Sass er sossernes stærkeste mand

Socialdemokraternes stærke mand sidder slet ikke i regeringen. Oven i købet er han gået fra at være udstødt og marginaliseret til at sidde tungt i magtens centrum. Navnet er Larsen. Henrik Sass Larsen.

Henrik Sass Larsen ’opfandt’ Helle Thorning-Schmidt, som blev formand på afbud i 2005, da Henrik Dam Kristensen og Jan Trøjborg sagde nej tak. Så snart man begyndte at gisne om Thornings ministerliste, optrådte Henrik Sass på den centrale post som finansminister. Han blev politisk ordfører, og han blev regnet for den stærke mand og Thornings højre hånd.

Op imod valget i 2011 fik Helle Thorning-Schmidt dog større og større tillid til chefen for partiets Informations- og Analyseafdeling, Bjarne Corydon. Og kilder begyndte at snakke om, at når Socialdemokraterne kom til magten, ville der komme et nyt ’samordningsministerium’, som Bjarne Corydon skulle have. Dermed kunne finansminister Henrik Sass Larsen komme til at referere til samordningsminister Bjarne Corydon.

Idéen blev taget af bordet igen. Måske fordi det blev tydeligt, at embedsmændene ville blive rasende over den hårde politiske styring, Thorning lagde op til. Men måske også fordi Henrik Sass Larsen pludselig ikke længere var til rådighed. Han havde fået at vide, at han ikke kunne sikkerhedsgodkendes af PET på gund af forbindelser til en rocker i Køge og derfor ikke kunne blive minister. Dermed kunne Bjarne Corydon tage plads i Finansministeriet.

I oktober 2011 blev Henrik Sass Larsen fuldstændig forbigået ved uddelingen af ordførerskaber i den socialdemokratiske gruppe og måtte nøjes med posten som delegationsleder for Europarådet. I maj 2012 blev han taget til nåde igen og udnævnt til gruppeformand.

Siden da er han på rekordtid blevet ekstremt magtfuld. Så magtfuld, at det var ham, Thorning bad om at skabe ro for et par uger siden, hvor Sass i Børsen sagde, at der ikke var kupplaner mod Thorning, at formanden ikke skulle skiftes ud inden næste valg, og at der i øvrigt ikke skete noget, hvis Sass selv ikke medvirkede til det.

Internt har Sass spillet med musklerne i sommer, hvor der var et oprør på vej mod den politiske ordfører Magnus Heunicke. Nogle ville have ham skiftet ud med Ole Hækkerup, andre med Pernille Rosenkrantz Theil. Her skar Sass igennem. Heunicke blev, men det blev aftalt at uddelegere de helt store slag til Sass selv og finanspolitiske emner til John Dyrby Paulsen, erfarer BT. Hele gruppen bøjer sig for Sass’ magt.

Og da S-toppen mødtes på Thornings kontor 17. januar, var det, som beskrevet i Berlingske og BT i dag, topministrene – som også repræsenterer partiets tre fløje – samt Sass, der rådslog om hvordan, kupplanerne skulle manes i jorden.

Men det kan være et tveægget sværd. På trods af Sass’ forsikringer mistænker gruppemedlemmer ham stadig for at have forskellige andre planer – herunder at støtte Mette Frederiksen, hvis Helle Thorning må udskiftes. Sass er ifølge kilder skuffet over hendes performance siden valget. Men det er tydeligvis ikke nogen aktuel plan. Og med det flotte spinarbejde omkring EU-rabatten har Thorning både fået en tiltrængt topkarakter og vundet tid.

18 kommentarer

 1. jan jensen

  Jeg forstår ikke helt, at pressen kan mene HTS har fortjent ros og topkarakter får opnåelse af den såkaldte rabat, idet selv pressen vel efterhånden må have indset, at HTS er et stort blålys som statsminister (tror iøvrigt hun vil kunne være perfekt som nyhedoplæser på f.eks. TV-avisen) og selvfølgelig ikke bare lige er taget til Bruxelles og hevet en rabataftale i land. Her er formentlig tale om en studehandel indgået allerede for 3-4 måneder siden, idet man selvfølgelig ikke indbygger en milliard-rabat i landets finanslovsbudget uden at have sikkerhed for at opnå denne. Summasummarum har vennerne i EU ladet HTS køre dette spin som en mulig hjælp til at rette op på hendes noget blakkede renommé, hvilket i sig selv for de fleste må opfattes som en nærmest umulig opgave. Hvad mon den gode Helle har lovet som modydelse ???

