Leder: Ramt af virkeligheden

Vi lærte Mette Frederiksen at kende som politikeren, der altid var leveringsdygtig i paroler og irriterende skråsikker retorik. Var der én, der altid vidste bedre, var det socialdemokraten Mette Frederiksen.

Lige indtil maj 2010. Helvede brød løs, da det kom frem, at Mette Frederiksen, kvinden, der tidligere havde tordnet mod forældre, der fravalgte folkeskolen, selv havde sat sin datter i privatskole. Mette Frederiksen stod for skud, fik masser af hug, naturligvis. For når politisk moraliseren ligger for langt væk fra egen ageren, koster det på troværdigheden.

Debatten, der fulgte, lærte Mette Frederiksen, at virkeligheden er mere nuanceret end flammende budskaber i en 1. maj-tale. Den erkendelse blev også demonstreret forleden, da Mette Frederiksen i sin egenskab af beskæftigelsesminister, erklærede, at hun som oppositionspolitiker tog fejl, da hun talte for at parkere stadig flere mennesker på førtidspension. Og erkendelsen bliver vel understreget i dag, hvor Mette Frederiksen fortæller i B.T., at hun også har valgt privatskole til sin søn, fordi han helst vil gå i samme skole som sin søster.

Mette Frederiksen er en af de stærkeste spillere på et ellers svækket regeringshold. Der står respekt om beskæftigelsesministeren og de udspil til reformer, hun præsenterer. Men personsager har det med at klæbe, og Mette Frederiksen undgår næppe nu igen at blive skoset for sine gamle, firkantede synspunkter. Virkeligheden har det ind imellem med at ramme skråsikre og overkække politikere lige i nakken.

Lad det være slået fast, at det er forældrene, der kender deres børns behov bedst og træffer den konkrete beslutning om valg af skole. Det er let nok at lade hånende bemærkninger vælte ned over den tidligere nærmest argument-resistente socialdemokrat. Men det hører med til fortællingen om Mette Frederiksen, at hun er blevet klogere – hun er landet i virkelighedens verden, men må selvfølgelig tage de stryg, der måtte komme for tidligere moralprædikener.

Samme medicin må andre Christiansborg-politikere sluge: Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, må betale 154.000 kroner for leje af den rygekabine, han fik stillet op i Statsministeriet. Det var Venstre, der førte an i det moralske angreb på fødevareminister Mette Gjerskov (S), da hun fik en lignende kabine installeret. ’En besyndelig måde at optræde på og bruge skatteborgernes penge på,’ mente Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde, indtil hun blev oplyst om, at Løkke altså også havde haft sin egen rygekabine. Forsøget på at slippe ud af miseren med bemærkninger om, at den nye regering er mere imod rygning end den gamle, var håbløst.

I en tid med konstant fokus på, om politikere lader handling følge ord, er det en bunden opgave at have en god forklaring parat. For både røde og blå.

58 kommentarer

 1. T.Sørensen

  Mette Frederiksen og resten af flokken er en pestillens for hele befolkningen, røde som blå. Ingen kan leve op til hendes standard. Hverken de raske eller syge, kontanthjælpsmodtagere, førtidspensionister, deltids arbejdende eller fuldtidsarbejdende. Vi er alle vejet og fundet for lette på Mette Frederiksens vægt. Folkeskolen og dens lærere er heller ikke for kloge. Mette unikum, må vælge en anden befolkning, som har fattet storheden i hendes idioti. Det bedste råd man kan give hende: hold dog kæft. Det råd fiser garanteret heller ikke ind.Vi er så trætte af de rappenskralder i den regerinmg. Stop.

 2. Jens Nielsen

  @h.munk 7. marts 2012 kl. 17:29
  Endnu er der nægter at forstå problematikken.
  Folk er ligeglad med handlingen, at Mette har sendt sine børn i privatskole. Hvis det er det bedste for hendes børn, så skal hun have lov til det.

  Men skal andre så ikke have lov til det samme? Det mener Mette ikke!

