Nattefest på Grønne Erna

Kommentar: Den interne analyse hos De Konservative er, at man har fundet sig i for meget fra Venstre

Der var slet ingen tvivl om, hvor det var hottest at være på Bornholm torsdag aften. Det var på galeasen Grønne Erna i Allinge Havn, der flager med De Konservatives grønne C-flag.

– Vi skal ned til Barfoed, lød det fra mund til mund i de små gyder på klippeøen.

Og det kan man kalde ’breaking news’. Det er noget af en forandring fra sidste år, hvor der ikke var meget liv på det konservative skib, der mest af alt lignede noget, der tog vand ind og var tæt på at synke.

Nu strutter De Konservative af selvtillid, og Lars Barfoed, der har været hårdt trængt længe, er livet op igen og ligner en politisk vinder, når han holder hof i Allinge Havn med sin nye kæreste Helle Sjelle.

De Konservative har begået en lille, men vigtig politisk genistreg ved at sætte regeringen skak i en uges tid omkring skolereformen, og samtidig isolere sig fra Venstre.

Det er et led i en ny strategi, som har været et halvt års tid undervejs i partiet, og som omfatter ansættelsen af Benny Damsgaard, der tidligere var særlig rådgiver for Dansk Industris adm. direktør, Karsten Dybvad, som ny pressechef 1. marts.

Allerede nu udmønter det sig i en ny og hårdere linje fra De Konservative, der nu har ét hovedmål: At vinde vælgere tilbage fra Venstre.

Den nyeste Megafon-måling fredag var også vind i sejlene på den konservative galease: De kom op på 5,1 pct, – en fremgang på 1,3 procentpoint i forhold til den seneste Megafon-måling i sidste måned og en anelse bedre end valgresultatet.

Lars Barfoed griner selv lidt ad, at man kan bryste sig af så lave tal. Men det kan man godt, når man er i de Konservatives situation. De har længe set ud til at være fanget i en dødsspiral, og dette er første reelle tegn på, at kurven måske kan knækkes.

Der skal meget mere til, og det ved de godt, men Lars Barfoed & Co. har en plan. Det gælder ikke længere om at mene noget om alting, men at isolere særlige sager, hvor De Konservative kan profilere sig på bekosting af de andre borgerlige partier, især Venstre: Miljø, energi, familiepolitik, skat og uddannelse. Og i forhold til LA og DF: EU. Allerede i næste uge vil der komme udmeldinger på skatteområdet, oplyser konservative kilder.

Benny Damsgaard er den perfekte spindoktor, når der skal lægges afstand til Venstre. Han nyder det politiske spil, hvor det ikke kun handler om at slås med de politiske modstandere, men også om at profilere sig på vennernes bekostning.

Og Lars Barfoed nyder også den nye opmærksomhed og trives i sin nye rolle, hvor man vil ud af rollen som Venstres lillebror. Den interne analyse hos De Konservative er, at man har fundet sig i for meget fra Venstre og forsømt konservativ politikudvikling helt tilbage fra starten af VK-regeringen i 2001.

Er det muligt at vende udviklingen for et parti, folk næsten har mistet interessen for, og som ikke har nogen mandatmæssig indflydelse på de politiske flertal? Ja, det er faktisk lykkedes for De Radikale, som var uinteressante, uden for indflydelse og uden mediedækning det meste af tiden 2001-11. Men som nu sidder så stærkt i regeringen, at mange mener, det er dem, der bestemmer.

Intet er umuligt i politik.

7 kommentarer

 1. jenni

  Du mener : intet er umuligt i dansk politik.
  Og det er jo problemet.

 2. sofie

  Sortfod kan komme til at strutte endnu mere af selvtillid ,hvis han også kunne mande sig op til at kræve hårde straffe for nogle perk.r tøser (sikkert resultat af indavl)der fuldstændigt UHØRT OVERFALDER EN MOR MED ET BARN.
  Han kunne måske starte med at kræve grænserne lukket -og efterfølgende fratage statsborgerskab til dem der overfalder Danskere fremover.Kom i gang der er nok at tage fat på!

 3. Kc

  Det er da ur-komisk at den små Lars Barfoed, med næb og klør, holder fast i, at skoleelever ikke skal tvinges til
  at sidde i lektiecafe.

