vi kunne ligeså godt kaste dem i lokummet!
  Journalister styrer Danmark!.
  Vores rets system er ikke to potter pis værd,advokater og vidner er fulde af løgn,dommerne er korupte og man kan ikke få lov til at føre sag ved højesteret mod SAS af samme grund.
  Føj for et lorte land!
  Så derfor stemmer jeg ikke!

 42. Ole

  Så er konspirationsparanoiaen igen i fuldt flor fra Jenni Christensen og hendes ligesindede.

  Brokke jer, og komme med sygelige udfald kan i finde ud af, men ikke mere end det.

  Jenni er en pensioneret sygeplejeske, som nu ikke har andet at gå op i end at komme med udokumenterede påstande. At hun prøver at slå sig op med en masse henvisninger til det ene og det andet, ændre ikke på at der ikke er dokumentation for det hun påstår.

  Så der må være tid nok dernede i Spanien, hvor hun lever som udenlandsdansker.

  Nå, nu har jeg skrevet noget hun ikke bryder sig om, så nu skal heg nok have at vide at jeg er homoseksuel. For det er også en af hendes aversioner.
  Og så er hun udemokratisk af natur.
  Flere steder giver hun udtryk for at ikke alle skal have stemmeret. Og her menes ikke kun de som ikke er danske statborgere…. Nej også de som ikke “bidrager” til samfundet (læs: de, på overførselsindkomster).
  Ironisk, eftersom hun selv lever af samfundet.

 43. jenni

  Ole 31. oktober 2013 kl. 20:25
  Pensioneret?? Næh. Og jeg lever ikke af samfundet.
  Du er meeeget langt ude, Ole.

  Man kan skrive om sine problemer her:
  http://www.justitia.cat

Kommentarer er lukket.