 2. Cleunides silva

  Klage Får politiet hjælp ikke i Danmark jeg undertegnede, vil hermed bevidne, at jeg har været med til møder kommune, læge, familiehus og Cleunides og børnehave.Til det ene møde, bekræftede lægen, at Guadalupe bærer præg af at have været misbrugt seksuelt. Cleunides har i flere år bedt om hjælp hos læge og Brøndby kommune, men har ikke modtaget den hjælp psykolog til Guadalupe på 4 år Ja en pædagog sagt til min barn du kommer aldrig hjem hun er fjenet fra mig 2 år i dag jeg er klage hjælp ikke og 1 1/2 år jeg må kun se min datter 1 1/2 time 1 gang om måneden jeg er ikke mibruger og kar aldrig været jeg har aldrig været på psykiarisk hospital og bruger ikke nogen form for medicin.Min barn er blevet fjenet hun blev misbrugt i børnehaven,Brøndby er urimeligt kommune er korrupt BARN SKAL HJEM TIL MOR ♥ ♥ ♥ OG MOR ER IKKE MISBRUGT BARN KOMMUNE HJÆLP IKKE BARN ER MOD BARN KOMMUNE ER KORRUPT JEG VIL FRA MIT BARN HUN BLEV MISBRUGT I BØRNEHAVEN, OG HUN ER BLEVET FJENET FRA MIG DET ER URIMELIGT jeg tale med kommunen jeg har båndoptaglser der beviser dette om mit barn HUN BLEV MISBRUGT I BØRNEHAVEN, HUN ER BLEVET FJENET FRA MIG JEG HAR UDTALT DER BEVISER DETTE. Jane jeg må ikke holder jul min barn 3 år jeg er bekymret for mit barn PÅ BØRNEHJEMMET HAR 1 BARN TIL JUL ER MIN BARN I DANMARK OG BRØNDBY KOMMUNE ER KORRUPT

 3. john

  Det flotte spinarbejde af Andreas Karker BT /Venstre.- hvor mange gange skal du gentag samme historie?..Suk

 4. G. Sørensen

  Alting fra denne regering lyder hult og falsk. Der nævnes aldrig vores største problem her i landet, indvandrende, uønskede mennesker fra islamiske lande. De eksisterer simpelthen ikke i det politiske landskab. Højst nævnes, at nu skal vi have en bedre integration. Den gamle sang, har vi hørt på i 50 år.

  Enhedslistens dumme idiotiske krav om øget u-landshjælp nævnes heller ikke. Hvor dumme mennesker skal vi have til at styre landet? Hvilken uddannelse har enhedslistens deltagere og vælgere?

 5. Steglich-Petersen

  Hvis SAS er landets stærkeste brand, så står det sløjt til i den lille andedam !

  Eller hvordan var det lige vi skulle forstå Andreas Kakas kringlede blig ?

  Som bekendt betyder “kaka” fuglelort på tysk og det er præcis hvad der oftest kommer ud af munden på AuK !
  (Altid uklar ?)

 6. Carsten J.

  ja, selvfølgelig er sagen om EU-rabatten aftalt for flere måneder siden. HTS er jo trods alt ikke så stupid at hun melder en så klar målsætning ud uden at have clearet det på forhånd. Det er da vist kun BT, der ikke kan gennemskue dette helt banale spin…

 7. Lars Petersen

  Næsten fremragende analyse, Karker, men du roder noget rundt med det. Sass kan vælte Thorning og indsætte Mette F. Sass kan også aflyse et angreb på Thorning. Det gør ham til den mest magtfulde. Det kræver bare at han har styr på tropperne.
  Når Sass går ud og maner ethvert oprør mod Thorning i jorden er det næppe for at frede Thorning, men en erkendelse af, at han ikke kan styre processen. Det der gør Sass stærk er præcis, at han ikke overspiller sine kort. Men han vil af med Thorning, vær sikker på det.

 8. lars hansen

  Selvfølgelig er Henrik Sass Larsen den stærke mand i Suicidaldemokratiet.
  Og hvis de andre ikke makker ret, så tager han ned på en bar i Køge og ringer efter vennerne fra Bandidos.
  Kvalmende, at der sidder sådanne typer i Folketinget.