  Han støttes af en flok super egoistiske forældre med “godt begavede” eller “overbegavede” børn uden at det overhovedet ikke falder dem ind, at deres børn kunne
  være der til hjælp for de børn, hvis indlæring går lidt trægere, næh nej, disse forældre hjælper med at sætte
  rundsave på albuerne af deres poder.

 4. Magnus Klein

  Der tales meget om, at der for øjeblikket hersker stor uenighed i blå blok. Nogle taler ligefrem om krig.
  Sådan ser jeg ikke på det.
  Den blå blok består af fire forskellige partier, og hvis de var enige, kunne de slå sig sammen til ét stort parti.
  SF gjorde den fejl før valget, at de i et og alt var pot og pande med S. De kunne ikke engang selv beskrive forskellen.
  De fire blå partier er enige om at pege på Lars Løkke efter næste valg, og som Anders Samuelsen sagde i går, er Lars Løkke mere enig i hans politik, end han vil indrømme offentligt.
  Partierne er forskellige, men vil i de væsentlige det samme, først og fremmest bekæmpe de røde og dernæst føre en politik, der ikke bygger på lappeløsninger, ikke på et skridt frem og to tilbage, men på at bringe Danmark sikkert gennem krisen.
  De sidste ord har vi hørt statsministeren gentage til trivialitet, men ved at danne forlig med Enhedslisten, trækker hun landet i den forkerte retning.

 5. lars hansen

  Jamen, jeg er da enig med Andreas.
  Jeg er selv forælder til skolesøgende børn, og jeg synes den “skolereform”, som Tante Antorini har gang i, på nogle punkter er håbløs. Der findes ingen videnskablige undersøgelser, som viser at alle børn har bedst af at gå i heldagsskoler. Og fordi de gør det i Kina, så behøver danskerne ikke at gøre det samme. Det er kvaliteten af undervisningen, som tæller, ikke kvantiteten. Hele tankegangen om, at alle elever skal tvinges til at sidde i skolen og lave deres lektier er da så udansk som noget kan være. Jeg vil gerne selv lave lektier med mine børn, så får jeg et indblik i deres niveau, og vi får noget kvalitetstid, hvor vi er sammen på en hyggelig måde. Hvordan kan det være liberal tankegods, at eleverne skal holdes tilbage på skolen? Har Venstre smidt højskoletraditionerne ud? Eller vil de tvinge flere over i privatskolerne? Det er da også ressourcespild, at der bruges penge på, at mine børn skal tvinges i lektiecafé. Man skulle da meget hellere bruge flere ressourcer på børn med ressourcesvage eller fraværende forældre.
  Og hvor skal børnene sidde henne? 24 børn, som sidder i timevis og laver lektier i deres klasseværelse med een lærer? – det bliver jo larm og kaos.
  Godt gået, Lars Barfoed. Du har min stemme til det kommende valg. Venstre er jo et holdningsløst parti, som er bange for at have en mening. Og så skifter de jo holdning, mening og synspunkt hele tiden. At se Kristian Jensen lefle for Corydon og Antorini er jo skammeligt.

 6. Grethe H.

  jamen, det er da interessant, at velbjærgede forældre synes, at deres børn skal have fortrinsret for langt mindre velbjærgede familiers børn. Det er der gennemsyrer vores velfærdssamfund er tesen om, at bare jeg får mine ønsker opfyldt så er jeg ligeglad med de andre. Derfor ville det også være rigtig interessant at se, hvordan de samme velbjærgede forældre ville stille sig, hvis Liberal Alliance fik magt som de har agt, så bliver der ikke i fremtiden nogen folkeskole eller andre af de goder velfærdssamfundet, børnecheck, ældrepleje til de forældre, som de ikke gider tage sig af, sundhed, videregående uddannelse og jeg kunne blive ved.

  Tag og stop den endeløse kritik af alt som ikke lige går jeres vej, i lighed med Barfoed, som egentlig var et frisk pust da han kom i Folketinget, men desværre er han hurtigt faldet ind i jargonen. Ned med skatten, fjern efterlønnen, afskaf arbejdsløshedsunderstøttelsen osv.

 7. vagn

  Ja det bedste vil være om de borgerlige gennemfører deres borgerlige politik så befolkningen får at se hvad den politik går ud på.
  Men det kan jo være befolkningen klarer at se politikken selv, altså fordele og ulemper samt hvem det vil gavne

Kommentarer er lukket.