Jeg har overskredet sidste salgsdato

I dag er det min fødselsdag. 42 år bliver jeg. Det er gået stærkt. Det er 24 år siden, jeg blev student – og tog kørekort. Det er 20 år siden, jeg fik mit første barn. Et år siden jeg måtte indse, at det aldrig blev til flere.

 

Kroppen er blevet gammel, og mange ting er for sent. Mine minder er i ’gamle dage’-kategorien. Jeg er altid en af de ældste på arbejdet. Om morgenen tager det flere timer, før mit ansigt er rettet ud til noget, der ikke ligner en sammenfalden soufflé. Og når jeg rammer dansegulvet, foregår al bevægelse med overkroppen – ’rødvinsskuldre’ kalder min veninde Linda det.

 

Jeg må sande, at jeg har overskredet sidste salgsdato. Jeg er den mælk, der står forrest på hylden, som alle skubber til side for at se, om der ikke er noget friskere bagved. Er det sjove så slut? Niks.

 

Der er så meget, man kan værdsætte ved at blive ældre. Her får du 20 gode grunde til, at det er fedt at blive ældre:

Du behøver ikke at bekymre dig om, hvorvidt nogen tager dig for udseendets skyld.

Du kan droppe alle spekulationer om prævention – gamle damers æg er indtørrede rosiner.

Folk holder op med at kommentere dine mange kæledyr.

Du må gerne spise budding til aftensmad.

Du har anekdoter om alting, og kan altid tale med… (’det er sjovt, I siger ’riste skumfiduser’, da jeg var barn, ristede vi runer’).

Du kan få opmærksomhed i ethvert selskab ved at fremvise dit gamle pap-kørekort.

Du er fra tiden før internettet, så du glemmer somme tider at dokumentere alt, hvad du gør på de sociale medier (selvom sandheden er, at du ikke kan finde ud af at bruge Photoshop og i virkeligheden er uegnet til ’se-hvor-lækker-og-kælen-jeg-er-billeder’).

Det giver pludselig masser af motion at solbade (fordi du er nødt til at stå på hænder en stor del af tiden, hvis du skal brankes på ’mågerne’ under barm og balder).

Du begynder at finde rynker tiltrækkende (Det er sandt. Da jeg var yngre, troede jeg, at gamle mennesker var sammen, fordi de ikke kunne få noget bedre. Men nej.) Levet liv er faktisk tiltrækkende, og man kan finde en partner, der også elsker portvin og vil på vandretur og se på fugle.

Du lader dig ikke så let dupere af folks ydre. Både venner og partnere bliver valgt, fordi de er ’fucking fede’ at være sammen med.

Frisøren holder op med overrasket at skrige ud i hele salonen, at hun har fundet et gråt hår.

Ingen kommer hele tiden til at skyde deres volleyball over til dig, når du ligger halvnøgen på stranden.

Du behøver ikke at vide, hvad ’tramp og dakke dak musik’ er – og du har det fint med det.

Hver torsdag er du fuld af forventningens glæde: For da kommer Barnaby.

Du har endelig råd til at købe alt det, du drømte om, da du var yngre (hvad du så skal med en Ball-trøje, en kæmpe yucapalme, og en tur til Ibiza – det styrer du selv).

Du har lært dig selv at kende og har erkendt, at det ikke bliver bedre. Så du gider ikke prøve at imponere nogen.

Du kan fremhæve alle dine særheder og tilskrive dem excentricitet. 18. Du kan så let som ingenting passe dine yngre venners småbørn. Du skal alligevel op at tisse seks gange hver nat.

Dine børn er så store, at de er begyndt at passe på dig.

Du har holdt så mange fester og fødselsdage, at det ikke længere stresser dig at invitere hele den pukkelryggede og alle vennerne til boller og lagkage. Derfor er dine fødselsdage hyggelige og fyldt med andre gamle røvhuller, som du har kendt hele dit liv. Og når de unge er gået (for at putte deres børn eller tage i byen), så kommer rødvinen frem, og der bliver skrålet med på Depeche Mode og danset, til skuldrene er helt leddeløse.

 

Livet er en fest, bare man husker at værdsætte de rigtige ting. Hurra for mig.

Kommentarer er lukket.