Kampen om Løkke-vælgerne

De politiske partier plejer at slås om midtervælgerne, de kvindelige vælgere, svingdørsvælgerne og de offentligt ansatte.

Men nu er der sket det usædvanlige, at Venstre har vokset sig så stort, at næsten alle partierne mere eller mindre slås om Lars Løkkes vælgere. Og det bliver især Lars Barfoed og Anders Samuelsen, der vil bejle til Løkke-vælgerne med borgerlige mærkesager i flot, blåt gavepapir. Både Konservative og Liberal Alliance har chancen for at blive det lille parti med de afgørende stemmer, der kan trække V og DF i deres retning. Samme rolle som DF havde i forhold til VK-regeringen i perioden 2001-2011.

På valgdagen 15. september 2011 stemte 947.725 danskere på Venstre. Siden er over 100.000 nye vælgere kommet til og dobbelt så mange, hvis man tager udgangspunkt i Venstres bedste meningsmålinger siden valget, konstaterede jp.dk for nylig.Socialdemokraterne håber naturligvis også, at de kan få nogle af deres vælgere tilbage, og håbet er steget på det seneste. Statsminister Helle Thorning-Schmidt kan tage på sommerferie med rimelig god samvittighed, efter at det er lykkedes hende og finansminister Bjarne Corydon at slutte sæsonen med et godt indtryk, hvor mange føler, at der er kommet styr på tingene, og at der er sammenhæng i reformiveren.

Men den virkelig hårde kamp om stemmerne kommer til at foregå internt i blå blok, hvor K og LA vil forsøge at stjæle Løkkes stemmer. K har allerede åbent udfordret Venstre og sagt, at de går efter at tage deres stemmer. Og selv om man ikke for alvor kan se det i målingerne endnu, tror De Konservative på, at de har stoppet blødningen og kan få en ny start efter deres særstandpunkter om folkeskolen. De har flere særstandpunkter i støbeskeen, og med den nyvundne selvtillid er der basis for fremgang.

Liberal Alliance ligger heller ikke på den lade side. For nylig har de fastslået, at deres udlændingepolitik reelt kan være hårdere end Dansk Folkepartis. Den går nemlig ud på, at man skal have været i landet i fem eller syv år, før man kan få adgang til det danske sundheds-, social- og arbejdsmarkedssystem. Indtil da må man forsikre sig fra det, og hvis man ikke har et arbejde, skal man ud af landet igen. Desuden vil LA naturligvis profilere sig på lavere skat, og de er på vej med konkrete, finansierede forslag.

Samtidig mener mange politiske kommentatorer, at luften snart begynder at sive ud af ballonen for Venstre. Især fordi formanden, Lars Løkke Rasmussen, ikke gør nok for at holde på sine nye vælgere. BT og flere andre medier har på det seneste beskrevet eksempler på, hvordan Lars Løkke Rasmussen optræder hysterisk over for journalister, skifter politisk kurs af taktiske grunde og optræder arrogant over for fremtrædende erhvervsfolk, som det er vigtigt, at han er i god dialog med.

Dansk Folkeparti har haft støt fremgang siden Kristian Thulesen Dahl blev formand, og ingen regner rigtigt med at kunne gøre voldsomt indhug i de vælgere. For LA og K er skrækscenariet, hvis V og DF får absolut flertal sammen – uanset om DF er med i Venstres regering, hvilket fortsat er usandsynligt. Ønskescenariet er at komme til at sidde på de afgørende mandater, og ifølge prognoserne er det bestemt muligt.

18 kommentarer

 1. T.Sørensen

  Jeg for min del, ser gerne Kristian Thulesen Dahl i en nøglerolle efter et valg.

 2. Thomsen

  Jeg forstår ikke at Liberal og K går løs på V – de borgerlige burde holde sammen.

  Personligt synes jeg at V gør det godt og har et godt forhold til vælgerne – det er måske mere et anstrengt forhold til enkelte journalister, som V har

 3. Jens Peter Hansen

  Som jeg ser det, er DF det eneste blå parti, der har bare noget, som ligner en social profil & anstændighed.

  Selvom jeg langt fra er enige i alle deres synspunkter, bliver det nok dem, som får min stemme næste gang.