  Det folk er sure over er at Mette har svinet andre forældre til som har taget samme beslutning som hende.
  Det er et enormt moralsk problem for Mette, at hun mener andre forældre end hende selv skal opføre sig på en bestemt måde, som hun ikke selv gider efterleve.
  Hun kunne bare tie stille og lade forældrene selv bestemme, så havde hun ikke hørt et ondt ord i denne sag.

  Lars Løkkes børn går, så vidt vides, også i privatskole. Det hører han ikke noget for, alene af den grund, at han ikke har anklaget andre forældre for at gøre det. Han har ladet forældrene selv bestemme.

 3. Johnny Nielsen

  Mens alle andre aviser beskæftiger sig med Løkkes rygekabine – har VT valgt at tie den ihjel – det har de jo nok fået at vide af Venstres spinenhed. I stedet kaster de sig over Mette Frederiksen og det faktum at hun har sendt sin søn i privatskole. Det er nu engang forældres pligt at sørge for det bedste til sine børn og er skolen eller de tildelte lærere ikke gode nok – ja så er det da kun naturligt at man flytter barnet over i en oprdentlig skole – husk på VT at Lille Lars selv har barn i privatskole – men det har I jo også valgt at tie om.
  VT = Venstre Tidende en parodi på en “avis”

 4. L. Alleglad

  “Freddy” (Mette F) har vel bare taget ved lære af en anden socialdemokrat, J.O. Krag, som sagde de berømte ord: “Man har et standpunkt til man tager et nyt” – sådan klarer man det 🙂

 5. L.Fossum

  Lars Løkkes børn har alle gået i alm. folkeskole.
  Hans datter har valgt at tage på privat Gymnasium.

 6. Hansen

  Medierne som vagthunde eller skødehunde???

  Det var lidt underligt, at TV2-News faktisk stiller spørgsmålstegn ved, om det overhovedet er moralsk rigtigt, at tage kritiske spørgsmål om politikernes ord og handlinger op, og ikke mindst kritiserer dem, når ord og handlinger er to modsat rettede kræfter!

  Det er ret uhyggeligt, at sådan en som Krause Kjær, overhovedet kan virke som journalist i et demokraisk land, når han mener det er helt umoralskt, at kritisere politikernes skalten og valten med offentlige midler, selv om deres adfærd er i direkte modstrid med anstændige moralnormer, som de forrsøger at diktere at resten af befolkningen skal overholde!

  Det er jo ikke journalisternes opgave, at være politikernes skødehunde, men tværtimod som Poul Madsen rigtig sagde, er deres opgave at være deres vagthunde, og det har altid været deres opgave, at kontrollere og afsløre magtmisbrug, men der er desværre ved at blive en syg tendens i medierne til, at de efterhånden mere og mere er blevet magthavernes sleske skødehunde fremfor deres bidske vagthunde!

  Men det er helt legalt, at befolkningen så kritiserer de pampere, det er jo trods alt borgerne der bataler regningen for deres fråds, men den sleske holdning som bl.a. Krause Kjær har, er også den inddirekte grund til, at politikere og myndigheder slipper godt fra organiseret hjemmerøveri af den sagesløse befolkning, fup, svindel, løgne, vælgerbedrag, brud på valgløfter og Grundlov, ja sådan set kan slippe godt fra næsten hvad som helst!

 7. Fritz

  Velkommen til virkeligheden, hvad vil i med magten.
  Nu kan i prøve at rydde op efter højre regeringen, som så kommer igen og bruger eventuelle værdier.
  Magtbegær er ingen løsning

 8. Peter Larsen

  Kære Henny Christensen, Mette Frederiksen (M.F.) har ændret holdninger, men hun er ikke blevet klogere. At blive klogere er at få en øget indsigt og at tænke dybere over problemer. Det er en proces som fører det begavede menneske bort fra dogmatik, frem til pragmatikken. For mindre begavede, som Mette Frederiksen, er holdningsskift blot skift fra en dogmatisk holdning til en anden dogmatisk holdning. Mette Frederiksen er ikke blevet ‘klogere’.

Kommentarer er lukket.