 9. sofie

  Siden hvornår kan man ikke som politiker tale med borgere rundt om?-Læg mærke til, at alt det “kriminelle” og “skumle “-forgik helt åbenlyst på en udendørscafe-altså udendørs…! Øj hvor kriminelt,hva!
  Ps.synd at Sass er socialdemokrat.

 10. Kawazaki

  Og så skal Suzuki Torben udnævnes fra krigsminister i bandidos til forsvarsminister.

  Han passede jo pænt på Sosserne i Køge…

 11. G. Sørensen

  Stærk mand leder tankerne hen imod bandekriminalitet.
  Det er jo meget oppe i tiden.

  Er man dansk, i arbejdsdygtig alder er der ikke meget der hedder frihed. Så er man enten slave eller jaget vildt. Er man derimod indvandrer er der frit slag . Da kan man være både forbryder og på overførselsindkomst på samme tid. Især hvis der er medlemskab af en bande. Så er den hjemme.

  Skulle de være uheldig at komme i fængsel venter der hæder og støtte fra banderne, når de kommer ud. Oveni det hele har man sit eget område, som forsvares.

  Samfundsdebatten er de da ligeglad med. Politiet og politikere ligeså. De betyder ingenting. Hvorfor dog bekymre sig ting, der ikke influerer særligt på den dagligdag der er så opløftende?
  Måske er der meget forståelse og opbakning fra Christiansborg, især fra røde partier? Ja ganske specielt fra Enhedslisten.

  Hvorfor danske unge så ikke ligeså? Det kunne være de føler et ansvar for landet og landets fremtid. Det gør udenlandske bander overhovedet ikke. Politikere heller ikke, da de finder det godt at endnu flere kommer her.

  Hvorfor var det kun danskere, der blev vist “som sociale bedrager” det findes nok i højere grad i indvandre-miljøer.

 12. Per Hanse

  Sass fik de radikale gjort ukampdygtig under regeringsforhandlingerne, ubekræftede rygter sige, det var dem der “trykkede” på aftrækkeren, og fik overbevist statsministeren om, at han kunne blive et stort problem for regerigen, og hermed blev Helles bedste kort sat ud af spillet, og de radikale fik så ingen kamp til stregen, og fik dermed i regeringsforhandlingerne “overbevidst” de to andre partier, med nye uerfarene og meget unge politikere, om, at deres politik var den rigtige.

 13. Hylegaard

  Ja ved et tilfælde, blev det et elevråd, der kom til at lede landet.

  Mand E #

 14. Rasmussen

  Nej Sass Larsen er ikke længere en stærk mand. Han er som resten af det gamle arbejderparti blevet til islam angste radikale tøsebørn. De ser i angst på at vores samfund smadres af aber. Og de tør ikke engang have en mening endsige løsningsforslag på det lort vi har fået til landet.

 15. Sanne

  lars hansen

  10. februar 2013 kl. 23:57

  Selvfølgelig er Henrik Sass Larsen den stærke mand i Suicidaldemokratiet.
  Og hvis de andre ikke makker ret, så tager han ned på en bar i Køge og ringer efter vennerne fra Bandidos.
  Kvalmende, at der sidder sådanne typer i Folketinget.

  Ok så længe uløkken og co kan sidde i Folketinget så kan Sass vel også ikk? vÆnstre spin…..

 16. Ole Casthøj

  Hvis det er tilfældet, at den i artiklen promoverede person er Socialdemokratiets bedste bud, så har vi nået bunden.

 17. Rene' Frederiksen

  Selvfølgelig er Sass Larsen Den stærke mand med alle sine rockervenner i Køge og han optræder da også lige så mistænkeligt som” sine brødre ” i Køge, som han nok ville få god brug for, hvis han stiller op d. ! MAJ i Fælledparken i stedet for sin feterede “Veninde” Helle Thorning Schmidt,som meget mærkeligt har meldt afbud i År,og hende der ellers elsker publicity ??????

 18. Rene' Frederiksen

  Til Ole
  Øh Bunden ? Den har vi da nået for længe siden,jeg møder nogle lettere retaderede,selv de har fundet ud af,hvad scocialdemekratiet står for

Kommentarer er lukket.