  Det er så èn stemme, der er skifter fra Venstre til DF.

 4. Jens Peter Hansen

  Som jeg ser det, er DF det eneste blå parti, der har bare noget, som ligner en social profil & anstændighed.

  Selvom jeg langt fra er enig i alle deres synspunkter, bliver det nok dem, som får min stemme næste gang.

  Det er så èn stemme, der skifter fra Venstre til DF.

 5. Nanna

  Ingen ved, hvad et valg kan bringe.
  Vil man straffe S og SF for massive løftebrud?
  Eller vil man frygte et endnu større skred mod højre ved at stemme på Venstre?

  Jeg synes Venstre gør klogt i at holde lav profil. Ellers skulle de overgå SD og De Radikale i at være højreorienterede, hvorved mere moderate vælgere ville flygte.

  Mvh
  Nanna
  TidOgTendens.dk

 6. Magnus Klein

  Det er da ikke sært, at de mindre partier på højrefløjen forsøger at markere sig. Sådan har det altid været i politik. Hvis partierne var helt enige, kunne de slå sig sammen og udgøre ét parti.
  Den fejl gjorde SF før valget: Ingen kunne se forskellen på S og SF, og efter valget kunne SF-politikerne heller ikke, og som konsekvens af det siver de én efter én over til S.
  Liberal Alliance er Danmarks eneste liberale parti. Venstre vil gerne kalde sig liberal, men har ikke mod til at føre liberal politik.
  Med hjælp fra LA efter næste valg vil det være i Venstres interesse, at politikken bliver liberal.
  LA ønsker ikke at komme i regering, men at være støtteparti for en regering med Lars Løkke Rasmussen som statsminister.
  Partierne bekriger ikke hinanden – de klargør deres særstandpunkter for vælgerne.

 7. jenni

  http://www.bt.dk/politik/nyt-dagpengekrav-fra-barfoed-overrasker-s

  Er Leif Lahn Jensen subnormal eller fræk?
  Barfoed mener helt logisk, at højere lønnede – læs : dem, der betaler mere skat – ikke skal spises af med en lavskats dagpengesats.

  Man skal selvfølgelig have dagpenge i funktion af sine skattebidrag.

 8. kirsten

  Nu erkender Løkke, at hans udfald mod en journalist vedr. holdning og standpunkt var en “brøler” Det er da helt befriende, at denne mand kan begå en fejl. Mon den opsang han fik på Bornholm af en anden journalist om, at hans temperament var meget uforudsigeligt og virkede lumsk, har bundfældet sig, så Løkke nu kan indse, at han minder om en ueksploderet bombe. Man aner ikke hvornår han eksploderer, et forkert ord, så bliver han uforskammet og utilregnelig, og alt det han siger i den situation, er de andres skyld.
  Han burde fjernes fra dansk politik.

 9. erik bøgh larsen

  bliver uligheden i samfundet bibeholdt hvis venstre vinder valget hr lykke,eller skal der andre boller på suppen.
  det vil nok være på sin plads. hvis du forlod hængekøjen og fortalte lidt om dine hensigter.
  mvh

 10. Henrik

  kirsten

  2. juli 2013 kl. 07:59

  Og du burde fratages stemmeretten. So.

 11. Peter

  Henrik

  Det er dog et uforskammet sprog du bruger.

  For dette sprog burde du ikke have lov til flere indlæg, nogensinde.

  Men jeg kan se, at hos de blå er ytringsfriheden jo noget der kun gælder for nogle.

  Læg venligst mærke til at jeg ikke nægter dig at ytre dig, men at bruge et så grimt sprog

 12. Magnus Klein

  Lighed er blevet et aktuelt emne. For stor afstand mellem de rigeste og de fattigste er ikke godt, men for lille er det heller ikke.
  Mon ikke de fleste kan se det rimelige i, at de dygtigste fodboldspillere tjener mere end de middelmådige?
  Hvorfor må det så ikke gælde på andre områder? Misundelse er vel hovedårsagen.
  Det skal kunne betale sig at arbejde – det siger de fleste – men i virkelighedens verden er der meget lidt forskel på, hvad man kan hente hjem ved hårdt arbejde og så at drive den af og leve af understøttelse.

  Enhedslisten raser over, at uligheden er vokset, men her må jeg erklære mig lodret uenig: Der skal være mere til de dygtige og flittige.

  I de tidligere kommunistiske lande var der heller ikke lighed. Den almindelige befolkning mærkede manglen på alting, mens pamperne solede sig i luksus.
  Jeg hørte nylig en rystende rapport i radioen om forholdene i Nordkorea, hvor mennesker sulter, mens partitoppen har til overflod.

  Og nu, hvor Enhedslisten er på tale, protesterer partiet mod den amerikanske overvågning i Europa.
  Jeg er enig i, at amerikanerne ikke gør det rigtige, men i forhold til den overvågning, der var i DDR – et politisk system, som Enhedslisten er enig med – er amerikansk overvågning det rene vand.
  Amerikanerne overvåger ikke hvem som helst. Det gælder terrorisme, vigtige forretninger mm.

  I DDR blev alle overvåget, og ingen turde udtale sig om kritiske emner, da ingen vidste, hvor der var anbragt en mikrofon, og hvem der ville angive en, hvis man luftede politisk farlige tanker.

  Sådan vil det blive hos os, hvis Enhedslisten fik magt, som den har agt.

 13. Erling Rasmussen

  Selvfølgelig skal man stræbe efter, at uligheden ikke bliver for stor. Men at tro et samfund kan sikre, at alle bliver lige, er utopi af værste skuffe.

  For det første vil der altid være nogle, som er mere lige end andre, og for det andet er menneskenes behov ikke ens.

  Der ingen, som har behov for at leve i nød og elendighed, men bortset fra det er nogle tilfredse med lidt, mens andre aldrig kan få nok.

  Skulle alle bo i ens boliger?
  Skulle alle gå ens klædt?
  Skulle alle mene det samme?

  Det er socialisternes mål – bortset fra deres egne pampere, som skal have privilegier – men her siger vi borgerlige og liberale fra.

  Vi ønsker retten til forskellighed

 14. Jens Erik Jensen

  Jeg tror, at værdipolitikken ved næste valg bliver et hovedemne. U-landsbistanden og den for hver dag stigende indvandring af mennesker fra især mellemøsten koster Danmark mellem 25-30 milliarder om året.Disse omkostninger udhuler vort velfærd.Hvis vi sagde stop til U-landsbistanden og stoppede den vanvittige indvandring af lykkeriddere, som ønsker en livsvarig bistand i Danmark vil krisen være slut med et smæk og vi skal ikke tænke på 0% i stigning til velfærden.Jeg kan ikke blive klog på om Venstre og de Konservative vil stramme indvandringsreglerne efter valget i 2015?Så kære Løkke-kom nu ud af busken og fortæl dit budskab herom.Hvis Danmark skal bestå om 100 år er en stemme på DF nødvendig.Husk det kære medborgere!!

 15. Peter Nielsen

  Er der udskrevet valg???? Hvad med at spørge om hvad regeringen vil de næste par år,eller rettere sagt hvad de Radikale og Bjarne Corydon vil,det er sågu da mere relevant at få at vide fremfor hvad oppossiopnen vil.
  Nu skal man være både blind og døv hvis man ikke kan se,at S og SF kun har eet i hovedet,nemlig at hamre løs på venstre i de kommende 2 år,det bliver ulideligt at høre på.

 16. Svend Hørsman

  Kampen om troværdighed.
  Det undre mig at Radikale og socialdemokraterne pludselig ikke ser noget problem, jeg kan huske dengang Eva Kjær Hansen sagde det samme var det ganske forfærdeligt, hvad er forskellen, det må da være en kamp om stemmer.

 17. henrik

  Hvis vi skulle være så uheldige at få en fadbamse til Statsminister og et par forædte bønder til ministerposter må da håbe at Dansk Folkeparti kommer med for ellers går det hele til i rævestreger.

 18. Tom

  Er venstre svaret på fornyelse i danmark? gå på ( google )
  skriv Lars Løkke Rasmussen eller hvilken som helst gæv venstre mand, Chokerende dramatisk læsning.
  ikke egnet for børn under 16. år.

Kommentarer er lukket.